Як попросити грошей у батьків

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 18 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как заработать ребенку МНОГО ДЕНЕГ чтобы купить что хочется
Відеоролик: Как заработать ребенку МНОГО ДЕНЕГ чтобы купить что хочется

Зміст

Дітям і підліткам є мало варіантів заробити, але часом їм потрібні вільні гроші. Якщо у батьків є можливість допомогти, то в такому проханні немає нічого поганого. Важливо назвати конкретну суму і привести переконливі доводи. Також запропонуйте замість відповідну люб'язність або послугу, будь то робота по дому або хороші оцінки в школі. Ведіть себе ввічливо і дякуйте батьків за будь-яку допомогу.

кроки

Метод 1 з 2: Коли живете разом

  1. 1 Чи достатньо попросити одного з батьків? Мета не в тому, щоб налаштувати батьків один проти одного. З іншого боку, прохання про невелику суму грошей не повинна перетворюватися в нарада як при великій фінансовій операції. Якщо вам потрібно трохи грошей на квиток в кіно, то зверніться до когось одного. Якщо ж потрібна більша сума, то краще поговорити з обома батьками.
    • При незначних сумах зазвичай не виникає ніяких проблем.
    • Серйозніші прохання вимагають розмови з обома батьками, щоб показати серйозність ваших намірів.
    • Якщо один з батьків більш прихильний до дитячих і підліткових хобі, то зверніться з проханням саме до нього.
  2. 2 Приготуйтеся порозумітися. Будь-який з батьків поцікавиться, для чого вам потрібні гроші. Тепер все залежить від вашої відповіді. Обов'язково говорите правду і не придумуйте неправдиві причини. Немає нічого поганого в тому, щоб попросити трохи грошей на молочний коктейль, або в бажанні сходити в кіно з подругою.
    • З більшою ймовірністю вам дадуть гроші на заняття, яке до душі батькам (пов'язане зі школою, на кшталт походу в музей або важливого заходу). Зрештою, всі некомерційні організації використовують такий же підхід, коли збирають пожертви.
    • Найпростіше пояснити прохання покупкою конкретної речі. Наприклад, якщо вас взяли в команду по футболу, то очевидно, що вам потрібен м'яч для тренувань. Якщо вам потрібні гроші на розваги:
      Неправильно: Не кажіть "Ви несправедливі" або "Мені це необхідно".
      Правильно: Скажіть "Я знаю, що без цього можна обійтися, але я готова працювати для цього".
  3. 3 Знайдіть аргументи на підтримку свого прохання. При ідеальному розвитку подій ви звертаєтеся до батьків з проханням, і вони дають вам гроші без зайвих питань. Так відбувається не завжди.Наприклад, слід пояснити, чому цей захід так важливо для вас і чим ці вихідні відрізняються від всіх інших.
    • Наведіть два-три переконливих аргументу на підтримку свого прохання.
    • Наприклад, якщо вам потрібні гроші для кінотеатру, то скажіть "Наташа дуже хоче подивитися новий фільм в день свого народження, а я вже обіцяла їй піти, адже в тому році я пропустила її свято" або "Останнім часом ми часто сварилися, тому я б хотіла загладити свою провину і піти з нею в кіно на її день народження ".
  4. 4 Підрахуйте передбачувані витрати. Проявіть вміння планувати витрати, щоб приємно здивувати батьків. Назвіть точну вартість квитка в кіно і додайте до неї непередбачені витрати. Чесно скажіть про те, що ви додали до ціни квитка, щоб вразити батьків умінням рахувати витрати.
    • Дізнайтеся точну ціну квитка в кіно. Додайте до неї вартість проїзду по місту. Нарешті, про всяк випадок порахуйте вартість газованої води і чіпсів, навіть якщо ви не впевнені, що будете купувати їжу і напої.
    • Якщо ви просите значнішу суму на поїздку або побачення, то постарайтеся вказати максимально точну суму. Батьки не проти того, щоб ви добре провели час. Просто їм потрібно знати, наскільки зріло ви плануєте бюджет.
  5. 5 Підготуйтеся до переговорів. Можливо, батьки не захочуть оплачувати всю вартість вечері в ресторані для вашого побачення, але все одно не відмовляться допомогти. Не бійтеся обговорити умови. Якщо говорити щиро і погоджуватися на поступки, то завжди можна отримати від батьків хоч щось. Якщо батьки "категорично проти":
    Неправильно: Продовжувати обговорення.
    Правильно: Чемно завершити розмову і чекати нової можливості знову звернутися з проханням.
  6. 6 Запропонуйте щось натомість. Запропонуйте відповідну послугу, яка буде приємна чи необхідна вашим батькам. Наприклад, частіше допомагайте мити посуд або прибирайте не тільки в своїй кімнаті. Ця частина бесіди зазвичай проходить під диктовку батьків. Якщо вони скажуть вам краще вчитися і підтягнути оцінки в цій чверті, то погоджуйтеся.
    • Обов'язково виконуйте свої обіцянки, щоб в майбутньому у вас не виникало проблем і ви могли легко знайти спільну мову з батьками!
  7. 7 Будьте ввічливі. Чи не закочуйте очі при скептичних зауваженнях батьків, інакше така поведінка покаже, що ви не сприймаєте гроші всерйоз. Проявляйте повагу до рішень і неспокою батьків, просите люб'язно і дякуйте за допомогу. Якщо обидві сторони розмови проявлять зрілість, то ваші відносини вийдуть на новий рівень.

Метод 2 з 2: Коли живете окремо

  1. 1 Вирішіть, кому адресувати своє прохання. До цього моменту ви вже напевно будете знати, хто з батьків не відмовить вам в невелику суму грошей. Якщо мова йде про більш серйозних цифрах, то поговоріть з обома батьками. Дозвольте їм обговорити ситуацію до того, як ви викладете свої доводи.
    • Якщо разом батьки згідливіші, ніж по одному, то краще поговорити втрьох. Неправильно: Не кажіть про ситуацію друзям, які можуть бути знайомі з вашими батьками.
      Правильно: Якщо батьки погодяться дати вам грошей, то розкажіть про все братам і сестрам. Вони можуть образитися, якщо дізнаються про ваші таємні справи.
  2. 2 Приготуйтеся до розмови про свої доходи та витратах. Може здаватися, що ваші фінансові справи більше не стосуються батьків, але це не так, якщо ви просите грошей. Навряд чи вони чекають, що ви принесете з собою друкарську відомість з передбачуваними і реальними витратами за місяць, але хоча б приблизний звіт покаже, що ви ставитеся до грошей як доросла людина.
    • Якщо батьки побачать, що ви ведете облік коштів, то вони можуть більш охоче допомогти вам (якщо ви не смітите грошима через дрібниці).
    • Покажіть свої зусилля, спрямовані на отримання доходу зараз або в майбутньому (робота або підробіток, навчальні курси). Батькам необхідно бачити, що ви намагаєтеся заробити, а не "шикує за чужий рахунок". Неправильно: Не вчіть батьків, як їм розпоряджатися грошима.
      Правильно: Переконайтеся, що вони дійсно можуть допомогти вам без ризику для себе.
  3. 3 Покажіть свою зацікавленість в навчанні або роботі. Покажіть, що ви добре справляєтеся в університеті. Можна піти ще далі і розповісти, як ви хочете стати ще краще. Проблема з відсутністю грошей повинна носити тимчасовий, а не постійний характер. Батькам важливо знати, що ви вдячні за підтримку під час навчання або на початку трудового шляху.
  4. 4 Попросіть гроші в борг. Батьки можуть порахувати, що ви не зобов'язані повертати гроші, або розглядати таку допомогу як вкладення коштів в ваше майбутнє. Проте, готовність працювати, щоб повернути гроші, покаже вашу фінансову зрілість, а також навчить вас цінувати і правильно розпоряджатися грошима.
    • Обговоріть умови повернення грошей: батьки можуть зажадати гроші раніше або погодяться тільки за умови нарахування відсотків. Не відмовляйтеся від обговорення плану повернення, який влаштує всі зацікавлені сторони.

Поради

  • З вдячністю приймайте будь-яку допомогу, яку батьки можуть зараз дозволити. Якщо ви покажете своє розчарування, роздратування або вимогливість, то в майбутньому вони можуть відмовити вам.
  • Обов'язково підготуйте переконливу відповідь на питання "Навіщо тобі ці гроші?".
  • Якщо замість батьки попросять вас допомагати по дому, то заздалегідь уточніть, в чому полягатиме така допомога.
  • Намагайтеся регулярно мити посуд, прати і підтримувати порядок в кімнаті, щоб заслужити прихильність батьків в дитячому або підлітковому віці.
  • Завжди дякуйте батьків за будь-яку надану допомогу.
  • Не допускайте ситуації, коли прохання грошей стає єдиним приводом для розмови з батьками. Підтримуйте добрі відносини і пропонуйте допомогу, щоб не вести себе як егоїст.

попередження

  • Такі прохання не повинні ставати звичкою. В іншому випадку батьки почнуть давати вам гроші все рідше. Вони вважатимуть, що ви не вмієте грамотно розпоряджатися фінансами і планувати бюджет.