Як правильно відрегулювати сидіння водія

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 4 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как правильно настроить сиденье под водителя.
Відеоролик: Как правильно настроить сиденье под водителя.

Зміст

Водіння в правильно налаштованому водійському сидінні буде для вас більш комфортним і безпечним. Налаштувати сидіння водія можна по-різному: посунути його ближче або далі від керма, помінявши нахил спинки і відрегулювати висоту підголівника. Як тільки налаштуєте своє сидіння, переконайтеся в тому, що ви правильно розташовуєтеся за кермом. І ніколи не забувайте пристібати ремінь безпеки!

кроки

Метод 1 з 2: Регулювання сидіння

  1. 1 Посуньте сидіння таким чином, щоб ноги були злегка зігнуті, коли ви тиснете на педаль газу. Підсуньте сидіння вперед, якщо ноги повністю випрямлені, коли ви натискаєте на газ. Відсуньте сидіння назад, якщо ноги згинаються занадто сильно. Легкий вигин ніг дозволить запобігти біль у колінах при водінні.
  2. 2 Сядьте таким чином, щоб між внутрішнім згином коліна і переднім краєм сидіння залишався проміжок в два пальці. Просуньте два пальця між колінним згином і краєм сидіння. Якщо у вас не виходить цього зробити, посуньте сидіння так, щоб це стало можливим.
  3. 3 Відрегулюйте висоту сидіння так, щоб стегна виявилися на рівні колін. Підніміть сидіння вище, якщо у вас поганий огляд з лобового скла і бічних стекол. Не водіть в такому положенні, коли стегна розташовані нижче колін.
    • Якщо у вашому автомобілі висота сидіння не регулюється, використовуйте подушку, щоб розташувати стегна на рівні колін. Тим не менш, не сідайте занадто високо, інакше вам доведеться нахилятися, щоб поліпшити огляд з лобового і інших стекол.
  4. 4 Налаштуйте спинку, щоб її нахил дорівнював приблизно 100 градусам. Сидячи в такому положенні, ви будете відчувати менше навантаження на нижню частину спини, тобто вам буде комфортніше. Якщо ваші плечі відриваються від спинки сидіння, коли ви повертаєте кермо, то кут її нахилу занадто великий. Поставте спинку в більш вертикальне положення, якщо ви відхиляєтеся від неї під час водіння. Коли спинка розташована правильно, ви без праці будете дотягуватися до керма, а руки при цьому будуть злегка зігнуті в ліктях.
  5. 5 Відрегулюйте висоту підголівника, щоб ваш потилицю розташувався строго по його центру. Якщо голова знаходиться вище підголівника, коли ви сидите за кермом, підійміть підголівник вище. Якщо потилицю виявиться нижче підголівника, опустіть підголівник. В ідеальному випадку верхівка голови повинна бути врівень з верхнім краєм підголівника.
  6. 6 Налаштуйте поперекову підтримку спини, щоб вона повторювала вигин вашої попереку. Поперекова підтримка - це виступаюча зона спинки сидіння, розташована в нижній її частині. Якщо спинка регулюється, спочатку налаштуйте висоту поперекової підтримки, щоб її нижній край збігався з вашої лінією талії. Потім потрібно вказати глибину підтримки, щоб ця зона сидіння повністю повторювала собою є дещо вигин вашої попереку.
    • Якщо поперековий зона вашого сидіння не регулюється, підкладіть під поперек скручений рушник, щоб воно повторювало вигин вашої попереку під час водіння.
    • Також можна придбати спеціальну поперекову подушку для сидіння водія, якщо саме сидіння не оснащено регульованою поперекової підтримкою.

Метод 2 з 2: Правильне положення за кермом

  1. 1 Сядьте і повністю спершись спиною на спинку сидіння. Спина повинна притискатися до спинки, а сідниці - розташовуватися максимально глибоко на самому сидінні.Утримайтеся від водіння в скорченому вперед положенні. Якщо ви не в змозі дотягнутися до педалей або керма, відрегулюйте сидіння, а не власне становище.
  2. 2 Тримайтеся за кермо в положенні на "9 і 3" (якщо орієнтуватися на циферблаті годинника). Уявіть собі, що рульове колесо - це циферблат годинника. Поставте ліву руку так, щоб вона розташувалася на дев'ятці. Праву руку поставте на три години. Таке положення рук на кермі дозволить вам найкращим чином контролювати кермо.
    • Завжди тримайте кермо обома руками, коли водите автомобіль. Водіння однією рукою змушує вас перекручувати спину, що може привести до появи больових відчуттів в спині.
  3. 3 Тримайте ліву ногу на підставці, коли не користуєтеся нею. Якщо ви водите автомобіль з механічною коробкою передач, знімайте ногу з підставки тільки для того, щоб натиснути зчеплення. Якщо ви керуєте авто з автоматичною коробкою передач, ніколи не знімайте ліву ногу з підставки. Коли ви спираєтесь всією стопою на підставку, то цим сприяєте підтримці спини і тазу в потрібному положенні під час водіння.
  4. 4 Пристебніть ремінь безпеки і перевірте, щоб його нижня частина притримувала область тазу. Простежте за тим, щоб нижня частина ременя не лежала на колінах і не проходила по животу. У разі ДТП ремінь повинен утримати вас за таз, а не за живіт.