Як скасувати запрошення для дратівливих вас родичів

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 11 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Райское место (78 серия)
Відеоролик: Райское место (78 серия)

Зміст

Весілля, дні народження, вихід на пенсію, завершення навчання, свята та інші особливі приводи повинні приносити радість, а не лякати. Докучливий гість може стати загрозою для свята через недоречних дій і скандалів. Якщо вас турбує можливе поведінка деяких родичів, можна скасувати запрошення для таких людей, але перед цим слід обміркувати можливі наслідки вашого рішення. Потім приготуйтеся до щирої розмови з такими родичами. Обміркуйте свої дії на випадок різних варіантів розвитку подій.

кроки

Метод 1 з 3: Як вибрати план дій

  1. 1 Слід розуміти, що вас можуть вважати "поганим". Якщо ви вирішите скасувати раніше відправлене запрошення, то важливо розуміти, що такою дією можна налаштувати проти себе як даної людини, так і інших гостей. В цілому правила хорошого тону не дозволяють скасовувати раніше відправлені запрошення.
    • Ваше рішення може образити людину і загострити ваші відносини з ним і іншими людьми.
  2. 2 Зважте доводи за і проти. Унаслідок можливих негативних наслідків скасованого запрошення для родича слід добре обміркувати свої мотиви. Що такого зробив цей чоловік, щоб заслужити вашу відмову в гостинності?
    • Між вами сталася сварка, тому ви вирішили скасувати своє запрошення під впливом емоцій? Стався інцидент, який змусив вас засумніватися в доречності поведінки цієї людини?
    • Складіть список переваг і недоліків рішення не запрошувати родича. У першому стовпці можна вказати "уникнути сварок через проблеми з алкоголем". У другому стовпці запишіть "можливий скандал через скасування запрошення". Проаналізуйте список, щоб прийняти вірне рішення.
    • Не завжди можна скасувати своє запрошення. У деяких випадках краще залишити все як є.
  3. 3 Зверніться за порадою. Це непросте рішення, яке слід ретельно обміркувати. Іноді корисно обговорити проблему з близьким родичем або надійним другом. Попросіть людини висловити свою думку.
    • Скажіть: "Я серйозно замислююся про те, щоб скасувати запрошення для Лариси на барбекю. Чула, що вона влаштувала страшний скандал на зустрічі у Петрових в минулі вихідні. Мені б не хотілося повтору подій на моїй вечірці. Що думаєш?"
  4. 4 Обміркуйте альтернативні варіанти. Перед скасуванням запрошення слід обміркувати деякі менш радикальні варіанти вирішення проблеми.
    • Наприклад, якщо ваш родич погано контролює свою поведінку після алкоголю, то можна обмежити йому доступ до спиртного або зовсім відмовитися від алкогольних напоїв на вечірці.
    • Якщо два родича терпіти не можуть один одного, то запросіть обох і зробіть так, щоб вони майже не перетиналися. Розсадите їх подалі один від одного і виберіть людини, який буде стежити за ними.
    • Якщо один з родичів часто лихословить, розповідає недоречні жарти або схильний до скандалів, то попросіть його стежити за своєю поведінкою. Наприклад, скажіть: "Слухай, Костя, я знаю, що ти любиш вставити в розмові міцне слівце, але на заході будуть знаходитися люди з консервативними поглядами, які не сприймають лайок. Ти б не міг стежити за своїми словами? Мені б зовсім не хотілося відмовляти тобі в запрошенні ".

Метод 2 з 3: Як поговорити з родичем

  1. 1 Бажано обговорити ситуацію лицем до лиця. Якщо ви вирішите скасувати запрошення, то потрібно зробити це тактовно. Найделікатніший варіант - при особистій зустрічі. Домовтеся з ним зустрітися наодинці.
    • Можна поговорити за обідом або за чашкою кави. Скажіть: "Дядя Руслан, чому б нам з Вами не сходити в кафе у вівторок. Я хочу дещо обговорити ". Краще зустрітися в людному місці, щоб знизити ймовірність скандалу.
    • Якщо дратівливий вас родич живе за містом, можна поговорити з ним по телефону. Не потрібно скасовувати запрошення по електронній пошті або в соціальних мережах. Це досить складна розмова, але важливо вести себе як доросла людина, щоб спробувати зберегти ваші відносини з родичем.
  2. 2 Чесно розкажіть про свої мотиви. Підготуйтеся до розмови заздалегідь. Перегляньте доводи за і проти. Продумайте хід бесіди і порепетіруйте розмову до зустрічі. В процесі розмови намагайтеся висловлювати свої думки ввічливо, але рішуче. Не використовуйте розлогі фрази. Чітко і лаконічно викласти свої доводи.
    • Можна сказати: "Спасибі, що погодилися зустрітися. Мені складно говорити про будь-які, але я впевнена, що прийняла правильне рішення. Так як ви з татом перебуваєте в поганих відносинах, мені здається, що Вам краще не приходити на весілля. Ми з нареченим дуже хочемо, щоб весілля пройшло тихо і спокійно, а ви з батьком навіть не можете перебувати в одній кімнаті без скандалу. Сподіваюся, що Ви зрозумієте мене ".
    • Можливо, людина зрозуміє вас, якщо він вже потрапляв в неприємності через своєї поведінки або з ним трапляються різні історії.
  3. 3 Не вибачайтесь. Слова "Я жалкую" покажуть, що ви прийняли неправильне рішення і берете на себе відповідальність за погану поведінку родича. Не потрібно відчувати себе ніяково, якщо ви скасували запрошення з-за поганих вчинків людини. Ваша турбота - це гарний настрій інших гостей, а не поведінка інших дорослих людей. Якщо родич здатний зіпсувати свято, то не звинувачуйте себе за відмову.
    • Замість слів "Я жалкую" краще сказати: "Мені б не хотілося робити Вам боляче". Це покаже, що ви керувалися добрими намірами і не відмовитеся від прийнятого рішення.
  4. 4 Зберігайте спокій, якщо реакція буде негативною. Цілком можливо, що родич відреагує на ситуацію не кращим чином. Скасування запрошення можуть вважати приниженням, так що поставте себе на місце цієї людини. Не приймайте його слова близько до серця. Зберігайте спокій і ведіть себе дружелюбно.
    • Скажіть: "Я розумію, що ти засмучена. Мені не хотілося завдавати тобі біль, але це рішення буде кращим для всіх".

Метод 3 з 3: Як діяти в різних ситуаціях

  1. 1 Поясніть, що список гостей обмежений. Трапляється так, що гостей запрошують помилково. Можливо, ви випадково вибрали ім'я людини під час налаштування події в мережі Facebook. Можливо, ви обговорювали захід у присутності людини, а він вирішив, що ви його пригасили. У будь-якій ситуації можна знайти виправдання своїм рішенням.
    • Скажіть: "Яна, я випадково натиснула на твоє ім'я при налаштуванні заходи. Я б з радістю тебе запросила, але у нас немає можливості прийняти більше 15 чоловік. Шкода, що так вийшло ".
  2. 2 Вибачитеся за людину, яка говорила від вашого імені. Якщо родича запросили без вашого дозволу, то вибачитеся за непорозуміння. Скажіть: "Слухай, Денис. Рома сказав мені, що покликав тебе на вечірку. Йому не слід було цього робити. У нас дуже обмежене число гостей. Мені шкода, що так вийшло ".
    • Ще краще, якщо в ситуації розбереться та людина, з вини якого все сталося. Скажіть: "Я недавно бачила Регіну і вона впевнена, що її запросили на вечірку. Вона любить налягати на спиртне, тому я побоююся скандалів. Ти б не міг сказати їй, що її не запрошували? "
  3. 3 Будьте рішучі з тими, хто приходить без запрошення. Деякі родичі вважають, що вони автоматично запрошені на будь-який ваш захід. Можливо, вони не отримували офіційних запрошень, але збираються прийти. М'яко поговоріть з ними.
    • Наприклад, ви почули, що ваша двоюрідна сестра обмірковує наряд на ваш дівич-вечір. Вам слід сказати: "Ах, Карина, я і не знала, що ти збираєшся прийти. Ця вечірка тільки для колег. Буду рада зустрітися з тобою в будь-який інший час ".
  4. 4 Враховуйте, що інші гості можуть влаштувати бойкот. У гіршому випадку решта гостей відмовляться прийти з солідарності з людиною, якого вирішили не запрошувати. Якщо для вас дуже важливо їх присутність, то спробуйте переконати людей прийти, але не дозволяйте іншим людям нав'язувати вам свої рішення.
    • Зберігайте твердість, навіть якщо деякі не згодні з вами.