Як приготувати брюссельську капусту

Автор: Bobbie Johnson
Дата Створення: 7 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ПОСЛЕ ЭТОГО РЕЦЕПТА ВЫ ПОЛЮБИТЕ БРЮССЕЛЬСКУЮ КАПУСТУ💯% ОЧЕНЬ ВКУСНО и ПРОСТО// РЕЦЕПТЫ ПОШАГОВО//
Відеоролик: ПОСЛЕ ЭТОГО РЕЦЕПТА ВЫ ПОЛЮБИТЕ БРЮССЕЛЬСКУЮ КАПУСТУ💯% ОЧЕНЬ ВКУСНО и ПРОСТО// РЕЦЕПТЫ ПОШАГОВО//

Зміст

1 Доведіть до кипіння каструлю води. Поставте на плиту велику каструлю з водою, додайте дрібку солі і зачекайте кілька хвилин, поки вода не закипить.
  • 2 Вимийте брюссельську капусту. Промийте кілограм брюссельської капусти під проточною водою і видаліть жовте листя.
  • 3 Покладіть брюссельську капусту в киплячу воду і варіть 10-15 хвилин. Готуйте капусту, поки вона не розм'якне. Готову капусту ви зможете проткнути виделкою.
  • 4 Злийте воду і додайте до брюссельській капусті спеції. Як тільки капуста стане м'якою, необхідно додати спеції, після чого її можна вживати в їжу. Додайте до брюссельській капусті 1 чайну ложку солі, 1/2 чайної ложки перцю і 2 столові ложки (30 г) вершкового масла. Подавайте в гарячому вигляді.
    • Брюссельську капусту також можна бланшувати. При цьому смак і колір капусти зберігаються краще, ніж при звичайному кип'ятінні.
  • Метод 2 з 4: Смажена брюссельська капуста

    1. 1 Вимийте і наріжте брюссельську капусту. Промийте брюссельську капусту під проточною водою і видаліть жовте листя. Потім розріжте її навпіл, починаючи від стебла, і зробіть в стеблі надріз глибиною близько 1,5 см. Це допоможе спеку проникнути в брюссельську капусту.
    2. 2 Доведіть до кипіння 1/4 склянки оливкової олії в сковороді на середньому вогні. Переконайтеся, що сковорода досить велика, щоб вмістити всю брюссельську капусту.
    3. 3 Покладіть брюссельську капусту в сковороду, розрізом вниз, і додайте спеції. Посоліть і поперчіть капусту на свій смак.
    4. 4 Підсмажте брюссельську капусту. Смажте її на одному боці протягом 5 хвилин, поки вона не стане золотисто-коричневого кольору, потім переверніть на іншу сторону.
    5. 5 Налийте в сковороду 1/3 склянки води і закінчите приготування капусти. Вода повинна покривати всі дно сковороди. Смажте брюссельську капусту, поки рідина не випарується, а капуста не приготується. Потім додайте 2 столові ложки (30 мл) лимонного соку і подавайте в гарячому вигляді.

    Метод 3 з 4: Запечена брюссельська капуста

    1. 1 Розігрійте духовку до 200 ºC.
    2. 2 Вимийте і очистіть брюссельську капусту. Промийте капусту під проточною водою і видаліть жовте листя. Потім відріжте стебла, щоб вона швидше приготувалася.
    3. 3 Покладіть брюссельську капусту в миску і додайте спеції. Збризніть капусту 3 столовими ложками (45 мл) оливкової олії і посипте 3/4 чайної ложки чайної ложки солі і 1/2 чайної ложки чорного перцю.
    4. 4 Перемішайте брюссельську капусту, щоб вона була рівномірно покрита спеціями, і викладіть одним шаром у форму для запікання. Так приправи рівномірно просочать капусту під час готування.
    5. 5 Запікайте брюссельську капусту протягом 35-40 хвилин, або поки вона не стане м'якою. Через 30 хвилин перевірте її готовність виделкою. Час від часу струшуйте форму, щоб капуста запікалася більш рівномірно.
    6. 6 Подавайте. Посипте сіллю (1/4 чайної ложки) і подавайте в гарячому вигляді.

    Метод 4 з 4: Тушкована брюссельська капуста

    1. 1 Доведіть до кипіння каструлю води. Поставте на плиту велику каструлю з водою, додайте дрібку солі і зачекайте кілька хвилин, поки вода не закипить.
    2. 2 Вимийте брюссельську капусту. Промийте брюссельську капусту під проточною водою і видаліть жовте листя.
    3. 3 Розріжте брюссельську капусту навпіл. Розріжте капусту на половинки від верхівки до стебла, і зробіть в стеблі надріз глибиною близько 1,5 см.
    4. 4 Відваріть брюссельську капусту протягом 5-10 хвилин. Вона повинна почати розм'якшуватися. Потім злийте воду.
    5. 5 Покладіть в сковороду вершкове масло, сіль і часник і нагрійте. Покладіть в сковороду 2 столові ложки (30 г) вершкового масла, 1 чайну ложку солі і 1 рубаний зубчик часнику. Зачекайте 1-2 хвилини, щоб інгредієнти нагрілися, а часник став ароматним.
    6. 6 Тушкуйте брюссельську капусту 3-5 хвилин або поки вона не придбає коричневий відтінок. Акуратно перемішайте капусту і змішайте з іншими інгредієнтами. Якщо сковорода стає дуже сухою, додайте ще одну столову ложку вершкового масла.

    Поради

    • Жарка і гасіння схожі, але у вас вийдуть різні результати. Жарка - це швидкий спосіб приготування з невеликою кількістю жиру, поки капуста не стане золотисто-коричневого. При гасінні капуста вийде більш м'якою через те, що просочиться вершковим маслом.
    • Брюссельська капуста може послужити відмінним доповненням до млинців.
    • Обсмаживши капусту, посипте її чебрецем і панірувальними сухарями, потім підрум'яньте. Смак буде невимовним!

    Що вам знадобиться

    • Оливкова олія
    • сіль
    • перець
    • Форма для випічки
    • Велика каструля
    • Сковорода
    • Вершкове масло