Як підготуватися до нового навчального року

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
1 Вересня.  Як підготуватися до нового навчального року вчителям, школярам і батькам.
Відеоролик: 1 Вересня. Як підготуватися до нового навчального року вчителям, школярам і батькам.

Зміст

Після безтурботних місяців канікул підготовка до нового навчального року може викликати страх і невизначеність. Незалежно від того, відпочивали ви влітку або працювали, зміна графіка, пов'язаного з настанням навчального року, може стати справжньою проблемою. Однак якщо ви зміните свої особисті звички, розумово і морально налаштовані на навчання, а також придбаєте необхідні шкільне приладдя, ви зустрінете шкільний рік впевнено і спокійно.

кроки

Метод 1 з 3: Розумова підготовка

  1. 1 Повторіть матеріал, який ви вивчали в минулому році. Вам не потрібно присвячувати цьому довгі години. Перегляньте короткий зміст предметів і книг, які ви вивчали в минулому році. Повторення матеріалу допоможе вам налаштуватися на навчання. Крім того, вам буде легше вчитися перші тижні, оскільки вони будуть продовженням вже розпочатої вами навчання.
    • Перечитайте конспекти. Нотатки, які ви робили в школі, допоможуть згадати вивчений матеріал і то, як ви його сприймали. Не турбуйтеся, якщо ви не до кінця розумієте все концепції, які вивчали раніше: повторне вивчення основних ідей є природною частиною процесу навчання.
    • Складіть список вивчених предметів і тем. Якщо ви не робили замітки або не берегли їх, спробуйте застосувати активний підхід до навчання. Перерахуйте предмети, які ви вивчали в минулому році. Якщо необхідно, скористайтеся допомогою щоденника або табеля. Потім перерахуйте основні уроки та ідеї, з якими ви познайомилися на кожному уроці. Швидше за все, вам складно буде згадати весь матеріал, проте, відновлюючи в своєму розумі вивчені теми, ви зможете налаштуватися на навчання.
  2. 2 Подумайте про майбутнього навчання. Дізнайтеся, які предмети будуть в програмі, і отримаєте про них загальне уявлення. Якщо ви не хочете, немає необхідності вивчати новий матеріал. Однак якщо ви отримаєте загальне уявлення про те, що вас чекає в майбутньому навчальному році, вам буде легше налаштуватися на успіх.
    • Можливо, вам не вдасться дізнатися про те, якою буде програма в наступному році або які підручники будуть взяті за основу.Деякі вчителі з радістю нададуть таку інформацію, якщо ви попросите їх про це, в той час як інші можуть не володіти необхідною інформацією. Пам'ятайте про ввічливість, коли ви звертаєтеся з проханням до вчителя. У разі відмови, продовжуйте вести себе ввічливо.
  3. 3 Поставте перед собою конкретні цілі. Якщо ви хочете отримувати високі оцінки, складіть навчальну програму з кожного предмета до настання навчального року. Встановіть часові межі. Якщо ви хочете отримати високу оцінку з певного предмету, познайомтеся з матеріалом, який ви будете вивчати в майбутньому навчальному році. Візьміть необхідні книги в бібліотеці. Якщо ви хочете знайти нових друзів, дізнайтеся, які клуби існують у вашій школі. Крім того, дізнайтеся, які заходи проводяться в школі. Виберіть ті, які відповідають вашому графіку. Це не взаємовиключні цілі. Ви зможете визначити, що для вас дійсно важливо.
  4. 4 Виберіть відповідне місце для навчання. У кожної людини своє уявлення про те, яким має бути відповідне місце для навчання. Більш того, воно може змінюватися з року в рік. У міру наближення навчального року в засобах масової інформації пропонуються різні ідеї для створення ефективного навчального места.Виберіте підходяще для себе місце, яке буде сприяти досягненню ваших цілей. Якщо ви хочете освоїти складний матеріал, можливо, вам доведеться провести час в бібліотеці, де ви зможете отримати доступ до необхідних книг. Якщо ви хочете знайти нових друзів, виберіть затишне кафе, де ви не тільки зможете вивчати необхідний матеріал, а й познайомитися з новими людьми.
  5. 5 Визначте відволікаючі фактори. Якщо можливо, усуньте фактори, що відволікають вас від навчання. Якщо вас відволікає телевізор, виберіть кімнату, в якій його немає. Якщо вас відволікає шум, спробуйте займатися за столом в тихому куточку бібліотеки або придбайте навушники з шумопоглинання.

Метод 2 з 3: Шкільне приладдя

  1. 1 Придбайте все необхідне приладдя. У деяких школах можна отримати список додаткових пристроїв, які можуть знадобитися. Якщо така інформація не надається, вам доведеться скласти власний список необхідних речей. Як правило, перед навчальним роком проводяться шкільні ярмарки, де можна придбати все необхідне приладдя за низькою ціною.
    • Плануйте заздалегідь. У той час як шкільне приладдя краще купувати перед початком навчального року, деякі речі краще купити в інший час. Наприклад, одяг краще купувати заздалегідь, перед тим, як почнуться знижки на канцелярські товари. Складіть список необхідних речей, і протягом усього літа звертайте увагу на вартість цих речей.
    • Дізнайтеся про знижки для школярів. Якщо у вас є карта учня, тримайте її під рукою. У деяких магазинах існують знижки для школярів. Все, що від вас вимагається - це пред'явити карту учня. Запитайте у продавця або подивіться онлайн список великих роздрібних магазинів, в яких можуть надаватися знижки.
  2. 2 Складіть шкільний рюкзак. Перегляньте свої шкільне приладдя. Двічі перевірте, чи все необхідне у вас є. Ваша шкільна сумка повинна бути досить великою, щоб у неї поміщалися над усіма речами. Організуйте простір рюкзака таким чином, щоб ви мали легкий доступ до всіх приладдя.
    • Візьміть папки, куди ви зможете скласти листи з матеріалом і завданнями. В іншому випадку, ви можете втратити важливу інформацію або отримати низьку оцінку за те, що здасте зроблену роботу в неохайному стані.
    • Візьміть додаткові шкільне приладдя. Ручки і олівці дуже часто губляться. Уявіть, якщо це станеться перед контрольною роботою. Тому краще складіть в рюкзак додаткові шкільне приладдя.
  3. 3 Складіть в спеціальну невелику сумку предмети першої необхідності. Подумайте, які предмети можуть вам знадобитися в надзвичайних ситуаціях. Складіть їх в окрему невелику сумку або в одне з відділень рюкзака. Наприклад, складіть серветки на випадок, якщо у вас почнеться нежить, або лейкопластир -він знадобиться, якщо ви поріже палець аркушем паперу, коли будете діставати зошити з сумки. Придбайте засоби першої необхідності невеликого розміру, щоб вони не займали багато місця.
    • Речі, які можуть знадобитися в разі крайньої необхідності: жуйка або освіжувач ротової порожнини, бальзам для губ, лейкопластир, серветки, антибактеріальний гель, вологі серветки, компактне дзеркало і косметичні засоби, гігієнічні прокладки / тампони, пінцет.
    • Намагайтеся не розповідати іншим про те, що у вас є. В іншому випадку ваші товариші по навчанню можуть скористатися вашою передбачливістю і постійно просити у вас необхідні їм речі. Зрештою, ви можете залишитися з порожньою сумкою. Якщо вас постійно просять пригостити жуйкою, ви можете носити з собою порожню упаковку. Якщо до вас звернуться з проханням, ви зможете показати її і сказати, що ви жуєте останню подушечку.
    • Зберігайте засоби першої необхідності окремо від книг. Крім того, обов'язково помістіть їх в окремий пакет або сумку. В іншому випадку ви можете зіпсувати книги і зошити, якщо один із засобів потече.
  4. 4 Перевірте кишені. Переконайтеся, що у вас є достатньо місця для предметів, які ви плануєте брати в школу кожен день. Такі речі, як телефон, навушники, проїзний квиток і ключі завжди повинні бути під рукою. Навряд чи ви хочете витрачати багато часу на їх пошуки. Якщо ви носите піджак або в вашому рюкзаку є кишені, можна використовувати їх для зберігання важливих речей, які повинні бути завжди під рукою.

Метод 3 з 3: Режим дня

  1. 1 Дотримуйтесь режиму сну. Щоб добре вчитися, потрібно приходити в школу відпочив. Якщо на канікулах ви зазвичай лягаєте спати пізно, швидше за все, вам буде складно швидко перебудуватися на новий графік. Однак кількість і якість сну впливає на вашу успішність, тому дуже важливо почати слідувати новому режиму задовго до початку навчання.
    • Регулярний режим сну впливає на його якість. Встановіть для себе режим відходу до сну і неухильно дотримуйтесь його.
  2. 2 Займайтеся у встановлений час. Якщо можливо, виконуйте домашні завдання в один і той же час. Як тільки ви звикнете до нового графіка, ви зможете легше братися за роботу і ефективно використовувати свій час. Якщо вам нічого не задано, продовжуйте слідувати встановленим графіком, наприклад, відточуючи свої здібності з певного предмету або читаючи те, що вам подобається.
    • Ваше розклад, швидше за все, буде відрізнятися в різні дні тижня, особливо якщо ви займаєтеся спортом, відвідуєте клуб або працюєте. Навіть якщо ви не можете виконувати домашнє завдання кожен день в один і той же час, спробуйте скласти тижневий графік, яким ви будете слідувати протягом навчального року. Наприклад, якщо ваш робочий графік змінюється кожного тижня, спробуйте виділити один вечір на початку тижня і один в кінці, щоб зайнятися виконанням домашнього завдання.
  3. 3 Виділіть час для ранкових приготувань. Швидше за все, вранці вам доведеться поквапитися, щоб все встигнути і не запізнитися в школу. Перед початком навчального року переконайтеся, що ви знаєте, скільки часу вам необхідно, щоб зібратися в школу. Завдяки цьому ви будете вставати в потрібний час і зробите все, що необхідно.
    • Вирішуйте з вечора, що ви надягнете в школу на наступний день. Якщо вам складно збиратися зранку в школу, спробуйте готувати одяг з вечора. Завдяки цьому ви зменшите ранкове напруга і швидше зберетеся в школу.
  4. 4 Домовтеся про консультації з лікарем і про відвідування перукарні заздалегідь. Як тільки почнеться навчальний рік, швидше за все, ви будете дуже зайняті протягом декількох тижнів або місяців.Готуючись до навчального року, постарайтеся запланувати відвідування перукарні, консультацію зі стоматологом і лікарем. Навіть якщо ви не зможете зробити все це до початку навчального року, ви будете знати точні день і час, коли необхідно відвідати лікаря або перукаря.

Поради

  • Переводите телефон у беззвучний режим або вимикайте його повністю під час уроків. Якщо телефон задзвонить під час уроку, ви будете відволікати однокласників і випробуєте відчуття збентеження.
  • Збирайте рюкзак заздалегідь. Якщо ви зробите це з вечора, вам буде легше вранці.
  • Дотримуйтесь дрес-код вашої школи. Навряд чи вам хочеться мати неприємності з учителями та адміністрацією школи.