Як відклеїти примерзлий до металу мову

Автор: Joan Hall
Дата Створення: 4 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Германский веломотор MAW 1955 года! Разборка, обзор конструкции
Відеоролик: Германский веломотор MAW 1955 года! Разборка, обзор конструкции

Зміст

Чи доводилося вам випадково приклеїти мову до металевого стовпа? Природно, просто відірвати його від стовпа у вас не вийде! Замість цього необхідно нагріти стовп, щоб ваш язик зміг відтанути. Якщо вас попало опинитися в такій ситуації, пам'ятайте, що існує кілька способів, як легко і безболісно від'єднати мову від стовпа.

кроки

Метод 1 з 2: Оцінка ситуації

  1. 1 Не панікуйте! Найгірше, що ви можете зробити - це відірвати мову від стовпа в нападі паніки. Це, в свою чергу, може привести до серйозної травми. Спершу спробуйте обдумати поточну ситуацію. Дізнайтеся, чи може хтось із оточуючих вам допомогти.
    • Якщо поруч з вами є інша людина, переконайте його, що це не жарт і що ваш язик дійсно примерз.
  2. 2 Зрозумійте, чому ваш язик примерз до металу. Це сталося через замерзання вашої слини. Метал є відмінним провідником, тому на ньому процес замерзання відбувається набагато швидше, ніж на інших поверхнях. Щоб відклеїти свою мову, ви повинні нагріти метал вище температури замерзання.
    • Коли мова торкається до металу, метал настільки швидко забирає тепло з слини, що контактна поверхня адаптується під її температуру. Така реакція називається тепловим балансом. Він протікає так швидко, що ваше тіло не встигає заповнити різницю в теплі.
  3. 3 Пошумимо, щоб хтось прийшов вам на допомогу. Вам буде легше відклеїти мову, якщо вам хтось допоможе. Коли хтось відгукнеться на ваш заклик, попросіть цю людину принести теплої води і повільно вилити її вам на язик.
    • Не дозволяйте збентеження перешкодити вам покликати на допомогу. Хоча ви і виявилися в досить принизливій ситуації, краще вже пережити трохи сорому, ніж отримати травму мови.

Метод 2 з 2: Як відклеїти мову від замерзлого металу

  1. 1 Налийте теплу воду на мову і метал. Повільно вилийте теплу воду так, щоб вона потрапила на ділянку між металом і вашим мовою.Це повинно збільшити температуру металу і розморозити вашу слину.
    • Переконайтеся, що вода не надто гаряча. Не варто додавати до своїх проблем ще й опік мови!
    • Не лийте воду занадто швидко. Лейте її повільно і безперервно, щоб тепло подіяло на замерзлий метал.
  2. 2 Вільною рукою акуратно відклейте свою мову. Якщо мова лише злегка примерз до металу, ви зможете акуратно його відклеїти. Але якщо ваш язик почне хворіти, перестаньте тягнути і знайдіть інше рішення проблеми.
    • Спробуйте покрутити мовою і відклеїти його. Сподівайтеся, що це допоможе мови відклеїтися від металу.
  3. 3 Глибоко вдихніть, а потім видихніть тепле повітря на свою мову. Видихніть кілька разів, поки ваш язик не відклеїться. Можливо, вам доведеться прикрити рот руками, щоб тепле повітря залишався навколо мови.
    • Зробіть так кілька разів, поки метал не нагріється, а ваша мова не відтане.

Поради

  • Ніколи не торкайтеся мовою до металу на морозі! Намагайтеся взагалі уникати подібних ситуацій.

попередження

  • Якщо ви спробуєте відірвати мову від замерзлого металу, вам буде дуже боляче. Ніколи цього не робіть!