Як перемогти у вуличній бійці

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 22 Червень 2024
Anonim
Здоровый амбал против дрища / Как победить в драке, если ты меньше и слабее
Відеоролик: Здоровый амбал против дрища / Как победить в драке, если ты меньше и слабее

Зміст

Ніколи не використовуйте силу для вирішення проблем з незнайомцями на вулиці.В першу чергу необхідно спробувати вирішити всі питання або розрядити обстановку за допомогою слів. Якщо ви опинилися в ситуації, коли необхідно захищатися, то важливо розуміти базову тактику вуличного бою, щоб не постраждати і вийти з бійки переможцем. Намагайтеся не вплутуватися в бійку, але також навчитеся захищатися. Задіюйте потрібні прийоми і тактику бойових мистецтв, щоб узяти гору над опонентом і відчувати впевненість у своїх силах, якщо людина запальний і ніяк не піддається доводам розуму.

кроки

Метод 1 з 3: Як захистити себе

  1. 1 Пам'ятайте про безпеку. Не завжди є можливість вибрати місце, де почнеться бійка, але певні дії знижують рівень небезпеки при самозахисті. Намагайтеся не вступати в бійку посеред вулиці або на брукованому тротуарі, бетоні і місцях з гострими або твердими кутами на кшталт бетонних ступенів.
    • Якщо у нападаючої сторони виявилося зброю - ніж або труба, то в такій ситуації краще всього втекти.
    • Якщо вас намагаються пограбувати з погрозою застосування зброї, то краще віддати всі матеріальні цінності і не ризикувати життям чи здоров'ям.
    • Іноді заради самозбереження при самообороні слід підкоритися силі, щоб вижити.
  2. 2 Намагайтеся мітити в слабкі місця опонента. Наносите удари в область обличчя, скронь, горла, нирок і сонячного сплетіння, щоб знерухомити супротивника. Також можна дряпатися, кусатися, плюватися, хапати за волосся і цілитися в очі. У подібній ситуації людина захищається від жорстокого агресора, а не б'ється за правилами на рингу. Гарні всі засоби, які допоможуть захистити себе. Тисніть на очі і бийте в область горла.
    • Якщо вдарити опонента в ніс, то у нього тимчасово затуманиться зір і людина зазнає біль, в результаті чого у вас з'явиться час сховатися якомога далі.
  3. 3 Бийте по ногах. Намагайтеся наносити удари по гомілці, щиколоток, литкових м'язів, стегон і колінним чашках (якщо опонент стоїть на прямих ногах). Чи не цільтеся вище коліна і рівня пояса, щоб суперник не схопив вас за ногу. Якщо у вас в руках біта або труба, то також бийте по ногах. Набагато простіше втекти від агресора і не продовжувати бій, якщо він не може пересуватися і переслідувати вас.
  4. 4 Нападайте на опонента ззаду. Атаки зі спини важче помітити і ухилитися від них, а в бою на вулиці в подібних діях немає й грама боягузтва. Контролюйте все, що відбувається у вас за спиною, а також нападайте на агресора ззаду. Обходьте опонента і переміщайтеся з боків від нього. Цільтеся по ногах або захопіть руки противника зі спини, щоб скрутити його і дочекатися допомоги.
  5. 5 Швидко і жорстко атакуйте агресора головою. Цільтеся верхньою частиною лоба в ніс і обличчя вашого опонента. Удар головою дозволяє нокаутувати суперника або зламати йому лицьові кістки. Не забувайте втягнути підборіддя і бити верхньою частиною лоба. Цільтеся в область очей, носа і рота противника.
  6. 6 Вивчіть захоплення. Успішний захоплення дозволяє контролювати ситуацію навіть у випадку з більш сильним або швидким суперником. Популярні види захоплень представлені в бразильському джиу-джитсу, самбо та боротьби. Якщо ви хочете завершити бій якомога швидше, то навчитеся виконувати захоплення, кидок або душать суперника. Позиційний контроль надзвичайно важливий при переході до протистояння на землі.

Метод 2 з 3: Як мислити стратегічно

  1. 1 Оцініть навколишнє оточення. Крім розташування різних предметів, які можна використовувати як зброю, важливо знати шляхи відступу, якщо противник перевершує вас числом. Використовуйте усі почуття. Не потрібно безцільно озиратися по сторонах. Зосередьтеся на потенційних можливостях.
  2. 2 Тримайтеся на безпечній відстані. Тримайтеся на безпечній відстані від противника, якщо ви ще не зважилися нанести удар. Супротивникові потрібно зблизитися для удару, тому стійте поза межами досяжності, щоб уникнути ударів. Стійте трохи збоку від опонента, але не лицем до лиця. Агресор може виявитися перешкодою для самого себе. Будьте насторожі.Наприклад, схрестіть руки, щоб підняти їх і захистити обличчя в разі випаду противника.
  3. 3 Знайдіть зброю. Згідно з правилами «допустимої захисту», людина може використовувати будь-яку необхідну силу, щоб забезпечити власну безпеку. Якщо ви дістали ніж (або іншу зброю), але агресор не відступає, то він змушує вас захищатися. Ваше життя має першорядне значення, тому необхідно залякати або вивести опонента з ладу, щоб сховатися від нього.
    • Використовуйте будь-які предмети, які зійдуть за зброю, будь то рукоятка мітли, біта або ж кришка сміттєвого кошика.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Adrian Tandez


    Спеціаліст по самообороні Адріан Тандес - засновник і головний інструктор Tandez Academy, всесвітньо відомого центру навчання самообороні. Є сертифікованим інструктором по Джіткундо Брюса Лі, філіппінським бойовим мистецтвам і сілат, навчався під керівництвом легендарного майстра єдиноборств Дена Іносанто. Займається бойовими мистецтвами більше 25 років.

    Adrian Tandez
    Спеціаліст по самообороні

    Якщо у противника є ніж, постарайтеся його роззброїти. Адріан Тандес, фахівець із самооборони, каже: «У бійці з ножем важливо якомога швидше відібрати його. Зробіть це при будь-якій зручній можливості. Під час бійки прикривайте життєво важливі органи, особа і горло. Рухайте ногами і використовуйте перешкоди. Подбайте про те, щоб противник не міг вас поранити ».


  4. 4 Зближується, щоб нанести удар. Більшість людей відчувають незручність і не очікують, що жертва нападу почне зближуватися з ними. Ще одна перевага зближення - агресор не зможе повністю витягнути руки і нанести удар з максимальною силою. Намагайтеся повалити опонента на землю і виконати захоплення. Коли противник лежить на спині, він не може завдати такої ж сильного удару, як з положення стоячи.
  5. 5 Розслабтеся і дихайте глибоко. Чим більше ви розслаблені, тим сильніше ваші удари і нижча ймовірність отримати травму. Слідкуйте за диханням: глибоко вдихайте через ніс і видихайте через рот. Уривчасте поверхневе дихання швидко виснажить вас і може схилити чашу терезів на користь агресора.
    • Чим сильніше людина збуджена або пригнічений, тим швидше настає втома в бійці.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Adrian Tandez


    Спеціаліст по самообороні Адріан Тандес - засновник і головний інструктор Tandez Academy, всесвітньо відомого центру навчання самообороні. Є сертифікованим інструктором по Джіткундо Брюса Лі, філіппінським бойовим мистецтвам і сілат, навчався під керівництвом легендарного майстра єдиноборств Дена Іносанто. Займається бойовими мистецтвами більше 25 років.

    Adrian Tandez
    Спеціаліст по самообороні

    Використовуйте правильну техніку, щоб не поранитися. Адріан Тандес, фахівець із самооборони, додає: «У правильній стійці, плече, лікоть, зап'ясті і рука повинна розташовуватися по одній осі. У стабільному положенні удари будуть потужним. Правильна стійка на кшталт амортизатора, Тому ви завжди зможете відбити удар супротивника ».

  6. 6 Слідкуйте за рівновагою, щоб триматися на ногах. Розставте ноги на ширину плечей і зігніть в колінах. Слабо підготовленій людині не можна опускатися на землю, особливо при наявності у суперника будь-якої зброї, підтримки або досвіду боротьби на землі. Якщо вас тримають на землі, то намагайтеся вирватися якомога швидше.

Метод 3 з 3: Як уникнути бійки

  1. 1 Відійдіть від бійки. Цілком очевидно, що кращий спосіб перемогти у вуличній бійці - просто уникнути самого бою. У більшості випадків перед проявом фізичної агресії опонент вдасться до попередження. Постарайтеся домовитися і не вступати в бійку. У разі суперечки зберігайте спокій і займіть жорстку, але примирливу позицію. Вам слід зберігати нейтралітет і не вступати в протиборство. Спробуйте вибачитися перед опонентом і пояснити, що сталося непорозуміння.
    • Ознаки того, що людина готова почати бійку, включають стислі кулаки, агресивні наміри і крики або образи.
    • Скажіть: «Слухайте, мені шкода, що ви все не так зрозуміли. Я мав на увазі зовсім не це. Вибачте за непорозуміння".
    • Якщо опонент продовжує наступати, то не забудьте підняти і схрестити руки на випадок атаки. Спробуйте сказати агресору: «Давайте не будемо!» - або: «Я не хочу битися, дозвольте мені пройти».
  2. 2 Коли і як втекти. Якщо противник перевершує вас силами або числом, або ви не бажаєте вступати в бійку, то при першій же можливості постарайтеся втекти до місця скупчення людей на добре освітленій ділянці. У разі втечі посеред сутички намагайтеся перешкодити суперникові наздогнати вас і захаращуйте шлях перешкодами.
    • Постарайтеся, щоб на шляху агресора виявився сміттєвий бак, автомобіль, автобус або інші перешкоди.
    • Тікайте по тісних шляхах - між автомобілями, вузькими сходами або коридору. Супротивникам буде складніше наздогнати вас, якщо їх декілька.
    • Не намагайтеся втекти, якщо вам не обігнати агресора. Якщо вас зловлять (особливо кілька опонентів), то ви програєте бійку просто через втому. У цій ситуації краще повернутися обличчям до ворогів і приготуватися до захисту.
  3. 3 Підніміть шум. Не бійтеся кричати або звати на допомогу. Намагайтеся відшукати представників органів правопорядку - поліцію або службу охорони. Крики і шум привернуть небажану для агресора увагу, а також відвернуть противника і можуть сприяти паніці, завдяки чому він буде представляти меншу небезпеку. Якщо бійка приверне увагу очевидців, то ваші опоненти можуть утриматися від насильства.
    • Кричіть: «Допоможіть, він нападає і хоче вдарити мене!» - або: «На допомогу, викличте поліцію!»
    • Подивіться на конкретну людину і почніть кликати на допомогу.
    • Якщо привернути увагу сторонніх, то агресор може передумати і піти.
  4. 4 Тікайте, як тільки виведете агресора з ладу. Відразу ж зателефонуйте в поліцію або повідомте інші органи правопорядку. Надайте розташування, опишіть місце нападу, а також зовнішній вигляд нападників. Не намагайтеся залишатися на місці і перемогти всіх супротивників. Тікайте при першій можливості.
  5. 5 Вибачитеся за свої дії. Якщо людина сильно розлютився при взаємодії з вами, то ймовірно, що ви могли спровокувати таку ситуацію. Обміркуйте свої дії, вибачитеся і спробуйте піти. Погляньте на ситуацію очима опонента і постарайтеся принести щирі вибачення. Краще проявити співчуття і не нагнітати обстановку, навіть якщо вам не зрозуміла сама причина гніву.
    • Наприклад, якщо людина кричить і проявляє агресію, то скажіть: «Вибачте, що я пролив ваш кави. Тут дуже людно, тому я випадково зачепив вас. Я не хотів цього. Без образ?"
    • Якщо людина образився на ваші слова, то скажіть: «Я не хотів зачепити вас. Розумію, що сказав дурницю. Мені дуже шкода. Ви зможете мене пробачити? »
  6. 6 Оцініть серйозність бійки. Різні випадки нападу можуть розцінюватися як хуліганство або ж тяжкий злочин. Якщо ви спровокували бійку та нанесли опонентові серйозні травми, то вас можуть посадити у в'язницю. У різних ситуаціях покарання за напад можуть варіюватися від умовного терміну до довічного ув'язнення. Будь-яка бійка становить загрозу для здоров'я, життя і благополуччя. Завжди намагайтеся уникнути вуличної бійки за всяку ціну.
    • Якщо ви шукаєте вихід агресії і любите битися, запишіться на заняття зі змішаних бойових мистецтв.
    • Також можна займатися тайським боксом та іншими видами єдиноборств.

Поради

  • Якщо вам протистоїть більше одного опонента, то спочатку атакуйте найближчого супротивника. Якщо вдалося збити з ніг одного або декількох опонентів, то постарайтеся втекти від них. Так, іноді досить узяти гору над одним агресором, щоб розполохати інших.
  • Порахуйте і запам'ятайте кількість противників, щоб вони не застали вас зненацька, якщо вирішать розділитися.
  • Якщо поруч виявилася людина, яка краще підготовлений до ситуації, то дозвольте йому вирішити проблему. Не намагайтеся втрутитися, щоб не накликати нові неприємності. Дотримуйтесь розумним командам.
  • Прийоми бойових мистецтв допоможуть вийти з бійки переможцем, якщо вас затиснули в кут. Виберіть таке бойове мистецтво, завдяки якому ви вивчите правильні удари, рукопашний бій і боротьбу на землі, щоб вміти постояти за себе. Не слід забувати, що навіть тривалі тренування не гарантують безпеки на вулицях.

попередження

  • Не намагайтеся битися в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, якщо немає загрози вашому житті або ви беззбройні.
  • Будьте обережні, коли наносите удари по обличчю. Легко зламати пальці або отримати порізи, якщо бити в чоло, зуби або ніс.
  • У цій статті йдеться лише загальні вказівки щодо дій в складних ситуаціях і не замінює реальні тренування по самообороні. Якщо ви хочете навчитися способам самозахисту, то краще записатися на спеціальні курси. Зверніться за рекомендацією в відділення поліції.
  • «Допустима сила» - найважливіший аспект при самозахисті. В цілому закон допускає дії, які дозволяють убезпечити себе в разі нападу агресора, але не більше того. Збийте противника з ніг і тікайте, щоб якомога швидше звернутися в поліцію. У ряді країн удари по лежачому противнику вважаються побоями навіть в контексті самозахисту.
  • Вулична бійка може закінчитися травмами, смертю або тюремним терміном.