Як відключити пожежну сигналізацію

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 6 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Автономный пожарный датчик СПД-3.4
Відеоролик: Автономный пожарный датчик СПД-3.4

Зміст

Датчики диму є важливими пристроями, які можуть зберегти вам життя в разі пожежі. А ще вони можуть доставити незручності, якщо сигналізація раптом спрацює під час приготування їжі. Все залежить від пристрою - для відключення пожежної сигналізації вам буде потрібно просто натиснути кнопку або виконати складнішу послідовність дій.

кроки

Метод 1 з 4: Вимкнення датчика диму, що працює на батарейках

  1. 1 Знайдіть спрацював пристрій. Огляньте будинок в пошуках спрацював пристрої пожежної сигналізації. Дізнатися його можна не тільки за сигналом оповіщення, а й по швидко миготливої ​​червоною лапочка на передній панелі. Оскільки пожежний сповіщувач є автономним пристроєм, вам не варто турбуватися про те, що спрацьовування одного запустить інші датчики в будинку.
  2. 2 Перезапустіть сигналізацію. Більшість сучасних пожежних сигналізацій, які працюють на батарейках, можна перезапустити, на 15 секунд затиснувши кнопку на передній панелі пристрою. Якщо у вас старіша модель, спробуйте відкрутити датчик від стіни або стелі і затиснути кнопку на задній панелі.
  3. 3 Замініть або витягніть батарейки, якщо сигналізацію не вдасться відключити. Якщо перезапуск датчика не вимикаючи режим тривоги, перевірте стан батарейок. Отвинтите пристрій від стіни або стелі і замініть батарейки, після чого перезапустіть пристрій.Якщо режим тривоги не припиниться, витягніть батарейки.
    • Коли батарейки починають сідати, сигналізація перестає працювати на повну потужність, а лише злегка попискує.
  4. 4 Замініть несправні датчики диму. Якщо режим тривоги продовжить включатися кожного разу, коли ви вставляєте батарейки, можливо, прийшов час придбати новий пристрій. Датчики диму на батарейках продаються в господарських, будівельних магазинах, а також в магазинах, що спеціалізуються на системах безпеки для будинку. Залежно від якості пристрою, їх ціна коливається від 600 до 2500 рублів.
    • Дізнайтеся у місцевого пожежного відділення, надають вони безкоштовні або уцінені датчики диму.

Метод 2 з 4: Відключення провідний пожежної сигналізації

  1. 1 Перезапустіть кожен пожежний сповіщувач. Оскільки провідні датчики диму знаходяться в єдиній системі, спрацьовування одного з них запустить всю систему цілком. Щоб відключити сигналізацію, вам доведеться перезапустити кожен пристрій окремо, затиснувши кнопку на передній, бічний або задній панелі. Деякі моделі датчиків потрібно спочатку відкрутити від стіни або стелі, щоб дістатися до кнопки перезапуску.
    • Спрацьовування тільки одного датчика може свідчити про несправності пристрою або необхідності заміни батарей.
    • Якщо проводове пристрій управляється з консолі, пошукайте код деактивації в керівництві користувача.
  2. 2 Якщо перезапуск датчиків не допоможе, обесточьте всю систему. Якщо датчики підключені до окремого автоматичного вимикача, натисніть на відповідний важіль. В іншому випадку вимкніть кілька вимикачів, що живлять окремі частини будинку.
    • Автоматичні вимикачі зазвичай розміщують в гаражі, підвалі або електрощитку.
    • Якщо ви вирішили знеструмити кілька кімнат, вимкніть усі знаходяться в них прилади, щоб уникнути короткого замикання.
  3. 3 Вимкніть всі датчики диму. Якщо режим тривоги не припиниться, спробуйте повністю відключити датчики. Щоб від'єднати пристрій, покрутіть датчик проти годинникової стрілки і витягніть його з стіни або стелі. Вийміть кабель, що з'єднує пристрій з будинком, і при необхідності витягнете резервні батареї. Ті ж кроки повторіть для кожного пристрою.
  4. 4 При необхідності зателефонуйте домовласникові або в пожежну службу. Якщо ви намагаєтеся вимкнути дротову пожежну сигналізацію в промисловому будівлі, житловому комплексі або гуртожитку, то у вас навряд чи не вийде зробити це самостійно. Зателефонуйте своєму домовласникові, орендодавцю або в пожежну службу і попросіть відключити її.
    • Більшість сигналізацій можна відключити віддалено, проте деякі системи вимагають ручного відключення.
  5. 5 Відремонтуйте або замініть зламані датчики диму. Якщо сигналізація спрацьовує навіть при відсутності вогню, спробуйте замінити окремі датчики або відремонтувати що з'єднують їх дроти. Ціна нових пристроїв зазвичай коливається в межах від 600 до 2500 рублів, а знайти їх можна в господарських, будівельних магазинах, а також в магазинах, що спеціалізуються на системах безпеки для дома .. Якщо нові пристрої теж виявляться несправні, найміть електрика для перевірки проводки в будинку .

Метод 3 з 4: Відключення неробочого датчика диму

  1. 1 Якщо у вас встановлена ​​сучасна сигналізація, натисніть на кнопку відключення звуку. В останні роки багато компаній додали до своїх аварійним сигналізацій кнопку відключення звуку. Ця кнопка дозволяє тимчасово відключити сигналізацію, щоб ви могли не боячись готувати їжу, палити або виконувати інші дії, через які вона зазвичай спрацьовує. Пошукайте на пристрої кнопку, позначену як «Silence», «Hush» ( «відключити звук», «відключити режим тривоги») або аналогічним чином.
    • Багато кнопки відключення звуку об'єднують в собі ще й функцію перевірки сигналізації.
    • Більшість кнопок відключення звуку вимикають сигналізацію на 15-20 хвилин.
  2. 2 Вийміть з сигналізації джерело живлення, щоб повністю знеструмити його. Якщо в сигналізації немає кнопки відключення звуку або вам потрібно відключити її на тривалий проміжок часу, спробуйте витягти її джерело живлення. Покрутіть телефон проти годинникової стрілки, а потім витягніть його з монтажного отвору. Якщо детектор диму підключений до системи сигналізації, витягніть кабель, яким він кріпиться до стіни або стелі, і витягніть будь-які додаткові джерела живлення. Якщо пристрій є автономним, просто витягніть з нього батарейки.
    • У деяких сигнализациях батарейки можуть бути приховані за зсувається або прикрученою панеллю.
  3. 3 При необхідності звіртеся з керівництвом користувача. Кожен датчик диму по-своєму унікальний, і багато хто з них сконструйовані так, щоб їх не можна було легко чи випадково відключити. Якщо у вас не виходить знайти кнопку або джерело живлення сигналізації, прочитайте цей посібник користувача саме з цією моделлю. Якщо у вас не залишилося фізичної копії керівництва, пошукайте цифрову копію на сайті виробника.

Метод 4 з 4: Відключення комерційних пожежних сигналізацій

  1. 1 Знайдіть контрольну панель пожежної сигналізації. Системи пожежної сигналізації в великих комерційних будівлях зазвичай управляються з одного місця. Ці панелі часто розміщують в щитовій або підсобці.
  2. 2 Відкрийте контрольну панель пожежної сигналізації. Якщо панель закрита захисною коробкою, вам знадобиться ключ, щоб отримати доступ до панелі управління. Щоб активувати її, можливо, потрібно буде ввести спеціальний код або скористатися невеликим ключем.
  3. 3 Дотримуйтесь інструкцій на панелі, щоб відключити пожежну сигналізацію. Кожна окрема комерційна система оповіщення має свої особливості і, слідчо, унікальну процедуру відключення. Втім, всі вони в кінцевому підсумку зводяться до вибору зони пожежі або спрацював пристрої сповіщення і натискання кнопки «відключення звуку» або «перезапуск».

попередження

  • Перед відключенням сигналізації, що спрацювала переконайтеся, що пожежі дійсно немає. В іншому випадку негайно залиште будівлю і викличте пожежних по телефону 101 (з мобільного) або 01 (зі стаціонарного телефону).