Як освітлити шкіру: чи можуть допомогти натуральні засоби?

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 9 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Teint de porcelaine:Voici la bonne façon d’utiliser la vaseline ET le citron POUR AVOIR UN TEINT
Відеоролик: Teint de porcelaine:Voici la bonne façon d’utiliser la vaseline ET le citron POUR AVOIR UN TEINT

Зміст

Хоча і слід дотримуватися свого природного відтінку шкіри, якщо ви помітили, що ваша шкіра потемніла через засмагу або пігментних плям, при бажанні її можна освітлити. Який би колір не мала ваша шкіра, вона буде виглядати краще, коли вона чиста і зволожена. Проте, якщо ви хочете освітлити шкіру, є кілька натуральних способів зробити це в домашніх умовах.

кроки

Метод 1 з 2: Змініть повсякденну процедуру догляду за шкірою

  1. 1 Наносите на шкіру зволожуючий засіб вранці і ввечері. Шкіра буде більш блискучою, світлої і здоровою, якщо за нею як слід доглядати. Наносите підходяще для кольору вашої шкіри зволожуючий засіб вранці і ввечері після того, як вмиється.
    • Наприклад, якщо у вас жирна шкіра, використовуйте легке зволожуючий засіб, який швидко вбирається. У разі сухої шкіри краще підійде більш насичений зволожуючий крем. Якщо у вас шкіра змішаного типу, спробуйте використовувати легке зволожуючий засіб для всього особи і більш насичене - для тих ділянок, де шкіра суха.
    • Наносите легке зволожуючий засіб на груди, руки і ноги.
  2. 2 Оздоровите свій спосіб життя, щоб ваша шкіра стала світлішою і блискучою. Постарайтеся збагатити свій повсякденний раціон фруктами, овочами, нежирними білками і продуктами з цільних зерен. Крім того, необхідно пити достатньо води. Для підтримання водного балансу чоловікам слід випивати близько 3,7 літра, а жінкам - приблизно 2,7 літра води в день. Намагайтеся також займатися фізичними вправами приблизно по 30 хвилин в день.
    • Якщо ви будете підтримувати водний баланс організму, регулярно займатися спортом і отримувати всі необхідні поживні речовини, ваша шкіра буде здоровою, красивою і блискучою.
  3. 3 Використовуйте сонцезахисний крем будинку і на вулиці. Шкіра темніє і змінює свій колір в основному під впливом ультрафіолетового випромінювання сонця. Щоб запобігти цьому і уникнути захворювань шкіри, що викликаються ультрафіолетовим випромінюванням довгохвильового і средневолнового діапазону, наносите крем з коефіцієнтом захисту SPF не нижче 30 на обличчя, груди, руки і долоні незалежно від того, де ви знаходитесь. Для кращого результату наносите сонцезахисний крем кожні дві години, особливо якщо ви перебуваєте на вулиці.
    • Пам'ятайте, що сонячні промені можуть потрапляти на вашу шкіру, коли ви знаходитесь в автомобілі або сидите біля вікна зі звичайного скла, а також в похмуру погоду. Тому необхідно щодня використовувати сонцезахисний крем.
  4. 4 Прикривайтесь від сонця, коли перебуваєте на вулиці, навіть якщо ви нанесли сонцезахисний крем. Навіть якщо шкіра покрита сонцезахисним кремом, вона може трохи почервоніти і потемніти в результаті того, що ви перебуваєте на вулиці, особливо влітку, коли сонячне світло найбільш яскравий. Щоб уникнути цього намагайтеся якомога більше перебувати в тіні, коли вам доводиться виходити з дому.
    • Наприклад, для кращого захисту можна надягати легкий одяг з довгими рукавами і крислатий капелюх, а також ховатися від сонця під парасолькою або в тіні дерев.
    • Намагайтеся також якомога менше бувати на вулиці між 10:00 і 16:00, коли сонячне випромінювання найбільш активно.
  5. 5 відлущує шкіру 1-2 рази в тиждень. Злегка тріть шкіру, щоб видалити відмерлі клітини. Для цього можна використовувати суху щітку для скрабування, вологу мочалку і містить сіль або цукор скраб для тіла.
    • На обличчі дуже ніжна шкіра, тому використовуйте лише ті інструменти і засоби, які призначені для особи.Як правило, кошти для тіла занадто грубі.
    • Врахуйте, що відлущування допомагає лише в тому випадку, якщо у вас більше темна шкіра, ніж зазвичай, тому що в результаті нього оголюється свіжа і не зачеплені сонячним світлом шкіра.
    • Щоб приготувати власний скраб для обличчя, спробуйте додати в свій звичайний засіб для вмивання чайну ложку товченого мигдалю або вівса.
  6. 6 Будьте реалістичні у своїх очікуваннях. Якщо у вас від природи смуглява шкіра, її буде важко освітлити більш, ніж на 1-2 відтінку, особливо натуральними засобами. Щоб ваша шкіра залишалася відносно світлою, найкраще просто захищати її від сонця, отшелушивать і використовувати натуральні освітлюючі методи.
    • Пам'ятайте, що важливо сталість, тому продовжуйте кілька разів на тиждень використовувати різні методи, поки не досягнете потрібних вам результатів.

Метод 2 з 2: Спробуйте використовувати домашні освітлюючі засоби для шкіри

  1. 1 Приготуйте пасту з куркуми - це перевірений часом засіб, який допомагає освітлити шкіру. Куркума є індійську спецію, яку використовували для освітлення шкіри протягом багатьох століть. Додайте в порошок куркуми стільки оливкової олії, щоб вийшла густа паста. Нанесіть пасту тонким шаром на шкіру обличчя. Через 15-20 хвилин змийте пасту теплою водою.
    • У куркумі міститься куркумін, який є антиоксидантом і протизапальним засобом і допомагає освітлити шкіру.
    • Куркума може залишити плями на одязі, тому при приготуванні і нанесенні пасти краще надягти старі речі. Крім того, куркума може надати шкірі жовтий відтінок, проте він швидко змиється.
    • Пасту з куркуми можна наносити один раз в день як завгодно довго.
  2. 2 Потріть шкіру сирою картоплею, щоб освітлити вікові плями. Наріжте картоплю скибочками і змочіть кожен з них невеликою кількістю води. Натріть картоплею шкіру або прикладіть скибочки до тієї ділянки, який ви хочете освітлити, наприклад до вікового плямі. Який би спосіб ви не використовували, змийте картопляний сік теплою водою приблизно через 10 хвилин.
    • Вміщені в картоплі крохмаль і цукор допомагають отшелушивать шкіру, а вітамін C, калій, цинк та інші поживні речовини омолоджують і освітлюють її.
    • Цим м'яким засобом можна користуватися кожен день.
    • Якщо у вас немає під рукою картоплі, спробуйте використовувати інші фрукти і овочі, багаті вітаміном C, наприклад помідори, огірки або пропущену через блендер м'якоть папайї.
  3. 3 Обполіскуйте шкіру перед сном соком лимона, щоб очистити і освітлити її. Видавіть в чашку приблизно 1 столову ложку (15 мілілітрів) лимонного соку, додайте 1 столову ложку (15 мілілітрів) води і перемішайте. Змочіть приготованим розчином ватяну кульку і протріть їм ту ділянку шкіри, який ви хочете освітлити. Приблизно через 20 хвилин акуратно змийте розчин теплою водою, промокніть шкіру м'яким рушником і нанесіть зволожувач для обличчя.
    • Для кращих результатів повторюйте дану процедуру три рази в тиждень.
    • Лимонний сік діє як натуральний скраб, він знімає верхній шар шкіри і оголює світлішу шкіру. Крім того, що міститься в ньому лимонна кислота має легкий відбілюючий ефект (подібно до того, як він діє на волосся).
    • У деяких людей лимонний сік може висушувати і дратувати шкіру, іноді він здатний викликати чутливість до сонячного світла. У разі почервоніння, покусування або печіння негайно змийте лимонний сік і не наносите його повторно.
  4. 4 Використовуйте чистий сік алое вера, щоб заспокоїти і освітлити шкіру. Відомо, що алое віра допомагає загоїти шкіру після опіків. Крім того, в ньому міститься речовина Антрахінон, яке трохи освітлює шкіру за рахунок того, що видаляє поверхневий шар клітин. Нанесіть на шкіру товстий шар соку алое вера і залиште його приблизно на 20 хвилин, щоб він повністю вбрався. Можна змити сік водою, проте він настільки корисний і поживний, що можна не робити цього!
    • Сік алое входить в якості інгредієнта до складу різних кремів і лосьйонів, проте в якості натурального кошти краще використовувати листи алое вера або придбати чистий сік.
    • Наносите алое вера раз в день до тих пір, поки не досягнете потрібних результатів.
  5. 5 Мийте шкіру водою зеленого кокоса, щоб вона блищала. Придбайте 100-відсоткову кокосову воду або розщепніть кокос і злийте з нього рідину. Занурте у воду ватяну кульку і прикладіть його до обличчя і іншим місцям, які ви хочете освітлити. Потримайте вату 20 хвилин, потім змийте рідину теплою водою.
    • Це можна робити два рази на день як завгодно довго.
  6. 6 Як натурального скрабу приготуйте маску з лимона, меду та вівса. Якщо змішати натуральні освітлюючі шкіру засоби з отшелушивающими інгредієнтами, вийде маска, яка освітлює шкіру завдяки тому, що видаляє темніший верхній шар клітин, і одночасно злегка відбілює залишилася молоду шкіру. Спробуйте використовувати маску з лимонного соку, меду і 1 чайної ложки (1 грама) меленого вівса. Нанесіть її на обличчя і будь-які інші ділянки, залиште на 20 хвилин, потім змийте.
    • Змивайте маску акуратними круговими рухами кінчиків пальців. Мелений овес видалить з обличчя відмерлі клітини і оголить під ними світлішу шкіру.
    • Якщо у вас суха шкіра, використовуйте замість лимона огірок. Нанесіть на обличчя і тіло рівну кількість огіркового соку і меду і залиште на 15 хвилин, потім змийте.
    • Можна також спробувати використовувати суміш 2 чайних ложок (2 грамів) вівсяного порошку з дрібкою куркуми і декількома краплями лимонного соку.
  7. 7 Змочуйте шкіру йогуртом або молоком, щоб освітлити і зволожити її. Занурте ватяну кульку в несолодкий йогурт або незбиране молоко і промокніть їм шкіру. Залиште йогурт або молоко приблизно на 20 хвилин, потім змийте теплою водою.
    • Молоко і йогурт містять альфа-гідроксикислоти, які м'яко відлущують шкіру.
    • Необхідно використовувати цілісний йогурт або молоко, так як знежирені продукти не завжди містять необхідні ферменти.

Поради

  • Щоб створити враження більш світлої шкіри за рахунок контрасту, спробуйте фарбувати губи темною помадою і робити темний макіяж очей.
  • Якщо натуральні способи освітлити шкіру здаються вам занадто повільними, використовуйте освітлюючий крем з гидрохиноном. Попередньо проконсультуйтеся з дерматологом і з'ясуйте, крем з якою концентрацією гидрохинона найкраще підійде вам.

попередження

  • Ніколи не використовуйте засоби з концентрацією гидрохинона вище 2% без консультації з лікарем, так як вони можуть викликати негативну реакцію і пошкодити шкіру.
  • Ні в якому разі не використовуйте побутової відбілювач або освітлюючі засіб для волосся в надії освітлити шкіру. У вас нічого не вийде, оскільки вони не розраховані на те, щоб освітлювати міститься в шкірі меланін, і можуть серйозно пошкодити вашу шкіру.