Як приготувати картоплю в мікрохвильовій печі

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 5 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Печена картопля у мікрохвильовці
Відеоролик: Печена картопля у мікрохвильовці

Зміст

Ви хочете приготувати картоплю в мікрохвильовій печі? Немає нічого простіше! Можна запекти картоплю цілком, приготувати у вигляді кубиків або навіть зробити картопляне пюре, витративши на приготування близько 10 хвилин. Щоб отримати по-справжньому смачна страва, вибирайте сорти картоплі з високим вмістом крохмалю (зазвичай на упаковці такого продукту зазначено "Для варіння"). Якщо ви любите незвичайні страви, візьміть для приготування так званий солодка картопля - батат. Не відходьте від мікрохвильовки, поки там знаходиться картопля, і періодично перевіряйте готовність вашого страви, щоб воно не переварити.

кроки

Метод 1 з 3: Запечіть картоплю цілком

  1. 1 Виберіть бульба картоплі і вимийте його. Для запікання в мікрохвильовій печі найкраще підійдуть сорти з високим вмістом крохмалю, такі як "Рів'єра" або "Беллароза". Якщо немає можливості дізнатися сорт картоплі, візьміть той, де на упаковці вказано "Для варіння". Виберіть бульба масою близько 150 грамів і ретельно вимийте його за допомогою щітки, щоб видалити бруд з поверхні. Ви будете запікати картоплю в шкірці, так що бульба повинен бути чистим. Сполосніть картопля і обсушити його.
    • Якщо на шкірці є плями або нерівності, виріжте їх кухонним ножем.
  2. 2 Надколу картопля. Візьміть вилку і проколіть по 4-5 отворів з кожного боку бульби. Ці отвори необхідні, щоб пар вільно виходив з бульби під час приготування. Якщо не надколоти бульба, він може вибухнути в мікрохвильовій печі. Покладіть картоплю в тарілку або інший посуд, безпечну для використання в мікрохвильовій печі.
  3. 3 Готуйте картоплю в мікрохвильовій печі протягом трьох хвилин. Готуйте картоплю протягом трьох хвилин на максимальній потужності. Вимкніть мікрохвильову піч і дістаньте картопля, щоб перевірити його готовність. Зазвичай для приготування однієї бульби середнього розміру потрібно близько п'яти хвилин, але краще підстрахуватися, щоб не отримати перепеченний картопля.
    • Час приготування картоплі залежить від розміру бульби. Якщо ви взяли велику картоплину, збільште час запікання. Відповідно, маленька картоплина буде готова швидше.
  4. 4 Перевірте готовність картоплі. Одягніть прихватку або візьміть кухонний рушник і стисніть бульба з двох сторін. Якщо картопля готовий, він буде досить м'який, і ви без праці стисніть його, а шкірка лопне. Якщо ви відчуваєте, що бульба все ще твердий, поверніть картопля в мікрохвильову піч, включите її ще на одну хвилину, після чого знову перевірте картопля на готовність.
  5. 5 Гарніруйте картопля. Коли картопля буде готовий, зробіть розріз гострим ножем у верхній частині бульби. Складіть кілька разів паперовий рушник і помісити поверх розрізу. Іншою рукою натисніть зверху, щоб шкірка картоплі розкрилася. Злегка розімніть м'якоть вилкою і покладіть добавки за своїм вибором, наприклад:
    • сметану;
    • Зелена цибуля;
    • дрібно нарізану і обсмажену бекон;
    • тертий сир;
    • перець чилі;
    • обсмажений фарш з яловичини.

Метод 2 з 3: Приготуйте картопля шматочками

  1. 1 Виберіть картопля. Щоб приготувати картоплю шматочками, вам буде потрібно картоплина середнього або великого розміру. Віддавайте перевагу сортам картоплі з високим або середнім вмістом крохмалю, наприклад, "Беллароза" або "Каратоп". Якщо немає можливості дізнатися сорт картоплі, візьміть той, де на упаковці вказано "Для варіння". Ретельно вимийте бульба щіткою, сполосніть та висушіть паперовим рушником.
  2. 2 Розріжте картоплю. Розріжте бульба на кубики розміром близько 2,5 сантиметрів. Покладіть кубики в посуд, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі.Розподіліть шматочки картоплі, щоб вони рівномірно покривали дно посуду.
  3. 3 Додайте приправи. Збризніть шматочки картоплі оливковою олією (на це буде потрібно приблизно столова ложка масла). Посипте картоплю приправами за своїм вибором, наприклад, сіллю і чорним меленим перцем, готової приправою для страв з картоплі, орегано або часниковим порошком. Перемішайте картопля, щоб масло і приправи покривали все кубики рівномірно.
  4. 4 Закрийте посуд і поставте в мікрохвильовку. Щільно закрийте посуд з картоплею кришкою або харчовою плівкою. Потрібно, щоб пар залишався всередині посуду: за рахунок цього картопляні кубики зваряться і підрум'яняться. Увімкніть піч на максимальний режим і готуйте картоплю протягом 5-10 хвилин.
  5. 5 Перевірте готовність картоплі. Через п'ять хвилин після початку приготування дістаньте картопля з печі і перевірте, чи готовий він. Проколіть кубик вилкою - якщо картопля м'який і зубці виделки легко входять в м'якоть, картопля готовий. Якщо шматочки все ще тверді, значить, вони ще не готові. Продовжуйте готувати картоплю ще хвилину, потім повторіть перевірку і так до тих пір, поки картопля не стане м'яким.

Метод 3 з 3: Як приготувати картопляне пюре

  1. 1 Ретельно вимийте і висушіть великий бульба картоплі. Ретельно вимийте картоплину за допомогою щітки і обсушити бульба. Помістіть бульба в мікрохвильову піч. Шкірка картоплі повинна бути цілою, тому не потрібно ні надкаливают картопля, ні знімати з нього шкірку.
    • Вам потрібно взяти картоплину з товстою шкіркою і високим вмістом крохмалю. Найкраще для ваших цілей підійде картопля сорту "Рів'єра", але можна також взяти і інший картопля, наприклад, популярного сорту "Ред Скарлет". Якщо хочете, можете взяти для цих цілей навіть солодка картопля - батат.
  2. 2 Накрийте і готуйте. Накрийте посуд харчовою плівкою, залишивши один край відкритим. Поставте в мікрохвильову піч і готуйте на максимальному режимі протягом 5 хвилин. Дістаньте посуд з печі, відкрийте плівку і перевірте, чи готовий ваш картопля. Якщо бульба все ще твердий, поверніть його назад, включіть мікрохвильовку ще на одну хвилину, після чого знову перевірте готовність картоплі.
  3. 3 Очистіть картопля від шкірки. Одягніть прихватку або візьміть кухонні щипці і дістаньте картоплину з посуду, в якій вона готувалася. Охолодіть бульба під струменем холодної води протягом 15 секунд. Зробіть надріз на одному боці бульби і акуратно зніміть шкірку цілком.
  4. 4 Розімніть картоплю в пюре. Покладіть очищену картоплю в миску і додайте туди ж 1/2 склянки (120 мл) молока, 1/2 склянки (120 мл) вершків (їх можна замінити сметаною або несолодким йогуртом) і 1 столову ложку вершкового масла. За допомогою Картоплем'ялки або великий вилки розімніть картоплю до отримання однорідної пюре. Додайте сіль і перець за смаком.
  5. 5 Смачного!

Що вам знадобиться

  • Картопля (сорти «Для варіння»)
  • Посуд, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі
  • Паперові рушники
  • Харчова плівка
  • приправи
  • Оливкова олія
  • Вершкове масло
  • Добавки до картоплі
  • Картофелемялка