Як відміряти сухі макарони

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
как пожарить макароны на сковороде
Відеоролик: как пожарить макароны на сковороде

Зміст

Коли ви готуєте пасту, вам необхідно відміряти правильне кількість сухих макаронних виробів, щоб в результаті порція не виявилася дуже великою або дуже маленькою. Макаронні вироби зазвичай збільшуються в процесі приготування вдвічі, як в обсязі, так і в вазі. Звичайні макарони і яєчна локшина відміряються по-різному. У деяких рецептах просто вказано кількість порцій макаронів, яке потрібно приготувати; це означає, що вам треба самостійно розрахувати, скільки взяти сухих макаронів. Тут все залежить від розміру порцій і форми макаронів. У цій статті ми розповімо вам, як відміряти сухі макарони.

кроки

Метод 1 з 2: Відміряємо макарони

  1. 1 Прочитайте рецепт, щоб дізнатися, скільки вам знадобиться порцій макаронів. Можете взяти інформацію прямо з рецепта або з етикетки соусу для пасти, або, якщо робите соус для макаронів самостійно, визначте, скільки людина ви хочете нагодувати.
    • Зазвичай одна порція пасти становить приблизно 55 грам - і як основне блюдо, і як гарнір. Якщо ви подаєте тільки одне блюдо, порцію можна збільшити, від 80 до 110 грам. Іноді порція становить 1/2 склянки (114 грам) пасти, хоча це залежить від форми макаронних виробів.
    • 1 порція = 55 грам; 2 порції = 110 грам; 4 порції = 220 грам; 6 порцій = 340 грам; 8 порцій = 440 грам.
  2. 2 Відміряйте рукою спагетті, феттучині, спагеттіні, капелліні, феделіні або вермішель. Візьміть пучок спагеті і стисніть великим і вказівним пальцями. На 1 порцію макаронних виробів (55 грам) необхідний 1 пучок макаронів, затиснутих між пальцями, діаметром 25 мм. Це діаметр американської кварти.
    • 2 порції = 45 мм, 4 порції = 90 мм, 6 порцій = 135 мм, 8 порцій = 180 мм.
    • Спагеті, лінгвіні і інші довгі макаронні вироби можна відміряти за допомогою мірки для макаронів. Мірка для макаронних виробів - інструмент, який можна знайти в магазині кухонного приладдя, в комплекті з макаронними виробами і в інтернеті.Додайте довгі макарони в певний отвір, щоб відміряти порцію макаронів.
  3. 3 Використовуйте мірні склянки або кухонні ваги, щоб виміряти ріжки. Якщо використовуєте кухонні ваги, насипте макарони в чашку, прикріплену до ваг, і відміряйте 55 грам. При використанні цього мірну посудину на 1 порцію (55 грам) необхідно ½ склянки сухих макаронних виробів.
    • 2 порції = 1 стакан; 4 порції = 2 склянки; 6 порцій = 3 склянки; 8 порцій = 4 склянки.
  4. 4 Відміряйте пір'я для цього мірну посудину або кулінарних ваг. Якщо використовуєте мірну склянку, на 1 порцію (55 грам) необхідно ¾ склянки сухих макаронів.
    • 2 порції = 1 1/2 склянка; 4 порції = 3 склянки; 6 порцій = 4 1/2 склянки; 8 порцій = 6 склянок.
  5. 5 Відміряйте хвилясті листи для лазаньї, використовуючи кухонні ваги або вважаючи окремі листи лазаньї. На 1 порцію (55 грам) необхідно близько 1 ½ листів сухої лазаньї.
    • Краще використовувати 4 шари листів для приготування лазаньї. Стандартна форма для лазаньї - 20 х 20 см, або 20 х 25 см. При використанні 4 шарів листів лазаньї в формі 20 х 20 см готують страву на 4 чоловік, у формі 20 х 25 см готують 6 порцій цієї страви.

Метод 2 з 2: Відміряємо яєчну локшину

  1. 1 Запам'ятайте основна відмінність яєчної локшини. У більшості макаронних виробів містяться яйця, а в яєчної локшини зміст яєць або яєчного порошку має становити 5,5%.
  2. 2 Відміряйте яєчну локшину мірними склянками або за допомогою кухонних ваг. Якщо ви відміряєте локшину склянкою, то з 56 грам (1 1/4 склянки) яєчної локшини вийде приблизно 1 1/4 склянки готового блюда.
    • На відміну від інших макаронних виробів, кількість сухої локшини приблизно дорівнює кількості приготовленої.
  3. 3 Пам'ятайте, що широка яєчна локшина трохи відрізняється від звичайної. Так, з 56 грам (1 ¼ склянки) широкої локшини виходить 1 1/2 склянки готового блюда.

Поради

  • Ви можете купити спеціальне пристосування для підбору кількості макаронів (спагетті і інших довгих видів макаронних виробів) на певну кількість порцій - мірку для спагетті. (Зазвичай 60 грам, 80 грам, 100 грам або 125 грам).

Що вам знадобиться

  • Сухі макаронні вироби або яєчна локшина
  • мірні склянки
  • Кухонні ваги (за бажанням)
  • Мірка для спагетті (за бажанням)