Як переглянути вміст DNS кеша

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Ошибка 500 Internal Server Error: что это значит и как исправить
Відеоролик: Ошибка 500 Internal Server Error: что это значит и как исправить

Зміст

Вміст DNS-кешу можна переглянути за допомогою командного рядка (в Windows) або терміналу (в Mac OS X). Цей кеш можна очистити за допомогою ряду команд або через автономний режим на мобільному пристрої.У DNS-кеші міститься інформація про сайти, які ви відвідували, але будь-яка помилка в цьому кеші може привести до того, що такі сайти відкриватися не будуть. Перегляньте і очистіть DNS-кеш, щоб виправити помилки.

кроки

Метод 1 з 3: Як очистити DNS-кеш на мобільному пристрої

  1. 1 Закрийте всі програми, щоб підготуватися до очищення кеша. На мобільному пристрої можна переглянути вміст DNS-кешу, але його можна очистити, щоб усунути відповідні помилки.
    • Обов'язково закрийте веб-браузери.
  2. 2 Відкрийте програму «Налаштування». Прокрутіть вниз і знайдіть розділ «Wi-Fi».
    • На Android-пристрої знайдіть розділ «Бездротові мережі».
  3. 3 Клацніть по «Wi-Fi», а потім пересуньте повзунок у «Wi-Fi» вліво. Дочекайтеся, коли у верхньому лівому куті телефону з'явиться значок передачі даних через стільникову мережу.
    • На Android-пристрої клацніть по повзунку у «Wi-Fi», щоб відключити бездротове з'єднання.
  4. 4 Ще раз пересуньте або клацніть по повзунку у «Wi-Fi». Дочекайтеся, коли з'явиться значок бездротової мережі, а потім поверніться в додаток «Налаштування».
  5. 5 Активуйте автономний режим (режим польоту), а потім вимкніть його. Знайдіть опцію «Режим польоту» у верхній частині додатка «Налаштування» на iPhone. Зачекайте кілька хвилин (значок бездротової мережі у верхньому лівому кутку екрана повинен зникнути), а потім вимкніть режим польоту. Так ви скинете налаштування мережі, а DNS-кеш буде очищено.
    • На Android-пристрої в додатку «Налаштування» натисніть «Ще»> «Режим польоту».
  6. 6 Затисніть кнопку «Режим сну / Пробудження», а потім на екрані проведіть по кнопці «Вимкнути» вправо. Смартфон вимкнеться, а DNS-кеш буде очищено. Увімкніть пристрій через 15 секунд.
    • На Android-пристрої затисніть кнопку харчування, а потім на екрані натисніть «Вимкнути».
  7. 7 Увімкніть смартфон. Для цього затисніть кнопку «Режим сну / Пробудження» або кнопку харчування.
  8. 8 Переконайтеся, що DNS-кеш було очищено. Відкрийте веб-браузер і спробуйте відкрити сайт, який до цього не завантажувався. Тепер ви отримаєте доступ до сайту!
    • Коли ви очистите DNS-кеш, перша завантаження будь-якого сайту буде тривати довше, ніж зазвичай, тому що кеш буде оновлюватися.

Метод 2 з 3: Як переглянути вміст DNS-кешу в Windows

  1. 1 Відкрийте меню «Пуск» і натисніть «Всі програми».
    • В інших версіях Windows натисніть «Усі програми»> «Стандартні».
  2. 2 Натисніть «Система Windows».
  3. 3 Клацніть правою кнопкою миші по «Командний рядок» і в меню виберіть «Запуск від імені адміністратора». Так ви отримаєте повний доступ до командного рядка, тобто зможете вводити системні команди.
  4. 4 Введіть «ipconfig / displaydns» (тут і далі команди вводяться без лапок). Двічі перевірте, чи правильно введена команда, а потім натисніть ↵ Enter, Щоб відкрити вміст кеша.
  5. 5 Перегляньте вміст DNS-кешу у вікні командного рядка. Можна знайти IP-адреси сайтів, які ви часто відвідуєте; також можна очистити DNS-кеш.
    • У DNS-кеші зберігається історія веб-браузера, навіть якщо очистити її через настройки браузера.
  6. 6 Очистіть кеш. Для цього введіть команду «ipconfig / flushdns». Якщо ви зіткнулися з помилками в роботі браузера, очистіть DNS-кеш, щоб усунути їх. Також очищення DNS-кешу призведе до прискорення роботи системи, тому що будуть видалені непотрібні дані.
  7. 7 Переконайтеся, що DNS-кеш було очищено. Відкрийте веб-браузер і спробуйте відкрити сайт, який до цього не завантажувався. Тепер ви отримаєте доступ до сайту!
    • Коли ви очистите DNS-кеш, перша завантаження будь-якого сайту буде тривати довше, ніж зазвичай, тому що кеш буде оновлюватися.

Метод 3 з 3: Як переглянути вміст DNS-кешу в Mac OS X

  1. 1 Відкрийте Spotlight. Значок Spotlight виглядає як лупа і розташований у верхньому правому куті екрану.
  2. 2 Введіть «термінал» (без лапок) і відкрийте програму «Термінал». За допомогою терміналу і команд можна отримати доступ до системної інформації, такої як вміст DNS-кешу.
  3. 3 Введіть «sudo discoveryutil udnscachestats» (тут і далі команди вводяться без лапок). потім натисніть ⏎ Return.
    • Команда «sudo» надає права суперкористувача, за допомогою яких можна отримати доступ до конфіденційної інформації про систему.
    • Команда «discoveryutil» запитує інформацію про DNS-кеші.
    • Команда «udnscachestats» відображає вміст одного з двох розділів DNS-кешу.
  4. 4 У терміналі введіть пароль адміністратора. Це пароль, який використовується для входу в систему. потім натисніть ⏎ Return. У терміналі відобразиться вміст звичайного (одноадресна) DNS-кешу.
    • У звичайному DNS-кеші (UDNS) адреси веб-сайтів (наприклад, Facebook) перетворюються в IP-адреси, щоб полегшити їх пошук в майбутньому.
    • З вашого комп'ютера через UDNS відправляється один запит про IP-адресу сайту на один сервер (незалежно від кількості серверів). Якщо цей сервер перестає відповідати на запити, ви зіткнетеся з помилкою.
  5. 5 У терміналі перейдіть до вмісту звичайного DNS-кешу. Можна знайти IP-адреси сайтів, які ви часто відвідуєте. Якщо ви зіткнулися з помилкою в роботі браузера, швидше за все, вона пов'язана з UDNS.
    • Також в DNS-кеші можна переглянути недавню історію браузера. Щоб отримати повний звіт, необхідно переглянути вміст многоадресного DNS-кешу.
  6. 6 Закрийте і знову відкрийте вікно терміналу. Так ви позбавитеся від командних помилок, коли будете переглядати наступний розділ DNS-кешу.
  7. 7 У терміналі введіть «sudo discoveryutil mdnscachestats». потім натисніть ⏎ Return.
    • Команда «sudo» надає права суперкористувача, за допомогою яких можна отримати доступ до конфіденційної інформації про систему.
    • Команда «discoveryutil» запитує інформацію про DNS-кеші.
    • Команда «mdnscachestats» відображає вміст многоадресного DNS-кешу.
  8. 8 У терміналі введіть пароль адміністратора. Це пароль, який використовується для входу в систему. потім натисніть ⏎ Return. У терміналі відобразиться вміст многоадресного DNS-кешу.
    • У багатоадресну DNS-кеші (MDNS) адреси веб-сайтів (наприклад, Facebook) перетворюються в IP-адреси, щоб полегшити їх пошук в майбутньому.
    • З вашого комп'ютера через MDNS відправляється кілька запитів про IP-адресу сайту на кілька серверів. Якщо один з серверів перестає відповідати на запити, їх отримають інші сервери, тому тут ймовірність виникнення помилки значно менше.
  9. 9 У терміналі перейдіть до вмісту многоадресного DNS-кешу. Можна знайти IP-адреси сайтів, які ви часто відвідуєте.
    • Також в MDNS-кеші можна переглянути недавню історію браузера. За допомогою вмісту одноадресна і многоадресного кешу ви отримаєте повний звіт.
  10. 10 Очистіть DNS-кеш (і). У терміналі введіть «sudo dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder; say cache flushed ». потім натисніть ⏎ Return. Так ви видалите дані веб-сайтів, що призведе до усунення помилок в роботі браузера. Ця команда працює в останній версії OS X (10.11).
    • Наведена вище команда приведе до очищення обох розділів кеша (UDNS і MDNS). Так можна позбутися від поточних помилок і запобігти майбутнім, тому необхідно очистити обидва розділу кеша. Очищення кеш-пам'яті не позначиться на роботі системи.
    • Команда для очищення кеша залежить від версії OS X. З'ясуйте, скільки разів ви використовуєте; для цього відкрийте меню Apple і виберіть «Про це Mac».
    • В OS X 10.10.4 і нових версіях введіть «sudo dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder; say cache flushed ».
    • В OS X 10.10 - 10.10.3 введіть «sudo discoveryutil mdnsflushcache; sudo discoveryutil udnsflushcaches; say flushed ».
    • В OS X 10.7 - 10.9 введіть «sudo killall -HUP mDNSResponder».
    • В OS X 10.5 - 10.6 введіть «sudo dscacheutil -flushcache».
    • В OS X 10.3 - 10.4 введіть «lookupd -flushcache».
  11. 11 Переконайтеся, що DNS-кеш було очищено. Відкрийте веб-браузер і спробуйте відкрити сайт, який до цього не завантажувався. Тепер ви отримаєте доступ до сайту!
    • Коли ви очистите DNS-кеш, перша завантаження будь-якого сайту буде тривати довше, ніж зазвичай, тому що кеш буде оновлюватися.

Поради

  • Увімкніть і вимкніть режим польоту, а потім перезавантажте мобільний пристрій, щоб очистити DNS-кеш.

попередження

  • Створіть резервну копію системи і двічі перевірте правильність введеної команди, перш ніж запустити її в командному рядку або терміналі.
  • Будьте обережні, коли переглядаєте або очищаєте DNS-кеш на публічному або робочому комп'ютері - спочатку запитайте дозволу.