Як зрозуміти, що лосось зіпсувався

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як зрозуміти, що лосось зіпсувався - Суспільство
Як зрозуміти, що лосось зіпсувався - Суспільство

Зміст

Лосось - це дуже смачна і корисна риба, проте його необхідно правильно зберігати і готувати. Завжди перевіряйте, чи не зіпсований чи сирої лосось, перш ніж витрачати час на його приготування. Викиньте залишки лосося, які не зберігалися в холодильнику належним чином, або якщо їм більше двох днів. Переконайтеся, що риба повністю приготовлена, перш ніж насолоджуватися стравою.

кроки

Метод 1 з 3: Огляньте сирої лосось

  1. 1 Переконайтеся, що у риби немає сильного аміачного запаху. Понюхайте сирої лосось на наявність неприємного запаху. Якщо риба виділяє їдкий, рибний або аміачний запах, швидше за все, він зіпсований. Від свіжого лосося повинен виходити дуже слабкий аромат.
  2. 2 Зверніть увагу на наявність білястого шару, щоб визначити, що риба зіпсована. Ознака того, що сира риба зіпсувалася, - це наявність білої, напівпрозорої плівки на її поверхні. Перед приготуванням огляньте лосось, щоб переконатися, що на ньому немає белесоватой плівки. Якщо ви помітите, що риба в будь-якому місці покрилася каламутним шаром, викиньте її.
  3. 3 Зверніть увагу на слабку консистенцію. Перед приготуванням перевірте консистенцію сирого лосося. Якщо риба буквально розпадається на шматочки, коли ви її обробляє, викиньте її. Свіжий лосось завжди щільний і не розпадається на частини.
  4. 4 Перевірте, чи не каламутні чи очі у риби. Якщо ви купуєте лосось з головою, огляньте його очі. У свіжого лосося повинні бути яскраві, прозорі очі з темними зіницями посередині. Коли риба псується, очі каламутніють.
    • Крім того, очі лосося повинні бути злегка витріщеними. Якщо вони виглядають запалими, швидше за все, риба зіпсувалася.
  5. 5 Перевірте, чи не стало м'ясо лосося тьмяним і блідим. Зверніть увагу на колір риби, щоб зрозуміти, свіжа вона чи вже немає. М'ясо свіжого лосося має мати яскраво-рожевий або помаранчевий колір. Якщо ваша риба бліда і тьмяна, швидше за все, вона зіпсована.
    • М'язову тканину також повинні пронизувати тонкі білі лінії, які є ознакою свіжості.
  6. 6 Перевірте дати "вжити до" і "придатний до". Якщо ви сумніваєтеся в якості лосося, перевірте дату "вжити до", зазначену на упаковці. Ця дата не є точним прогнозом, коли зіпсується риба, але вона дає уявлення про те, коли це може статися. Також варто перевірити дату "придатний до", яка теж повинна бути вказана на упаковці.
    • Як правило, заморожений свіжий лосось зберігається ще один або два дні після закінчення дати "придатний до".

Метод 2 з 3: Визначте, що залишки приготованого лосося ще свіжі

  1. 1 Перевірте на наявність неприємного, тухлого запаху. Якщо приготовлений лосось виливає неприємний аромат, негайно викиньте його. Сильний тухлий запах є явною ознакою того, що ваша риба зіпсувалася. Блюдо з лосося має мати слабкий апетитний запах.
  2. 2 Перевірте, чи не став ваш лосось липким. Явна ознака того, що залишки приготованого лосося зіпсувалися, - це липка, слизька текстура. Якщо лосось втратив свою щільну, шарувату тестура, не варто його їсти. Викиньте його, якщо помітите, що м'ясо лосося стало липким.
  3. 3 Не залишайте приготований лосось при кімнатній температурі більше, ніж на дві години. Лосось слід викинути, якщо він перебував при кімнатній температурі більше двох годин після приготування. Якщо до цього моменту не прибрати рибу в холодильник, в ній почнуть розмножуватися бактерії. Завжди відзначайте час, коли ви приготували лосось або коли замовили його в ресторані, а також відміряйте період, коли його можна покласти в холодильник.
  4. 4 Викиньте залишки, які пролежали більше двох або трьох днів. Через три дні після приготування викиньте залишки лосося, незалежно від того, чи виглядає він зіпсованим чи ні. Якщо ви не впевнені в свіжості лосося через два дні, позбудетеся від нього. Імовірність розмноження бактерій і отруєння не варто такого ризику.

Метод 3 з 3: Переконайтеся, що лосось приготовлений правильно

  1. 1 Використовуйте вилку, щоб перевірити, розпадається чи риба на шматочки. Візьміть вилку і акуратно наскрібши стейк або філе з лосося. Якщо риба приготовлена ​​правильно, вона повинна розпадатися на частини від легких проколювання. Якщо риба здається щільною і гумовою, значить, вона не приготовлена ​​належним чином.
  2. 2 Переконайтеся, що лосось непрозорий. Щоб переконатися, що лосось повністю приготований, розріжте його в самому товстому місці і вивчіть колір. Повністю приготовлена ​​риба не повинна просвічувати. Якщо лосось виглядає напівпрозорим, його потрібно готувати довше.
  3. 3 Виміряйте температуру риби. Якщо у вас є термометр для м'яса, використовуйте його для перевірки температури лосося. Помістіть прилад в саму товсту частину риби і залиште на хвилину, щоб отримати точний результат.Температура всередині добре приготованого шматок лосося повинна доходити приблизно до 63 ° С.
    • Використовуйте термометр для максимально точного вимірювання.

Поради

  • Незважаючи на те що дикий лосось іноді вважається краще, ніж фермерський, вони обидва однаково хороші. Всі види лосося багаті вітамінами та поживними речовинами, такими, як омега-3 жирні кислоти і вітамін А.
  • Зберігайте лосось в оригінальній упаковці або в щільно закритому контейнері, щоб зберегти свіжість.
  • Зберігання сирого лосося в морозильній камері може продовжити термін придатності на два або три місяці.
  • Посоліть або закоптити лосось - це також допоможе продовжити термін придатності.