Як зробити портативну і акумуляторну USB зарядку

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 15 Січень 2021
Дата Оновлення: 29 Червень 2024
Anonim
Что то отвалилось, припаяй пожалуйста. Замена USB гнезда.
Відеоролик: Что то отвалилось, припаяй пожалуйста. Замена USB гнезда.

Зміст

З вами коли-небудь траплялося, що у вас не було зарядки, а розряд пристрій потрібно було конче? Завдяки цьому простому у виготовленні портативного зарядного пристрою ви більше ніколи не опинитеся в подібній ситуації. Його можна перезаряджати, тому не проблема використовувати його знову і знову.

кроки

  1. 1 Витягніть всі льодяники і папір з бляшаної коробочки Altoids (їх можна покласти в пластиковий пакет і з'їсти потім).
  2. 2 Знайдіть USB-порт типу "мама". Їх часто можна знайти на USB удлинителях.
  3. 3 Якщо ви використовуєте USB подовжувач, відріжте провід подалі від роз'єму, в який ви будете підключати кабель USB. Зачистіть дроти і знайдіть чорний (-) і червоний (+) дроти. Переконайтеся, що вони відокремлені від білого і зеленого проводів для передачі даних.
  4. 4 Якщо дроти занадто короткі (менше 22.9 см), можете їх подовжити, припаявши до них додаткові дроти. Але не переборщіть, так як потім вони можуть не поміститися в коробку Altoids. Буде досить близько 22.9 см дроти з боку USB роз'єму типу "мама".
  5. 5 Помістіть 4 AAA акумулятора в тримач для батарей. Зараз їх не потрібно заряджати. (Порада: AAA акумулятори можна дешево придбати на eBay або подібних інтернет-аукціонах. Вони оцінюються кількістю електричного заряду, яке здатні зберігати, а не віддається потужністю. Для цього використовується одиниця міліампер-година (mAh), яку можна пояснити як струм (в міліампер ), який необхідний для повної розрядки акумулятора за годину. акумулятор з ємністю 1000 mAh буде працювати на одному заряді в два рази довше, ніж акумулятор на 500 mAh. Тримач для AAA-батарей можна недорого придбати в магазині радіодеталей, але переконайтеся, що він поміщається в ваш корпус (шукайте найтонший держатель квадратної форми).
  6. 6 Підключіть дроти від власника для батарей до USB-роз'єму. Пам'ятайте, червоний - до червоного, чорний - до чорного. Найкраще їх припаяти. Можна також просто скрутити, але цей спосіб ненадійний. Щоб уникнути зіткнення плюсового і мінусового проводів, не забудьте ізолювати місця з'єднань (за допомогою ПВХ або ізоляційної стрічки).
  7. 7 На одній стороні коробки від льодяників Altoids виконайте прямокутний отвір - трохи більше, ніж USB-порт. Якщо ви використовуєте Dremel, остерігайтеся іскор, які можуть підпалити легкозаймисті матеріали. Використовуйте для отвори коротшу частину коробки, а не частина над або під текстом праворуч або ліворуч.
  8. 8 Додайте держатель для батарей з припаяним USB-роз'ємом типу "мама" в коробці. Якщо на тримачі є кнопка вмикання / вимикання, поверніть тримач таким чином, щоб при відкритті кришки ви його бачили, а USB-порт при цьому не повинен сильно стирчати з зробленого отвору.
  9. 9 За допомогою клейового пістолета зафіксуйте USB-порт на місці. Щоб тримач для батарей не рухався, можете приклеїти його за допомогою двостороннього скотча або клейового пістолета.
  10. 10 Можете закрити коробку. Зарядка готова. Якщо акумулятори розряджені, для зарядки дотримуйтесь інструкцій з останнього кроку.
  11. 11 Якщо у вас ще немає USB-кабелю типу "тато-тато", Ви можете це зробити. Розріжте 2 USB-кабелю, залишивши якомога більше дроти після USB-коннектора. Зачистіть кабель, щоб побачити кольорові дроти. Можете обрізати білий і зелений дроти, а червоний і чорний зачистите. З'єднайте дроти (червоний - з червоним, чорний - з чорним) за допомогою пайки або скручування (ненадійно). Покрийте місця з'єднання ізоляційною стрічкою - двома окремими шматками (ізолюйте окремо чорний - з чорним і червоний - з червоним). Потім, коли місця з'єднань будуть ізольовані, можете змотати їх разом за допомогою ізоляційної стрічки, щоб у вас залишився один кабель.
  12. 12 Для зарядки за допомогою USB-кабелю типу "тато - тато" підключіть один кінець до комп'ютера (або USB AC адаптера), а інший - в USB-порт вашої зарядки. Зарядка почалася. Після декількох годин зарядка буде завершена.

Поради

  • Для цього проекту можна недорого придбати матеріали на eBay або в магазині радіодеталей.

попередження

  • Не залишайте пристрій на зарядці без нагляду. Не потрібно дивитися на неї не відводячи очей, але перевіряйте раз в 2 години, щоб уникнути перегріву (трапляється рідко).
  • Чи не мочіть її, не нагрівайте, не використовуйте на морозі.
  • Як і з будь-яким іншим електричним приладом, будьте обережні при використанні і виготовленні.
  • При зарядці вашого зарядного пристрою переконайтеся, що акумулятори не нагріваються ЗАНАДТО сильно. Нагрівання - це нормально, але якщо вони стануть такими гарячими, що до них неможливо доторкнутися, не отримавши опік, в цьому випадку, негайно вимкніть їх.
  • Будьте обережні, тому що заздрісні друзі можуть вкрасти ваше фантастичне портативний зарядний пристрій.
  • Розумійте ризики: ми не несемо відповідальність за потенційну шкоду, завдану вам або вашим пристроям.
  • Не зберігайте та не використовуйте при занадто високих або низьких температурах.
  • При використанні Dremel потемніння навколо отвору - це нормально, воно виникає через нагрівання.
  • При використанні Dremel для того різання отвори в коробці Altoids остерігайтеся іскор. Якщо ви бачите іскри, будьте обережні, щоб нічого не підпалити. Будьте обережні, щоб іскри не летіли на вас, ваш одяг або волосся. Якщо ви бачите дуже великі іскри, будьте обережні, щоб нічого не підпалити. При великій кількості іскор зменшіть швидкість.
  • Не дихайте димом, який виникає при різанні металу за допомогою Dremel.
  • Занадто потужний зарядний пристрій може спровокувати перегрів або протікання акумуляторів. Відповідні зарядними пристроями: USB-порт комп'ютера або ноутбука або мережевий USB-адаптер з напругою 5 вольт і струмом менш 1000mA (1A.) Підійдуть також зарядні пристрої USB для iPhone, HTC і Kindle. Щоб перевірити, чи підходить ваше зарядний пристрій, подивіться на його характеристики, які перераховані внизу або збоку зарядного пристрою. Параметр "output" не повинен перевищувати 1000mA. Рекомендується 500mA. МИ НАСТІЙНО рекомендуємо використовувати USB-порт комп'ютера.
  • Чи не замикайте акумулятори.
  • Виготовлене зарядний пристрій може не заряджати iPod і деякі інші пристрої.
  • Не залишайте на зарядці тривалий час. ОСОБЛИВО на ніч. Максимум 4 години. Цей ланцюг НЕ зупиняє зарядку при досягненні певного напруження; перезарядка зіпсує акумулятори.

Що вам знадобиться

  • USB-роз'єм типу "мама" (або USB-подовжувач)
  • 4 акумулятора NI-MH AAA зі струмом 500mA - 1000mA
  • Тримач для 4 AAA батарей
  • Коробка від цукерок Altoids (або схожа металева коробка, смак льодяників не має значення)
  • Інструмент для зачистки дроти
  • Паяльник (необов'язково, але бажано)
  • Провід (необов'язково)
  • Клей для гарячого склеювання
  • клейовий пістолет
  • Інструмент для різання діри в коробці Altoids (наприклад, Dremel)