Як стати розробником програмного забезпечення

Автор: Bobbie Johnson
Дата Створення: 7 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як стати тестером з нуля - How to start testing?
Відеоролик: Як стати тестером з нуля - How to start testing?

Зміст

нещодавно журнал Time Magazine назвав професію програмного розробника як №1 в співвідношенні оплати праці і навантаження. Не дивлячись на те, що ЗМІ все ще пускають пил в очі з приводу офшорних подібного праці, ця професія все ще користується величезним попитом. Ця стаття призначена для тих, хто подумує про кар'єру розробника програмного забезпечення.

кроки

Метод 1 з 5: Підготовка в школі

  1. 1 Ви "повинні" любити програмування! Якщо ви вчитеся в середній школі і все ще не вивчали цю тему, то зробіть це. Якщо вам не подобається вивчати математику і науки, тоді, мабуть, краще буде підібрати щось інше.
  2. 2 Поки вчіться в школі, візьміть по максимуму від таких предметів, як алгебра, арифметика і геометрія, можливо, варто спробувати тригонометрію. Намагайтеся в математиці досягти інститутського рівня знань ще до відходу зі школи, щоб засвоїти програму дисциплін комп'ютерних наук і програмування, вам знадобиться багато математичних знань.

Метод 2 з 5: Програма навчання в університеті

  1. 1 Плануйте здобути вищу освіту. Є безліч історій про тих, хто кинув інститут і став виконавчим директором і мільярдером в 90-х, тому можна перейнятися чарівністю ідеї "якщо я вольномислящій людина, у мене є великі проблеми і досвід програмування, то мені не потрібно витрачати чотири роки". Важко програмісту початкового рівня досягти успіху в кар'єрі без вищої освіти.
  2. 2 Вибирайте освіту співвідносні того, що ви хочете робити. Якщо вам подобається розробка ігор, і ви хотіли б вступити в клуб розробників комп'ютерних ігор, то вам знадобиться спеціальність комп'ютерні науки. Якщо ви хочете працювати з такими компаніями, як IBM, Intel, Microsoft, Google та ін., Тоді вам знадобиться вищу освіту зі спеціальністю комп'ютерних наук. Якщо ви шукаєте місце в не технічною корпорації, яка в основному розробляє додатки для бізнесу, розгляньте варіант отримання освіти за спеціальністю управління інформаційними системами або інші із запропонованих в сфері програмування для бізнесу. Це утворення найкраще підходить, оскільки забезпечує знаннями в сфері управління і бізнесу, і не сфокусовано на дисциплінах, які залишаться непотрібними в більшості випадків.

Метод 3 з 5: Додаткові програми у ВНЗ

  1. 1 Доповніть навчальну програму персональними дослідженнями. Зайдіть на сайт працевлаштування і відшукайте найбільш актуальні спеціальності. В інституті не можуть навчити всьому, тому вам доведеться купити додаткові книги в цій сфері і зайнятися самонавчанням.
  2. 2 Якщо ви не плануєте потрапити в струмінь за допомогою роботи в якості "підмайстри", спробуйте взяти участь в додаткових проектах, поки вчіться. Ніхто не захоче наймати новачка після навчання, який не брав участі в проектах.Виробнича практика допоможе вирішити цю проблему, однак більшість студентів не може собі дозволити її оплачувати, або потім виявити, що ця спеціальність їм не підходить. Кращим способом буде участь в додаткових проектах, що можна буде відзначити в своєму резюме.
  3. 3 Налагодьте зв'язок з розробниками ПЗ. Якщо є така можливість, постарайтеся зв'язатися з програмними розробниками і попрацювати над проектами під їх наглядом.

Метод 4 з 5: Різниця між розробником і програмістом

  1. 1 Зрозумійте, що розробка програмного забезпечення та програмування не одне і те ж. Кожен розробник ПЗ знає, як програмувати, але не всякий програміст є програмним розробником. Ось головні відмінності:
    • Розробка ПО це, як правило, групове співробітництво, де кожен виконує свою, іноді без чітких відмінностей, роботу.
    • Проекти розробки мають часові межі, дати випуску і співробітництво між людьми, відповідальними за різні компоненти.

Метод 5 з 5: Додаткова діяльність

  1. 1 Завжди беріть участь в сторонньої від навчального процесу діяльності, яка пов'язана з будь-яким програмним забезпеченням, яке допомагає вирішувати реальні завдання. Як тільки у вас з'являється вільний час, присвячуйте його пошуків в Інтернеті інформації про нові технології на ринку, і технологіях, які будуть корисні в майбутньому.
  2. 2 Після вивчення всіх сфер, пов'язаних з комп'ютерними науками, виберіть певний напрям в програмної індустрії. Звуження вибору істотно допоможе в плануванні кар'єри. Завжди думайте просто, тому що програмна промисловість сама по собі є дуже складною.
  3. 3 Вивчіть цю сферу. Важлива відмінність від розробника і програміста в тому, що розробники роблять інструменти; коли вони використовуються програмістами для побудови рішень.

попередження

  • Цей процес займе час і знадобитися практика. Ніхто не стає майстром розробки ПО за одну ніч. Якщо у вас не вистачає часу, то ця ідея вам не підходить.
  • Приготуйтеся до випробувань. Ця сфера перебуває в постійній зміні і самоосвіта, тому ніколи не закінчиться. Якщо ви не в захваті від самонавчання новим і складним речам, змініть курс вже зараз.