Як побороти залежність від YouTube

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как Избавиться от Любой Зависимости (Стратегия) | Курс Укрощение - Урок 1
Відеоролик: Как Избавиться от Любой Зависимости (Стратегия) | Курс Укрощение - Урок 1

Зміст

Залежність від YouTube - це не жарт. Спочатку ви дивитеся кілька випадкових відео на різних каналах, а після деякого часу розумієте, що не можете думати ні про що, крім як про те, що вам треба дивитися всякі цікаві відео. Зловживання YouTube може перетворитися в серйозний поведінковий пристрасть і почати впливати на ваше життя негативним чином.

кроки

Метод 1 з 3: Перенаправлення потреби в отриманні задоволення

  1. 1 Перенаправьте свої потреби в задоволенні. Залежність виникає тоді, коли ви починаєте потребувати конкретному стимулятор, щоб відчувати себе щасливим або задоволеними. Спробуйте інші, більш правильні і здорові альтернативи для досягнення задоволення, яке ви шукаєте.
  2. 2 Знайдіть інше хобі. Дуже корисно буває знайти щось інше, що буде відволікати вас від усіх цих «цікавих» відео в інтернеті.
    • Прикладне мистецтво і ремесла. Ви виявите, що виготовлення речей, навіть якщо це прості фігурки з пап'є-маше або орігамі, не тільки допоможе задовольнити вашу потребу в задоволенні, яке ви намагаєтеся отримати від нескінченних відео, але і дасть вам відчути себе краще.
    • Живопис або графіка. Творення позитивно; перегляд нескінченних відео - навпаки. Ви можете досягти почуття реального задоволення за допомогою творчості, одночасно з цим ви зможете уникнути ситуацій (тобто відсутність справ, або навіть повна порожнеча в житті), які є причиною відео-залежності.
  3. 3 Займайтеся спортом. Прогулянка на свіжому повітрі і фізичні заняття - одні з кращих альтернатив в боротьбі з нездоровим, залежною поведінкою. Цим ви не тільки поліпшите своє фізичне здоров'я - може бути, ви навіть приєднаєтеся до спортивної команді, що буде корисно для соціального, психічного та емоційного благополуччя.
    • Якщо у вас немає друзів, кому цікавий спорт, ви завжди можете просто піти в парк і залишати м'яч у баскетбольне кільце.
    • Знайдіть яку-небудь любительську команду в обраному виді спорту.
    • Знайдіть спортивний клуб і запишіться на заняття. Ви можете займатися аерохоккея, шахами, шашками або навіть «корнхолом» - напевно у вашому місті буде багато цікавих варіантів, і ви оберете той, що вам до душі.
  4. 4 Займайтеся музикою. Музична творчість - інша прекрасна альтернатива, яка може допомогти не тільки в подоланні залежності, але і в цілому.
    • Знайдіть друзів, кому хотілося б займатися музикою разом з вами. Це інший варіант соціального життя для усунення залежної поведінки. Музика може не тільки допомогти в боротьбі із залежністю, а й принести користь у вигляді вдосконалення навичок управління часом і організаційних навичок, що в свою чергу допоможе вам керувати тим, що ви робите, а не «втрачати» себе в YouTube.
    • Якщо ви раніше грали на чому-небудь, струсіть пил з інструменту і почніть практикуватися знову.
    • Візьміть уроки музики. Завжди хотіли навчитися співати краще? Навколо багато викладачів вокалу.
    • Замість перегляду чужого відео на YouTube, запишіть свій спів або гру і викладіть його в мережу.
  5. 5 Заведіть зони без інтернету. Якщо ви залежні від чого-небудь, наприклад, від YouTube, то буде хорошою ідеєю створити «області без інтернету» або, що ще краще, «без всякої техніки».
    • Залиште телефон або планшет, коли йдете побродити або погуляти навколо озера. Навіть якщо ви думаєте, що будете робити щось виключно на самоті на свіжому повітрі, то у вас завжди буде спокуса подивитися всякі затягують відео, якщо ви візьмете мобільний пристрій.
    • Коли ви йдете обідати на роботі, беріть журнал або книгу замість планшета; навіть якщо ви плануєте тільки читати на планшеті, це дуже легкий шлях почати переглядати відео.
  6. 6 Влаштуйте собі канікули від техніки. В даний час можна знайти табору, куди ви можете відправитися заради того, щоб «звільнитися» від інтернету, соціальних мереж і медіа.
    • Тиждень або хоча б день-два без доступу до техніки напевно допоможе вам подолати залежність.
    • Повне виключення можливості «підгодовування» залежно допоможе свідомо контролювати використання інтернету, замість повної відмови від техніки.

Метод 2 з 3: Обірвіть зв'язку

  1. 1 Заблокуйте YouTube на своєму комп'ютері. Якщо ви хочете повністю розірвати зв'язки, нехай один або батьки поставлять пароль на ваш комп'ютер так, щоб у вас не було доступу до YouTube.
  2. 2 Обмежте час, проведений за комп'ютером. Встановіть строгий особистий ліміт на те, скільки часу ви проводите перед екраном. Вважається шкідливим для здоров'я проводити більше 4 годин на день біля комп'ютера. Надмірне використання комп'ютера може призвести до різних проблем, таким як:
    • Проблеми з опорно-руховим апаратом.
    • Головний біль
    • Тунельний зап'ястний синдром
    • Проблеми з зором
  3. 3 Контролюйте час, проведений біля комп'ютера. Якщо залежність знаходиться на ранніх стадіях, ви будете в змозі поступово зменшити свою потребу в перегляді відеозаписів управління часом, проведеним за комп'ютером.
  4. 4 Завжди робіть спочатку роботу. Якщо ви сіли за комп'ютер, переконайтеся, що спочатку ви зробили свої справи, а вже потім заходите на YouTube. Слідкуйте за часом, який ви проводите перед екраном. Одним з переваг подолання залежності буде те, що ви зможете контролювати свій час перш, ніж залежність візьме контроль над вами.
    • Заведіть програму обліку часу. В інтернеті можна знайти багато програм, які відстежують час, проведене в тих чи інших додатках - так що у вас буде точне уявлення, на що ви витрачаєте найбільше часу.
    • Використовуйте «інтернет-няню», наприклад, Net Nanny або веб-захист K9. Це програми батьківського контролю, які можуть встановити блокування на певні веб-сайти або контролювати кількість часу, протягом якого можуть використовуватися певні програми.
    • Використовуйте інтернет для саморозвитку замість того, щоб прагнути до розваг.

Метод 3 з 3: Визнайте проблему

  1. 1 Прийміть той факт, що ви залежні. Як і з будь-якою іншою залежністю, перший крок боротьби - це визнання того, що у вас є проблема. YouTube приваблює мільйони глядачів, і може бути дуже легко витратити на сайті все більше часу, ніж ви планували. . Розпізнати ранні ознаки залежності - це вкрай важливо для лікування від залежності.
  2. 2 Визнайте свою відчуженість. Ви відштовхуєте друзів або сім'ю, тих, хто піклується про вас? Коли хтось має залежність, будь то наркотики, алкоголь, відеоігри або навіть відео на YouTube, одним з перших поведінкових ознак є бажання бути серед тих, хто забезпечує можливість залежної поведінки.
  3. 3 Перевірте своє здоров'я. Залежність, навіть якщо вона не має нічого спільного з речовинами, часто є причиною проблем зі здоров'ям.
    • Ваша гігієна погіршилася? Ви перестали стежити за своїм волоссям, нігтями і зубами?
    • Зверніть увагу на свої харчові звички. Залежна поведінка призводить до зменшення споживання їжі, необхідної організму.
    • Ви відчуваєте раптові зміни настрою? Дратівливість, особливо коли ви не можете віддатися залежності, депресія і гнів можуть бути ознаками серйозних проблем.
  4. 4 Остерігайтеся самовиправдань. Інша ознака того, що у вас є проблема - це тенденція придумувати собі виправдання або раціоналізувати, чому вам потрібно продовжувати залежна поведінка.
    • Ні-залежні бачитимуть ваше негативну поведінку і намагатися змінити його.
    • Якщо у вас залежність, ви можете раціоналізувати, чому все це не проблема - це і означатиме наявність проблеми.
  5. 5 Усвідомте вплив залежності на своє життя. Якщо ви досягли середніх або пізніх стадій YouTube-залежності, ви почнете відчувати згубний вплив звички на інші, більш позитивні аспекти вашого життя.
    • Робота приносить страждання? Ви коли-небудь пропускали роботу, щоб задовольнити свою потребу в перегляді потокового відео?
    • Ви витрачаєте менше часу на фізичну активність? Часто залежність призводить до різкого зменшення часу, який ви витрачаєте на тренування, заходи або інші соціальні і фізичні види діяльності.

Поради

  • Дозвольте друзям допомогти. Не соромтеся розповісти їм про те, що відбувається. Справжні друзі не засудять вас і напевно постараються допомогти.
  • Не сваріть себе. В наші дні неймовірно легко стати залежним від технологій.
  • Розглядайте ситуацію як реальну залежність. Поведінкові залежності можуть бути дуже серйозними і надавати настільки ж негативний вплив на життя людини, як і залежність від різних речовин.