Як оздоровити шкіру голови

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Свиная Кожа в Остром Соусе по-корейски Рецепт Korean Stir-fried Pork Rinds Recipe 돼지껍데기볶음 민들기
Відеоролик: Свиная Кожа в Остром Соусе по-корейски Рецепт Korean Stir-fried Pork Rinds Recipe 돼지껍데기볶음 민들기

Зміст

Здорова шкіра голови - мабуть, найбільш важлива складова здоров'я вашого волосся. При виникненні проблем зі шкірою голови волосся стає тонким, тьмяним і ламким. Щоб шкіра голови залишалася здоровою, потрібно дотримуватися здорового харчування, правильно доглядати за волоссям і вживати заходів проти її пошкодження.

кроки

Метод 1 з 3: Правильний раціон харчування для здоров'я шкіри голови

  1. 1 Вживайте достатньо білка. Білок дуже важливий для підтримки здоров'я волосся і шкіри голови. Намагайтеся вживати білкову їжу, в якій містяться і інші поживні речовини, необхідні для шкіри голови і волосся, наприклад цинк, залізо і вітамін В. Це можуть бути яловичина, яйця, креветки, бекон, гарбузове насіння, сир і лосось.
  2. 2 Отримуйте достатньо вітамінів. Вітаміни А і С сприяють надходженню кисню до шкіри голови. Для включення цих вітамінів в ваш раціон їжте чорницю, морква, солодка картопля, шпинат, волоські горіхи і солодкий перець. Всі ці продукти містять відразу кілька поживних речовин, які сприяють здоров'ю шкіри голови. Також можна приймати полівітаміни.
    • Отримувати вітамін С можна з солодкого перцю, чорниці і темних листових овочів.
    • Вітамін А міститься в солодкій картоплі, моркви і темних листових овочах.
  3. 3 Включіть в ваш раціон залізо, цинк і фолієву кислоту. Цинк допомагає зміцнити волосся і боротися з лупою. Фолієва кислота стимулює оновлення клітин шкіри голови. Залізо допомагає перемогти порідіння і тьмяність волосся. Серед джерел цих поживних речовин можна назвати устриці, горох, сочевицю і чорнослив.
    • Щоб отримувати більше заліза, вживайте яловичину, курячу печінку, устриці, мідії і сардини.
    • Цинк міститься в устрицях, крабах, омарах, м'ясі, бобових, горіхах і молочних продуктах.
    • Щоб отримувати більше фолієвої кислоти, їжте спаржу, брокколі, квасоля, сочевиця, авокадо, бамию, горіхи, насіння, цвітну капусту і моркву.
  4. 4 Обмежте споживання цукру. Вживання великої кількості цукру може збільшити кількість лупи. Обмежте вживання газованих напоїв, хлібобулочних виробів і цукерок. Багато оброблені продукти містять велику кількість цукру.

Метод 2 з 3: Правильний догляд за волоссям та шкірою голови

  1. 1 Щодня розчісуйте волосся. Регулярне розчісування стимулює кровообіг і розподіляє шкірне сало по всій голові. По можливості придбайте щітку з натуральної щетини. Пластикові щітки не так добре розподіляють природні масла по волоссю, як ті, що виготовлені з натуральної щетини.
  2. 2 Мийте голову раз в два або три дні. Занадто часте миття позбавляє волосся їх природних масел. Рідкісне миття сприяє накопиченню шкірного сала, через що волосся починає рости повільніше. Якщо у вас дуже жирне волосся, можете мити їх щодня з м'яким бессульфатним шампунем.
    • Під час миття робіть легкий масаж шкіри голови, щоб відлущити омертвілі клітини шкіри і стимулювати кровообіг.Витратьте кілька хвилин, щоб добре втерти шампунь в шкіру голови.
    • Для кожного типу волосся потрібен свій шампунь. Зверніться до фахівця за порадою, щоб з'ясувати, який шампунь підходить вам найбільше.
  3. 3 Зволожуйте шкіру голови. Кондиціонер допомагає зволожити шкіру голови. Це особливо важливо після використання шампуню, так як він пересушує поверхневий шар шкіри голови. Використовуйте кондиціонер кожен раз, як миєте голову, і ретельно втирайте його в шкіру масажними рухами.
    • Обережно натисніть на шкіру голови подушечками пальців і масажуйте її дрібними круговими рухами.
  4. 4 Використовуйте ефірні масла. Ефірні масла, такі як масло чайного дерева, слід втирати в шкіру голови перед сном і змивати вранці. Проведення цієї процедури раз в два-три дня допоможе стимулювати ріст волосся.
    • Ефірні масла занадто концентровані, щоб наносити їх на шкіру голови в чистому вигляді. Переконайтеся, що купуєте вже розбавлене засіб.
    • Різні масла володіють різним дією. Масло базиліка стимулює ріст волосся і лікує жирну шкіру. Лаванда усуває свербіння і лупа.
  5. 5 Раз на місяць використовуйте відлущуючий шампунь. Поступово омертвілі клітини шкіри будуть накопичуватися і блокувати ріст волосся. Згодом волосся можуть стати більш рідкісними. Щоб ваше волосся завжди були густими і красивими, купите відлущуючий шампунь і очистіть вашу шкіру від відмерлих клітин.
    • Використовуйте відлущуючий шампунь відповідно до інструкції виробника, надрукованій на упаковці.
  6. 6 Робіть масаж шкіри голови. Енергійне тертя шкіри голови стимулює кровообіг і запобігає випаданню волосся. Масаж з використанням ефірних масел буде ще корисніше. Ви можете робити цю процедуру самостійно або звернутися до фахівця для кращого ефекту.
    • Дбайливо натисніть пальцями на шкіру голови і масажуйте її дрібними круговими рухами.
    • Масаж можна робити під час миття голови шампунем або ж використовувати для нього натуральні масла, такі як кокосове, оливкова або мигдальне.

Метод 3 з 3: Запобігання ушкоджень

  1. 1 Захищайте волосся від шкідливого впливу сонячних променів. Сонячний опік шкіри голови може истончить її, що, в свою чергу, призводить до зменшення волосся. Якщо існує ризик сонячного опіку, надягайте капелюха, щоб захистити шкіру голови.
    • Твердження, ніби волосся можуть випадати з-за того, що ви носите капелюх, - всього лише міф. А ось пошкодження шкіри голови під впливом сонця може привести до зменшення волосся, що робить шкіру голови ще менш захищеною і веде до ще більшої втрати волосся.
  2. 2 Раз на місяць користуйтеся очищує шампунем, щоб видалити з шкіри голови залишки коштів для укладання. На волоссі і шкірі голови з часом накопичуються залишки гелю, мусу, лаку для волосся і інших подібних засобів. Вміщені в ніххіміческіе речовини можуть дратувати шкіру голови і перешкоджати росту волосся. Якщо ви користуєтеся засобами для укладання, то вам необхідно раз на місяць застосовувати спеціальний миючий шампунь.
  3. 3 Будьте обережні, якщо відчуваєте печіння під час фарбування волосся. Печіння не є нормою. Подібна реакція свідчить про надмірну сухість шкіри голови. Розкажіть перукаря про свої відчуття. Мийте голову рідше або користуйтеся спеціальним шампунем, а також частіше наносите на шкіру масло для волосся.
  4. 4 Позбавтеся від лупи. Якщо ви виявили у себе на плечах білі пластівці, починайте користуватися спеціальним шампунем від лупи. Шукайте шампуні з такими інгредієнтами, як кам'яновугільний дьоготь, пиритион цинку, саліцилова кислота, селен або кетоконазол.
    • Якщо лупа не зникає після декількох тижнів використання такого шампуню лікування, зверніться до лікаря, щоб він порадив спеціальний лікувальний шампунь.
  5. 5 Контролюйте стрес. Високий рівень стресу може привести до випадання волосся, так що важливо тримати його під контролем.Якщо у вас почали випадати волосся і ви пов'язуєте це зі стресом, поговоріть з лікарем. Щодня практикуйте котрусь із технік розслаблення і знаходите час для своїх улюблених занять. Ось кілька хороших способів зняти стрес:
    • глибоке дихання;
    • йога;
    • медитація.