Як відучити пса від хтивого поведінки

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 12 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ОТУЧИТЬ ЩЕНКА КУСАТЬСЯ | ЩЕНОК КУСАЕТ ЗА РУКИ И НОГИ
Відеоролик: КАК ОТУЧИТЬ ЩЕНКА КУСАТЬСЯ | ЩЕНОК КУСАЕТ ЗА РУКИ И НОГИ

Зміст

Собака, постійно одержима імітацією статевих фрікцій, буде регулярно ставити вас у незручне становище і навіть створювати загрозу вашої безпеки. Така поведінка вихованця по відношенню до вас або інших людей саме по собі є серйозною проблемою, але якщо пес з тим же наміром вирішить піднятися на іншу собаку, то між ними може зав'язатися бійка. Щоб раз і назавжди відучити собаку від негідної поведінки, необхідно поглянути на проблему одночасно з медичної та поведінкової точок зору.

кроки

Метод 1 з 3: Як скорегувати поведінку вихованця

  1. 1 Видавайте гучний звук при будь-якій спробі небажаного поведінки. Голосно і строго подавайте вихованцеві команду «Фу!» або видавайте інший гучний звук. Під час фрикций пси впадають в стан своєрідного трансу, але гучного звуку буде достатньо для того, щоб злякати вихованця і вивести його з цього стану.
    • Незважаючи на те, що ваш тон повинен бути владним, необхідно стримувати в собі гнів, так як він навпаки може надати собаці ще більше енергії, замість того щоб зупинити її.
    • Спробуйте використовувати інші джерела звуків, наприклад, свисток або горн. Тільки пам'ятайте про те, що такі предмети повинні розташовуватися на достатній відстані від вух собаки, щоб запобігти порушенням слуху.
    • Видавайте звук на самому початку небажаного поведінки вихованця або в його процесі, але не після.
  2. 2 Ігноруйте поведінку. Часом собаки підіймаються на людей з метою привернути до себе увагу. Відіпхніть пса і відверніться від нього, щоб він не отримав бажаного уваги. Можна кудись присісти або взагалі піти подалі від собаки, не давши їй шанс повторно на вас піднятися.
    • Щоб відіпхнути собаку, обережно хапайте її за передні лапи і поставте їх на землю.
    • Прокрутіть самі. Якщо ви відвернетеся від вихованця або відійдете від нього на кілька кроків, цього повинно виявитися досить, але тільки якщо ви будете зберігати повний спокій.
  3. 3 Влаштуйте псу «виховну паузу». Якщо собака не припинить хтиві дії, ймовірно, буде потрібно фізично обмежити її доступ до вас. Коли собака підійметься на вас, подайте команду «Фу!» чи ні!". Потім відведіть її в тиху закриту кімнату на кілька хвилин. Залиште вихованця одного в цій кімнаті рівно до тих пір, поки він не заспокоїться.
    • Ведучи пса в зону «виховної паузи», перевіряйте, щоб там не було іграшок для розваги собаки.
    • Залишайте собаку одну на період від 30 секунд до трьох хвилин.
    • Перш ніж випускати собаку, переконайтеся в тому, що вона абсолютно спокійна. Звільняючи її, зберігайте спокій і ведіть себе так, ніби нічого не сталося.
  4. 4 Тримайте пса на повідку. Коли імітація статевих фрікцій є стійкою проблемою, найімовірніше, вам доведеться особисто контролювати поведінку вихованця кожен раз, коли до вас в будинок приходить інша людина або пес. Посадіть свою собаку на поводок і водите її по дому тільки в такому вигляді. Якщо згодом вам буде потрібно влаштувати собаці виховну паузу або ви просто вирішите залишитися в своїй компанії без собаки, ви без праці відведете вихованця в відокремлене місце. Також поводок допоможе вам контролювати собаку в разі агресії.
    • Використовувати можна або укорочений, або класичний поводок. Довжина укороченого повідця зазвичай становить всього 10-15 см. Класичний же поводок буває довжиною від 1,2 м до 1,8 м і нерідко виготовляється з нейлонового шнура.
  5. 5 Перенаправьте енергію собаки в інше русло. Коли вам вдасться припинити початкову хтивих спробу собаки, перенаправьте її енергію на будь-яке інше допустиме поведінку, наприклад, пограйте з нею в апорт або інші ігри, або займіться ще чим-небудь.
    • Крім застосування звичайних іграшок, собаку можна відвернути і перенаправити її увагу на інтерактивні іграшки-диспенсери з ласощами або повторити з нею недавно вивчені команди і трюки. Можливо, у вас навіть вийде привчити собаку використовувати для своїх фрикций подушку, замість того щоб заплигувати на людей або інших собак.
  6. 6 Захистіть пса від спокуси. Якщо ви відтягнули свого вихованця від іншої людини або собаки, коли він намагався зімітувати статевий акт, не підпускайте свого пса до цього об'єкта знову. Якщо ваша собака спробує знову наблизитися до своєї мети, демонструючи домінантне поведінка, встаньте між нею і метою, щоб фізично перешкодити їй відновити свої дії.
    • Ознаки домінантного поведінки можуть включати в себе рик або агресію, поштовхи, замахи лапами, спроби піднятися на іншу собаку або відняти у неї щось.
    • Встаючи між собакою і її метою, зберігайте спокій. Якщо можливо, спробуйте нависнути над нею тілом або обережно придавити її стегном або коліном для демонстрації свого авторитету.Запам'ятайте, що ваша мета полягає не в тому, щоб образити свого вихованця, а в тому, щоб відключити його нав'язливу ідею і дати зрозуміти, що саме ви тут командуєте ситуацією.

Метод 2 з 3: Як запобігти небажану поведінку

  1. 1 Забезпечте собаку достатньої фізичним навантаженням. Коли у собаки накопичується занадто багато зайвої енергії, вона може направляти її на небажану поведінку, включаючи, імітацію статевих фрікцій. Якщо вам вдасться щодня виснажувати запаси енергії вашого вихованця за допомогою добре продуманих фізичних навантажень, це дозволить запобігти витрату енергії на погану поведінку.
    • Критично важливо вигулювати собаку. Якщо дозволити собаці бігати самостійно у дворі вашого будинку, вона вже витратить чимало енергії. Однак краще цілеспрямовано вигулювати вихованця, щоб він втомлювався як розумово, так і фізично.
  2. 2 Ні в якому разі не заохочуйте небажану поведінку. Деякі власники собак вважають, що немає нічого страшного в тому, що їх вихованець імітує статевий акт з м'якою іграшкою. Але якщо ви дійсно хочете, щоб ваша собака припинила заплигувати на інших людей і собак з поганими помислами, необхідно зупинити таку поведінку в будь-якому вигляді. Якщо заохочувати і дозволяти небажану поведінку в окремих ситуаціях, корекція поведінки собаки буде непослідовною і менш ефективною.
    • Можливо навіть, що ви будете заохочувати собаку самі того не бажаючи. Наприклад, якщо ви засміється або проявіть інші ознаки задоволення, коли собака буде демонструвати фрикції на своїй улюбленій м'якій іграшці, то цим побічно похваліть подібну поведінку.
  3. 3 Навчіться відволікати собаку ще до початку небажаного поведінки. Поспостерігайте за собакою і зверніть увагу на те, як вона себе веде безпосередньо перед тим, як піднятися на кого-небудь. Надалі, помічаючи подібні дії, негайно відволікайте собаку іграшкою або який-небудь грою, перш ніж вона встигне перейти до небажаного поводження.
    • Серед поширених ознак того, що собака готова приступити до імітації статевого акту, слід назвати сопіння, вилизування, скиглення, що скребуть руху лапами і спроби потертися об щось.
  4. 4 Привчіть собаку не звертати уваги на інших собак. Якщо ваш вихованець регулярно застрибує на інших собак, можна спробувати привчити його коритися вашим командам в присутності чужих собак. Наприклад, можна навчити пса залишатися на місці, коли наказано, підходити до вас по команді або слухняно зупинятися.
    • Якщо ви помітите, що ваш вихованець ось-ось схопиться на іншу собаку, можна використовувати одну з вивчених з ним команд, щоб перервати його наміри. І не забудьте потім пригостити пса ласощами за належну поведінку.
  5. 5 Привчіть собаку вести себе належним чином. Деякі собаки починають імітувати статеві фрикції, щоб привернути до себе увагу гостей вашого будинку. Якщо ви підозрюєте, що саме в цьому і полягає проблема, навчіть собаку допустимому трюку для виконання перед компанією людей, наприклад, привчите її спокійно сидіти або жебракувати на задніх лапах і обов'язково винагороджуйте такі трюки достатньою кількістю уваги.
    • Якщо виконання команд і трюків буде винагороджуватися позитивним увагою, а статевий акт - негативним, собака з більшою готовністю виконуватиме трюки.
    • Щоб закріпити хорошу поведінку, подумайте про додаткове заохочення собаки ласощами або іграшкою після виконання трюків або виконання команд.
  6. 6 Захистіть собаку від надмірно стресових ситуацій. Прагнення до імітації статевого акту також може бути результатом реакції на стрес. Якщо ви помітите, що собака схильна проявляти таку поведінку при контакті з будь-яким джерелом тривожності, намагайтеся захистити вихованця від подібних стресових ситуацій. Якщо ситуація неминуча, знайдіть спосіб зробити її менш стресовій для собаки.
    • Наприклад, для деяких собак провокуючим фактором можуть бути процедури грумінг або тривалі погладжування, в такому випадку слід обмежити час таких процедур прийнятними для собаки рамками.
    • Якщо собаку провокує появу гостей, тримайте її в окремій кімнаті до тих пір, поки початкова енергія і збудження від візиту не вичерпаються. Випустіть собаку тоді, коли вона сама і ваші гості будуть абсолютно спокійні.
  7. 7 Пройдіть з собакою загальний курс дресирування. Якщо ваша собака регулярно підіймається на вас, щоб зімітувати статевий акт, то цим вона намагається продемонструвати своє домінування. У такому випадку для зупинки небажаного поведінки необхідно чітко пояснити вихованцеві, хто тут головний. А загальний курс дресирування є здоровим і ефективним способом це зробити.
    • Дресирування також допомагає собакам навчитися концентрувати свою увагу і витрачати енергію на будь-яку більш продуктивну і заохочувану діяльність замість фрікцій.
    • Стандартний загальний курс дресирування включає в себе вивчення таких базових команд, як «поруч», «сидіти», «лежати» і «місце». Основна мета загального курсу дресирування - привчити собаку завжди слухатися вас, які б команди ви не подавали.

Метод 3 з 3: Медична допомога

  1. 1 Каструйте або стерилізують вихованця. За своєю суттю імітація статевих фрікцій є демонстрацією свого домінуючого положення. Однак, кастрація або стерилізація собаки може виявитися дієвим заходом проти такої поведінки. Але для найбільшої ефективності дану операцію слід зробити вихованцеві якомога раніше.
    • Оперативне втручання здатне зменшити проблему з імітацією фрікцій, особливо у псів.
    • Проте проблема може не зникнути повністю. У більш дорослих собак небажану поведінку стає стійкою звичкою. Саме тому важливо стерилізувати або каструвати вихованця ще в щенячьем віці.
  2. 2 Перевірте стан здоров'я собаки. Схильність до імітації фрікцій може бути пов'язана з проблемами медичного характеру, які змушують собаку вести себе таким чином. Деякі захворювання можуть бути досить небезпечними, якщо не займатися їх лікуванням, тому ваш вихованець потребує належної уваги ветеринара. Якщо ви вважаєте, що у собаки є які-небудь проблеми зі здоров'ям, негайно покажіть її ветеринара.
    • До можливих проблем медичного характеру, які можуть впливати на поведінку вихованця, відносять інфекції сечовивідних шляхів, нетримання, пріапізм і шкірну алергію.
  3. 3 Зверніться до фахівця з поведінки собак. Якщо собака проявляє агресію, коли ви намагаєтеся зупинити її фрикції або спроби піднятися на кого-небудь для імітації статевого акту, ймовірно, вам потрібна допомога фахівця з поведінки собак, або ветеринара-бихевиориста. Агресивна поведінка собаки необхідно спробувати виправити.
    • Якщо вам не вдасться знайти бихевиориста, спробуйте звернутися до досвідченого інструктора з дресирування собак. Тільки попередньо переконайтеся в тому, що у нього є досвід вирішення проблем з агресією і хтивим поведінкою.
    • Якщо собака кусає кігтями в шкіру того людини, на якого вона піднялася, або якщо вона гарчить, коли ви намагаєтеся її відтягнути, то проблеми серйозніші і їх слід вирішувати тільки професійному бихевиористами.
  4. 4 Попросіть ветеринара призначити відповідне медикаментозне лікування. Коли імітація статевих фрікцій явно пов'язана зі стресом, застосування заспокійливих засобів може виявитися достатнім заходом для припинення небажаної поведінки і поліпшення ментального і фізичного стану здоров'я вашої собаки.
    • Ліки слід використовувати в якості останнього засобу і тільки в екстрених випадках. Наприклад, якщо собака проявляє інші ознаки підвищеної тривожності, включаючи надмірне вилизування чи деструктивна поведінка, її проблеми з тривожністю можуть бути досить серйозними і вимагати медикаментозного лікування.