Як прочистити дренажну трубу

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 20 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ТРИ СПОСОБА ОЧИСТКИ ДЫМОХОДА ОТ САЖИ // деревенские будни
Відеоролик: ТРИ СПОСОБА ОЧИСТКИ ДЫМОХОДА ОТ САЖИ // деревенские будни

Зміст

Дренажні труби, як правило, майже не потребують обслуговування, але іноді вони можуть засмітитися або прийти в непридатність. Візьміть на прокат електричний каналізаційний трос, вставте його в трубу і слід очистити. Проводьте щорічні перевірки, щоб підтримувати дренаж в хорошому стані і запобігти повені чи пошкодження, викликані непоміченими закупорками. Якщо ви не хочете займатися обслуговуванням і очищенням засмічення самостійно, найміть фахівця, який про все подбає сам.

кроки

Частина 1 з 2: Прочистите дренажну трубу

  1. 1 Візьміть на прокат електричний каналізаційний трос. Щоб прочистити дренажну трубу, візьміть на прокат електричний каналізаційний трос (або бур). Він являє собою котушку кабелів з роздвоєним буром на кінці, що працює від мотора. Зателефонуйте в 2-3 місця, де дають інструменти на прокат (наприклад, в будівельний магазин або в пункт прокату інструментів), щоб порівняти ціни. За півдня прокату електричного каналізаційного троса вам доведеться заплатити близько 5000 рублів (вартість залежить від регіону проживання). Виберіть модель з ємністю барабана від 15 до 30 метрів кабелю (в залежності від довжини труби) і віддайте перевагу апарату з діаметром кабелю 1,9 см.
    • Походіть по місцевим будівельним магазинам, щоб знайти, де можна взяти каналізаційний трос на прокат.
  2. 2 Приготуйтеся до того, що вам доведеться перевозити великоваговий вантаж. Якщо у вас немає вантажного автомобіля, фургона або позашляховика, позичте його або попросіть друга перевезти трос - він занадто важкий, щоб везти його в багажнику. Попросіть співробітника служби прокату допомогти вам покласти пристрій в авто, а також заручитися допомогою члена сім'ї, друга або сусіда, щоб дістати його з авто, коли приїдете додому. Якщо вам доводиться все робити самостійно, використовуйте трап, щоб дістати пристрій з авто.
    • У більшості каналізаційних тросів збоку є два колеса, за допомогою яких пристрій можна переміщати по землі.
  3. 3 Вставте трос в трубу. Доберіться до дренажної труби. Якщо дренажна труба з'єднується з водостічної, то спочатку від'єднайте їх. Увімкніть трос і повільно вставте бур в трубу.
    • Щоб уберегти руки при роботі з кабелем, надіньте щільні рукавички.
  4. 4 Зупиніться, коли відчуєте опір. Коли трос зустріне опір (вказуючи на те, що він досяг закупорки або повороту в трубі), перестаньте вставляти його в трубу і поверніть зовсім небагато назад, щоб вивільнити бур. Почніть знову повільно вставляти трос далі в трубу. Трос або пройде поворот, або почне обертатися через закупорку, що дозволить буру її пробити.
    • Можливо, вам доведеться трохи покрутити кабелем і злегка посувати його вперед-назад, щоб він пройшов поворот.
  5. 5 Дістаньте трос повністю, якщо засмічення занадто великий. Якщо вам попадеться занадто великий засмічення, пробити який тросом не вдасться, дістаньте його весь з труби. Для цього обережно потягніть його на себе і включіть зворотний хід на барабані (якщо в цьому виникне необхідність). Витріть трос мокрою ганчіркою, коли виймете його з труби, щоб прибрати з нього бруд. Вимкніть пристрій і приберіть сміття (наприклад, частини коренів, листя і так далі) з бура.
  6. 6 Повторіть процес, поки не прочистите трубу. Знову вставте трос в трубу і продовжуйте до тих пір, поки не прочистите закупорку. Коли з засміттям буде покінчено, вода та інше сміття знову почнуть текти по трубі.Зазвичай для пробивання засмічення і прочищення дренажної труби весь процес доводиться повторити 2-3 рази.
  7. 7 Промийте трубу зі шланга. Вставте в трубу садовий шланг і включіть подачу води, щоб змити сміття, що залишилося. Про всяк випадок вставте шланг, поки трос все ще знаходиться в трубі, щоб промити його перед останньою прочищенням труби. Не вимикайте воду протягом 5 хвилин або поки не прочистите трубу.
    • Якщо у вас є мийка високого тиску, скористайтеся нею, щоб промити трубу.
  8. 8 Викличте фахівця. Якщо вам так і не вдасться пробити засмічення, зателефонуйте в службу прочищення каналізації, щоб не пошкодити труби тросом. Знайдіть декілька фірм (в інтернеті або в газеті), щоб порівняти ціни і наявність вільного часу. Врахуйте, що ціни можуть бути різними, але звичайна очищення дренажу коштує приблизно 100 рублів за погонний метр.

Частина 2 з 2: Слідкуйте за дренажної трубою

  1. 1 Регулярно прочищати дренажну трубу. Регулярна прибирання дренажної труби необхідна, щоб запобігти скупченню бруду і сміття, через які в ній може утворитися засмічення. Десь раз на тиждень садовими граблями прибирайте поверхню дренажу від сміття, який може перешкоджати потоку води. У разі наявності поруч споруд, шторму та інших інцидентів, які можуть привести до утворення зайвого сміття, прибирайте територію якомога швидше, щоб запобігти утворенню засмічень.
    • Якщо у зливу є решітка, обов'язково зніміть її, очистіть всередині зливу і кожну щілину решітки.
  2. 2 Раз на рік проводите огляд дренажу. Хоча дренажні труби можуть стояти багато років без будь-яких проблем, раз на рік їх необхідно перевіряти, щоб переконатися у відсутності закупорок. Заплануйте робити це регулярно і краще в теплу пору року (наприклад, влітку, коли ви у відпустці і немає снігу і сильних дощів). Проводьте огляд до того, як зайнятися іншими проектами на території (наприклад, посадкою саду або будівництвом тераси), на випадок якщо вам доведеться ремонтувати трубу.
    • Якщо на вулиці йде сильний дощ, огляньте дренажну систему і дізнайтеся, чи швидко стікає вода або вона десь накопичується.
  3. 3 Візьміть на прокат обладнання для перевірки труб. Зверніться в кілька будівельних магазинів або пунктів прокату інструментів, щоб порівняти ціни на обладнання для перевірки труб. Ці троси з крихітними відеокамерами вставляються в слив і передають записується зображення на монітор, що дозволяє побачити закупорки, пошкодження та інші проблеми з трубами. Моделі розрізняються за характеристиками, якістю і доступності, тому ціна на них може сильно відрізнятися в залежності від того, де ви живете, і потреб.
    • Для виявлення звичайної закупорки або пошкодження вистачить і дешевших моделей.
  4. 4 Зверніться до професіонала. Якщо самостійний огляд дренажних труб не дав потрібних результатів або ви просто хочете переконатися в справному стані дренажної системи, зверніться за допомогою до фахівця. Він зможе швидко і ефективно перевірити всю систему, після чого повідомить, чи є проблема, яка призводить до течі, затоплення або пошкодження.

Поради

  • Якщо дренажна труба з'єднується з водостоком, очищайте жолоби і водостічні труби під час щорічної перевірки. Купіть грати для жолобів, щоб в труби не потрапляв сміття.