Як перемагати в усьому

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 10 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як перемагати на Prozorro? Лайфхаки
Відеоролик: Як перемагати на Prozorro? Лайфхаки

Зміст

Хочете навчитися перемагати будь-якого опонента, який зустрінеться на вашому шляху? Перемагати завжди і скрізь? Стати справжнім переможцем, який втілює в життя всі важливі цілі? Слід розуміти, що переможців відрізняє особливий склад розуму і образ життя. Навіть якщо прямо зараз не вдається перемагати буквально у всьому, прагнення і ревну працю допоможуть вам стати переможцем в довгостроковій перспективі.

кроки

Метод 1 з 2: Перемоги в іграх

  1. 1 Задіюйте методику і стратегію, щоб зберігати спокій під тиском. Навіть в іграх на швидкість і реакцію на кшталт швидких шахів або спортивних змагань перемагає зазвичай той гравець, який не втрачає голову в запалі боротьби. Навчіться стежити за диханням під час гри і не поспішати, щоб приймати кращі рішення. Розслабленому і спокійному людині куди простіше оцінити варіанти і зробити оптимальний вибір.
  2. 2 Аналізуйте потреби і слабкості опонента. Чи не задавайтеся думкою на кшталт "Про що думає мій опонент?". Розділіть питання на менші і більш ефективні складові. По-перше, що потрібно опонентові для перемоги? По-друге, про що б я турбувався на місці свого опонента? У чому його слабкості? Відповіді на ці два питання майже завжди підкажуть вам вірну стратегію гри:
    • Уявіть, що ви граєте в теніс з суперником, у якого відмінна подача, проте він слабкий у сітки. Він постарається завдавати сильних ударів, щоб тримати вас подалі від сітки, тоді як вам доведеться перевернути все з ніг на голову і змусити опонента перейти ближче до сітки, щоб перемогти його короткими і різаними ударами.
    • У настільних, карткових і стратегічних іграх перед кожним ходом замислюйтесь про те, що потрібно зробити супернику для перемоги. Як перешкодити йому в цьому?
  3. 3 Вивчайте кращі стратегії гри. Якщо ви шахіст, то існують сотні книг з докладним описом ходів, аналізу опонентів, успішних глобальних стратегій. Якщо ви граєте в карти, то ігрові теоретики і математики розробили дієві способи здобути перемогу в будь-якої існуючої грі. Докладні обчислення часто доступні в інтернеті абсолютно безкоштовно. Не намагайтеся навчитися всьому емпіричним шляхом. Досліджуйте історії успіху гравців з минулого і застосовуйте знання з вигодою для себе.
    • Крім уявлень про власної стратегії, новини та поради допоможуть вам розпізнати хід думок і стратегію опонента в процесі гри, щоб своєчасно знайти протидію.
    • Навіть атлетам важливо бути в курсі різних нововведень.Як приклад візьмемо олімпійського чемпіона в потрійному стрибку Крістіана Тейлора. Вивчивши дослідження і наукову базу, він порушив загальноприйнятий підхід і почав використовувати короткі швидкі стрибки замість довгих і повільних рухів. Після цього він виграв золоту олімпійську медаль в 2016 році.
  4. 4 Звертайте увагу на закономірності. Вони можуть стосуватися самої гри яких дій вашого опонента. Людям складно діяти непередбачувано і часто вони використовують повторювані методи знову і знову, особливо якщо вони приносять результат. Вчіться помічати загальні тенденції і закономірності гри, щоб перемагати.
    • Якщо противники постійно проводять успішні атаки по лівому флангу, то не потрібно триматися за обрану стратегію. Знайдіть спосіб перекрити пролом на лівому боці поля.
    • У грі "Камінь, ножиці, папір" більшість чоловіків спочатку викидають камінь, жінки - папір. Спробуйте завжди починати з паперу, і ви напевно переможете або заробите нічию. Далі в процесі гри звертайте увагу на аналогічні закономірності в діях свого опонента, щоб передбачати його дії.
  5. 5 Дійте непередбачувано. Якщо ви аналізуєте закономірності в діях противника, він напевно робить те ж саме. При першій-ліпшій можливості намагайтеся вносити елемент випадковості в порядок своїх дій і міняйте послідовність ходів, щоб застати свого суперника зненацька і отримати перевагу. Довільні дії припустимі не в кожній грі, проте зміна тактики допомагає збити суперника з пантелику і вирватися вперед.
    • Наприклад, у футболі важливо наносити удари по воротах з різних дистанцій, а не тільки в упор. Примусьте суперника побігати і оборонятися як всередині, так і на підступах до штрафного майданчика.
    • Спостерігайте за світом природи, щоб вчитися непередбачуваності. Наприклад, візьмемо подачі в тенісі. Замість подачі в одну сторону або циклової черговості погляньте на годинник. Секундна стрілка показує від 0 до 30? Подавайте вправо. При значенні від 31 до 60 подавайте вліво.
  6. 6 Вивчіть правила уздовж і поперек. Не можна перемогти, якщо постійно грати брудно або порушувати правила. До того ж, такі знання допоможуть помітити шахрайство з боку суперника і точно орієнтуватися в доступних стратегіях. Перед грою або змаганням вивчіть діючі правила уздовж і поперек, щоб отримати миттєве перевага.
  7. 7 Окремо відпрацьовуйте дрібні навички, щоб підвищити загальний рівень. Наприклад, розглянемо гру в покер. Можна тренуватися через численні партії, але видатні гравці знають, що для успіху потрібно зосередитися на кожному аспекті окремо. Вони замислюються над тим, коли потрібно вичікувати, коли краще розкрити свої карти або блефувати і як рахувати шанси на ходу. Опануйте окремими навичками, щоб підвищити шанси на загальну перемогу.
    • Для багатьох ігор на зразок шахів в інтернеті можна знайти "тренувальні завдання". Це ігрові сценарії, в яких потрібно швидко знайти рішення.
    • У спорті найважливіше значення мають тренування. Недостатньо лише бездумно повторювати всі рухи знову і знову. Думайте про те, як застосувати конкретні навички на практиці і досягти успіху в грі.
    • Для комплексних завдань на зразок відеоігор потрібно змагатися з комп'ютером або з самим собою, щоб набути необхідних навичок.
  8. 8 Регулярно і ефективно спілкуйтеся з товаришами по команді. Налагоджена спілкування в команді забезпечує найбільш ефективну взаємодію. Необхідно постійно обговорювати кожен рух опонента, повідомляти свою позицію, потреба в допомозі або підтримки, шанси на успіх для конкретної стратегії. Не слід припускати, що ви краще впораєтеся поодинці і не мовчіть в надії діяти "таємно". Кращі команди завжди спілкуються.
    • Повідомляйте партнерам всі корисні ідеї або спостереження.
    • Обговорюйте дії під час гри: "Я перший на м'ячі", "підстрахує мене", "За тобою суперник".
  9. 9 Задіюйте ігри розуму. Багато хто бачив знімок з Тур де Франс, на якому очолює пелотон Ленс Армстронг дивиться на наближається суперника після підйому на неймовірно високий гірський ділянку. Незважаючи на втому, Армстронг швидко змінюється в обличчі і дивиться на знесиленого суперника з задоволеною посмішкою. Велогонщик деморалізований однією думкою про те, що Ленс зовсім не втомився, завдяки чому Армстронг здобуває легку перемогу. Подібний фокус можна використовувати в будь-якій грі, щоб отримати психологічну перевагу. Намагайтеся виглядати спокійним і зібраним на противагу мукам суперника.
    • Ваше обличчя повинно залишатися непроникним в будь-якій грі. Демонструйте лише ті емоції, які допоможуть взяти верх над суперником.
    • Якщо з якої-небудь причини ви вирішили блефувати, то чи не признавайтесь в цьому навіть у разі успіху. Саме тому ніколи не можна розкривати свої плани в карткових іграх, якщо вас не загнали в кут. Суперник повинен залишатися в невіданні.

Метод 2 з 2: Перемоги в життя

  1. 1 Визначте, що для вас значить перемагати в житті. Яку життя ви вважаєте успішною? Чим ви будете займатися через 3-4 роки? Якщо вам складно відповісти на ці питання, почніть з малого. Ви живете в місті або в сільській місцевості? Хочете працювати на дому або ж рятувати світ шляхом благодійності? Можливо, вам хочеться знайти час для улюбленого заняття. Яким би ви не уявляли собі успіх, необхідно бачити фінішну лінію, щоб грамотно планувати свій шлях до мети.
    • Гідної мети непросто досягти. Не дозволяйте труднощам і віддаленості в часі відбити у вас бажання рухатися до мети.
  2. 2 Виконуйте підготовчу роботу. Переможцям відомо, що успіху передує довга і старанна робота. "Належна підготовка допомагає уникнути поганих результатів", тому приділіть час аналізу і відповідей на наступні питання:
    • "Що може піти не так з найбільшою ймовірністю?"
    • "Як заздалегідь запобігти проблемам або складності?"
    • "Які інструменти і матеріали необхідні для успіху?"
    • "Які нинішні дії допоможуть мені забезпечити подальший успіх?"
  3. 3 Завжди продовжуйте вчитися і вдосконалюватися, особливо в тому, що приносить задоволення. Переможці зовсім не "знають все на світі". Все з точністю до навпаки: переможці визнають, що знання - це сила, якої завжди бракує. Щодня читайте журнальні статті на цікаві для вас теми, придбайте нові навички, відвідуйте лекції та майстер-класи. Навіть при концентрації на одній сфері діяльності натхнення може прийти звідусіль. У будь-якій справі неупередженість стане вашим кращим зброєю.
    • Перетворитеся на губку і вбирає всю доступну інформацію.
    • Ставте перед собою амбітні завдання, щоб вчитися і ставати краще. Складний або довший шлях майже завжди приносить додатковий досвід і знання.
  4. 4 Рухайтеся до мети крок за кроком кожен день і не намагайтеся пробігти велику дистанцію за короткий проміжок часу. Діє той же принцип, що і в підготовці до іспиту: кожен день потроху або зубріння в останню ніч. Обидва способи можуть виявитися дієвими, але завчені наспіх факти швидко забуваються. Успіхи стануть більш помітними, якщо працювати над завданням кожен день, набирати швидкість і купувати дієві психологічні навички, які підвищать вашу ефективність в майбутньому.
    • При цьому також не варто сильно лаяти себе за один пропущений день, адже це не кінець світу. Суть в тому, щоб постійно і регулярно рухатися до мети. Повертайтеся до роботи на наступний день.
  5. 5 Регулярно робіть паузи і аналізуйте мети, щоб вносити необхідні зміни. Якщо ви хочете стати переможцем, то не потрібно вибирати курс і сліпо слідувати маршрутом. Постійно вас оточує і міняйте напрям руху, якщо з'являється варіант кращий від попереднього. Всі ситуації відрізняються, але виконати продуктивний аналіз нескладно - просто приділіть 5-10 хвилин і спокійно обміркуйте такі питання:
    • "У чому полягає нинішня проблема?"
    • "Наскільки ефективним виявилося моє останнє рішення?"
    • "Що измель з моменту планування?"
    • "Який оптимальний результат реальний зараз?"
  6. 6 Вивчайте звички кращих умів в галузі. Наприклад, якщо хочете досягти успіху в сфері фінансів, то зверніть увагу на Уоррена Баффета, Ілона Маска і інших титанів заможного світу. Якщо бажаєте стати музикантом, то дізнайтеся, як репетирували і розвивалися ваші кумири, щоб застосувати відповідні аспекти в своєму житті. Не намагайтеся імітувати життя переможців, але бачите в корінь звичок, які ведуть до успіху:
    • Безсумнівно, постійна практика є відмінною рисою всіх переможців. Кращі з кращих витратили тисячі годин на удосконалення своїх навичок, перш ніж досягли успіху, будь то Beatles з багатогодинними концертами в Німеччині або Білл Гейтс, який замикався в кімнаті і старанно працював на перших комп'ютерах.
    • Гарне тренування коштує чималих зусиль. Відомо, що Ленс Армстронг привіз велосипед в Альпи ще взимку, щоб підготуватися до підйому по горах, які належало підкорити і на літній гонці Тур де Франс.
  7. 7 Розглядайте невдачі як виклики, а не перешкоди. Для переможців невдачі ніколи не стають кінцем шляху, вони сприймаються як бар'єр, який необхідно взяти. Жодного успішної людини в світі не обходили стороною невдачі, але шлях до зірок завжди тернистий. Почніть сприймати невдачі як випробування, покликані зробити вас краще і сильніше, щоб стати на шлях переможців у всьому.
    • Складнощі змушують нас вчитися і адаптуватися на ходу. Гнучкість і неупередженість допоможуть впоратися з будь-якими труднощами, які зустрінуться на шляху.
  8. 8 Грамотно розставляйте пріоритети. Наприклад, у всіх є знайома людина, яка бажає написати велику книгу, але у нього "ніколи немає часу". Проблема полягає не в тому, що він не може знайти часу. Він просто не приділяє час собі. Тільки ви самі складаєте свій розклад, тому заведіть звичку віддавати пріоритет найбільш важливим для вас аспектам, щоб напевно втілити їх в життя. Ніхто не зробить цього крім вас.
    • Кожен день приділяйте однакову кількість часу для реалізації своїх проектів і цілей. Згодом дотримуватися графіка стане набагато простіше.
    • Перемоги завжди вимагають жертв. Заради праці над справою всього життя доводиться жертвувати менш значними хобі та захопленнями.
  9. 9 Менталітет переможця. Людина повинна бути психологічно і психічно готовим до успіху. Вам слід вірити в себе і зберігати позитивний настрій. Якщо повірити в можливість стати переможцем, то ваші успіхи перевершать досягнення більшості людей. І навпаки, якщо ви будете вважати себе невдахою без шансів на успіх, то втратите мотивацію, необхідну для будь-якої перемоги.
    • Нагадуйте собі, що ви не тільки хочете, але і заслуговуєте перемоги. Честолюбство і надія забезпечать правильну мотивацію навіть у важкі моменти.

Поради

  • Зберігайте віру в себе, адже це найважливіший компонент успіху.
  • Завжди прикладайте максимальних зусиль і тоді перемоги не змусять себе чекати.
  • Неможливо програти, якщо робити все можливе і не шкодувати зусиль. Це шлях переможців.
  • У разі поразки ведіть себе гідно.
  • Прагніть приймати конструктивну критику і вчитися на своїх помилках.

Якщо вам зустрівся негідник, то обійдіть його стороною і не дозволяйте впливати на ваші справи. Але якщо ви натикаєтеся на негідників весь день безперервно, то досить імовірно, що ви самі негідник. Не бійтеся зробити помилку, адже визнавши власну неправоту, ви отримуєте можливість змінитися.


  • Зберігайте віру в себе, навіть якщо ніхто не вірить в ваш успіх. Ви здивуєтеся тому, чого може досягти людина, яка не втрачає віри в свої сили.

попередження

  • Ніколи не жалієте своїх опонентів.
  • Ніколи не шахраювати, навіть якщо це сходить вам з рук. Перемога за допомогою обману - це не перемога.