Як перестати грати в комп'ютерні ігри

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 19 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
15 горячих клавиш, о которых вы не догадываетесь
Відеоролик: 15 горячих клавиш, о которых вы не догадываетесь

Зміст

Відеоігри - це захоплююча розвага для людей будь-якого віку. Якщо грати занадто часто, то гри починають поглинати весь час і увагу і навіть можуть перетворитися в небезпечну одержимість. Справитися з залежністю від ігор складно, але реально, якщо знайти продуктивні способи заповнити виниклий вакуум. Також корисно тверезо оцінювати масштаб проблеми, пам'ятати про самодисципліну і заручитися підтримкою в особі близьких друзів і родичів.

кроки

Метод 1 з 3: Як змусити себе грати менше

  1. 1 Пообіцяйте собі взяти ситуацію під контроль. Опиратися марно, якщо не виникне внутрішнього бажання зупинитися. Отже, в першу чергу необхідно визнати, що ви стали жертвою залежності, але не дозволите їй управляти вашим життям. Тільки після цього заходи з повернення контролю над ситуацією в свої руки матимуть шанси на успіх.
    • Прийняти рішення відмовитися від ігор (або хоча б грати менше) набагато простіше, якщо розуміти негативний вплив ситуації на ваше життя. Подумайте, скільки часу і сил ви витрачаєте на згубну звичку і як така звичка заважає вам радіти іншим аспектам життя.

    Порада: розкажіть кому-небудь про своє рішення або запишіть його на аркуші паперу і зберігайте на видному місці. Офіційне оголошення цілей додасть рішенням більш обов'язковий характер і спонукатиме вас тримати слово.


  2. 2 Обмежуйте себе строгими тимчасовими рамками. Зверніть увагу, скільки приблизно часу ви проводите перед монітором кожен день, і прийміть рішення скоротити час на одну годину. Якщо ідея грати на цілу годину менше здається вам надмірним, почніть з півгодини або навіть 20 хвилин і поступово знижуйте кількість ігрового часу до тих пір, поки ви не відчуєте, що потреба грати пропала. Таке поступове скорочення значно спростити завдання.
    • Використовуйте таймер на смартфоні, щоб засікати час і включати звукові нагадування, що ігровий час вийшло.
    • Якщо ви граєте на ПК, то можна навіть налаштувати виключення комп'ютера в зазначений час, щоб не перевіряти свою силу волі.
    • Скорочення ігрового часу може зайняти тижні і навіть місяці, що абсолютно нормально. Важливо дотримуватися плану і не піддаватися пориву грати довше певних часових рамок.
  3. 3 Попросіть друзів або рідних допомагати вам дотримуватися власні обмеження. Скажіть мамі або старшому братові про своє бажання грати менше (а згодом зовсім перестати грати).Попросіть періодично перевіряти вас в обумовлений час, щоб переконатися, що ви дотримуєтеся правил. Зовнішній контроль дисциплінує.
    • Попросіть близької людини проявляти твердість у разі потреби, навіть якщо доведеться вимкнути ігрову консоль або заховати від вас ігрові приналежності.
    • Якщо ви часто граєте з іншими хлопцями по мережі або особисто, повідомте їм про свій намір перестати грати. Слід сподіватися, що вони підтримають ваше рішення, але в крайньому випадку ви хоча б повідомте, що тепер інші гравці будуть бачити вас рідше.
  4. 4 Дозвольте собі грати тільки в кінці дня. Зробіть відеоігри нагородою за продуктивність і виконання важливих повсякденних обов'язків. Якщо завжди починати грати з самого ранку, то ви ризикуєте провести за іграми час, коли потрібно збиратися на роботу, навчання або виконувати інші обов'язки.
    • Боротися зі спокусою простіше до початку ігрового сеансу, ніж під час гри.
    • Не забувайте про тимчасові обмеження навіть увечері, щоб не засиджуватися допізна. Не грайте всю ніч, щоб не втрачати весь наступний день.

Метод 2 з 3: Як повністю відмовитися від відеоігор

  1. 1 Оцініть негативний вплив ігор на ваше життя. Пам'ятайте, що від хобі до пропалювання життя всього один крок. Можливо, в результаті ігрової залежності постраждала ваша успішність, зіпсувалися відносини з близькими людьми або здоров'я, адже сидячий спосіб життя завдає істотної шкоди. Так чи інакше, оцінка негативних наслідків ігрової залежності виявиться необхідною мотивацією, яка переконає вас відмовитися від ігор.
    • Звільніть себе від залежності, щоб впоратися зі схильністю до депресії або ізоляції, більше радіти реальних відчуттів, а також знаходити час для людей і речей, які дійсно важливі для вас.
    • Якщо ви вже пробували перестати грати в минулому і зазнали невдачі, повна відмова може стати кращим рішенням.
  2. 2 Прийміть рішення відмовитися від ігор раз і назавжди. Ймовірно, це самий простий і ефективний спосіб позбутися згубної ігрової залежності. Просто сховайте ігровий контролер і не озирайтеся. Без сумнівів, для цього потрібно неймовірна сила волі. Проте, через деякий час ви відчуєте полегшення і досягнете етапу, коли відеоігри більше не матимуть тієї влади над вами, яку мали раніше.
    • Сприймайте кожен порив включити гру як виклик стати сильніше. Свідома відмова від згубних бажань тренує частина мозку, яка відповідає за самоконтроль.
    • Це простий, але не завжди легкий шлях. Все зводиться до цілеспрямованого вирішення перестати бути рабом своїх бажань.
  3. 3 Приберіть ігрові приналежності в важкодоступне місце. Складіть консоль і гри в коробку, щоб потім забрати на горище, в підвал, поставити на верхню полицю в шафу або інше місце, до якого непросто дістатися. Назавжди відмовитися від речі набагато простіше, якщо вона не буде постійно перебувати на увазі.
    • Максимально ускладните собі завдання. Сховайте консоль під десятком коробок в гаражі, приберіть в багажник автомобіля або розберіть на частини і заховайте кожен елемент в різних місцях. Потрібно зробити все можливе, щоб захистити себе від спокуси.
    • Якщо ви зазвичай граєте на комп'ютері, деінсталюйте гри і програми для установки ігор з жорсткого диска, а також видаліть облікові записи в онлайн-іграх. В майбутньому важливо контролювати себе під час роботи за комп'ютером.
  4. 4 Подаруйте ігри та ігрові системи іншим людям. Подаруйте консоль молодшому брату, здайте в комісійний магазин або пожертвуйте благодійної організації, щоб порадувати тих, хто не може дозволити собі гри по ряду причин. Використовуйте можливість проявити щедрість і досягти поставленої мети. Неможливо витрачати багато часу на ігри, яких у вас просто немає!
    • Нові ігри і консоль нового покоління можна продати і витратити гроші на інші хобі.
    • Видаліть завантажені ігри, щоб послабити спокуса, яке може виникати при наявності ігор під рукою.

    Порада: якщо ви не готові розпрощатися з іграми назавжди, то залиште їх другу чи родичу, який живе окремо. Так у вас не виявиться можливості включити гру при всьому бажанні.


Метод 3 з 3: Як замінити відеоігри іншими заняттями

  1. 1 Займайтеся іншими справами, щоб відволікатися від ігор. Як тільки виникне непереборне бажання пограти, знайдіть відповідні заняття, яке допоможе впоратися зі спокусою. Так, можна неквапливо пройтися по вулиці, піднімати штангу, зайнятися малюванням, включити свій улюблений музичний альбом або допомогти рідним з домашніми справами. Підійде абсолютно будь-яке заняття, яке дозволить забути про нестерпному бажанні.
    • Пориньте в навколишній світ так, як ви зазвичай занурюєтеся в хорошу гру. Як не крути, реальність - це найбільш вражаюча гра з повністю інтерактивним середовищем, безмежними можливостями досліджувати навколишній світ, нескінченними варіантами діалогів і найбільш реалістичною графікою.
    • Разом з новими інтересами ви виявите, що бажання грати в ігри слабшає.
    • Намагайтеся максимально занурюватися в заняття. Вони не принесуть користі, якщо ваші думки цілком присвячені іграм.
  2. 2 Направте енергію в реальні гри. Замість витрати нескінченних годин на прагнення стати суперзіркою в віртуальному світі, зберіть друзів і разом грайте у футбол, баскетбол або волейбол. Реальні ігри і види спорту складніше освоїти, ніж їхні віртуальні аналоги, але і нагорода часто буде цінніше, адже вони дозволяють зручно спілкуватися з людьми, формувати характер і вчать цінувати позитивні якості - справедливість, рішучість, витривалість і працездатність.
    • Багато онлайн-ігри, на які люди витрачають так багато часу, засновані на реальних іграх, в які можна грати практично де завгодно, включаючи більярд, гольф, дартс, боулінг і покер.
    • Якщо у вас є здібності до певної грі або виду спорту, то можна навіть спробувати пройти відбір в команду і розвивати свій талант.

    Порада: участь в змаганнях також дозволяє схуднути, поліпшити загальний стан здоров'я, підвищити впевненість в собі і до того ж придбати командні та лідерські навички.


  3. 3 займайтеся РІЖД. «Рольові ігри живого дії» (РІЖД) - це різновид рольових ігор, в яких реальні люди зображують вигаданих персонажів, відкрито розігрують пригоди, битви і інші захоплюючі ситуації. Якщо ви без розуму від рольових ігор в жанрі фентезі і пригодницьких ігор, то станьте учасником спільноти РІЖД, щоб не відмовлятися від вигаданого світу, але проводити час на вулиці, знайомитися з новими людьми і регулярно піддавати себе фізичним навантаженням.
    • Для пошуку однодумців вкажіть в пошуковому рядку «Рольові ігри» і назва вашого міста або місцевості. Ви здивуєтеся тому, скільки людей розділяє ваші захоплення.
    • РІЖД мотивують учасників створювати оригінальних персонажів з унікальними якостями і передісторією, виготовляти обладунки та зброю, допомагати в організації зустрічей і пошуку місць для заходів. Все це вимагає часу, яке з'явиться у вас після відмови від відеоігор.
  4. 4 Читайте якісну художню літературу. Читання дарує переживання, які можна порівняти або навіть перевершують ігровий досвід. Хороший роман дозволяє зануритися в захоплюючий сюжет. На відміну від відеоігри, читач може представляти і потрактувати персонажів і події книги відповідно до власних ідей і силі уяви.
    • Знаходьте книги по відомим ігровим серіям, щоб з користю стежити за історією улюблених персонажів і розвитком знайомих сюжетів. Сьогодні можна знайти офіційні книги по самим різним іграм, включаючи Bioshock, Uncharted, Mass Effect, Borderlands, Halo і Assassin's Creed.
    • Читання дуже корисно для розвитку когнітивних здібностей, включаючи швидку розумову обробку даних, підвищену пильність і тривалість концентрації уваги, широкий словниковий запас. За фактом, читання - це розвага, яке дозволяє розвиватися.
  5. 5 Зосередьтеся на суспільному житті. Можливість спілкування - одна з причин появи залежності від ігор. Саме з цієї причини рекомендується замінити віртуальне співтовариство реальними співрозмовниками на кшталт друзів, родичів, однокласників або співробітників. Так, може виявитися, що спілкування з «живими» людьми приносить стільки ж і навіть більше радості, ніж гри.
    • Направте свою наполегливість, завзятість і навички вирішення проблем, придбані в іграх, в романтичні відносини. Рідкісна гра може зрівнятися з запаморочливим хвилюванням від думки про нові стосунки.
    • Шукайте інші можливості частіше спілкуватися з людьми і станьте учасником клубу по інтересам, займайтеся громадськими роботами, створіть групу або просто розмовляйте з оточуючими.
  6. 6 Приєднайтесь до ігрового співтовариства в мережі. Якщо гри - це ваше життя, навряд чи ви готові зовсім забути про них. Знаходьте форуми та групи в соціальних мережах, присвячені відеоігор, щоб залишатися в курсі всіх новин. Стати учасником одного з безлічі спільнот і тримайте руку на пульсі подій ігрового світу без необхідності витрачати весь вільний час на ігри.
    • Знаходьте однодумців для захоплюючого спілкування на сервісах на зразок Twitch, Reddit, Twitter і навіть YouTube.
    • Повідомте своїм друзям в мережі, що ви намагаєтеся витрачати менше часу на ігри. Швидше за все вони зрозуміють вашу мотивацію і забезпечать необхідну підтримку. Можливо, деякі люди навіть запропонують вам нові стратегії боротьби із залежністю.

Поради

  • Якщо ви ще цього не зробили, перенесіть ігрову консоль в загальну кімнату, щоб прибрати спокусу зі спальні. Це допоможе вам утриматися від несподіваних нічних марафонів.
  • Пам'ятайте, що кожна хвилина, проведена з контролером в руках, - це хвилина, якої не дорахувалися інші аспекти вашого життя. Навчіться тверезо розпоряджатися своїм часом, щоб зберегти можливість грати у відеоігри.
  • Примиріться з фактом, що після відмови від відеоігор існує ймовірність відчувати себе втраченим, але повторюйте собі, що це заради вашого блага і такі відчуття не будуть тривати вічно.

попередження

  • Нездатність або небажання контролювати свою залежність від відеоігор може привести до серйозних проблем зі здоров'ям, навчанням, роботою або відносинами.