Як підготувати клітку для кролика

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 23 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ОБУСТРОИТЬ ЖИЛИЩЕ ДЛЯ КРОЛИКА? / ЧТО ДОЛЖНО БЫТЬ В КЛЕТКЕ У КРОЛИКА? / КАК ОБУСТРОИТЬ КРОЛИКА ?
Відеоролик: КАК ОБУСТРОИТЬ ЖИЛИЩЕ ДЛЯ КРОЛИКА? / ЧТО ДОЛЖНО БЫТЬ В КЛЕТКЕ У КРОЛИКА? / КАК ОБУСТРОИТЬ КРОЛИКА ?

Зміст

Якщо ви роздумуєте про те, щоб завести кролика в якості вихованця, в першу чергу, його слід забезпечити комфортними умовами утримання. Клітка буде домом для кролика, де він буде перебувати постійно (за винятком того часу, коли вихованець буде відпочивати у вас на колінах або гуляти, бігаючи з вами по всьому будинку). Тому важливо придбати для нього простору і міцну клітку, в якій буде достатньо місця для фізичної активності.У клітку необхідно помістити миски для корму та поїлку, а дно слід засипати безпечної підстилкою. Нарешті, кролика потрібно забезпечити іграшками і ласощами, щоб у нього була можливість розважатися і жити щасливим життям навіть тоді, коли вас немає поруч.

кроки

Частина 1 з 4: Вибір підходящої клітини

  1. 1 Придбайте досить простору клітку, щоб кролику в ній було комфортно. У клітці має бути достатньо місця для вільного пересування кролика без будь-яких ускладнень. Зазвичай рекомендується, щоб у висоту клітина дозволяла кролику встати на задні лапи в повний зріст, не торкаючись при цьому вухами стелі. Клітка площею близько 3 м² зазвичай досить простора для розміщення кролика середніх розмірів.
    • Найбільш великим породам кроликів, таким як англійська баран або фландр, можуть вимагатися ще більш просторі клітини площею близько 4 м². Карликовим ж кроликам підійде і клітина площею близько 1 м².
    • Якщо ви плануєте містити більше двох кроликів в клітці, то постарайтеся придбати для них саму простору клітку, яку можете собі дозволити.
  2. 2 Подумайте про придбання клітини з окремими відсіками або декількома рівнями. Кролики інстинктивно вважають за краще вибирати для себе більш темні замкнуті простору. Якщо ви готові витратити на клітку трохи більше коштів, можна придбати клітку з декількома відсіками або рівнями, які дозволять вашому вихованцеві насолодитися додатковою можливістю усамітнення. Таким чином, у кролика завжди буде свій власний тихий і спокійний куточок для відпочинку.
    • Клітка з внутрішніми відсіками або рівнями коштує помітно дорожче стандартної клітини, але додаткові витрати на неї виправдовуються збільшеною внутрішньою площею.
    • Незалежно від розміру обраної вами клітини у кожного вашого кролика має бути своє власне укриття, в якому він зможе ховатися. Відокремлене особистий простір дозволяє кролику здоровим способом боротися зі стресом.
  3. 3 Виберіть клітку з міцним пластиковим дном. У клітинах з відкритим сітчастим дном лапки кроликів можуть застрягати між прутами дроту і страждати від хворобливих мозолів. Крім того, клітини із суцільним днищем мають додатковою перевагою, так як їх простіше застилати підстилкою і чистити.
    • Якщо у вас вже є клітина з сітчастим дном, укладіть на її дно шматок картону або фанери, щоб лапам кролика було комфортніше.
  4. 4 Зупиніть вибір на клітці з великою дверцятами. Клітка повинна бути оснащена досить великий дверцятами, щоб через неї без праці можна було проносити все додаткові аксесуари для клітини, включаючи миску для корму, поїлку, туалетний лоток, підстилку та іграшки, з якими гратиме вихованець. І, звичайно ж, дверцята повинна дозволяти самому кролику вільно проходити через неї!
    • Деякі клітини оснащуються відразу декількома дверцятами, наприклад, додаткова збільшена дверцята можуть бути присутніми збоку або зверху, що полегшує установку і витяг з клітки різних предметів.
  5. 5 Переконайтеся в тому, що в клітці досить місця для фізичної активності кролика. Кролики дуже енергійні і не люблять тривалий час сидіти просто так. З цієї причини велика частина простору клітини повинна дозволяти кролику грати і досліджувати територію. В ідеальному випадку клітина повинна дозволяти кролику здійснювати по 3-4 стрибка від однієї стінки до іншої. Можливість вільно пересуватися зробить кролика щасливим і здоровим.
    • У клітці площею 3 м² тільки близько 0,7 м² може бути відведено для харчування і сну.
    • Помістіть в клітку кілька простих аксесуарів для фізичної активності, наприклад, м'ячики і коробки, що представляють собою цікаві перешкоди для бігу.

Частина 2 з 4: Додаткове облаштування клітини

  1. 1 Виберіть безпечну для кролика підстилку. Пошукайте підстилку, спеціально призначену для кролячих кліток або безпечну для кроликів.Кращим матеріалом підстилки є сіно, так як воно їстівне і забезпечує кролику тепло при більш прохолодних умовах утримання. Вагітним кролиця і маленьким крольчатам слід давати сіно люцерни, тоді як дорослим кроликам підійде сіно тимофіївки.
    • Ще одним варіантом підстилки може бути підстилка з пресованих деревної тирси і паперу вторинної переробки.
    • Не використовуйте тирсу сосни і кедра, так як вони токсичні для кроликів.
  2. 2 Насипте підстилку на дно клітки. Шар підстилки повинен становити не менше 5-7 см і лежати рівномірно по всій площі клітини. Якщо ви користуєтеся сіном, насипте його побільше під стінами, щоб кролику було простіше його жувати і залишалося більше вільного простору для ігор і сну в центрі клітини.
    • Для полегшення подальшої прибирання клітини і додаткового захисту від протікання подумайте про те, щоб укласти під підстилку пару всмоктують пелюшок для щенят або шар газет.
    • Забезпечте кролику товстий шар підстилки, щоб у нього на лапах нерозвивалися мозолі (пододерматит). Це дуже болюча і досить поширена проблема кроликів, коли ті змушені проводити багато часу на твердій і вологій поверхні. Товстий шар підстилки достатньо м'який і дозволяє підняти вихованця над вологими забрудненими зонами.
  3. 3 Передбачте місце для лежанки. Незважаючи на те що кролики можуть без проблем спати безпосередньо на м'якій підстилці, окрема лежанка може стати корисним і приємним доповненням добре облаштованій клітини. Розмістіть її в кутку або біля стіни, щоб у вихованця залишалося достатньо місця для годування, ігор і розминки лап.
    • Лежанкою кролика може послужити плетений килимок, невеликий гамак або м'яка підстилка, аналогічна тим, які роблять для собак.
  4. 4 Поставте в клітку туалетний лоток. Привчання кролика до туалетного лотка дозволить утримувати клітку в більш чистому і гігієнічному стані. Знайдіть у продажу туалетний лоток, що підходить за розміром для вашого кролика, і засипте його наповнювачем на паперовій основі. Також можна використовувати суміш різаних газет і сіна, якщо у вас є запас цих матеріалів.
    • Відмовтеся від використання грудок наповнювача для котячих туалетів. Він може бути небезпечний для кролика, якщо той вирішить його з'їсти.

Частина 3 з 4: Забезпечення вихованця кормом, водою та іграшками

  1. 1 Встановіть поїлку. Поїлка стане для кролика джерелом чистої і свіжої води протягом усього дня. Закріпіть поїлку на стінці клітини за допомогою передбачених на ній гачків або іншого кріплення. Переконайтеся в тому, що носик поїлки розташований досить низько, щоб кролик міг дотягнутися до нього без зайвих зусиль.
    • Поїлка об'ємом 600 мл забезпечить одного кролика водою на два дні або пару кроликів на добу. Найкраще, щоб на кожного вашого вихованця було передбачено по поїлки, так як це дозволить уникнути конфліктів.
    • Кролик може віддати перевагу пити воду з миски. Проте, миску легко перевернути, і в неї частіше потрапляють забруднення у вигляді корму, підстилки і екскрементів, що вимагає регулярної заміни води.
  2. 2 Помістіть в клітку миску для корму. Розмір миски повинен бути досить великим, щоб кролик міг наїстися, але при цьому не занадто великим, щоб миска проходила через дверцята клітки без праці. Розмістіть миску з кормом на деякій відстані від поїлки або миски з водою, щоб уникнути розмокання корми.
    • Якщо ви хочете забезпечити кролика більш збалансованою дієтою, передбачте дві окремі миски: одну - для гранульованого корму, іншу - для фруктів і овочів.
    • Якщо ви віддаєте перевагу просто насипати корм на дно, то миска вам не буде потрібно. В такому випадку розсипайте по дну кролячій клітини жменю корму і зелені один раз в день. Цей спосіб годування дозволяє підтримувати вроджений інстинкт кролика шукати собі їжу і забезпечує його хоч якимось заняттям.
  3. 3 Наповніть миску збалансованим сухим кормом для кроликів. Найбільш поширеним типом корми для кроликів є гранульований корм, але сухі органічні суміші для кроликів також досить поживні. Сухий корм зазвичай сильно концентровані, і кролику досить лише жмені на весь день. Але сіно у вихованця повинно бути присутнім завжди в необмеженій кількості, щоб він міг перекусити їм, якщо зголодніє.
    • Додатково пару раз в день можна давати кролику шматочки моркви, селери або зелених листових овочів, щоб побалувати вихованця ласощами і внести різноманітність в його дієту.
    • Щоб забезпечити кролика повноцінним харчуванням, щодня наповнюйте його годівницю для сіна. У природі кращим кормом кроликів є трава, тому в домашніх умовах сіно - самий наближений до природного варіанту харчування.
  4. 4 Забезпечте кролика безліччю іграшок для розваги. Кролики здатні швидко розгризти тонкий пластик, тому, чим міцніше будуть іграшки, тим краще. Багато зоомагазини продають дерев'яні блоки, які ідеально підходять для того, щоб їх гризти. Картон, обрізки мотузок і тканини, а також тунелі з ПВХ дозволять енергійним кроликам добре проводити свій ігровий час.
    • Іграшки, які можна гризти, потрібні кроликам не тільки для розваги, але і для сточування зубів. Якщо зуби відросте занадто довгими, то кролику буде незручно харчуватися.
    • Не давайте кролику іграшки з м'якої деревини, яка може розщепнутися, щоб кролик не вдавився трісками.

Частина 4 з 4: Зміст клітини з кроликом

  1. 1 Замінюйте підстилку, коли її шар стає тоншим 5-7 см. Підстилка із сіна або соломи починає стоншується через кілька днів, так як кролик періодично нею закушує. Коли таке відбувається, просто додайте нову жменю підстилки (або навіть дві), щоб заповнити просевшие ділянки. Підстилка з перероблених матеріалів (тирси або паперу) не потребує настільки регулярної підміні, але її слід замінювати, коли вона намокає або починає виділяти неприємний запах.
    • Пам'ятайте про те, що в клітці завжди має бути достатньо підстилки, щоб кролику було комфортно.
  2. 2 Періодично мийте миску для корму і поїлку. Раз на місяць ретельно промивайте миску і поїлку в теплій воді з милом. Обов'язково добре споласкивайте ємності після миття, так як залишкові сліди мила можуть викликати у кролика нездужання.
    • Якщо ви придбали своїй кролику керамічну миску або поїлку, для економії власних сил і енергії цей посуд можна мити в посудомойке.
    • Можливо, миску і поїлку потрібно мити частіше в тих випадках, якщо ємності забрудняться і забрудняться сечею або фекаліями.
  3. 3 Щодня вичищати туалетний лоток. Введіть собі в звичку щодня замінювати забруднений наповнювач в лотку, щоб забезпечити кролику здорові умови утримання. Наявність чистого наповнювача в лотку знизить ймовірність того, що кролик вирішить перетворити в туалет інші зони клітини.
    • Коли чистите клітку, обов'язково надягайте гумові рукавиці та поліетиленовий пакет, який можна запечатати або зав'язати, щоб викинути кролячий послід.
    • Для нейтралізації неприємного запаху і бактерій можна використовувати пульверизатор з білим винним оцтом або розчином хлорного відбілювача.
  4. 4 Повністю дезинфікуйте клітку раз в тиждень. Пересадите кролика в безпечне місце свого будинку, після чого почистіть клітку, по можливості винесіть її на вулицю і обробіть водним розчином хлорного відбілювача в співвідношенні 10 частин води на 1 частину відбілювача. Залиште розчин на 15-20 хвилин, а потім сполосніть клітку зовні і всередині (на вулиці її можна полити з шланга). Дозвольте клітці повністю висохнути, а потім наповніть її свіжою підстилкою.
    • Періодична дезінфекція дозволяє позбутися від запаху і знищити небезпечні бактерії, від яких кролик може захворіти.
    • Переконайтеся в тому, що будь-які залишкові сліди хлору випарувалися, перш ніж садити кролика назад в клітку.
  5. 5 Наглядати за кроликом, навіть якщо він знаходиться в клітці. Перевіряйте його приблизно раз на годину, щоб переконатися в тому, що він задоволений, забезпечений комфортом і знаходиться в безпеці. Якщо залишити його без нагляду, він може поранитися або залишитися без їжі або води, а в про це навіть не здогадаєтеся.
    • Кролики відносяться до соціальних тварин і не дуже добре себе почувають в тривалому одиночному ув'язненні. Обов'язково дозволяйте кролику гуляти поза клітиною пару годин в день, щоб у нього було більше можливостей для ігор, досліджень і обіймів з вами.

Поради

  • Собачу клітку можна без праці переробити в розкішну клітку для активного або великого кролика.
  • Якщо ви утримуєте багато кроликів, обмежтеся двома тваринами на кожну клітину. Інакше у кроликів може виявитися недостатньо води, корму або простору для здорового і щасливого життя.
  • Кролики найкраще підходять в якості вихованців для будинків, де немає кішок, собак та інших великих територіальних тварин, здатних заподіяти кролику шкоду.

попередження

  • Ніколи не використовуйте сітку для пташників, щоб виготовити клітку для кролика. Зуби кроликів помітно міцніше хисткою дроту, і ваш вихованець може травмуватися, якщо прогризе таку сітку.

Що вам знадобиться

  • Клітка для кролика
  • Сіно або підстилка з пресованої тирси або паперу вторинної переробки
  • поїлка
  • Миска для корму
  • туалетний лоток
  • Безпечний наповнювач для туалету
  • іграшки
  • Корм і вода
  • Рідке мило
  • відбілювач
  • пульверизатор