Як приготувати вівсяну кашу

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 11 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ПРАВИЛЬНАЯ КАША, за 2 минуты из овсяных хлопьев! #Рецепт !
Відеоролик: ПРАВИЛЬНАЯ КАША, за 2 минуты из овсяных хлопьев! #Рецепт !

Зміст

1 Насипте вівсяну крупу в миску, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі. Як правило, для більшості видів вівсяної крупи середній розмір порції становить близько 1/2 склянки (45 г). Якщо ви використовуєте вівсяну крупу швидкого приготування, просто відкрийте пачку з крупою і пересипте її вміст в миску. Як правило, вівсянка швидкого приготування фасується порційно. В цьому випадку вам не доведеться робити вимірювання.
  • Використовуйте мірний стаканчик, щоб відміряти необхідну кількість крупи.
  • 2 Додайте 1 склянку (240 мл) води і перемішайте. Візьміть мірний стаканчик і налийте в нього 1 стакан (240 мл) холодної води. Потім вилийте воду в миску зверху на вівсяну крупу. Добре перемішайте, щоб вода рівномірно була розподілена по всій крупі. У вас не повинно бути грудочок або сухий вівсянки.
    • Вам може здаватися, що 1 стакан (240 мл) води - це занадто багато для ½ склянки (45 г) вівсяної крупи. Однак зверніть увагу на те, що вівсянка дуже швидко вбирає воду під час приготування.
    • Якщо ви хочете приготувати більш жирну вівсянку з вершковим смаком, використовуйте молоко замість води.
  • 3 Поставте вівсянку в мікрохвильову піч на 1,5-2 хвилини. Візьміть миску з вівсянкою і поставте її в мікрохвильову піч. Готуйте, встановивши високий температурний режим. Якщо ви хочете приготувати більш м'яку вершкову вівсянку, що не готуйте її довше 1 ½ хвилини. Якщо ви віддаєте перевагу більш густу кашу, готуйте протягом 2 хвилин або навіть трохи довше.
    • Якщо ви використовуєте звичайну вівсяну крупу, збільште час приготування до 2,5-3 хвилин, щоб у вас вийшла ніжна каша.
  • 4 Перемішайте вівсянку. Дістаньте миску з мікрохвильової печі. Пам'ятайте, вона буде гарячою! Перешкодьте вівсянку. Ваша каша готова до вживання.
    • Зачекайте, поки вівсянка охолоне протягом хвилини або двох, перш ніж пробувати її на смак.
  • 5 Додайте додаткові інгредієнти. На цьому етапі можна додати здорові і смачні інгредієнти, такі як масло, мед, вершки, свіжі ягоди, сухофрукти або смажені горіхи. Просто додайте бажану кількість улюбленого інгредієнта і насолоджуйтеся улюбленою стравою.
    • Зверніть увагу на те, що пакетована вівсянка швидкого приготування вже містить різні добавки. Як правило, до складу такої вівсянки входить коричневий цукор, кориця і яблука. Тому в таку кашу ви можете не додавати додаткові інгредієнти.
  • Метод 2 з 4: Приготування вівсяної крупи на плиті

    1. 1 Налийте в невелику каструлю 1 стакан (240 мл) води або молока. Використовуйте мірний стаканчик, щоб відміряти потрібну кількість рідини. Вівсяна крупа, приготована в киплячій воді, збереже свою первісну твердість і приготується швидше. Вівсянка, приготована з молоком, має більш м'яку і кремову консистенцію.
      • Ви можете використовувати невелику каструлю, так як крупа повинна бути частково занурена в воду під час приготування.
      • Цим методом приготування слід користуватися тільки в тому випадку, якщо ви готуєте кашу з цільнозерновий вівсяної крупи. Якщо ви використовуєте вівсяні пластівці швидкого приготування, готуйте їх в мікрохвильовій печі.
    2. 2 Доведіть воду або молоко до кипіння. Нагрівайте воду або молоко в каструлі на середньому вогні, поки рідина не почне міхур. Це оптимальна температура для приготування вівсяної крупи. Додавайте крупу тільки в киплячу воду або молоко. В іншому випадку ваша каша буде занадто рідкою.
      • Ви також можете змішати молоко з водою, якщо хочете приготувати вершкову вівсянку низькій калорійності.
      • Слідкуйте за тим, щоб вода і молоко не випарувалися, так як вівсянка може підгоріти.
    3. 3 Додайте ½ чашки (45 г) вівсяної крупи і перемішайте. Відміряйте потрібну кількість за допомогою мірного стаканчика. ½ склянки (45 г) вівсяної крупи вважається стандартною порцією для однієї людини. Якщо ви хочете приготувати більше вівсяної каші, додайте ще ½ склянки (45 г) вівсяної крупи і ¾-1 стакан (180-240 мл) води або молока.
      • Посоліть, щоб поліпшити смак каші.
    4. 4 Варіть вівсянку на повільному вогні, поки вона не досягне бажаної консистенції. Періодично помішуйте. Але не перестарайтеся. Точний час приготування варіюється в залежності від кількості та виду вівсяної крупи, яку ви використовуєте. Замість того щоб дивитися на годинник, краще стежте за консистенцією каші.
      • Може знадобитися 8-10 хвилин на приготування вівсяної крупи. Вівсяна крупа з цільних зерен готується довше - близько 20 хвилин.
      • Часте помішування руйнує корисний крохмаль, через що вівсянка стає клейкою і втрачає свій смак.
    5. 5 Приберіть каструлю з вогню. Коли вівсянка досягне бажаної консистенції, перекладіть її в блюдо. Використовуйте ложку або лопатку, щоб зібрати кашу з бічних сторін каструлі. Використовуйте досить велике блюдо, щоб в нього могла поміститися не тільки каша, але і добавки, які ви будете використовувати.
      • Зверніть увагу на те, що вівсянка буде ставати густішою в міру того, як вона буде остигати. Тому приберіть каструлю з плити трохи раніше, ще до того, як каша придбає бажану консистенцію.
    6. 6 Додайте додаткові інгредієнти. Поки вівсянка гаряча, додайте шматочок вершкового масла, ложку натурального арахісового масла або жменю родзинок. Якщо ви любите солодку кашу, посипте її коричневим цукром, додайте кленовий сироп, мед або консервовані фрукти.
      • Такі спеції як кориця, мускатний горіх і гвоздика можуть урівноважити солодкий смак каші.
      • Зачекайте, поки каша охолоне, перш ніж її є.

    Метод 3 з 4: Запарювання вівсянки

    1. 1 Закип'ятіть воду в чайнику. Якщо ви використовуєте звичайний чайник, наберіть в нього воду і поставте на плиту. Також можна використовувати електрочайник. Поки вода підігрівається, ви можете перейти до наступних етапів.
      • Цей метод можна використовувати для вівсянки швидкого приготування, а також для крупи з цільних зерен.
    2. 2 Насипте ½ склянки (45 г) вівсяної крупи в миску. Така порція розрахована на одну людину. Якщо ви хочете приготувати більше вівсянки, додайте 0,5-1 стакан (120-240 мл) окропу на 0,5 склянки (45 г) крупи.
      • Використовуйте мірний стаканчик, щоб відміряти потрібну кількість крупи і води.
      • Додайте щіпку солі в суху крупу, щоб поліпшити смак страви.
    3. 3 Налийте окріп в миску з крупою. Після того, як вода закипить, відкрийте носик чайника, щоб випустити пар. Помішуйте крупу, коли додаєте воду. Якщо ви віддаєте перевагу ніжну вівсянку, додайте 1 ¼ склянки (300 мл) води. Якщо вам подобається густа вівсянка, додайте ¾-1 стакан (180-240 мл) води.
      • Вівсяна каша в процесі приготування стане густішою, тому додайте трохи більше води.
    4. 4 Зачекайте, поки вівсянка охолоне, перш ніж її є. Після того, як ви заллєте вівсянку окропом, вона повинна трохи настоятися. Будьте обережні, не обпечіться. Насолоджуйтеся смаком вівсянки після того, як вона трохи охолоне.
      • Додайте трохи вершків або грецького йогурту, щоб вівсянка охолола швидше.
    5. 5 Додайте додаткові інгредієнти. Якщо ви хочете приготувати солодку кашу, додайте мед, коричневий цукор або кленовий сироп. Крім того, можна додати шматочки банана, гранола або шматочки напівсолодкого шоколаду. Нарешті посипте цукром кориці і приправою для яблучного пирога.
      • Якщо вам хочеться внести різноманітність, експериментуйте з незвичайними смаками і ароматами - додайте сушену вишню, фісташки або кокосову стружку.
      • Подавайте вівсянку як мисочку асаї. Змішайте подрібнені ягоди асаї, а також додайте інші корисні інгредієнти, такі як насіння Чіа, горіхове масло і свіжі фрукти.

    Метод 4 з 4: Наполягання вівсянки протягом ночі

    1. 1 Насипте 0,5 склянки (45 г) цільнозернових вівсяних пластівців в невелику ємність. Скляна банка з кришкою, що загвинчується для консервації ідеально підходить для цієї мети, оскільки ви можете легко відміряти потрібну кількість вівсяних пластівців. Однак можна використовувати і іншу ємність. Після того, як ви помістіть вівсяні пластівці в банку або в обрану ємність, добре струсіть її, щоб у вас вийшов рівний шар вівсяної крупи.
      • Вибирайте цей метод, якщо ви готуєте цільнозернові вівсяні пластівці. Вівсяна крупа швидкого приготування відразу стане м'якою, коли ви додасте в неї рідину. Вівсяна крупа з цільних зерен не стане м'якою занадто швидко. Вона збереже свою форму.
      • Якщо вранці ви зазвичай поспішайте, перекладіть вівсянку в пластиковий контейнер з кришкою і ласуйте нею по шляху.
    2. 2 Додайте молоко або замінник молока. Налийте 0,5 склянки (120 мл) холодного молока або використовуйте мигдальне, кокосове або соєве молоко. Візьміть однакову кількість вівсяних пластівців і молока.
      • Можливо, вам не вдасться досягти бажаної консистенції з першого разу. Якщо вівсянка вийде занадто рідкою, зменшите кількість молока. Якщо вона вийде дуже сухою, додайте трохи рідини перед подачею.
    3. 3 Перемішайте вміст ємності. Заважайте, поки не досягнете однорідної консистенції. В іншому випадку у вашій каші будуть сухі грудочки.
      • На цьому етапі також можна додати додаткові сухі інгредієнти, наприклад насіння Чіа, льону і спеції.
    4. 4 Поставте ємність з вівсянкою в холодильник. Накрийте контейнер і помістіть його на середню полицю холодильника. Вівсяні пластівці будуть вбирати молоко і ставати більш м'якими і об'ємними. Через 3-5 годин вівсянка буде готова до вживання. Залиште ємність в холодильнику на 7-8 годин, щоб отримати вівсяну кашу оптимальної консистенції.
      • Якщо у ємності, яку ви вибрали, немає кришки, використовуйте поліетиленову плівку або алюмінієву фольгу замість кришки.
      • Якщо ви залишите ємність з вівсяними пластівцями в холодильнику більше ніж на 10 годин, ваша каша перетвориться в неїстівну масу.
    5. 5 Додайте додаткові інгредієнти. Після того, як ви дістанете вівсянку з холодильника, додайте такі інгредієнти, як мед, грецький йогурт або шоколадно-горіхову пасту. Якщо ви віддаєте перевагу більш корисні інгредієнти, використовуйте свіжі фрукти і горіхове масло без цукру.
      • Додайте бананове пюре, щоб зробити кашу солодкої. Не використовуйте традиційні підсолоджувачі.
      • Підійдіть творчо до вибору додаткових інгредієнтів! Ви можете спробувати різні комбінації смаків.
      • Якщо ви не хочете їсти холодну вівсянку, підігрійте її в мікрохвильовій печі протягом однієї-двох хвилин.

    Поради

    • Якщо вівсянкою ласують всі члени вашої родини, приготуйте різні види добавок. У вас буде свій міні-бар додаткових інгредієнтів для вівсянки.
    • Використовуйте мигдальне, кокосове або соєве молоко в якості замінника молочних продуктів, якщо ви віддаєте перевагу більш поживний і низькокалорійний сніданок.
    • Ви можете зварити велику порцію каші і тримати її в холодильнику. Далі відкладіть стільки, скільки зможете з'їсти, додайте 1-2 столові ложки води або молока і розігрійте кашу в мікрохвильовій печі.

    попередження

    • Помийте каструлю відразу після приготування вівсяної каші. Не залишайте залишки каші в каструлі, інакше вона присохне до стінок і вам буде важко очистити посуд.
    • Ніколи не залишайте киплячу каструлю або чайник без нагляду. Це не тільки може стати причиною пожежі, але ви також ризикуєте зіпсувати свій сніданок!

    Що вам знадобиться

    Приготування вівсяної крупи в мікрохвильовій печі


    • Мікрохвильова піч
    • Ємність для приготування
    • Мірний стаканчик (як для сухих, так і для рідких інгредієнтів)
    • ложка

    Приготування вівсяної крупи на плиті

    • Невелика каструля або миска
    • Мірний стаканчик (як для сухих, так і для рідких інгредієнтів)
    • ложка

    запарювання окропом

    • Чайник
    • Мірний стаканчик (як для сухих, так і для рідких інгредієнтів)
    • ложка

    Наполягання вівсянки протягом ночі

    • Скляна банка з кришкою, що загвинчується для консервації або схожа ємність
    • Мірний стаканчик (як для сухих, так і для рідких інгредієнтів)
    • ложка