Як від'єднати п'явку

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 18 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Датчик Движения. Схема подключения датчика движения. Как самостоятельно подключить датчик движения.
Відеоролик: Датчик Движения. Схема подключения датчика движения. Как самостоятельно подключить датчик движения.

Зміст

П'явки живуть у вологих заростях і траві, а також в прісній воді. Вони присмоктуються до теплокровних тварин, в тому числі до людей, і можуть роздуватися в 10 разів, коли наповнюються кров'ю. Якщо ви виявили на своєму тілі п'явку, не впадайте в паніку - ці паразити не розносять хвороби і не болять. Якщо вас не лякає думка почекати, поки п'явка насититься, вона відвалиться сама приблизно через 20 хвилин. Хробака можна також отлепить нігтем.

кроки

Частина 1 з 3: Як видалити п'явку

  1. 1 Визначте, де у п'явки голова з присоскою. Голова є найбільш вузькою частиною тіла п'явок, ці паразити впиваються в шкіру присоскою. Якщо п'явка присмокталася до вашої руки, ноги, тулуба або іншої доступної частини тіла, її можна від'єднати самостійно. В іншому випадку вам знадобиться чиясь допомога.
    • Якщо ви виявили п'явку, огляньте все тіло, чи немає на ньому інших її родичів. Коли п'явки впиваються в шкіру зубами, вони впорскують анестетик, тому їх укуси безболісні. Ви можете просто не відчути, що в вас вп'ялися п'явки де-небудь в іншій частині тіла.
    • Пам'ятайте, що п'явки неотруйні і не переносять хвороби, тому не впадайте в паніку, якщо виявите на своєму тілі цих кровосисних паразитів. Зазвичай п'явок досить легко видалити, вони не завдають серйозної шкоди.
  2. 2 Просуньте під присосок ніготь. Однією рукою акуратно натягніть шкіру біля присоски і просуньте під неї ніготь пальця другої руки. П'явка відразу ж спробує присмоктатися знову, так що без зволікання зніміть її.
    • Не тягніть п'явку, інакше вона може відірватися, а її присоска залишиться у вашому тілі.
    • Якщо ви гидуєте видаляти п'явку нігтем, можна використовувати кредитну картку, лист щільного паперу або інший тонкий предмет.
  3. 3 Обробіть відкриту ранку. Коли п'явки присмоктуються, вони вводять антикоагулянт, який заважає крові згорнутися до тих пір, поки паразит Не насититься баченням. Після видалення п'явки ранка може кровоточити кілька годин або навіть днів, поки антикоагулянт не відбудеться з організму. Будьте готові до того, що залишена п'явкою ранка буде рясно кровоточити. Очистіть відкриту ранку медичним спиртом або іншим дезинфікуючим засобом з аптечки, а потім накладіть пов'язку, щоб захистити пошкоджене місце.
    • Кровотеча може тривати деякий час, тому слід регулярно міняти пов'язку.
    • Ставтеся до ушкодженого місця так само серйозно, як і до будь-якої іншої відкритої рани. Це особливо важливо, якщо ви перебуваєте в тропічному лісі, так як там вище ризик заразитися інфекцією.
    • У період загоєння ранка може свербіти.
  4. 4 Подумайте про те, щоб дозволити п'явки насититися і відпасти самої. Якщо ви можете потерпіти, легкий спосіб позбутися від п'явки полягає в тому, щоб почекати, поки вона відпаде сама. Приблизно через 20 хвилин п'явка насититься і відстане від вашої шкіри. П'явки не висмоктують багато крові, щоб можна було турбуватися про крововтрату, а оскільки ці паразити не переносять хвороби, вони практично нешкідливі, тому можна не від'єднувати п'явку, поки вона не відпаде сама.
    • Протягом тисячоліть п'явок давали смоктати людську кров в лікувальних цілях; лікування п'явками зберігає актуальність і в наші дні. Фахівці Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (США) вважають, що п'явки допомагають при проблемах з кровообігом і сприяють возз'єднанню тканин.
  5. 5 Не від'єднуйте пивцю яким-небудь іншим способом. Можливо, ви чули, що можна видалити п'явку, якщо посипати її сіллю, припекти, побризкати засобом від комах або занурити в шампунь. Хоча ці заходи і можуть привести до того, що п'явка відчепиться і впаде, вона зробить це лише після того, як відригне кров назад в ранку. Це може викликати серйозну інфекцію, так що відключайте п'явку лише нігтем або іншим тонким предметом, підсовуючи його під присосок.

Частина 2 з 3: Як від'єднати сильно присмокталася п'явку

  1. 1 Перевірте, як глибоко проникла п'явка. Іноді ці паразити проникають в отвори тіла: ніздрі, вушні канали, рот. Це нерідко трапляється, якщо купатися там, де багато п'явок. У подібних випадках буває важко дістатися до п'явки і видалити її звичайним способом. Перш ніж спробувати інші методи, зробіть все можливе, щоб від'єднати п'явку простим способом.
    • Подивіться, чи не може хто-небудь допомогти вам і дістатися до присоски паразита. Будьте гранично обережні. Не використовуйте даний метод, якщо вам не видно п'явка.
    • Можна почекати, поки п'явка насититься і відпаде, проте якщо вона знаходиться у вузькому місці, то може роздутися і застрягти.
  2. 2 Якщо п'явка потрапила в рот, використовуйте спирт. Якщо п'явка проникла в ваш рот, можна прополоскати його горілкою або іншим міцним спиртним напоєм, щоб вона відпала. Полощіть рот близько 30 секунд, потім сплюньте і перевірте, відстала чи п'явка.
    • Якщо у вас немає під рукою спирту, можна використовувати перекис водню.
    • Якщо полоскання не допомогло і п'явка не відстала, доведеться звернутися за медичною допомогою.
  3. 3 Проткніть п'явку, якщо вона стає занадто великий. Якщо ви знаходитесь далеко від населених пунктів і можливості негайно звернутися за медичною допомогою немає, не виключено, що доведеться проткнути п'явку. Можливо, вам вдасться видалити п'явку іншим способом, однак якщо вона проникла в важкодоступне місце, наприклад в ніздрю, є небезпека, що вона утруднить дихання. Щоб цього не сталося, візьміть гострий ніж і просто проткніть хробака. Хоча це і не приємно, в результаті паразит помре, і вам буде легше дістатися до нього.
    • Видаліть тіло п'явки і негайно промийте ушкоджене місце.
    • При ознаках інфекції якомога швидше зверніться за медичною допомогою.
  4. 4 Якщо ви не можете видалити п'явку самостійно, зверніться за медичною допомогою. Якщо п'явка проникла глибоко в ніс, слуховий прохід або інше місце, де ви не можете дістатися до неї, зверніться до лікаря, щоб він видалив паразита. У лікаря є необхідні інструменти, за допомогою яких він зможе видалити п'явку відповідним способом.
  5. 5 Негайно зверніться за медичною допомогою при ознаках алергії на п'явок. Хоча алергія на п'явок зустрічається дуже рідко, вона можлива. Якщо ви відчуваєте запаморочення, висип, труднощі з диханням і набряк, прийміть антигістамінний засіб (наприклад, «Димедрол») і відразу ж зверніться за медичною допомогою.

Частина 3 з 3: Як захистити шкіру від п'явок

  1. 1 Будьте обережні в тих місцях, де водяться п'явки. Наземних п'явок можна зустріти в тропічних лісах Африки і Азії. П'явки водяться також в прісноводних озерах і ставках по всьому світу. Якщо ви плануєте відвідати ті місця, де водяться п'явки, зробіть відповідні запобіжні заходи, щоб звести до мінімуму ризик того, що вони присмокчуться до вас.
    • Наземні п'явки зустрічаються в заболочених і зарослих місцях тропічних лісів. Якщо ви залишаєтеся на одному місці протягом тривалого часу, п'явки можуть сповзти до вас. Намагайтеся не доторкатися до деревам та іншим рослинам і частіше перевіряйте, чи немає на вас п'явок.
    • Водних п'явок привертає рух, тому намагайтеся менше плескатися, коли перебуваєте у воді.
  2. 2 Одягайте одяг з довгими рукавами і штанинами. П'явок привертає оголена шкіра теплокровних тварин. Довгі рукава і штанини захистять вас від укусів, хоча п'явки можуть забратися і під одяг. Якщо ви боїтеся п'явок, можна надіти рукавички і накинути на голову капюшон.
    • Носіть замість сандалій закрите взуття.
    • Якщо вам належить тривалу подорож через тропічний ліс, подумайте про те, щоб придбати протівопіявочние шкарпетки.
  3. 3 Використовуйте засіб від комах. Хоча репелент і не захистить від п'явок повністю, він частково відлякає їх. Обприскати шкіру і одяг стандартним засобом від комах і повторно наносите його раз в декілька годин, поки перебуваєте в тій місцевості, де водяться п'явки. Ось ще пара способів відлякати цих паразитів:
    • покладіть в шкарпетки тютюн - вважається, що п'явок не подобається його запах;
    • натріть долоні і одяг милом або іншим миючим засобом.

Поради

  • Щоб захиститися від п'явок, перш за все слід носити закрите взуття і довгі шкарпетки. Крім того, можна використовувати засіб від комах, запах якого завадить п'явок виявити вашу присутність.
  • Перевіряйте свої ноги та інші частини тіла, на які можуть потрапити п'явки, щоб вчасно виявити їх до того, як вони встигнуть висмоктати з вас багато крові.
  • П'явки гинуть, коли потрапляють в сіль або виявляються тісно затиснутими в тканини. Сіль і суха тканина відбирають у п'явок вологу, і вони всихають. Однак в цьому випадку п'явка може відригнути висмоктану кров в рану, що значно підвищує ризик небезпечної для життя інфекції.
  • Якщо ви виявили присмокталася п'явку, згадайте про те, що це всього лише беззахисне тварина, якій потрібна їжа.
  • Пам'ятайте, що не всі види п'явок харчуються кров'ю.

попередження

  • П'явки кусають і домашніх тварин, наприклад собак і кішок. Невеликого тварині п'явка може потрапити в око. В цьому випадку НЕ намагайтеся витягнути або розчавити п'явку і НЕ сипте на неї сіль. Зачекайте, поки п'явка відпаде. Після цього очей тваринного опухне, але набряк пройде через день-два. Якщо набряк не пройде, зверніться до ветеринара.
  • Не слід наносити на п'явку шампунь, сіль або засіб від комах, коли вона присмокталася до вашої шкіри, так як паразит може відригнути кров назад в ранку і тим самим викликати інфекцію.
  • Не тягніть п'явку і не намагайтеся відірвати її від шкіри.
  • Якщо до вас присмокталися багато великих п'явок, зверніться за медичною допомогою.

Що вам знадобиться

  • Ніготь, кредитна картка, клаптик паперу або інший тонкий і досить жорсткий предмет
  • Паперовий рушник
  • Засіб від комах
  • Закрите взуття і шкарпетки