Як допомогти змінити світ

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 12 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як допомогти аутисту змінити світ UA
Відеоролик: Як допомогти аутисту змінити світ UA

Зміст

Сьогоднішній світ безумовно не схожий на рай. Голод, насильство, бідність, забруднення навколишнього середовища та інші небезпеки зараз занадто поширені. Звичайно, світ ніколи не був і, ймовірно, не буде ідеальним, але це не привід не намагатися зробити його якомога краще. Ви можете допомогти створити кращий світ для майбутнього. І це не так складно, як ви думаєте.

кроки

Метод 1 з 3: Допоможіть людству

  1. 1 Стати волонтером або жертвуйте на благодійність. Бути волонтером - це не тільки працювати в їдальні для бездомних або відвідувати старих в будинку для літніх людей. Сьогодні волонтерська діяльність включає в себе набагато більше! Зв'яжіться з місцевими організаціями волонтерів в вашому регіоні і знайдіть проблему, яка вас особливо турбує і в рішенні якої ви хотіли б допомогти. Складіть петицію, пожертвуйте гроші, підтримайте благодійну ініціативу, прийміть участь в зборі коштів або захищайте чиїсь права або інтереси.
    • Чи не жертвуйте першої ж організації, яка вам попадеться. Одні з них більш ефективні, інші менш, а деякі, на жаль, вводять людей в оману. Якщо ви хочете, щоб ваші гроші дійсно пішли на добру справу, проведіть невелике дослідження в інтернеті. Тут ви зможете дізнатися подробиці про організації з серйозною репутацією і прийняти рішення, яку з них підтримати, а також навчитися визначати недобросовісні «фонди».
    • Купіть браслет. Це одне з популярних віянь, яке підтримують багато голлівудських знаменитостей. Купіть найсвіжіший модний аксесуар - благодійний браслет: це красиво, недорого, і це відмінний спосіб вкласти свою лепту в улюблену справу.
    • Якщо ви хочете допомогти країнам, що розвиваються, то кращим видом благодійності буде та, яка допомагає людям допомогти самим собі. Організації, які її творять, приносять найбільшу користь, допомагаючи громадам зміцнюватися і вдосконалюватися. Прикладами таких організацій є Heifer International, Kiva, Free the Children. Благодійний, спрямована на розвиток освіти, наприклад One Laptop Per Child, також дуже важлива.
  2. 2 Будьте уважні до того, що купуєте. Сьогодні корпорації є одними з найбільш важливих і впливових організацій в світі. Вони пов'язані або якимось чином впливають майже на кожне питання, який може прийти на розум, і іноді можуть бути в цих питаннях навіть більш впливовими, ніж уряд. На щастя, у нас з вами є можливість кожен день заохочувати підприємства робити правильні речі. Кожен раз, коли ви щось купуєте, ви схвалюєте будь-який процес, який був залучений у виробництво цього продукту. Так що наступного разу в продуктовому магазині уважніше дивіться на етикетки.
    • Уважно розгляньте свої варіанти. Запитайте себе: чи хочу я підтримувати цей вид бізнесу? Чи правильно обробили продукт фермери або фабричні робітники? Чи чесно торгують цим продуктом? Здоровий він? Чи хороший він для навколишнього середовища? Чи допомагає продаж цього продукту підтримувати репресивний політичний режим?
  3. 3 Візьміть участь у донорській здачі крові. Багато країн часто стикаються з рекордно низьким рівнем запасів крові і відчайдушно потребують в тому, щоб кров здавало більше людей. Це займе близько півгодини і це (майже) не боляче. Відвідайте сайт всеросійської «Служби крові», щоб дізнатися більше.
  4. 4 Станьте правозахисником. Висловіть свою думку з приводу несправедливості в світі, і залучіть в це і друзів. Організуйте збір коштів, щоб допомогти зібрати гроші для обраної вами благодійної організації або справи. А якщо ви не можете зібрати гроші, просто додайте свій голос до тих, хто вже проводить кампанію, щоб покінчити з бідністю, війною, несправедливістю, сексизмом, расизмом або корупцією в світі. Стати активістом можна в будь-якому віці. Наприклад, Крейг Кілбургер почав боротися проти експлуатації дітей, коли йому було всього 12 років. Згодом він і його брат заснували організацію допомоги дітям Free the Children і соціально відповідальну компанію Me to We.
  5. 5 Стати донором органів. Ви не будуть потрібні ваші органи, коли ви помрете, так чому б не віддати їх тим, чиє життя вони можуть врятувати? Врятуйте до восьми життів, зареєструвавшись донором органів у своїй країні. Поговоріть про своє рішення з сім'єю і дайте їм знати про своє побажанні.

Метод 2 з 3: Допоможіть захистити і зберегти нашу планету

  1. 1 Утилізуйте. Забудьте про піонерів з макулатурою! Утилізувати може будь-хто, в наші дні переробці піддається практично все - від газет і пластика до комп'ютерів і старих мобільних телефонів. Підніміть в школі або в організації, де ви працюєте, питання про роздільний збір сміття і про повторне використання того, що ще можна використовувати.
  2. 2 Припиніть всюди їздити на машині! Ви, напевно, вже знаєте, що вихлопні гази шкідливі для планети. Але ви можете не знати, як можна скоротити викиди. Почніть ходити пішки, якщо збираєтеся недалеко. Користуйтеся громадським транспортом, коли це можливо. Також ви можете, наприклад, їздити на роботу на велосипеді, а не на машині. Якщо вам необхідно використовувати автомобіль, подумайте про придбання такого, який використовує поєднання електроенергії (поновлюване джерело енергії) і газу або просто електроенергію.
  3. 3 Знизьте негативний вплив на планету. Знизьте негативний вплив на планету, повторно використовуючи предмети і матеріали, коли можете, використовуючи екологічно чисті продукти, купуючи місцеві продовольчі і споживчі товари (підтримуючи місцеву економіку) і намагаючись берегти ресурси, такі як вода.Ошібка цитування Шаблон: namespace detect showall
  1. 1
    • Допоможіть іншим людям робити те ж саме, інформуючи їх про те, як вони можуть знизити свій вплив на планету. Пам'ятайте: не потрібно моралей або самовдоволення. Ви робите це, щоб допомогти планеті, а не для того, щоб здатися розумним або правильним.
  2. 2 Зведіть до мінімуму споживання води. Чи знаєте ви, що вже за нашого життя, ймовірно, буде велика криза водопостачання? Проблема в тому, що ми споживаємо і використовуємо воду швидше, ніж можемо очистити стару і нову воду. Допоможіть полегшити цю проблему: приймайте душ швидше, економте воду при митті посуду, закривайте воду, коли чистите зуби, і взагалі будьте уважні до того, як використовуєте воду.
    • Якщо у вас є газон або садову ділянку, намагайтеся збирати для поливу дощову воду. Використання чистої питної води для поливу трави - це дуже марнотратно.
  3. 3 Дбайте про тварин. Кожне життя має бути цінною, якщо людство хоче зробити крок вперед в прагненні до кращого суспільства. Підтримуйте права тварин, станьте волонтером в місцевому притулку або зробіть пожертвування в організацію захисту тварин.
    • Дізнайтеся в інтернеті, чим саме займається організація і які програми вона підтримує. Іноді значний відсоток коштів йде не на тварин, а на інші цілі.
    • Чи не жертвуйте корми для тварин, якщо тільки це спеціально не обумовлено. Краще пожертвувати притулку гроші - оптова закупівля кормів обійдеться йому дешевше, і так йому буде простіше планувати запаси і стежити за термінами придатності. в об'явленКупіте необхідні продукти, наприклад, корм для собак, і віддайте його в місцевий притулок або спонсоруйте лікування тварини. Якщо у вас є можливість тимчасово взяти тварину на пересмикування - це ще один чудовий (і недорогий) спосіб допомогти братам нашим меншим.

Метод 3 з 3: Допоможіть людям у вашому житті

  1. 1 Безкорисливо допомагайте іншим. Бачили фільм «Заплати іншому»? Ви можете допомогти людям як герой Хейлі Джоела Осмента, допомагаючи незнайомим людям. Просто зробіть щось хороше трьом людям (або, краще, як Може більшого їх числа), навіть якщо вас не просили про допомогу, а натомість попросіть кожного допомогти ще трьом людям. І так далі, і так далі. Уявіть, яким був би світ, якби кожен включився в цей ланцюжок!
  2. 2 Чи не заподіювати людям біль навмисно. Уявіть собі суспільство, де кожна людина не думав би завдавати шкоди іншим. Вам не доводилося б закривати двері на ніч, а самооборона пішла б у минуле. Ви можете вважати, що окремо взята людина не може змінити ситуацію. Однак цілий світ - це всього шість мільярдів окремо взятих людей. Подумайте тільки, ви можете надихнути когось слідувати за собою, і почнете ланцюгову реакцію!
  3. 3 Смійтеся і посміхайтеся! Багато хто вважає, що сміх - це найкращі ліки. Мало того, задоволені життям люди часто мають краще здоров'я, і ​​в їх компанії набагато приємніше знаходитися! Поділитися з кимось посмішкою або сміхом легко, абсолютно безкоштовно, і це може порадувати людини! Коли ви, будучи щасливі, допомагаєте стати щасливішим комусь ще, це називається стійким щастям.

Поради

  • Змінити світ може кожен, потрібно лише трохи часу, зусиль і цілеспрямованості.
  • Змінюючи світ, ви змінитеся самі.
  • В інтернеті можна знайти безліч інформації про благодійні організації та проектах.
  • Навіть якщо у вас немає грошей, для вас все одно є багато способів допомогти зробити цей світ кращим.
  • Знаходьте цікаві і захоплюючі способи змінити світ. Волонтерство - це не тільки відмінний спосіб допомогти тим, кому пощастило менше, але і знайти нових друзів!
  • Привертає увагу до проблеми, яка вас хвилює, використовуючи свої таланти.
  • Не здавайтесь. Не думайте, що від вас нічого не залежить. Виступите вперед! Скажіть «ні»! Нехай у вас вистачає духу вчинити по совісті, навіть коли всі інші просто розбіглися.
  • Ніколи не проявляйте жорстокість або боягузтва, а якщо таке трапилося - виправляйте.
  • Єдиний спосіб жити в світі - це бути готовим прощати.
  • Говоріть про проблеми. Підключайте друзів. Чим більше людина про неї дізнаються, тим краще!
  • Ви не зобов'язані змінити світ для всіх, але ви можете зробити його краще для пари людина, і це вже важливо.
  • Допоможіть спочатку собі, щоб потім допомогти іншим.

попередження

  • Чи не нав'язуйте своїх цінностей або думок людям, які їх не розуміють. Коли вони повністю розберуться в питанні, то самі з вами погодяться.
  • Будьте ласкаві.