Як почистити зуби харчовою содою

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ОТБЕЛИВАНИЕ ЗУБОВ СОДОЙ!!!ЖЕСТЬ!!!!работает или нет???
Відеоролик: ОТБЕЛИВАНИЕ ЗУБОВ СОДОЙ!!!ЖЕСТЬ!!!!работает или нет???

Зміст

Харчова сода є ключовим інгредієнтом в багатьох стоматологічних продуктах. Це недорогий спосіб відбілити зуби, вбити мікроби і видалити плями із зубів. Спробуйте змішати звичайну зубну пасту з харчовою содою або зробіть пасту або скраб для догляду за зубами.

кроки

Метод 1 з 4: Додайте харчову соду до звичайної зубної пасти

  1. 1 Змішайте зубну пасту і харчову соду. У маленькій мисці змішайте половину чайної ложки харчової соди з кількістю зубної пасти, яке зазвичай наносите на зубну щітку. Перемішайте до однорідної маси. Нанесіть суміш на зубну щітку.
  2. 2 Ретельно почистіть зуби. Ретельно чистите зуби протягом двох хвилин, покриваючи всю порожнину рота. Сплюньте надлишки зубної пасти. Прополощіть рот водою.
  3. 3 Купуйте зубну пасту, що містить харчову соду. Як варіант, придбайте зубну пасту, в складі якої вже є харчова сода (бікарбонат натрію). Так як харчова сода використовується в засобах для чищення зубів вже більше 150 років і є відносно недорогим продуктом, вона присутня в більшості основних марок зубних паст в різних кількостях. Вибирайте зубну пасту з високою концентрацією бікарбонату натрію (наприклад, зубну пасту Paradontax).

Метод 2 з 4: Зробіть власну зубну пасту

  1. 1 Змішайте гліцерин, масло перцевої м'яти, сіль і харчову соду. Змішайте три чайні ложки рослинної гліцерину з трьома краплями олії перцевої м'яти. Додайте половину чайної ложки солі і п'ять чайних ложок харчової соди. Ретельно перемішайте інгредієнти до однорідної маси.
    • При бажанні можна додати більше масла перцевої м'яти.
  2. 2 Нанесіть суміш на зуби. Покрийте зубну щітку зубною пастою, зробленої в домашніх умовах. Чистіть зуби повних дві хвилини. Після ретельно прополощіть ротову порожнину.
  3. 3 Правильно зберігайте зубну пасту. Придбайте стискається пластиковий тюбик або пляшку для зберігання домашнього зубної пасти (наприклад, пляшку для подорожей). Або зберігайте зубну пасту в маленькій баночці з кришкою. Використовуйте невелику пластикову ложку, щоб нанести зубну пасту на зубну щітку, і не занурюйте зубну щітку в банку (це може призвести до поширення мікробів).
  4. 4 Зробіть зубну пасту з бентонітової глини. Ще один варіант домашньої зубної пасти - це рецепт, де ключовими інгредієнтами є бентонітова глина і харчова сода. Змішайте такі інгредієнти і перемішайте до однорідної маси:
    • 3/8 склянки м'якого кокосового масла (не рідким);
    • 1/4 склянки харчової соди;
    • 1 чайну ложку бентонітової глини;
    • половину чайної ложки солі;
    • 5-7 крапель ефірного масла м'яти.

Метод 3 з 4: Зробіть пасту з харчової соди і лимонного соку

  1. 1 Змішайте харчову соду і лимонний сік. Додайте в невелику миску дві-три столові ложки (30-40 грам) харчової соди. Відразу ж додайте кілька крапель лимонного соку, перемішуючи до утворення пасти. Харчова сода дозволить видалити плями з поверхні зубів, а лимонний сік - відбілити зуби.
  2. 2 Нанесіть пасту. Промокніть з зубів слину паперовим рушником. Рясно нанесіть пасту на сухі зуби зубною щіткою і залиште вбиратися. Переконайтеся, що суміш покриває всі зуби, і ні в якому разі не ковтайте її.
  3. 3 Залиште пасту на хвилину, а потім змийте. Тримайте пасту на зубах одну хвилину, включивши таймер на телефоні або секундомере. Після цього негайно прополощіть рот, щоб кислота лимонного соку не зашкодила зубну емаль. Обов'язково повністю змийте пасту з зубів.
  4. 4 Як варіант, використовуйте воду замість лимонного соку. Для більш щадного варіанту використовуйте воду замість лимонного соку при створенні пасти. Змішайте пасту таким же чином, використовуючи ту ж кількість харчової соди і рідини. Залиште пасту на три хвилини замість однієї, так як ця суміш не така кислотна, щоб пошкодити емаль.

Метод 4 з 4: Зробіть полуничний скраб для зубів

  1. 1 Змішайте інгредієнти. Полуниця сприяє руйнуванню нальоту і видалення плям з поверхні зубів. Помістіть дві-три великі ягоди полуниці в невелику миску і розімніть вилкою. Додайте 1/4 чайної ложки солі і 1 чайну ложку харчової соди. Ретельно перемішайте до однорідної маси.
  2. 2 Нанесіть полуничний скраб на зубну щітку. Акуратно розподіліть суміш по всіх зубах, але не потрібно енергійно терти. Залиште на 5-10 хвилин, а потім ретельно прополощіть рот водою.
  3. 3 Зробіть швидкий варіант скрабу. Якщо ви поспішаєте або хочете зробити альтернативний варіант, просто покрийте зуби полуницею з харчовою содою. Відріжте кінчик великий ягоди полуниці і занурте його в харчову соду. Втирайте в зуби для додаткового ефекту по боротьбі з плямами.

Поради

  • Використовуйте ополіскувач для порожнини рота після лікування харчовою содою, щоб позбутися від присмаку в роті.
  • Не чистіть зуби занадто інтенсивно, щоб не пошкодити емаль.
  • Не використовуйте харчову соду для чищення зубів, якщо ви носите брекети або незнімний ретейнер, інакше вона розщепить ортодонтический клей.