Як продовжити життя кварцових настінних годинників на батарейці

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Як продовжити життя кварцових настінних годинників на батарейці - Суспільство
Як продовжити життя кварцових настінних годинників на батарейці - Суспільство

Зміст

Завдяки технологічним досягненням, були створені ефективні і прості в догляді настінні годинники. В даний час найширше в продажу представлені кварцові годинники. Для відліку часу в них використовуються невеликі кристали кварцу і електричний струм. За таким годинником дуже просто доглядати, тому від вас зазвичай потрібно лише замінити батарейку, коли годинник зупиняються. Якщо ж проблема полягає не в батарейці, в першу чергу необхідно переконатися в тому, що відлічує час стрілки не чіпляються за інші елементи годин. В цілому ж, буде швидше і дешевше повністю замінити зламаний годинниковий механізм (який відміряє час), ніж намагатися полагодити його.

кроки

Метод 1 з 3: Як замінювати батарейки

  1. 1 Відкрийте батарейний відсік. Батарейний відсік можна знайти на задній стінці годин. Цей відсік розташований на невеликій коробочці з годинниковим механізмом. Скористайтеся викруткою, щоб розкрити засувку на кришці батарейного відсіку або відкрутити утримує її гвинт.
  2. 2 Вийміть стару батарейку. Підчепити один з кінців батарейки пальцями. Після цього її можна буде легко вийняти з відсіку. Викиньте розряд батареї.
  3. 3 Очистіть контакти батарейного відсіку. Видаліть з контактів будь-які обсипаються сліди корозії металу. Для очищення контактів скористайтеся вологою ватною паличкою.
  4. 4 Витріть контакти насухо. Чистою ганчіркою або паперовим рушником обережно витріть контакти. Дуже важливо, щоб вони були сухими, коли в години буде вставлена ​​нова батарейка. Якщо у вас немає чистої сухої ганчірочки, дайте контактам самостійно висохнути.
  5. 5 Вставте нову батарейку. Прочитайте вказівки на батарейному відсіку годин щодо того, яка батарейка їм потрібно. Обов'язково правильно розташуйте плюс і мінус батарейки - саме так, як це вказано на батарейному відсіку.

Метод 2 з 3: Як знизити тертя

  1. 1 Огляньте стрілки годинника, не знімаючи скла. Простежте за тим, як цокає годинник під час роботи. З'ясуйте, не потрібно стрільцям додаткова настройка. Стрілки годинника не повинні стикатися між собою. Про необхідність настройки стрілок буде говорити факт їх торкання один об одного при здійсненні оборотів навколо циферблата.
  2. 2 Зніміть з годин скло. Обережно зніміть з годин скло, щоб налаштувати стрілки. Скло повинно просто зніматися.
    • Цей крок не буде потрібно, якщо у годин від початку немає скла.
  3. 3 Переконайтеся в тому, що стрілки годинника не стикаються під час роботи. Якщо вони все ж стикаються, обережно відігніть їх один від одного. Ні в якому разі не згинайте їх занадто сильно. Зігніть стрілки лише настільки, наскільки буде досить, щоб вони більше не чіплялися, коли проходять повз один одного.

Метод 3 з 3: Як замінити годинниковий механізм

  1. 1 Зніміть з годин скло. Якщо циферблат вашого годинника захищений склом, обережно зніміть його. Вам необхідно всього лише підчепити скло і витягнути його з утримує обідка.
    • Даний крок не буде потрібно, якщо у годин немає скла.
  2. 2 Зніміть з годин секундну стрілку. Щоб зняти секундну стрілку, обережно потягніть її на себе. Будьте обережні, коли будете знімати стрілку з годин, щоб випадково не погнути і не пошкодити її.
  3. 3 Зніміть хвилинну стрілку. Далі вам необхідно зняти хвилинну стрілку.Також дотримуйтесь при цьому обережність, щоб не пошкодити і не погнути її.
  4. 4 Зніміть годинникову стрілку. В останню чергу знімається годинникова стрілка. Знову ж будьте обережні, щоб не пошкодити стрілку, коли будете її знімати.
  5. 5 Зніміть старий годинниковий механізм. Годинниковий механізм захований в коробочці, розташованої з тильного боку годин. Обережно натисніть її на себе, щоб зняти. Будьте обережні, щоб не пошкодити циферблат при видаленні старого годинникового механізму.
  6. 6 Встановіть новий годинниковий механізм. Встановіть новий годинниковий механізм на місце старого. Будьте обережні, щоб не пошкодити циферблат, коли будете вставляти новий годинниковий механізм в його центральний отвір.
  7. 7 Поверніть на місце стрілки годинника. Почніть з установки годинникової стрілки, а потім поставте на місце хвилинну стрілку і в останню чергу встановіть секундну стрілку. Будьте обережні, щоб не погнути стрілки, коли будете кріпити їх до годинника. Якщо стрілки будуть чіплятися один за одного, обережно виправите їх так, щоб цього не відбувалося.
  8. 8 Встановіть назад скло. Після складання робочого механізму годинника необхідно повернути на місце захищає циферблат скло. Його потрібно просто замкнути в фіксує обідку.

Поради

  • Обережно поводьтеся з деталями годин, щоб уникнути появи подряпин або пошкоджень на їх лицьовій частині.
  • Постарайтеся не погнути стрілки годинника, коли будете їх знімати.

попередження

  • Згинання стрілок годинника призведе до того, що вони будуть нерівномірно цокати.