Як відігнати оленів від вашого двору

Автор: Sara Rhodes
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Оленеводы: выживание в -50, убийственные щенки и государственные олени | Древняя цивилизация Тундры
Відеоролик: Оленеводы: выживание в -50, убийственные щенки и государственные олени | Древняя цивилизация Тундры

Зміст

Не дивлячись на те, що олені здаються досить милими, вони можуть завдати вам значної шкоди і, безумовно, не пристосовані до життя в вашому дворі або в саду. Дійсно, вони практично нічого не їдять, крім трави, так що можуть повністю замінити будь-яку газонокосарку.

У цій статті описані деякі з найбільш простих і найменш дорогих і нешкідливих для екологічного середовища способів виганяти оленів (і багатьох інших неприємних тварюк) з вашого двору і садових угідь.

кроки

Метод 1 з 7: Страхаюче засіб з людського волосся

  1. 1 Використовуйте людську волосину для залякування. Людський волосся може відлякати оленів, так що попросите стос волосся у вашого місцевого перукаря або стиліста (це повинно бути безкоштовно).
  2. 2 Розкладіть волосся в своєму квітучому саду. Запах людей, що виходить від волосся, буде стримувати оленів.
  3. 3 Складіть трохи волосся, що залишилося в шкарпетку або панчоху. З тією ж метою повісьте шкарпетку або панчоху в ваш город. Розкладайте побільше в кінці грядок і між ними в самому городі і на садових посадках.
    • У носка або панчохи повинен бути привабливий і естетичний зовнішній вигляд; ви повинні не тільки відлякувати оленів, але і підтримувати гарний і охайний зовнішній вигляд вашого саду! Жалюгідний, старий шкарпетку або панчоху огидного кольору зіпсує вигляд вашого саду, а сусіди можуть подумати, що у вас поганий смак.

Метод 2 з 7: Гострий перцевий спрей

  1. 1 Приготуйте гострий перцевий спрей. Побризкайте на рослини, які ви б хотіли зберегти від поїдання оленями.

Метод 3 з 7: Відлякування рослинами

  1. 1 Посадіть рослини, які не подобаються оленям. Пам'ятайте про застереження - голодний або занадто цікавий олень готовий з'їсти майже все, що завгодно. З огляду на цей факт, можна сказати, що не існує практично жодного рослини, яке може їх відлякати напевно, але все ж ви можете хоча б спробувати. Серед рослин, які не подобаються оленям, можна виділити декоративні трави, ірис, наперстянку, юку, деякі трави і квіти з сильним запахом, такі як шавлія, зелена цибуля, лимонник, монарда, і ін. Їм теж не подобаються рослини з шипами, наприклад , ехінацея пурпурова, але при цьому винятком з правил служать апетитні троянди!
    • Також ви повинні знати, які рослини будуть заманювати оленів в ваш сад. Тюльпани, хризантеми, гіацинти, троянди, яблука, квасоля, горох, ягоди малини, полуниці, кукурудза, хоста, кизил, фруктові дерева, гостролистий клен, тис і азалія будуть заманювати оленів! Іноді такі рослини садять подалі від двору або саду, щоб відвести тварин в сторону; однак це ризикована стратегія, адже олені, прийшовши на край посадки, все одно можуть почати поневірятися далі.

Метод 4 з 7: Засоби проти оленів

  1. 1 Знайдіть засіб проти оленів. Існує безліч варіантів таких відлякують коштів. Ви можете купити один з них в магазині для саду або в відділі садівництва. Таку продукцію слід використовувати відповідно до інструкцій. Альтернативи для використання в домашніх умовах включають нафталін (вивішують в цибулевих мішках на гілках на рівні висоти оленів), колючий дріт (як огорожі або бар'єру), несвіжі риб'ячі голови, кров і кісткове борошно, часник, пом'якшувач тканини і ін. Не всі ці варіанти відносяться до екологічно-чистим, нафталін - небезпечна хімічна засіб, і може містити неприємні активні компоненти, в залежності від складу. І потім, врахуйте фактор запаху; якщо деякі засоби занадто смердючі, ви навряд чи захочете насолоджуватися такими ароматами в своєму саду!
    • У багатьох продаваних засобах проти оленів міститися такі компоненти, як дезодорована лисяча, вовча сеча або сеча койота. Загальні особливості таких засобів: (1) вони містять сечу, (2) їх не люблять олені. Звідси випливає ряд інших можливих способів відлякування оленів:
  2. 2 Випустіть вашу собаку в сад, щоб вона позначила територію. Це потрібно буде робити кожні кілька днів, або після дощу.
  3. 3 Якщо ви живете у віддаленому дворі, регулярно позначайте власний двір. Якщо для вас це занадто неприпустимо, наберіть сечу в невелике відерце. Потім, візьміть стару пляшечку з розпилювачем, залийте в неї власну сечу і розпорошите трохи навколо саду. Ви повинні використовувати для цього окремий розпилювач, який потім ніколи вже не будете використовувати ні для чого іншого. Зробіть зрозумілу вам напис на пляшці!
  4. 4Також відлякати оленя можуть мильні пластівці, розсипані по краях грядок.

Метод 5 з 7: Шум, світло і бар'єри

  1. 1 Використовуйте способи відлякування оленів, які створюють шум або світло. Існує безліч способів, які можна спробувати, і вони можуть виявитися досить ефективними в поєднанні з іншими заходами боротьби. Яскравий світловий датчик руху може злякати оленя (і грабіжників) вночі, в той час як блискучі предмети, такі як компакт-диски і смужки стрічок металевого кольору, що розвиваються на вітрі, можуть неприємно для тварин відбивати світло протягом дня. Для шуму, ви можете використовувати дудку, газову зброю (воно, як правило, не з дешевих, і використовуються для охорони виноградників і посадок), шум радіо (підключіть його до датчиків світла), свистки і петарди.
  2. 2 Створіть бар'єри. Це може бути паркан, невидима волосінь і спринклери, які спрацьовують при зачіплюванні. На жаль для вашого гаманця, огорожі повинна бути не менше 2 метрів у висоту або створювати перешкоди для стрибків, наприклад, дріт сітка, а то наші люди олені зможуть без проблем перестрибнути огорожу. З метою економії, буде доцільніше відгородити окремі рослини, ніж всі ваші угіддя. За невелику плату, можна зробити паркан під електричною напругою, якщо ви не противник таких радикальних заходів.
    • Вирощують деякі рослини в теплицях, щоб не дозволити оленям до них дістатися. При цьому не забувайте закривати двері.
    • Запитайте в спеціалізованому магазині про сітках, таких як Deer Guard, якими можна покривати рослини.
  3. 3 Побудуйте паркан. Паркан - це єдиний по-справжньому ефективний спосіб утримати оленів подалі від території, яку ви хочете захистити.
    • Встановіть високий двометровий паркан. Олені можуть легко подолати будь-яку перешкоду нижче метра у висоту, а паркан висотою 1,5 метра створює ризик поранення і заплутування тваринного (а поранений олень, в кінцевому рахунку, загине).
    • Доповніть паркан висотою в 1,2 мета (прості решітки) з сіткою для курчат (з осередком 2,5 сантиметра) (0,6 метра у висоту) під кутом до вулиці. Можна нахилити сітку всередину; в будь-якому випадку це має спрацювати. Як правило, її радять розташовувати під кутом 45 градусів. Олені, єнотовидні собаки, кішки, білки, лосі і ведмеді навіть не спробують перейти. Птахи теж неохоче залітають всередину обгородженій території. Розмір не повинен бути занадто великим, і не примикати близько до будинку.

Метод 6 з 7: Собаки

  1. 1 Заведіть собаку. Олені не люблять собак, тому що собака - природний хижак для оленів. При цьому, ваша собака повинна вільно гуляти у дворі або по території саду, не бути на короткій прив'язі або закритою в будинку. Крім того, купуючи собаку для цих цілей, вибирайте тварина середнього або великого розміру.

Метод 7 з 7: Чи не заохочуйте оленів

  1. 1 Не годуйте оленів. Підгодовування змушує їх сприймати ваш двір в якості джерела живлення і викличе неприязнь сусідів щодо вас. Це також приманити їх в зону руху транспортних засобів, створюючи ризик аварій, коли тварини бродять біля доріг.

Поради

  • Якщо олень голодний, деякі з цих коштів можуть не працювати.
  • Використання старої пляшки з розпилювачем з-під миючого засобу - це відмінний спосіб скоротити кількість відходів і заощадити гроші. Просто будьте обережні, не розпорошуючи хімічні речовини на чутливі рослини.
  • Все що відганяють оленів кошти необхідно час від часу міняти, щоб вони продовжували своє ефективну дію і оновлювалися.
  • якщо олень дуже голодний, то цілком ймовірно, що ні один із засобів захисту не спрацює.
  • Порожня пляшка з під кефіру або контейнер з під сиру можуть стати в нагоді для наповнення пляшки з розпилювачем.
  • У оленів чудово розвинений нюх, так що вам потрібно розприскати зовсім небагато, щоб дати їм відсіч.
  • Також можуть допомогти рвані простирадла або пластикові мішки, що розвиваються на вітрі.

попередження

  • Не розпилюйте ніяких репелентів або хімічних засобів на рослини, які збираєтеся вживати в їжу.
  • Мийте руки і все контейнери після використання будь-яких хімічних засобів і репелентів.
  • Не використовуйте ємності, в яких була сеча, для будь-яких інших цілей. І ретельно мийте руки після використання!

Що вам знадобиться

  • волосся
  • Шкарпетку або панчоху
  • Мильні пластівці, гострий перцевий спрей або сеча
  • блискучі штучки
  • бар'єрні матеріали
  • Творці шуму або світла