Як підключити зарядний пристрій до акумулятора

Автор: Mark Sanchez
Дата Створення: 5 Січень 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
Как правильно заряжать аккумулятор
Відеоролик: Как правильно заряжать аккумулятор

Зміст

Акумулятор забезпечує автомобіль необхідним для закладу авто електроживленням, він також живить електричне обладнання, коли машина не заведена. Хоча акумулятор автомобіля зазвичай заряджається під час їзди генератором змінного струму, бувають випадки, коли акумулятор повністю розряджений і потребує до підключення зарядного пристрою. Підключення зарядного пристрою до розрядженому акумулятору вимагає граничної уваги, в іншому випадку ви можете пошкодити акумулятор або отримати травму.

кроки

Частина 1 з 3: До зарядного пристрою

  1. 1 Ознайомтеся зі специфікаціями акумулятора і зарядного пристрою. Прочитайте інструкцію для зарядного пристрою, для акумулятора, а також керівництво по експлуатації автомобіля, частиною якого є даний акумулятор.
  2. 2 Виберіть добре-провітрюється. В добре-провітрюваному приміщенні краще розсіюється водень, який виділяє електроліт акумулятора з сірчаної кислоти всередині своїх відсіків. Летючість водню означає той факт, що акумулятор може вибухнути.
    • З цієї причини завжди надягайте захисні окуляри, коли заряджаєте акумулятор. Крім того, завжди тримайте інші летючі субстанції, на кшталт бензину, легкозаймисті матеріали або джерела займання (сигарети, сірники або запальнички) подалі від акумулятора.
  3. 3 Визначте, яка клема акумулятора заземлена до автомобіля. Акумулятор заземлюється шляхом його підключення до шасі авто. У більшості транспортних засобів негативна клема і є заземляющей. Визначити тип клеми можна декількома способами:
    • Погляньте на маркування. Маркування «POS», «P» або «+» означає, що клема позитивна, а «NEG», «N» або «-» - негативна.
    • Порівняйте діаметр клем. У більшості випадків позитивна клема товщі, ніж негативна.
    • Якщо до клем підключено, погляньте на їх колір. Кабель, підключений до позитивної клеми повинен бути червоним, тоді як кабель, підключений до негативної клеми, - чорним.
  4. 4 Визначте, чи знадобиться вам витягти акумулятор із авто для його підзарядки. Ця інформація повинна бути вказана в інструкції з експлуатації авто.
    • Якщо заряджається акумулятор знятий з катера, тоді ви повинні дістати його і зарядити на суші, якщо, звичайно, у вас немає зарядного пристрою та іншого обладнання, за допомогою якого акумулятор можна зарядити всередині катера.

Частина 2 з 3: Підключення зарядного пристрою

  1. 1 Вимкніть всі автомобільне устаткування.
  2. 2 Вимкніть кабелі акумуляторної батареї транспортного засобу. Перш ніж вийняти акумулятор, ви повинні спершу від'єднати кабель від заземляющей клеми, а потім кабель від клеми живлення.
  3. 3 Дістаньте акумуляторну батарею з автомобіля, якщо в цьому є необхідність.
    • Перенесіть акумулятор з автомобіля до зарядного пристрою за допомогою пристосування для перенесення батареї. Це допоможе уникнути тиску на полюса батареї і розливу акумуляторної кислоти з вентиляційних кришок, яке відбувається, якщо переносити акумулятор в руках.
  4. 4 Почистіть клеми акумуляторної батареї. Розчином харчової соди і води почистіть клеми від корозії і нейтралізуйте сірчану кислоту, яка могла на них пролитися. Нанести розчин можна за допомогою старої зубної щітки.
    • Невеликі ознаки корозії можна почистити круглої дротяною щіткою, помістивши її на клеми акумулятора і почистивши їх. Таку щітку можна купити в будь-якому магазині автозапчастин.
    • Не торкайтеся до очей, носа або рота відразу після чистки клем. Не торкайтеся до білого нальоту, який може знаходитися на клемах, так як це застигла сірчана кислота.
  5. 5 Налийте дистильовану воду в кожен відсік батареї, поки вода не досягне заданого рівня. Цим ви розсіється водень з відсіків. Виконуйте цей крок тільки в тому випадку, якщо у вас не обслуговуюча акумуляторна батарея. В іншому випадку дотримуйтесь інструкцій виробника.
    • Закрийте ковпачки відсіків після того як наллєте в них воду. Іноді акумуляторні батареї можуть бути обладнані вогнегасниками. Якщо у вашому акумуляторі немає пламегасітельних ковпачків, візьміть мокру тканину і покладіть її поверх кришок.
    • Якщо кришки відсіків акумулятора запечатані, тоді не торкайтеся до них.
  6. 6 Поставте зарядний пристрій якомога далі від акумулятора, наскільки це дозволяє довжина його кабелів. Таким чином, ви зменшите можливість пошкодження пристрою від переносяться по повітрю парів сірчаної кислоти.
    • Не ставте зарядний пристрій прямо над або під акумуляторною батареєю.
  7. 7 Поставте перемикач вихідної напруги зарядного пристрою в положення подачі необхідного напруги. Якщо на корпусі акумулятора немає даних про напругу, тоді вони можуть перебувати в керівництві по експлуатації автомобіля.
    • Якщо на вашому зарядному пристрої є регулятор напруги, спершу встановіть його на найнижчий рівень заряду.
  8. 8 Підключіть кліпси зарядного пристрою до акумуляторної батареї. Спершу підключіть кліпсу до не заземлюють клеми (зазвичай позитивна клема). Підключення кліпси до заземлювальної клеми залежить від того, чи знаходиться акумулятор в транспортному засобі або він був з нього витягнутий.
    • Якщо акумулятор витягли з транспортного засобу, ви повинні підключити кабель або ізольований провід акумуляторної батареї довжиною не менше 60 см до заземлювальної клеми, а потім під'єднати кліпсу зарядного пристрою до цього кабелю.
    • Якщо акумулятор, які витягали з автомобіля, підключіть інший кабель до товстої металевої частини блоку двигуна або до ходової.
  9. 9 Вставте вилку зарядного пристрою в розетку. Зарядний пристрій повинен мати вилку із заземленням і тому має вставлятися в відповідну розетку. Залиште акумуляторну батарею, поки вона повністю не зарядиться. Зарядіть акумулятор у відповідності з рекомендованим часом зарядки, або поки на індикаторі заряду не показуватиметься, що батарея повністю заряджена.
    • Скористайтеся подовжувачем тільки в крайній необхідності. Якщо вам необхідно підключити подовжувач, тоді він теж повинен мати заземлення і не потребувати адаптер для підключення до зарядного пристрою. Подовжувач також повинен бути достатньої величини, щоб витримати силу струму зарядного пристрою.

Частина 3 з 3: Відключення зарядного пристрою

  1. 1 Висмикніть вилку з розетки.
  2. 2 Відключіть кліпси від зарядного пристрою. Спершу необхідно від'єднати кліпсу від заземляющей клеми, а потім від не заземлюють.
  3. 3 Поверніть акумуляторну батарею назад в транспортний засіб, якщо вона була витягнута.
  4. 4 Підключіть кабелю автомобіля. Спершу підключіть кабель до не заземлюють клеми, а потім до заземлювальної.
    • Деякі зарядні пристрої мають функцію запуску двигуна. Якщо у вашому пристрої вона є, тоді ви можете залишити його підключеним до акумулятора, коли будете заводити двигун. В іншому випадку ви повинні від'єднати зарядний пристрій до того, як запустити двигун. Як би там не було, не торкайтеся до частин двигуна, якщо заводите авто з відкритим капотом або зі знятою кришкою.

Поради

  • Час зарядки акумуляторних батарей залежить від рівня їх резервної потужності, в той час як час зарядки мотоциклів, садових тракторів і акумуляторів глибокого циклу залежить від їх рівня ампер-годин.
  • Підключаючи кліпси зарядного пристрою до акумулятора, покрутіть їх кілька разів, щоб переконатися, що вони добре сидять.
  • Навіть якщо ви наділи захисні окуляри, відверніться від акумуляторної батареї, коли будете підключати її до зарядного пристрою.
  • Якщо на вашій батареї є запечатані ковпачки, можливо, що на ній також є індикатор, що відображає стан акумулятора. Якщо на індикаторі відображено низький рівень води, вам варто замінити батарею.

попередження

  • Перед підключенням акумулятора до зарядного пристрою необхідно зняти всі кільця, браслети, намиста та інші металеві прикраси. Всі вони можуть привести до короткого замикання, через що прикраса розплавиться, а ви обпалитеся.
  • Хоча більш високий рівень струму зарядить батарею швидше, занадто високий рівень перегріє акумулятор і зашкодить йому. Ніколи не перевищуйте рекомендовані рівень зарядки, а якщо батарея сильно нагріється, зупиніть заряд і дайте їй охолонути, перш ніж продовжити.
  • Ніколи не дозволяйте металевого інструменту торкатися відразу до двох клем одночасно.
  • Тримайте під рукою досить мила і свіжої води, щоб змити всю витекли акумуляторну кислоту. Негайно промийте уражені ділянки одяг, якщо на них потрапила кислота. Якщо акумуляторна кислота потрапила вам в очі, негайно промийте їх холодною водою протягом 15 хвилин і зверніться за медичною допомогою.

Що вам знадобиться

  • Зарядний пристрій
  • Кабель або кабель акумулятора 6 awg (при зарядці акумулятора зовні автомобіля)
  • Подовжувач із заземленням (при необхідності)
  • Пристосування для перенесення акумуляторної батареї (якщо для зарядки батарею необхідно пересунути)
  • Захисні окуляри
  • Вода і мило