Як зрозуміти, що у вас карієс

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 21 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Действительно ли Нужно Удалять Зубы Мудрости?
Відеоролик: Действительно ли Нужно Удалять Зубы Мудрости?

Зміст

Ви думаєте, що у вас карієс? Ви не хочете нікому говорити про це, не впізнавши напевно? Існує кілька ознак, за допомогою яких можна визначити наявність карієсу, але лише лікар зможе підтвердити ваш діагноз.Щоб не допустити подальших ушкоджень зубів і порожнини рота, потрібно якомога швидше приступити до лікування карієсу. А для цього спочатку необхідно дізнатися, чи є він у вас.

кроки

Метод 1 з 3: Визначення наявності карієсу

  1. 1 Карієс - це дірочки в зубах. Іноді їх можна побачити, а іноді немає. Ці отвори в зубах з'являються через зубного карієсу. Якщо карієс не лікувати, він може викликати сильний біль і пошкодження зубів, кісток, ясен і навіть привести до виникнення різних хвороб. Якщо в дірочки потрапить інфекція, то хворому доведеться звертатися за медичною допомогою, щоб не допустити розвиток абсцесу в ротовій порожнині і поширення інфекції.
  2. 2 Карієс викликає незворотні пошкодження. Хоча й існують способи лікування карієсу, повернути природні тканини зуба неможливо. Стоматолог може очистити пошкоджені ділянки і заповнити їх безпечним матеріалом, але повернути зниклу частину зуба буде вже не можна.
  3. 3 Усунення причин. Погана гігієна рота, погане харчування і шкідливі звички, на зразок куріння, - все це може привести до виникнення карієсу. Якщо обмежити або повністю усунути ці негативні фактори, розвиток карієсу можна уповільнити. Це не тільки допоможе запобігти виникненню карієсу, але і посприяє загальному зміцненню здоров'я ротової порожнини.

Метод 2 з 3: Зауважте, що насторожують ознаки

  1. 1 Карієс може мати, а може і не мати явних симптомів. У хворого не завжди присутні зовнішні ознаки наявності карієсу. Через це стоматолог може виявитися першою людиною, який помітить карієс. Так як карієс може привести до подальших пошкоджень зубів, регулярно відвідуйте стоматолога, щоб не прогледіти його розвиток.
    • Відвідуйте стоматолога кожні шість місяців, щоб він оглянув ваші зуби на предмет змін. Наявність гіпомінералізаціі емалі у пацієнта може привести до прискореного поширення карієсу.
  2. 2 Зверніть увагу на біль. Біль може свідчити про наявність карієсу. Зубний біль, чутливість зубів, різкий біль під час прийому їжі або поглинанні солодких, гарячих або холодних напоїв, біль, коли щось кусаєш - все це може свідчити про карієс. Якщо у вас постійно виникають подібні болі, негайно зверніться до стоматолога.
  3. 3 Погляньте на свої зуби. Видимі дірочки або ямки в зубах, а також коричневий, чорний або білий окрас поверхні зуба можуть свідчити про наявність карієсу. Але так як ротова порожнина кожної людини має свої особливості, сказати напевно буде досить важко. Стоматолог і інші лікарі ротової порожнини достатньо кваліфіковані, щоб поставити правильний діагноз і визначити ступінь розвитку карієсу. Якщо ви думаєте, що у вас карієс, сходіть на огляд до стоматолога.

Метод 3 з 3: Медична допомога

  1. 1 Знайдіть хорошого стоматолога. Поговоріть з людьми, яким довіряєте або знайдіть стоматолога в інтернеті. Друзі та родичі зможуть порадити вам хорошого фахівця. Так як ви недостатньо кваліфіковані, щоб точно сказати, чи є у вас карієс чи ні, за вас це повинен зробити стоматолог. Обов'язково перевірте свої зуби, щоб уникнути подальшого їх руйнування.
  2. 2 Розкажіть стоматолога про проблемні ділянки. Це допоможе йому зосередитися на цих місцях. Якщо причиною ваших переживань і дискомфорту є не карієс, стоматолог все одно зможе вам допомогти. Розкажіть все в найдрібніших подробицях і поясніть, коли і через що виникає біль. Повідомте стоматолога, якщо під час огляду у вас виникне гострий біль.
  3. 3 Дозвольте стоматолога уважно оглянути ваші зуби. Огляд зубів дозволить стоматолога сказати, чи є у вас карієс. Лікар промацає зуби в різних місцях, щоб перевірити їх на міцність і наявність різних ушкоджень. Переконайтеся, що стоматолог провів ретельний огляд всіх зубів, які доставляють вам проблеми.Це допоможе йому виявити карієс і інші проблеми.
  4. 4 Зробіть рентген зубів. Коли карієс формується між зубами, визначити його наявність досить важко. В цьому випадку стоматолог не може промацати зуб підручними засобами. Вони просто не пролізуть між зубів. Щоб дізнатися, чи є там карієс, стоматолог може призначити рентген. Якщо ви впевнені, що у вас карієс, попросіть стоматолога зробити рентген, щоб дізнатися ступінь його розвитку.

Поради

  • Сходіть до стоматолога, якщо ви не впевнені, чи є у вас карієс чи ні.
  • Не відкладайте візит до стоматолога. Біль не пройде, поки ви самі щось з нею не зробите.
  • Регулярне чищення зубів може запобігти розвитку карієсу.
  • Не їжте / пийте занадто багато продуктів / напоїв з високим вмістом цукру.
  • Якщо від карієсу у вас болять зуби, займіться чимось, щоб відвернути себе, поки не зможете відвідати стоматолога. Наприклад, можна почитати книжку або послухати музику.

попередження

  • Якщо карієс не лікувати, він може привести до випадання зубів.