Як підключити до комп'ютера ще один жорсткий диск

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 25 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как подключить жесткий диск к компьютеру?
Відеоролик: Как подключить жесткий диск к компьютеру?

Зміст

З цієї статті ви дізнаєтеся, як підключити до комп'ютера другий жорсткий диск. Майте на увазі, що неможливо встановити другий жорсткий диск на сучасних ноутбуках або комп'ютерах Mac. Однак у вас є можливість замінити основний жорсткий диск (при цьому гарантія, швидше за все, буде анульована). Якщо на комп'ютері з Windows або macOS ви не можете встановити додатковий внутрішній жорсткий диск, підключіть зовнішній жорсткий диск.

кроки

Метод 1 з 3: Як підключити внутрішній жорсткий диск

  1. 1 Переконайтеся, що комп'ютер працює під управлінням Windows. На сучасні ноутбуки з Windows або macOS і настільні комп'ютери Mac встановити додатковий жорсткий диск не можна.
    • До комп'ютера з Windows і macOS можна підключити зовнішній жорсткий диск.
  2. 2 Купіть внутрішній жорсткий диск SATA. Зробіть це, якщо такого диска у вас ще немає.
    • Краще купити жорсткий диск, зроблений тією ж компанією, що і комп'ютер (наприклад, HP).
    • Деякі жорсткі диски несумісні з деякими комп'ютерами. Перед покупкою жорсткого диска знайдіть модель вашого комп'ютера і модель жорсткого диска (наприклад, в пошуковику введіть «HP Pavilion, сумісний з L3M56AA SATA»), щоб з'ясувати, чи будуть вони працювати разом.
  3. 3 Вимкніть комп'ютер і відключіть його від електромережі. Не користуйтеся внутрішніми компонентами комп'ютера, коли він включений - так ви можете пошкодити компоненти або отримати травму.
    • Деякі настільні комп'ютери вимикаються протягом пари хвилин. В цьому випадку дочекайтеся, коли вентилятори комп'ютера перестануть працювати.
  4. 4 Відкрийте корпус комп'ютер. Цей процес залежить від моделі комп'ютера, тому почитайте інструкцію до комп'ютера або знайдіть відповідну інформацію в інтернеті.
    • У більшості випадків вам знадобиться хрестоподібна викрутка.
  5. 5 заземлите себе. Це запобіжить випадкове пошкодження чутливих внутрішніх компонентів комп'ютера (наприклад, материнської плати).
  6. 6 Знайдіть порожній відсік для жорсткого диска. Основний жорсткий диск встановлений в спеціальному відсіку корпусу комп'ютера; поруч з цим відсіком повинен бути аналогічний порожній відсік, в який ви встановите другий жорсткий диск.
  7. 7 Вставте другий жорсткий диск у відсік. Відсік знаходиться під або над відсіком з основним жорстким диском. Вставляти диск потрібно так, щоб його сторона з роз'ємами для підключення кабелів була спрямована всередину комп'ютерного корпусу.
    • У деяких випадках диск потрібно зафіксувати гвинтами.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Spike Baron


    Мережевий інженер і фахівець з підтримки користувачів Спайк Берон - власник Spike's Computer Repair. Має більше 25 років досвіду в сфері технологій і спеціалізується на ремонті комп'ютерів ПК і Mac, продажі старих комп'ютерів, видалення вірусів, відновлення даних та оновленні апаратного і програмного забезпечення. Має сертифікації CompTIA A + для техніків з обслуговування комп'ютерів і Microsoft Certified Solutions Expert.

    Spike Baron
    Мережевий інженер і фахівець з підтримки користувачів

    Наш експерт погоджується: «Після того як відкриєте корпус, встановіть жорсткий диск в спеціально призначений для цього відсік і зафіксуйте його гвинтами. Потім підключіть до жорсткого диска кабель живлення, а після SATA-кабель (один його кінець підключіть до жорсткого диска, а другий - до вільного роз'єму на материнській платі) ».


  8. 8 Знайдіть роз'єм для підключення жорсткого диска. Проведіть по кабелю основного жорсткого диска, щоб з'ясувати, де на материнській платі знаходяться роз'єми для підключення жорстких дисків. (Материнська плата являє собою велику плату, до якої підключаються інші плати і пристрої.)
    • Якщо кабель основного жорсткого диска виглядає як широка тонка стрічка, це жорсткий диск IDE. В цьому випадку вам знадобиться адаптер, щоб підключити другий жорсткий диск до материнської плати.
  9. 9 Підключіть другий жорсткий диск. Один кінець кабелю до другого жорсткого диска, а інший - до роз'єму на материнській платі (цей роз'єм знаходиться поруч з роз'ємом, до якого підключений основний жорсткий диск).
    • Якщо на материнській платі комп'ютера є тільки IDE-роз'єми (роз'єми довжиною в кілька сантиметрів), купіть адаптер SATA-IDE. В цьому випадку адаптер підключіть до материнської плати, а кабель другого жорсткого диска до адаптера.
  10. 10 Підключіть другий жорсткий диск до блоку живлення. Один кінець кабелю живлення підключіть до блоку живлення, а інший - до другого жорсткого диска.
    • Як правило, блок живлення знаходиться у верхній частині корпусу комп'ютера.
    • Штекер кабелю живлення виглядає як більш широкий штекер кабелю SATA.
  11. 11 Переконайтеся, що всі з'єднання надійні і правильно. В іншому випадку оперативна система комп'ютера не розпізнає другий диск.
  12. 12 Підключіть комп'ютер до електромережі та увімкніть його. Тепер потрібно зробити так, щоб Windows розпізнала другий жорсткий диск.
  13. 13 Відкрийте вікно «Керування дисками». Клацніть правою кнопкою миші по меню «Пуск» в нижньому лівому кутку екрана, а потім в меню виберіть «Керування дисками».
    • Також можна натиснути ⊞ Win+X, Щоб відкрити меню.
  14. 14 Дочекайтеся, коли відкриється вікно «Ініціалізація диска». Воно відкриється через кілька секунд після того, як відкриється вікно «Керування дисками».
    • Якщо вікно «Ініціалізація диска» не з'явилося, клацніть «Оновити» над вкладкою «Розташування» у верхній частині вікна.
  15. 15 натисніть OK, Коли з'явиться запит. Тепер Windows инициализирует другий жорсткий диск.
  16. 16 Зробіть другий жорсткий диск придатним для використання. Клацніть правою кнопкою миші по імені другого жорсткого диска, в меню виберіть «Створити простий том», а потім на кількох сторінках натисніть «Далі». Тепер з другим жорстким диском можна працювати.
    • Доступ до другого жорсткого диска можна отримати у вікні «Цей комп'ютер».

Метод 2 з 3: Як підключити зовнішній жорсткий диск (Windows)

  1. 1 Купуйте зовнішній жорсткий диск. Купіть диск достатньої ємності і від надійного виробника, такого як Western Digital або Seagate.
    • Майте на увазі, що зовнішній жорсткий диск ємністю 1 ТБ коштує ненабагато дорожче диска ємністю 500 ГБ, тому краще купити диск більшого об'єму.
    • Диск ємністю 1 ТБ можна купити менш, ніж за 6000 рублів.
  2. 2 Підключіть зовнішній жорсткий диск до комп'ютера. USB-кабель жорсткого диска підключіть до одного з USB-портів комп'ютера.
  3. 3 Відкрийте меню «Пуск» . Натисніть на логотип Windows в нижньому лівому кутку екрана.
  4. 4 Відкрийте вікно Провідника . Натисніть на значок у вигляді папки в лівому нижньому кутку меню.
  5. 5 клацніть по цей комп'ютер. Ця опція знаходиться в лівій частині меню.
  6. 6 Виберіть ім'я зовнішнього жорсткого диска. Натисніть на ім'я зовнішнього жорсткого диска в розділі «Пристрої та диски» посередині вікна «Цей комп'ютер».
    • Ім'я зовнішнього жорсткого диска зазвичай включає ім'я виробника або модель.
  7. 7 клацніть по управління. Це вкладка в верхньому лівому кутку вікна. Під вкладкою відобразиться панель інструментів.
  8. 8 натисніть форматувати. Ця опція знаходиться в лівій частині панелі інструментів «Управління». Відкриється спливаюче вікно.
  9. 9 Виберіть формат файлової системи. В меню «Файлова система» виберіть «NTFS» або «ExFAT».
    • Диском в форматі NTFS можна користуватися тільки в Windows, а в форматі exFAT - в будь-якій системі, включаючи macOS.
  10. 10 натисніть запустити. Ця кнопка знаходиться в нижній частині вікна.
  11. 11 натисніть OK, Коли з'явиться запит. Запускається процес форматування зовнішнього жорсткого диска.
    • Коли зовнішній жорсткий диск буде відформатований, натисніть «ОК» - тепер зовнішній жорсткий диск можна використовувати в якості другого жорсткого диска.

Метод 3 з 3: Як підключити зовнішній жорсткий диск (macOS)

  1. 1 Купуйте зовнішній жорсткий диск. Купіть диск достатньої ємності і від надійного виробника, такого як Western Digital або Seagate.
    • Переконайтеся, що на обраному жорсткому диску є роз'єм Thunderbolt (також відомий як USB-C), так як на сучасних комп'ютерах Mac немає портів USB 3.0.
    • Майте на увазі, що зовнішній жорсткий диск ємністю 1 ТБ коштує ненабагато дорожче диска ємністю 500 ГБ, тому краще купити диск більшого об'єму.
    • Диск ємністю 1 ТБ коштує менше 6000 рублів.
  2. 2 Підключіть зовнішній жорсткий диск до комп'ютера. Підключіть кабель Thunderbolt зовнішнього жорсткого диска до одного з портів USB-C комп'ютера Mac.
    • Якщо ви купили зовнішній жорсткий диск з роз'ємом USB 3.0, придбайте адаптер USB3.0-Thunderbolt 4 (або USB3.0-USB-C).
  3. 3 Відкрийте меню перехід. Воно знаходиться в рядку меню у верхній частині екрану.
    • Якщо ви не бачите це меню, клацніть по робочому столу або відкрийте вікно Finder.
  4. 4 клацніть по утиліти. Ця опція знаходиться в меню «Перехід». Відкриється папка «Програми».
  5. 5 Запустіть Дискову утиліту. Двічі клацніть по значку у вигляді жорсткого диска зі стетоскопом.
  6. 6 Виберіть зовнішній жорсткий диск. Натисніть на ім'я зовнішнього жорсткого диска в лівій частині вікна.
    • Ім'я зовнішнього жорсткого диска зазвичай включає ім'я виробника або модель.
  7. 7 клацніть по стерти. Це вкладка у верхній частині вікна Дисковою утиліти. Відкриється спливаюче вікно.
  8. 8 Виберіть формат. Відкрийте меню «Формат» у верхній частині вікна і в ньому виберіть «Mac OS Extended (журнальний)».
    • Щоб використовувати зовнішній жорсткий диск в будь-якій системі (а не тільки в macOS), виберіть «ExFAT».
  9. 9 клацніть по стерти. Ця опція знаходиться в нижній частині вікна.
  10. 10 натисніть стерти, Коли з'явиться запит. Запускається процес форматування зовнішнього жорсткого диска. Коли процес завершиться, зовнішній жорсткий диск можна використовувати в якості другого жорсткого диска.

Поради

  • На зовнішній жорсткий диск можна встановити операційну систему. В цьому випадку не відключайте зовнішній жорсткий диск від комп'ютера.
  • Диски SATA частіше використовуються і швидше працюють, ніж диски IDE. Більш того, SATA-кабель не перешкоджає циркуляції повітря усередині комп'ютерного корпусу.

попередження

  • Більшість жорстких дисків чутливі до електростатичних розрядів, тому перед роботою з внутрішніми комплектуючими комп'ютера виконано його заземлення себе.