Як приготувати їжу для птахів самостійно

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Корм для птичек на зиму. Кормушка своими руками
Відеоролик: Корм для птичек на зиму. Кормушка своими руками

Зміст

Можна забезпечити своїх пернатих улюбленців кращим харчуванням, якщо робити їжу для них самостійно. Харчові потреби різних домашніх птахів розрізняються, але є безліч способів забезпечити будь-яку птицю хорошим і смачним харчуванням, не витрачаючи при цьому додаткові гроші на корми із спеціалізованих магазинів. До того ж, роблячи їжу самостійно, ви проявите свої творчі здібності і висловіть любов до свого пернатому одному.

кроки

Частина 1 з 3: Базове харчування для птахів

  1. 1 Дізнайтеся про основні потреби своєї птиці. Більшість домашніх птахів потребують подібної дієті, що складається з зерен або гранул, фруктів, овочів і деяких продуктів, які збагачують раціон. Проте, деякі птахи більше схильні до ризику ожиріння, ніж інші, тому, якщо ви розумієте основні потреби саме вашого виду, ви зможете забезпечити птицю харчуванням необхідної кількості і різноманітності.
    • Папугам жако необхідна дієта, що складається на 70% з гранульованого або іншого базового корму і на 30% з іншої їжі (суміші насіння, фруктів, горіхів, овочів).
    • Дієта амазонов може відрізнятися - все залежить від розміру і рівня активності конкретної птиці. Експерти рекомендують користуватися грамовими вагами, щоб ретельно зважувати і співвідносити птицю і необхідне для неї кількість корму. Орієнтовно дієта амазонов наступна: 30% гранульованого або іншого базового корму, 20% сухих цільних продуктів (насіння, горіхів, фруктів, овочів) і 40% свіжих овочів і фруктів. Амазони більш схильні до ризику ожиріння, ніж більшість інших видів, тому уважно стежте за своєю птицею, щоб не прогледіти ознаки зайвої ваги.
    • Канаркам необхідний спеціальний корм для їх виду, що складається з суміші насіння, гранульованого корму, при цьому двічі в тиждень ще потрібно давати птахам овочі.
    • Папуги Кореллі потребують дієті, що складається на 60% з гранульованого або іншого базового корму і на 40% з суміші насіння, призначеної спеціально для цього виду; також їм потрібно давати овочі, щоб вони отримували додаткові поживні речовини. Як і амазони, папуги Кореллі більше схильні до ризику ожиріння, ніж інші види домашніх птахів, тому уважно стежте за своєю птицею, щоб не прогледіти ознаки зайвої ваги.
    • Аратинги настільки енергійні й активні папуги, що тільки в дуже рідкісних випадках можуть мати проблеми із зайвою вагою. Базова дієта цих птахів складається з гранульованого корму з поперемінним додаванням овочів, пророщених насіння, сухофруктів і додатково збагачують раціон ласощів.
    • Раціон благородного зелено-червоного папугу (еклектуса) повинен в основному складатися зі свіжих фруктів. Один з експертів рекомендує 25% гранульованого корму і зернової суміші, і 75% свіжої їжі, куди входять злаки, бобові, фрукти та овочі.
    • Раціон папуг ара повинен складатися приблизно з 70% гранульованого або іншого базового корму, 20% овочів і 10% горіхів, насіння і ласощів. У ара також можуть бути проблеми із зайвою вагою.
    • Папуга калита (папуга-чернець) добре себе почувають на дієті з приблизно однакової кількості гранульованого корму, овочів і цільнозернових каш або зернових ласощів.
  2. 2 Забезпечте свою птицю різноманітними горіхами, фруктами і овочами. Для здоров'я птахів, як і для здоров'я людей, корисно різноманітність в їжі, тому, готуючи самостійно свіжий корм для вихованця, ви легко зможете урізноманітнити і збагатити його дієту. Ось що переважно для різних видів:
    • Папугам жако потрібно більше кальцію, ніж іншим домашнім птахам, тому багата кальцієм їжа (наприклад, капуста калі, листова гірчиця, брокколі, морква, листя кульбаби, абрикоси, салатний цикорій, інжир і їстівний гібіскус) особливо важлива для них. Також можна давати шкаралупу від варених яєць, волоський горіх, фундук і мигдаль.
    • Папугам амазонам необхідна їжа, багата на вітамін А (морква, гарбуз, кабачок, солодка картопля, папайя, болгарський перець, мускусна диня і манго). Також важливий кальцій, що міститься в горосі, брокколі, мигдалі і бразильських горіхах.
    • Більшість канарок люблять зелень, брокколі, подрібнену моркву, горох.
    • Папугам Кореллі найбільше корисні овочі темно-зеленого і оранжевого кольорів. Фрукти для них не такі привабливі, як для більшості інших птахів.
    • Папуги аратінга люблять багато різних овочів і фруктів, особливо яблука (тільки обов'язково виймайте все насіння). Ці птахи також із задоволенням їдять варену коричневий рис, макаронні вироби і варений подрібнений картопля або батат.
    • Еклектуси люблять варені бобові, цільні злаки, огірки, папайю і кавун з насінням, різні сезонні ягоди, брокколі, салатний цикорій, стебловий селера і іншу зелень.
    • Ара їдять багато листових овочів і фруктів в дикій природі, тому непогано буде зберегти ці природні харчові звички і у вашого домашнього вихованця. Також більшість ара люблять апельсини, яблука, дині, брокколі, шпинат, капусту кале, морква і стебловий селера.
    • Папуги калита люблять банани, виноград, яблука, апельсини, груші і полуницю. Цим птахам також корисно іноді споживати молочні продукти, наприклад, нежирний йогурт або сир.
  3. 3 Урізноманітніть їжу, яку даєте своїм птахам, щоб забезпечити їх усім необхідним. Птахи, як і люди, мають потребу в раціоні, багатому різноманітними поживними речовинами. Не попадайтеся на гачок "перевірених і надійних" дієт для птахів, а краще навчитеся готувати різну їжу для вихованця. Різні продукти також стимулюють розумову діяльність, що дуже важливо для збереження здоров'я цих тямущих вихованців.
  4. 4 Не давайте птахам авокадо, селера (з обережністю), помідори, часник, цибуля, гриби, кава і шоколад. В кісточках авокадо міститься речовина, отруйна для птахів, а часник і цибулю можуть привести до анемії. Кислота в помідорах може стати причиною виразки у вашій домашній птиці, а гриби відомі тим, що викликають у птахів проблеми з травленням або навіть печінкову недостатність. У речовинах, які містяться в селері, немає нічого поганого, але самі волокна черешків можуть закупорити зоб птиці. Якщо ви даєте птиці селера, витягніть все волокнисті частини. Кава і шоколад отруйні для птахів.

Частина 2 з 3: Як готувати самостійно кашоподібні суміші для птахів

  1. 1 Переваги кашоподібну сумішей. Як вже зазначалося вище, гранульований корм - важлива складова раціону кожного виду птахів. Почасти така популярність гранул зумовлена ​​тим, що вони є джерелом гарного харчування і в них менше непотрібних складових, ніж, наприклад, в насінні. Птахи - кмітливі створення: вони вибирають свої улюблені насіння з суміші, що часто призводить до дефіциту тих чи інших поживних речовин. Підбираючи решту раціону своєї птиці, слід керуватися схожими принципами. Суміші домашнього приготування є доповненням до покупному гранульованому корму і особливо популярні серед власників папуг. Від природи птиці найбільш пристосовані до вживання сирої їжі. Кашоподібні суміші є джерелом складних вуглеводів, жирів і білка, які вашому вихованцеві необхідно вживати в сирому вигляді. Оскільки це суміш, вашої птахові не залишиться нічого іншого, як з'їсти все разом з усіма поживними речовинами.
  2. 2 Вибирайте з наведених нижче інгредієнтів. Записуйте пропорції приготованого корму, щоб збалансувати поживні речовини в суміші.
    • 25% варених різноманітних бобів, таких як: квасоля маш, квасоля адзуки або нут
    • 25% варених злакових, включаючи киноа і амарант
    • 25% багатої кальцієм зелені (капуста калі, листя буряка, листова гірчиця, листова капуста або листя кульбаби)
    • 15% фруктів і овочів, багатих вітаміном А, наприклад: варений солодка картопля або кабачок, морква, папайя і манго
    • 10% інших складових: будь-які корисні для птахів овочі або фрукти, які ви знайдете в магазині
  3. 3 Завантажте всі потрібні продукти в блендер або кухонний комбайн і трохи подрібніть. Потрібно, щоб в суміші залишалися невеликі шматочки продуктів.
  4. 4 Нагодуйте своїх птахів. Папуги середнього розміру зазвичай споживають близько ¼ чашки суміші в день; птахам меншого або більшого розміру вам потрібно давати, відповідно, менше або більше суміші.
  5. 5 Складіть довгостроковий план харчування і готуйте з запасом. Зробити суміш не так-то швидко, особливо якщо в неї входить багато видів продуктів, але якщо приготувати і заморозити відразу кілька порцій, ви заощадите свій час і зусилля.
    • Розрахуйте, яка кількість суміші потрібно вашій птиці щодня, і заморозьте порційні шматочки, щоб вам простіше було їх розморожувати.
    • Зробіть для себе розморожування пташиного корму однієї з щоденних домашніх обов'язків, щоб одного разу не виявитися один на один з голодним папугою і крижаним шматком суміші, який ви забули розморозити.

Частина 3 з 3: Як збагатити раціон птиці і розважити її

  1. 1 Використовуйте їжу для стимуляції розумової діяльності. Спробуйте один з наведених нижче рецептів включення добавок в раціон, які, крім іншого, дозволять птиці поламати голову і з цікавістю провести час.
    • Зробіть дірочку в рисовому хлібці і підвісьте його за мотузку. Папуги дуже люблять "прокльовувати" собі шлях через такі ласощі.
    • Наповніть паперовий пакет горіхами, гранулами корми, макаронами і / або сухофруктами. Зауважте пакет шматочком нитки або стрічки і повісьте в клітці вашого вихованця. Особливо енергійним здобувачам може сподобатися прокладати собі шлях до ласощів через два пакети.
    • Змішайте колотий фундук, соняшникове насіння, порізані груші і яблука, мюслі і додайте туди мед і арахісову пасту так, щоб суміш стала липкою. Наповніть чисту соснову шишку цією сумішшю і обваляйте в просі. Підвісьте ласощі в клітці птиці. Така розважає їжа особливо подобається хвилястих папуг.
  2. 2 Подивіться, яка їжа особливо сподобається вашій птиці. Як і у людей, у птахів є переваги в їжі, і вашого вихованця теж приваблює певний смак і консистенція корму. Список рецептів ласощів для птахів практично нескінченний, але вам буде корисно вибрати кілька видів. Використовуйте свої спостереження, щоб робити домашні ласощі, які особливо порадують вашого вихованця.
  3. 3 Вибагливого їдця спробуйте обхитрити, змінюючи форму або температуру корми. Якщо птах відмовляється їсти сирі овочі, спробуйте дати їй варені. Давайте поживну їжу в різних формах. Багатьом птахам подобається самим чистити фрукти і овочі, тому спробуйте дати вихованцеві горох в стручку, гурток апельсина або яблука зі шкіркою.
  4. 4 Робіть ласощі з злаковими для птахів, які їх люблять. Ласощі з кіноа - відмінне джерело поживних речовин для пернатих. Любителі домашніх вихованців склали кілька рецептів спеціального хліба для папуг - пошукайте в інтернеті відповідний для вас.
  5. 5 Готуйте фруктові коктейлі та інші ласощі з фруктів, якщо ваш птах ласун. Збийте фруктове пюре з льодом або фруктовим соком. Хорошим інгредієнтом також буде звичайне пюре для дітей.
  6. 6 Приготуйте ласощі з горіхів, насіння і сухофруктів, яке задовольнить відразу кілька потреб вихованця. Спробуйте такий рецепт: змішайте ½ чашки соняшникового насіння, 1 чашку суміші фундука і арахісу, ½ чашки сухофруктів і 1 столову ложку сухих кукурудзяних зерен. Зберігайте в щільно закритому контейнері в прохолодному і сухому місці.

Поради

  • Людську їжу, таку як макарони і цільнозернові продукти, можна час від часу давати в якості ласощів більшості птахів. Проконсультуйтеся з ветеринаром, якщо у вас є питання або побоювання з приводу їжі птиці вашого виду.
  • Завжди пам'ятайте про розмір своєї птиці, коли готуєте ласощі або смачні іграшки. Щоб не викидати надлишки, зменшуйте потрібним чином кількість продуктів в рецепті для приготування необхідної кількості їжі.

попередження

  • Багатьом птахам для повноцінного раціону потрібні зернові, однак дієта, що складається тільки з зернового корму, вже давно не вважається здоровою. Для повноцінного життя і відмінного здоров'я вашого вихованця потрібно велика різноманітність поживних речовин.
  • Уважно стежте за станом птиці, якщо навіть трохи змінюєте її режим харчування. Проконсультуйтеся з ветеринаром, якщо у вас є якісь побоювання з приводу здоров'я вашого пернатого друга.