Як почистити ремінь безпеки

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 22 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ЛУЧШИЙ СПОСОБ ОЧИСТКИ РЕМНЕЙ БЕЗОПАСНОСТИ
Відеоролик: ЛУЧШИЙ СПОСОБ ОЧИСТКИ РЕМНЕЙ БЕЗОПАСНОСТИ

Зміст

1 Розмотайте ремінь на максимальну довжину. Обережно тягніть ремінь, поки не спрацює обмежувач. Тепер він доступний повністю і працювати з ним буде набагато легше.
  • 2 Зафіксуйте зажим поруч з котушкою, на яку намотується ремінь. Рухайтеся вгору за ременем до самої котушки. Саме тут зберігається велика частина ременя, коли він не використовується. Встановіть металевий затиск якомога ближче до котушки. Тепер ремінь не зможе намотатися назад.
    • Металеві затиски можна знайти в найближчому господарському магазині.
  • 3 Розпорошите на ремінь засіб для чищення. Універсальний очищувач або очищувач тканини можна безпечно використовувати для чищення ременя. Вони продаються в універмазі у вигляді пляшок з розпилювачем. Універсальні очисники не містять відбілювача і їх можна використовувати навіть на делікатних тканинах. Рівномірно нанесіть на всю довжину ременя невелику кількість засобу. Не забувайте про виворітну сторону.
    • Суміш з рівних частин делікатного з нейтральним pH-миючого компоненту, такого як рідке мило або шампунь для дітей, і води можна використовувати в якості засобу для чищення.
    • Оцет і засновані на ньому чистячі засоби дуже добре прибирають запахи, але так як оцет по суті є кислотою, то, якщо використовувати його в неправильному кількості, з часом волокна ременя можуть пошкодитися. Так що краще використовувати вологі дитячі серветки і ніжні чистячі засоби для тканини.
  • 4 Тріть ремінь. Візьміть щітку з жорсткою щетиною. Починайте від верхнього кінця ременя і просувайтеся вниз. Робіть це обережно без кругових рухів і тільки в одному напрямку. Робіть це максимально обережно, щоб запобігти знос волокон ременя.
    • На дуже брудні ремені можна повторно нанести шар миючого засобу.
  • 5 Протріть ремінь рушником з мікрофібри. Оберніть його навколо ременя і простягніть вниз по всій довжині. Так можна позбутися від зайвої вологи. Використовуйте тільки рушники з мікрофібри. Їх тканину дуже м'яка, і тому вона не зашкодить волокна ременя.
  • 6 Тепер ремінь повинен висохнути. Це займе, принаймні, одну ніч. Зачекайте ще деякий час, якщо він все ще вологий. Важливо, щоб ремінь був абсолютно сухим, перш ніж ви знімете затиск, щоб в його волокнах не завелася пліснява.
  • Метод 2 з 3: Боротьба з трудновиводімиє плямами

    1. 1 Змішайте миючий засіб з водою. Візьміть невелику склянку з теплою водою. Додайте трохи (3-4 рази натисніть на дозатор) миючого засобу або універсального миючого засобу. Не використовуйте засіб з відбілювачем або оцтом, так як кислота зашкодить ремінь. Незалежно від походження плям, в більшості випадків їх можна обробляти миючим або миючим засобом. У вас не так багато варіантів для вибору засобів для чищення, тому що деякі з них дуже агресивно діють на матеріал ременя безпеки.
    2. 2 Занурте щітку з жорсткою щетиною в розчин. Занурте щетину щітки в чашу, щоб вона ввібрала частина рідини. Необхідно намочити її лише злегка, щоб ремінь безпеки не промок наскрізь.
    3. 3 Тріть пляму. Рухайтеся вниз від його верхньої точки. Робіть це обережно без кругових рухів і тільки в одному напрямку. Тріть дуже обережно, при необхідності додаючи тонкий однорідний шар невеликої кількості миючого засобу.
    4. 4 Використовуйте пароочиститель. На найстійкіших плямах фахівець або особисто ви можете використовувати пароочищувач або миючий пилосос. Нанесіть шар миючого засобу для тканини або шампунь для оббивки меблів на ремінь і відразу ж використовуйте пристрій в режимі з мінімальною подачею рідини.

    Метод 3 з 3: Видалення цвілі і запахів

    1. 1 Розмотайте ремінь. Точно так же, обережно потягніть ремінь, поки не спрацює обмежувач. Тепер можна виявити спори цвілі і дотягнутися до всіх ділянок ременя, щоб видалити запахи.
    2. 2 Зафіксуйте зажим поруч з котушкою, на яку намотується ремінь. Знайдіть котушку, на яку намотується ремінь, коли він не використовується. Рухайтеся вгору за ременем до самої котушки. Встановіть металевий затиск якомога ближче до котушки. Тепер ремінь не буде тікати назад.
    3. 3 Змішайте миючий засіб в мисці. В чашу (240 мл), наповнену водою, додайте одну столову ложку (15 мл) мила без відбілювача. Додайте дві столові ложки (30 мл) оцту. Ретельно перемішуйте, поки не утвориться мильна піна.
    4. 4 Тріть ремінь. Використовуйте щітку з м'якою щетиною, яка дозволить акуратно працювати з очищувачем. Занурте її в мильний розчин і рухайтеся вниз по поверхні ременя. Робіть це обережно без кругових рухів і тільки в одному напрямку. Обережно, щоб не пошкодити волокна ременя, нанесіть тонкий однорідний шар невеликої кількості миючого засобу.
    5. 5 Протріть ремінь безпеки рушником з мікрофібри. Використовуйте сухе рушник з мікрофібри, щоб видалити зайву вологу, яка може пошкодити цілісність ниток ременя. Оберніть його навколо ременя і простягніть вниз по всій довжині, щоб позбавитися від зайвої рідини.
      • Якщо періодично виникають проблеми з цвіллю, розпорошите одне з протигрибкових засобів на поверхню ременя, поки він все ще вологий. Використовуйте засіб, до складу якого не входить відбілювач.
    6. 6 Дайте ременя висохнути самостійно. Залиште його на ніч або до повного висихання. Ремінь безпеки повинен бути повністю сухим до того, як ви знімете затиск, інакше в намотаному на котушку вигляді волога тканина стане живильним середовищем для утворення цвілі і неприємних запахів.

    Поради

    • Не використовуйте відбілювач.Це засіб послаблює волокна ременя безпеки і видаляє тільки зовнішні прояви цвілі, але фактично не зупиняє її зростання.
    • Звичайний освіжувач повітря не усуне запах, який глибоко в'ївся в тканину, проте кошти для усунення запаху працюють і без ретельного чищення ременя безпеки.

    попередження

    • Спори цвілі досить небезпечні. Одягайте маску, коли обробляєте цвіль в салоні автомобіля.