Як перестати ненавидіти колишнього партнера

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 14 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Поради психолога: Як відпускати образу
Відеоролик: Поради психолога: Як відпускати образу

Зміст

Можливо, ви відчуваєте крайню ненависть до колишнього партнера або дружину, з яким розлучилися, і часто ця неприязнь змушує вас відчувати себе ще гірше. Коли ви намагаєтеся відновити моральний стан після розставання з партнером, дуже важливо дати собі час на переживання емоцій і продовжувати жити далі. Подібний крок допоможе перетворити ненависть до колишнього партнера в якісь позитивні, а можливо навіть корисні емоції, і, нарешті, позбутися від гніву.

кроки

Частина 1 з 2: Трансформація ваших емоцій

  1. 1 Опишіть свої почуття на папері. Візьміть аркуш паперу і потратьте деякий час, щоб вилити на нього причини почуття ненависті по відношенню до колишнього партнера. Подібне може мати місце через те, що він або вона з вами зробили, або навіть через спільно прийнятого рішення. Постарайтеся зробити це максимально докладно і не бійтеся бути дійсно щирою щодо своїх почуттів та емоцій.
    • Можливо, для цього вам знадобиться деякий час, протягом якого ви будете щодня додавати нові думки, поки не відчуєте, що звільнилися від усіх причин гніву або болю, які асоціюються з вашим партнером. Ви можете детально описати будь-яку зраду або ситуацію, коли колишній партнер змушував вас відчувати себе нікчемою, або ж іншим способом якось ображав вас.
  2. 2 Аналізуйте власні почуття. Перечитайте записи як мінімум двічі, після того як випишете всі можливі негативні моменти і пов'язані з ними періоди ненависті по відношенню до колишнього партнера. Використовуйте це як свідчення ваших минулих відносин і того, як погано ви себе почували в той період. Після прочитання порвіть або іншим чином знищіть документ.Так ви визнаєте свою ненависть до колишнього і при цьому вибираєте варіант відмовитися від неї або вирвати з коренем зі свого серця.
    • Якщо ви відвідуєте терапевта або професійного консультанта з сімейних питань, який допомагає розібратися в стосунках з колишнім партнером, можете принести документ на цю зустріч і знищити у нього на очах. Наявність заслуговує на довіру свідка знищення документа зможе мотивувати вас відпустити ненависть.
  3. 3 Допоможіть собі позбутися від ненависті. Пам'ятайте, що ненависть не є продуктивною емоцією і часто буває виснажливої ​​для вас і оточуючих вас людей. Подумайте, яким чином можна замінити почуття ненависті на хвилюючі думки про майбутнє або мотивацію для наступного етапу життя, але вже без вашого колишнього. Подолавши свою ненависть, ви зможете перемкнутися на менш згубні емоції, такі як жалість, неприязнь або навіть прощення кривдника.
    • Можливо, ви боїтеся відпустити ненависть, так як вона якимось чином зберігає вашу зв'язок з колишнім партнером. Гнів може виступати в якості форми негативної прихильності, на відміну від любові або щастя, які є позитивною прихильністю. Замість того, щоб дозволити ненависті контролювати вашу прихильність до колишнього партнера, відпустіть її, що дозволить залишити минулі відносини позаду. Не варто прощати або забувати згубний поведінку колишнього партнера, після того як ви позбулися від гніву і ненависті, але можете стати людиною, вільним від емоцій, які пригнічують і примушують відчувати себе гірше і більш самотньо.

Частина 2 з 2: Рухайтеся вперед

  1. 1 Уникайте контактів з колишнім партнером або чоловіком. Хоча варіант поділитися своєю озлобленістю з колишнім партнером в форматі довгого, наповненого ненавистю електронного, текстового або гнівного голосового повідомлення та може здаватися привабливим, проте уникайте контакту з нею / ним будь-якими способами. Дистанція між вами і екс-партнером допоможе керувати емоціями і перешкодить втягнути вас знову в ті негативні почуття, які у вас асоціюються з розставанням.
    • При виникненні необхідності обмінятися особистими речами скористайтеся допомогою одного або родича, щоб вам не довелося зустрічатися з колишнім партнером лицем до лиця. Деякий час намагайтеся триматися подалі від нього, що дозволить продовжити життєвий шлях, вільний від всіх спогадів про минуле гніві і ненависті.
  2. 2 Почніть піклуватися про себе. Часто гнів і ненависть є емоціями, які можуть відволікати вас від особистих потреб. Приділіть час особистих потреб, таким як прояв турботи про своє тіло або здоров'я. Це може бути розслаблююча ванна, прогулянка в улюбленому місці, заняття хобі або рукоділлям. Турбота про себе відкриє самосостраданіе і дасть можливість зосередити енергію на ваші потреби, а не на потреби колишнього.
  3. 3 Створіть список цілей, які ви збираєтеся досягти в майбутньому році. Для того, щоб мотивувати себе зосередитися на майбутньому, а не на минулому, створіть список короткострокових і довгострокових цілей на рік. Подумайте про навички, які ви хотіли б освоїти або поліпшити, але не змогли приступити до цього через стосунки з колишнім партнером або через витрати енергії на ненависть після розставання.
    • Це можуть бути короткострокові цілі, такі як курси кулінарії, або довгострокові, наприклад регулярні ранкові пробіжки і заняття йогою мінімум три рази на тиждень. Зосередьте всю увагу на здійсненних завданнях, де ви відчуваєте, що зможете змусити себе досягти успіху при їх досягненні. Ви отримаєте заряд впевненості у власних силах і будете почувати себе чудово, якщо будете знати, що ваші енергія та особистий час не витрачаються на колишнього партнера.
  4. 4 Проводьте час з друзями та родиною. У період розриву відносин завдяки подібного спілкування ви відчуєте підтримку сім'ї і близьких друзів, які є для вас опорою.Найімовірніше вони будуть підтримувати ваше прагнення позбутися від ненависті і зосередитися на планах на майбутнє.
    • Також близькі можуть дати оцінку тому, що відбувається і надавати регулярну підтримку в доступній формі. Не бійтеся просити у них допомоги або ради, якщо ви боретеся з почуттям гніву чи ненависті. Опора з боку близьких людей у ​​важкий час допоможе все змінити, і дасть вам необхідні сили для того, щоб позбутися від негативних почуттів.