Як вивчити англійську мову

Автор: Clyde Lopez
Дата Створення: 22 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як швидко вивчити англійську мову?
Відеоролик: Як швидко вивчити англійську мову?

Зміст

У випадку з іноземними мовами на зразок англійської бажання підвищити ефективність навичок навчання може здатися важко здійснюваною завданням. На щастя, існує чимало порад і прийомів, які допоможуть вивчити англійську або іншу іноземну мову. Також використовуйте захоплюючі й ефективні методи навчання.

кроки

Метод 1 з 3: Основи мови

  1. 1 Зробіть флеш-картки, Щоб поповнювати словниковий запас і краще розібратися з граматикою. Флеш-картки - це відмінний спосіб розширити словниковий запас, а також вивчати граматику при будь-якому рівні володіння мовою. Завжди носіть з собою комплект таких карток і переглядайте щоразу, коли видається вільна хвилина. Картки можна зробити своїми руками або купити готовий набір.
  2. 2 Позначте назви предметів в будинку за допомогою наклейок. Купіть клейку папір для нотаток і щодня позначайте різні побутові предмети за допомогою наклейок з назвами на англійській мові, щоб краще запам'ятати переклад. Це простий і веселий спосіб регулярно поповнювати словниковий запас новими словами.
    • Наприклад, наклейте написи на лампу, холодильник, парту, комп'ютер і обідній стіл.
  3. 3 Використовуйте Duolingo. Duolingo - безкоштовне онлайн-додаток для вивчення мов, в основі якого лежать інтерактивні адаптивні гри, які дозволяють вивчати слова, граматику та інші аспекти мови. Намагайтеся використовувати додаток кожен день, щоб покращувати свої навички.
    • Створіть безкоштовну обліковий запис і використовуйте додаток на смартфоні, ПК і планшеті.
  4. 4 Використовуйте матеріали сайту Guardian Teacher Network. The Guardian - це джерело новин на англійській мові, який надає безкоштовні навчальні матеріали. В даному розділі зібрані і систематизовані різні матеріали для вивчення англійської мови! Почніть працювати з матеріалами, щоб вивчити основи мови, починаючи з алфавіту.
    • Big Grammar Book (Велике посібник з граматики) налічує 101 друковану таблицю. Така допомога буде корисно як для початківців, так і для учнів з більш високим рівнем знань. Всі матеріали надані сайтом EnglishBanana, який пропонує безкоштовні таблиці та поради з вивчення мови.
    • Посібники Big Resource Book (Велика книга ресурсів) і Big Activity Book (Велика книга занять) - це додаткові збори таблиць і уроків, які допоможуть вам при вивченні англійської мови.
    • Скористайтеся "інструментами", представленими на сайті Guardian. Набори інструментів надані незалежними фахівцями в області мови і включають уроки по конкретним темам з ілюстраціями.
  5. 5 Займайтеся певну кількість часу кожен день. Виділяйте двадцять хвилин або цілу годину на навчання.Улаштуйтеся в зручному місці подалі від телевізора, вимкніть телефон (якщо ви не використовуєте його для занять) і почніть займатися. Крім традиційних методів навчання існує чимало інших способів, особливо коли справа стосується англійської мови в сучасному світі.
    • Якщо ви вчіть англійську в школі, то переглядайте всі завдання після того, як їх перевірить учитель. Завжди корисно приділити хвилину уваги попереднім домашнім завданням. Такий підхід допоможе регулярно освіжати в пам'яті набуті знання. Звертайте увагу на помилки і намагайтеся виправити всі недоліки.
    • Проходьте безкоштовні тести онлайн. В інтернеті можна знайти чимало тестів, які допоможуть перевірити ваш словниковий запас, знання граматики, складання пропозицій та інших аспектів мови.
    • Використовуйте аудіо-уроки. Якщо ви кожен день проводите багато часу в дорозі, то заведіть звичку прослуховувати уроки англійської мови, які допоможуть вам придбати нові знання і поліпшити вимову.
  6. 6 Займайтеся з одним. Разом опрацьовуйте флеш-картки або розмовні діалоги. Навіть якщо ваш друг знає мову краще, ви зможете багато чого в нього навчитися і розібратися в складних темах.
    • Вивчати мови непросто. Допомога і участь одного в заняттях будуть корисні навіть в тому випадку, якщо ви не працюєте за конкретною програмою.
    • Перевіряйте домашні завдання один одного, якщо ви вчитеся в одному класі. Це поліпшить ваші оцінки і допоможе придбати більш глибокі знання.
    • Якщо поруч є людина, яка здатна відповісти на ваші запитання, то навчання буде йти набагато швидше і приємніше. Незабаром і ви зможете відповідати на питання інших!
  7. 7 Звертайте увагу на синоніми. Існує думка, що англійська мова багато запозичує з інших мов, тому різні слова часто можуть описувати одне і те ж поняття. При цьому не слід вважати, що все синоніми є взаємозамінними. Невеликі відмінності значень можуть вилитися в непорозуміння при використанні таких слів.
    • Наприклад, слова "emaciated" (виснажений) і "thin" (худий) мають схожі значення, але при цьому не є взаємозамінними. Виснаженим називають людину, яка настільки худий, що має нездоровий вигляд. Словом "худий" можна описати стрункого, здорового і привабливого людини.
    • Перед використанням перевіряйте тлумачення синонімічних слів. Так ви не тільки поповните словниковий запас, а й придбаєте більш глибокі знання мови.
  8. 8 Запам'ятовуйте слова з незвичайним написанням. Різні способи передачі однакових звуків ускладнюють процес вивчення англійської мови. Якщо вам не вдається правильно використовувати певне слово, то подивіться його правопис в інших формах. Спочатку це здатне вибити вас з колії, але так ви зрозумієте, що особливістю правопису англійських слів можна назвати велику кількість винятків, які необхідно просто запам'ятати.
    • Наприклад, в деяких словах є букви, що не вимовляються, наприклад, "knife" (ніж) або "honor" (честь).
    • Також існують правила щодо порядку голосних в деяких випадках на кшталт "i" перед "e" (майже завжди, але з винятками!) Або заміни "y" на "ies" в формах множини.
  9. 9 Уважайте невеликі відмінності в значеннях дієслів. Додатковою складністю при вивченні англійської мови можуть стати дієслова. У ньому існує чимало дієслів, які мають схожі значення, але при цьому сильно змінюють значення пропозицій, в яких вони використовуються.
    • Наприклад, фрази "May I?" (Чи можна мені?) І "Can I?" (Чи можу я?) Мають різні (хоча і схожі) значення. Дієслово "May" використовується як ввічлива спроба отримати дозвіл, а "can" - швидше питання про можливість або неможливість чогось.
    • Ознайомтеся з загальновживаними дієсловами, щоб уникнути подібних помилок.
  10. 10 Правопис може вводити в оману. В усному англійською мовою чимало слів, які вимовляються по-різному навіть в разі схожого написання.Це може стати причиною помилок у вимові.
    • Наприклад, слова "bough" (гілка), "tough" (жорсткий) і "cough" (кашель) відрізняються тільки однією буквою, але кожне з них вимовляється по-різному.

Метод 2 з 3: Усна і письмова мова

  1. 1 Практикуйте усне мовлення при першій-ліпшій можливості. Якщо у вас є партнер по навчанню, який також вивчає англійську мову, спробуйте спілкуватися між собою виключно англійською мовою. Можливі незручні ситуації, але немає краще практики, ніж спілкуватися на мові, якою ви хочете опанувати.
    • Знайдіть підробіток, для якої необхідна усна англійська мова. Шукайте такі компанії, в яких велика кількість клієнтів складають іноземні туристи. Сьогодні англійська мова стала міжнародною мовою спілкування для багатьох мандрівників.
    • Завдяки такому поширенню можна використовувати повсякденне спілкування з незнайомими людьми, щоб практикуватися в усному мовленні. Наприклад, при замовленні їжі або купівлі в магазині у великому місті вітайте касира англійською мовою. Якщо вам дадуть відповідь на англійському, то це шанс отримати розмовну практику.
  2. 2 Пишіть на англійському не тільки під час уроків. Крім офіційних занять використовуйте письмову англійську в таких аспектах, які вам цікаві. Наприклад, можна вести щоденник на англійській мові і щовечора робити нові записи. Переказуйте події тижня, що минув або записуйте свої думки.
    • Ви почнете без особливих зусиль застосовувати на практиці нові знання, які придбали на заняттях з граматики.
    • Переписуйтеся з одним англійською мовою. Це відмінний спосіб практикуватися в мові, оскільки вам доведеться читати і писати.
  3. 3 Практикуйте усну і письмову мову в навчальних спільнотах в інтернеті. Якщо ви не можете знайти надійного партнера для практики усного мовлення, то завжди можна використовувати інтернет. Люди вивчають англійську мову в усьому світі, тому ви знайдете безліч бажаючих стати вашим партнером по навчанню! Існують цілі сайти, присвячені спільному вивченню різних мов.
    • Використовуйте сервіс Speaky. Налаштуйте безкоштовну обліковий запис на сайті Speaky і знаходите партнерів для спілкування на основі спільних інтересів. Цей сервіс дозволяє спілкуватися за допомогою простих письмових повідомлень або аудіо та відео-дзвінків. Ще є мобільний додаток Speaky, завдяки якому можна спілкуватися на ходу.
    • Ви можете подивитися на сайт Coeffee.com. Це ще одне навчальне співтовариство в інтернеті, в якому можна грати в колективні ігри, спрямовані на вивчення нових слів і фраз.
  4. 4 Приділяйте особливу увагу вимові. Читайте вголос і дивіться транскрипцію слів, в правильну вимову яких ви не впевнені. Це може здаватися дивним, але таке читання вголос допоможе краще освоїти усне мовлення.
    • Щоб додати дивацтва і творчого натхнення, читайте поезію англійською мовою і переклади своїх улюблених віршів чи оповідань. Ознайомтеся з англійськими римами, щоб краще розбиратися в вимові певних слів.
    • Записуйте себе на диктофон. Слухайте записи і знаходите слова і звуки, з якими у вас виникають проблеми. Ви можете не помітити помилку, коли вимовляєте слово вголос, проте на записи все буде помітно, оскільки ви почуєте себе з боку.

Метод 3 з 3: Повсякденний мову

  1. 1 Кожен день читайте на англійській мові. Читайте книги, газети або статті в інтернеті. Такий метод значно розширить ваш словниковий запас, а також допоможе письмово і усно розмовляти про культуру англомовних країн і поточні події. Поставте мету читати будь-які англомовні матеріали кожен день.
  2. 2 Дивіться фільми і серіали англійською мовою. Уважно вслушивайтесь в слова акторів. Спочатку може здатися, що вони говорять занадто швидко, тому не бійтеся ставити фільм на паузу і робити перерви. Це захоплюючий спосіб розширити свої знання і познайомитися з мовою без відчуття, ніби ви знаходитесь на уроці.Дивіться фільми, щоб запам'ятати нові слова і набути навичок сприйняття мови на слух!
    • Слухайте подкасти з "повільним англійською мовою". Слухайте подкасти новин, в яких диктори говорять повільно і використовують спрощений англійську мову.
    • Також можна прослуховувати знамениті історичні мовлення англійською мовою і дивитися документальні фільми.
    • Дивіться відеоматеріали без субтитрів. Якщо ви нічого не розумієте, то включите субтитри, але стежте за акторами і читайте текст тільки в тому випадку, якщо не вдається розібрати фразу на слух або вам зустрілися незнайомі слова.
    • Звертайте увагу на незвичні фрази, які широко використовуються носіями мови.
    • Переглядайте свої улюблені фільми англійською мовою без субтитрів. Оскільки ви вже знаєте сюжет і навіть можете пам'ятати деякі репліки, вам буде простіше сприймати слова і фрази англійською.
  3. 3 Веселіться, розслабляйтеся і виконуйте повсякденні дії на англійській мові. Грайте в ігри в слова. Спілкуйтеся з носіями мови. Включайте свої улюблені пісні на англійській мові і підспівуйте.
    • Слухайте радіостанції англійською мовою. Якщо вони не доступні у вашому регіоні, то завжди можна знайти підходящу станцію в інтернеті. Слухайте передачі на цікаві вам теми.
    • Налаштуйте пошукову систему так, щоб вона показувала вам результати тільки на англійській мові. Пошуки можуть займати більше часу, але такий перехід на іншу мову (навіть якщо вам трохи страшно!) - це відмінний метод навчання.