Як перевстановити Windows XP без CD

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 14 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как установить Windows XP без флешки и диска
Відеоролик: Как установить Windows XP без флешки и диска

Зміст

Іноді виробники не включають в комплект з новим комп'ютером диск з операційною системою Windows XP. Ця інструкція пояснює, як перевстановити операційну систему Windows XP (і більш ранні версії) без Windows XP CD.

кроки

  1. 1 Зрозумійте, що через деякий час ваш комп'ютер почне гальмувати, зависати і з'являться проблеми з його виключенням. Ці симптоми звичайні для операційних систем Microsoft Windows, які мають потребу в чищенні, перевстановлення. Але іноді, виробники не вкладають копію операційної системи на диску в комплект поставки. Це робиться для того, щоб заощадити ваші гроші і, в кінцевому підсумку, їх гроші також.
  2. 2 Знайдіть копію операційної системи на жорсткому диску. Якщо виробник не включив в комплект нового комп'ютера диск Windows XP, швидше за все, вони зберегли його копію на жорсткому диску. Ви можете використовувати копію диска на жорсткому диску для повного переустановлення або форматування розділів вашого комп'ютера.
  3. 3 Зробіть резервну копію ваших даних, включаючи фотографії, малюнки, документи, закладки, паролі та налаштування на CD / DVD / USB.
  4. 4 Переконайтеся, що у вас є ліцензійний ключ Windows. Він може бути вказаний на комп'ютері або на його упаковці. Якщо ви не змогли його знайти, пошукайте в документах до комп'ютера або зв'яжіться з виробником.
  5. 5 Клацніть "Мій комп'ютер", потім - "C: WINDOWS "і виберіть папку" i386 "(Іноді C: i386). Це та частина, де багато плутається. Вони розуміють, що копія диска Windows XP знаходиться тут, але шукають не ті файли. Більшість намагається знайти файли з назвою" Setup " , "Install" або "Windows". Файл, який вам потрібен - "winnt32.exe".
  6. 6 Відкрийте цю програму і дотримуйтесь інструкцій на екрані. Перевстановлення складається з 5 простих стадій, під час яких будуть видалені ваші дані і переінстальовано система.
  7. 7 Приготуйтеся ввести ліцензійний ключ продукту. Погодьтеся з умовами програми winnt32.exe.
  8. 8 Якщо ви використовуєте операційну систему, версія якої нижче Windows 2000 або Me, шукайте додаток winnt.exe, так як winnt32.exe може бути недоступний в папці I386 для вашої версії Windows ОС. Winnt.exe має командний інтерфейс, і для форматування розділів або перевстановлення Windows потрібні прості команди. Їх можна знайти за посиланням

Поради

  • Для деяких старіших версій операційної системи Windows, можливо, вам доведеться скористатися winnt.exe, для якої використовується командний рядок з набором певних команд. Програма Winnt32.exe може бути недоступна для старіших версій ОС Windows, ніж 2000 / Me.
  • Перед перевстановлення переконайтеся, що зробили резервні копії всіх важливих фалів.
  • Переконайтеся, що у вас є необхідне для переустанокі Програмне забезпечення та драйвери на знімному носії (CD / DVD / USB).
  • Перед використання winnt32, закрийте непотрібні програми, які працюють у фоновому режимі (наприклад, Windows Live Messenger, Yahoo! Instant messenger та інші). Це має прискорити процес.
  • Якщо ви не можете знайти папку, скачайте ПЗ WinAccess "2.Розроблене ZenCore Softworks, воно сканує папку Windows на наявність Windows CD, і потім виконує його на жорсткому диску. Ви можете безкоштовно скачати ПО з цього сайту. Це програмне забезпечення також підтримує ОС Windows Vista. Ця невелика програма буде дуже корисною, якщо виробник зберіг Windows CD в якійсь іншій папці (в більшості випадків, це малоймовірно).

попередження

  • Ви можете завантажити драйвери, використовуючи сервіс Windows Update, але пам'ятайте, що для цього повинен бути встановлений мережевий драйвер для підключення до Інтернету!
  • Не забудьте зробити резервну копію всіх ваших даних за допомогою інструменту "відновлення системи", інакше всі вони будуть втрачені. Це включає в себе всі програми, встановлені на комп'ютері.
  • Пам'ятайте, що Microsoft не несе відповідальності за завдані збитки вашого комп'ютера.
  • Якщо папка I386 або програма "Winnt32.exe / Winnt.exe" не існує, використовуйте пошук, щоб їх знайти (Пуск> Пошук). Якщо він був безуспішний, копія CD може не зберігатися на вашому вінчестері. Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до виробника.
  • Всі драйвери будуть видалені. Це драйвери відеокарти, аудіо пристроїв, бездротових пристроїв і т. Д. Переконайтеся, що у вас є всі драйвери для їх повторної установки після переустановлення операційної системи.