Як піти на прийом до стоматолога

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Прием детского гинеколога в "Еве"
Відеоролик: Прием детского гинеколога в "Еве"

Зміст

Щоб відчувати себе добре, слід підтримувати гігієну ротової порожнини. Регулярні візити до стоматолога допоможуть зберегти порожнину рота здорової і вберегти її від можливих проблем і захворювань. До стоматолога можна сходити в будь-який час, для цього потрібно призначити прийом і спланувати свій візит.

кроки

Частина 1 з 2: Запишіться на прийом до стоматолога

  1. 1 Знайдіть стоматолога в своєму районі. Наявність хорошого стоматолога, який вам подобається, стане позитивним моментом, який посприяє збереженню здоров'я ротової порожнини. Пошукайте серед місцевих стоматологів і знайдіть того, хто вам сподобається і до якого ви будете регулярно ходити.
    • Попросіть друзів або родичів порекомендувати вам стоматолога, до якого вони ходять або знають. Більшість не стане рекомендувати стоматолога, який їм не подобається.
    • Прочитайте відгуки про місцеві стоматологів в інтернеті або в статтях в газеті.
    • Зателефонуйте в свою страхову компанію і дізнайтеся, чи обов'язково відвідувати стоматолога, що працює в рамках страхового поліса, або можна заплатити додаткову суму і відвідувати стороннього стоматолога. У багатьох страхових компаніях надається список лікарів, які є частиною їх мережі з надання медичних послуг.
    • Складіть список потенційних стоматологів і перерахуйте причини, через які ви їх вибрали.
  2. 2 Зателефонуйте в стоматологічну клініку. Зателефонуйте в обрану стоматологічну клініку і поцікавтеся, чи приймають вони нових пацієнтів. Якщо немає, зателефонуйте в наступну клініку зі свого списку.
    • Повідомте секретарю свою основну інформацію, включаючи те, чи є у вас страховка.
    • Повідомте йому іншу важливу інформацію, наприклад, боїтеся ви стоматологів або, може, страждаєте від серйозних проблем із зубами.
  3. 3 Запишіться на прийом. Відшукавши потрібну стоматологічну клініку, запишіться на прийом до стоматолога. Тоді ви більше не відкрутитеся від походу до стоматолога і нарешті подбаєте про своїх зубах.
    • Запишіться на прийом рано вранці, щоб вам не довелося довго чекати в черзі. Повідомте секретарю в приймальні, що ви хочете, щоб вас прийняли вранці.
    • Погодьтеся на той час, який запропонує вам секретар. Скажіть йому, що у вас гнучкий графік. Це допоможе потрапити на прийом саме в той час, який вам буде зручно.
    • Будьте ласкаві і ввічливі з секретарем.
  4. 4 Повідомте причину свого візиту. Коротко опишіть секретарю причину свого візиту до стоматолога. Таким чином, секретар зможе сказати, чи підходить вам цей стоматолог і приблизну тривалість вашого прийому.
    • Складіть опис свого візиту з одного-двох пропозицій. Наприклад, скажіть: «Я новий пацієнт і хотів би проконсультуватися з лікарем» або «Я хотів би призначити звичайну чистку».
  5. 5 Попросіть напрямок. Якщо вам не вдається призначити прийом у обраного стоматолога, поцікавтеся, чи працює він з напарником або, можливо, він може порекомендувати вам іншого стоматолога. Лікарі часто працюють з напарниками, щоб мати можливість допомогти всім своїм пацієнтам.
    • Попросіть лікаря назвати вам імена кількох стоматологів на випадок, якщо хтось з них не зможе вас прийняти. В іншому випадку поверніться до свого списку.
    • Якщо у вас є страховка, переконайтеся, щоб рекомендований стоматолог працював в мережі, підтримуваної вашою страховою компанією.
  6. 6 Подякуйте персонал. Обов'язково подякуйте людей в кожній клініці за те, що вони змогли призначити для вас прийом. Це допоможе вам спростити процес призначення прийому в майбутньому.
  7. 7 Зв'яжіться зі стоматологом, до якого вас направили. Якщо обрана вами стоматологічна клініка порекомендувала вам іншого лікаря, зателефонуйте йому. Чемно повідомте секретарю, що вас направив до них інший стоматолог, після чого дізнайтеся, чи беруть вони нових пацієнтів.
    • Будьте якомога більше добрі і поступливі. Така поведінка не тільки допоможе вам призначити прийом, а й залишить про вас позитивне враження.

Частина 2 з 2: Відправляйтеся на прийом до стоматолога

  1. 1 Прийдіть раніше. Обов'язково прийдіть на прийом раніше. Таким чином, у вас буде достатньо часу, щоб заповнити необхідні документи і надати іншу інформацію, наприклад, дані про свій страховий поліс.
    • Підтвердіть свій прийом заздалегідь, за кілька днів.
    • Зателефонуйте в клініку, якщо ви спізнюєтеся або хочете перенести прийом. Чим раніше ви зателефонуєте секретарю, тим більше шансів, що він зможе вам допомогти.
    • Візьміть з собою дані про свою страховці і решту важливу інформацію, яка може вам знадобитися, наприклад, назва прийнятих вами ліків і список лікарів, яких ви відвідуєте. З стоматологічної клініки також можуть надіслати поштою форми, які необхідно буде взяти з собою на прийом.
  2. 2 Поговоріть зі стоматологом. Гарне спілкування - це основа будь-яких відносин лікаря з пацієнтом. Розмовляючи зі стоматологом перед, під час і після процедур, ви будете знати, що він робить, а це зменшить ваш страх або занепокоєння.
    • Якщо хочете, призначте консультацію перед першим прийомом, якщо це можливо.
    • Задайте стоматолога всі наявні у вас питання і дайте відповідь на його.
    • Будьте відкриті і чесні. Розкажіть лікарю про всі наявні у вас захворюваннях, існуючі проблеми з зубами і прийнятих вами ліках.
    • Скажіть стоматолога, якщо ви боїтеся стоматологічних процедур. Це допоможе йому визначити, як вас стоїть лікувати. Якщо ви чесно розповісте стоматолога про свої тривоги і минулому досвіді, то тим самим дасте йому зрозуміти, як він повинен ефективно вас лікувати.
    • Попросіть стоматолога розповідати вам про хід процедури. Не забувайте, що у вас є право знати про те, що відбувається.
    • Дуже важливо встановити зі своїм стоматологом хорошу особисту взаємозв'язок. Вона допоможе лікарю лікувати вас більш ефективно, ви ж в свою чергу будете відчувати себе більш комфортно. Робота стоматолога включає в себе зосередженість на виконуваній роботі і на спілкуванні з пацієнтом.
  3. 3 Застосуйте методи релаксації. Прийом у стоматолога пройде набагато приємніше, якщо ви застосуєте методи релаксації. Існують різні методи релаксації, начебто дихальних вправ, які допоможуть скоротати прийом, особливо якщо ви боїтеся ходити до стоматолога.
    • Прийміть звеселяючий газ, знеболюючу або заспокійливе, наприклад, алпразолам, щоб розслабитися на прийомі. Стоматолог може ввести їх вам до або під час прийому.
    • Якщо ви сильно боїтеся, попросіть стоматолога виписати вам перед прийомом заспокійливе.
    • Повідомте стоматолога, якщо ви прийняли заспокійливе, яке він вам не призначав. Це допоможе мінімізувати ризик можливих небезпечних взаємодій з іншими препаратами.
    • Використання знеболюючих під час стоматологічної процедури може збільшити її вартість, що може вийти за рамки страховки.
    • Спробуйте виконати дихальні вправи. Вдихайте 4 секунди, затримайте дихання, а потім 4 секунди видихайте. Вдихаючи, уявіть собі слово «я», а видихаючи - «спокійний». Вони допоможуть збільшити ефективність релаксації.
  4. 4 Відволікаючи себе на час прийому. Зараз у багатьох стоматологічних клініках на час прийому пацієнтам дозволяється використовувати різні медіа пристрої, які вони використовують для відволікання. Погодьтеся на те, щоб лікар включив музику або телевізор, щоб ви могли розслабитися.
    • Якщо хочете, візьміть з собою свої навушники, але знайте, що стоматологічні клініки між прийомами дезінфікують своє обладнання.
    • Якщо стоматолог не запропонує вам включити телевізор, запитаєте, чи можете ви на час прийому послухати музику або аудіокнигу.
  5. 5 Дотримуйтесь вказівок лікаря. Швидше за все, ви отримаєте письмові вказівки про те, чи потрібні вам додаткові процедури, як чистити зуби і коли слід призначити наступний прийом. Візьміть їх з собою, щоб не забути, і виконуйте все в точності так, як сказав лікар.
    • Запитайте стоматолога про те, як далі піклуватися про своїх зубах і ротової порожнини в цілому.
    • Отримайте всі необхідні приписи, включаючи рецепт на ліки і процедури, наприклад, на відбиток зубів.
  6. 6 Розплатитеся перед тим, як піти. Розплатитеся за прийом у секретаря в приймальні після того, як прийом завершиться, і ви обговоріть зі стоматологом наступний візит. Секретар скаже загальну суму і призначить наступний прийом.
    • Запитайте у секретаря про страховку або про методи оплати, щоб не пропустити платіж.
    • Повідомте йому про наступні прийомах, які необхідно призначити і для чого вони потрібні. Можливо, він уже отримав всі необхідні рекомендації від лікаря.
    • Подякуйте секретаря за допомогу.
  7. 7 Регулярно відвідуйте стоматолога. Регулярні прийоми у стоматолога на чистку або огляд допоможуть зменшити ймовірність виникнення серйозного захворювання. Ходіть до стоматолога один раз в рік або так часто, як скаже лікар. Це необхідно для здоров'я вашої ротової порожнини і здоров'я в цілому.
    • Слідкуйте за здоров'ям своєї ротової порожнини, чистячи зуби щіткою і зубною ниткою два рази на день. Такий догляд дозволить знизити кількість складних процедур. Профілактичні заходи допоможуть зменшити стоматологічні витрати і поліпшити здоров'я ротової порожнини.

Поради

  • Запитайте стоматолога або секретаря в приймальні, чи покриє ваша страховка необхідні процедури. Іноді в клініках вам можуть надати код процедури, який необхідно буде узгодити зі страховою фірмою.