Як пофарбувати пластикові меблі

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 26 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как перекрасить окно своими руками! Вы сможете сами перекрасить пластиковые окна!
Відеоролик: Как перекрасить окно своими руками! Вы сможете сами перекрасить пластиковые окна!

Зміст

Пластикові меблі, як правило, дуже легко і просто пофарбувати. Особливо добре піддаються фарбуванню пластикові шезлонги й інша садові меблі. Пластикові меблі для закритих приміщень теж може бути перефарбована, але для неї буде потрібно більш якісна фарба. Наступні дії в статті, і вже скоро ви зможете відпочити на свіжопофарбовані модною меблів!

кроки

Метод 1 з 3: Підготовка пластиковій поверхні до фарбування

  1. 1 Почистіть меблі. Наповніть відро гарячою водою. Додайте туди очищувач на основі аміаку, щоб видалити зі старих меблів цвіль або грибок. Пройдіться губкою по всій поверхні офарблює предмета. Обприскати меблі водою зі шланга. Використовуйте насадку для збільшення тиску, якщо вона у вас є. Обов'язково обприскати кожен куточок меблів під різними кутами, щоб обполоснути все як слід.
    • Щоб почистити новий виріб із пластику, протріть його тканиною, змоченою в розчиннику для фарби.
    • Якщо меблі не надто брудна, використовуйте універсальний очищувач, наприклад засіб для миття посуду.
    • Протріть меблі бавовняним рушником і дайте їй просохнути на повітрі. Не примушуйте себе продовжувати, поки меблі повністю не висохне.
  2. 2 Захистіть інші поверхні. Виберіть для фарбування меблів ділянку з хорошою вентиляцією. Для цієї мети ідеально підійде гараж з відкритими дверима або рівна поверхня на вулиці. Постеліть на підлогу матеріал, який не страшно облити фарбою, наприклад газету або брезент. Використовуйте малярську стрічку, щоб заклеїти ті ділянки меблів, які ви не плануєте перефарбовувати.
    • Наприклад, якщо ви хочете пофарбувати тільки стільницю, обклейте верхню частину кожної ніжки.
  3. 3 Відшліфуйте поверхню меблів. Якщо забарвлюваний предмет вже був раніше перефарбований, його потрібно буде злегка відшліфувати. Шліфування пластиковій поверхні забезпечить краще зчеплення грунтовки і фарби з меблями. Використовуйте дрібнозернисту наждачний папір або шліфувальну губку і акуратно пройдіться по всій поверхні меблів.
    • Перевірте результат шліфування на малопомітній ділянці меблів. Якщо на меблях почнуть з'являтися видимі подряпини, зменшіть тиск на предмет або використовуйте шліфувальний інструмент з більш дрібним зерном.
    • Після шліфування протріть поверхню меблів пилесборний серветкою, щоб прибрати пил.
    • Якщо меблі спочатку була гладкою, перейдіть до нанесення грунтовки.Старі меблі, яка стояла на сонці, може бути готова до фарбування вже після очищення і сушіння. Нової пластикових меблів, швидше за все, не зашкодить легка шліфування.

Метод 2 з 3: Грунтовка і фарбування пластикової садових меблів

  1. 1 Подумайте про грунтовці поверхні. Чистий, суха і гладка поверхня повністю підходить для нанесення грунтовки. Хоча для пластикових поверхонь є спеціальна аерозольна фарба-грунт, використовуйте ґрунтовку окремо, якщо хочете пофарбувати меблі в відтінки, недоступні для пластикових матеріалів. Виберіть ґрунтовку для пластикових матеріалів та зовнішніх робіт.
    • Її ви знайдете в місцевому будівельному магазині у вигляді аерозольного балончика. Струсіть балончик і розпорошите ґрунтовку на всю поверхню, яку збираєтеся пофарбувати.
    • Наносите ґрунтовку рівномірними зворотно-поступальними рухами, утримуючи сопло балончика в 30-45 см від поверхні предмета.
  2. 2 Нанесіть шар аерозольної фарби. Використовуйте комбіновану фарбу-грунт для пластика або попередньо нанесіть на поверхню ґрунтовку для пластику. Для фарбування пластикових поверхонь рекомендується використовувати атласну фарбу. Тримайте балончик вертикально, утримуючи сопло в 30 см від поверхні. Рівномірно розпиліть всю поверхню широкими рухами.
  3. 3 Дайте першому шару повністю висохнути. Коли фарба висохне, оцініть необхідність в ще одному шарі. Рішення залежить від вас. Якщо ви використовували аерозольну фарбу-грунт, то вам, швидше за все, доведеться нанести хоча б ще один шар. Якщо ви будете задоволені результатами фарбування, залиште меблі висихати 24 години перед подальшим використанням. Чи не відклеюється малярську стрічку, поки предмет повністю не висохне!

Метод 3 з 3: Фарбування пластикових меблів для закритих приміщень

  1. 1 Відшліфуйте поверхню меблів. Підготуйте поверхню меблів, промивши її теплою водою і універсальним очищувачем. Коли меблі висохне, розгладьте будь видимі потертості на поверхні пластика дрібнозернистим наждачним папером. Відшліфуйте решту поверхні меблів, щоб до неї краще пристала грунтовка.
  2. 2 Використовуйте ґрунтовку для латексної фарби. Нанесіть цілісний шар грунтовки для латексної фарби. Це гарантує, що фарба пристане до меблів. Оскільки фарба гірше пристає до пластику, ніж до інших матеріалів, адгезійна грунтовка грає важливу важливу роль для зносостійкості верхнього шару.
  3. 3 Використовуйте 100% акрилову латексну фарбу для внутрішніх робіт. Якщо ви фарбуєте предмет меблів, який буде стояти в будинку, виберіть фарбу, яка з меншою ймовірністю буде виділяти запах або пари. Крім того, фарби цього типу більш стійкі до плям і тому краще піддаються очищенню.
    • Надайте меблів атласну або напівглянсову обробку.
    • Цей тип фарби має більше відтінків в рідкій формі. Попросіть продавця в місцевому будівельному магазині дати вам зразок сподобалася фарби. Його повинно вистачити для покриття пластикового стільця.
    • Використовуйте синтетичну кисть або замочіть її у воді на ніч перед використанням.

попередження

  • Одягайте захисні окуляри і респіратор, коли займаєтеся шліфуванням, ґрунтовкою або фарбуванням. Якщо ви використовуєте аерозольну фарбу, обов'язково надіньте респіратор.