Як розсадити бамбук

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 23 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Лаки бамбук - это НЕ бамбук. Что же это такое? Давайте разбираться вместе. Необычная драцена.
Відеоролик: Лаки бамбук - это НЕ бамбук. Что же это такое? Давайте разбираться вместе. Необычная драцена.

Зміст

Бамбук - витривале трав'яниста рослина, з якого роблять меблі і покриття для підлоги. В саду його можна використовувати в якості великого декоративна рослина або природного густого огорожі. Якщо у вас вже росте бамбук, його легко можна розмножити за допомогою яких вирізаних з основного стебла живців, або кореневищ.

кроки

Метод 1 з 3: Розмноження живцями

  1. 1 Виберіть підходящий інструмент для різання бамбука і простерилизуйте його. Вибір інструмента залежить від того, наскільки товстий і міцний бамбук. Якщо бамбук має тонкі стебла, досить буде гострого ножа. Для більш товстого бамбука може знадобитися ножівка. Який би інструмент ви не вибрали, його слід попередньо простерилізувати побутовим дезинфікуючим засобом, наприклад розведеним хлорним відбілювачем або медичним спиртом.
    • Якщо ви використовуєте для стерилізації відбілювач, спочатку розведіть його водою. На кожну частину відбілювача додайте 32 частини води. Наприклад, на 1 столову ложку (15 мілілітрів) відбілювача слід використовувати 1/2 літра (500 мілілітрів) води.
  2. 2 Відріжте шматочок стебла бамбука довжиною 25 сантиметрів під кутом 45 °. Кожен вирізаний держак повинен містити хоча б 3-4 вузла (оперізують стебло кільця). Щоб держак успішно пустив пагони, його діаметр повинен бути не менше 2,5 сантиметрів.
  3. 3 Нанесіть на один кінець держака стимулятор коренеутворення. Це допоможе черешки швидше пустити коріння, коли ви посадите його в землю. Занурте кінець стебла в стимулятор, а потім струсіть зайвий порошок. Стимулятор коренеутворення у вигляді порошку можна придбати в магазині товарів для саду та городу.
  4. 4 Покрийте другий кінець держака приблизно на 3 міліметри м'яким воском. Підійде м'який соєвий або бджолиний віск. Таким чином ви захистите стебло від гниття і висихання. При цьому віск не повинен закривати центральний отвір.
  5. 5 Занурте держак на 1 вузол в заповнений грунтом горщик. Можна посадити кожен держак в невеликий горщик для розсади. Вставте держак в грунт так, щоб в неї повністю занурився нижній вузол. Утрамбуйте землю навколо держака, щоб в ній не залишалося заповнених повітрям пустот.
  6. 6 Як випливає обприскати грунт водою з пляшки з розпилювачем. Земля повинна стати вологою, але не занадто мокрою на дотик. Вставте в грунт першу фалангу пальця, щоб перевірити, чи достатньо вона волога.
  7. 7 Залийте в центральний отвір держака воду. Це забезпечить держак додаткової водою, поки він буде впроваджуватися у вологому грунті. Раз в два дня перевіряйте рівень води і при необхідності доливайте її, щоб вона заповнювала центр живця.
  8. 8 Тримайте горщики в теплому місці в стороні від прямого сонячного світла і кожен день поливайте землю. Поки живці бамбука вкорінюються, їх слід тримати в основному в тіні, хоча не завадить трохи світла протягом дня. Щодня перевіряйте землю і стежте, щоб вона залишалася вологою. При цьому вода не повинна затримуватися на поверхні грунту. Надмірна кількість води підвищить ризик розвитку кореневої гнилі.
    • Можна надіти на держак пластиковий пакет, щоб утримати вологу, хоча він може рости і без цього.
  9. 9 Через 4 місяці пересадите бамбук. Протягом 3-4 тижнів живці повинні підрости, і з їх вузлів з'являться нові гілки. Тримайте держак в горщику 4 місяці, потім пересадити його в землю.
    • Обережно звільніть землю в горщику за допомогою лопатки або шпателя, щоб її можна було легко дістати. Пересадите бамбук в ямку, обсяг якої буде трохи більше його кореневої системи. Присипте коріння землею і рясно полийте рослину.

Метод 2 з 3: Пророщування живців у воді

  1. 1 Виріжте з молодих пагонів бамбука живці довжиною 25 сантиметрів. Кожен держак повинен містити хоча б два вузла і 2 відрізка стебла між вузлами. Постарайтеся зрізати живці гострим ножем під кутом 45 °.
    • Перш ніж вирізати живці з стебел бамбука, простерилизуйте ніж побутовим дезинфікуючим засобом, наприклад розведеним хлорним відбілювачем або спиртом.
  2. 2 Опустіть нижній вузол держака в ємність з водою в добре освітленому місці. Щоб держак пустив якомога більше коренів, його нижній вузол повинен повністю опинитися під водою. Тримайте держак при температурі не нижче 13 ° C і в такому місці, де він буде отримувати 6 годин непрямого сонячного світла.
    • По можливості використовуйте прозору ємність, щоб ви могли спостерігати за розвитком коренів.
  3. 3 Раз в два дня міняйте воду. Стояча вода швидко втрачає кисень, особливо при пророщування бамбука. Регулярно міняйте воду, щоб держак продовжував отримувати поживні речовини, необхідні йому для подальшого зростання.
  4. 4 Пересадите держак в горщик, коли коріння досягнуть 5 сантиметрів в довжину. Буде потрібно кілька тижнів, щоб держак пустив коріння. Коли вони досягнуть довжини 5 сантиметрів, можна пересадити бамбук в горщик або відкритий грунт, щоб він продовжував зростати. Посадіть держак на глибину 2-3 сантиметри.

Метод 3 з 3: Вирощування бамбука з кореневища

  1. 1 Виріжте садовим ножем частину кореневища з 2-3 ростовими бруньками. Обережно очистіть кореневу систему бамбука від землі. Знайдіть ділянку кореневища з 2-3 ростовими бруньками, тобто такий, з якого ростуть стебла. Можливо, доведеться відрізати стебла від кореня. Виріжте відповідний відрізок кореневища гострим ножем.
    • Не використовуйте темні або плямисті відрізки кореневища. Це ознаки хвороби або присутності шкідників. Такі коріння будуть гірше рости.
    • Відрізуйте кореневище від добре розвиненого і розрослося бамбука, щоб не погубити рослина.
  2. 2 Покладіть кореневище в горщик горизонтально нирками вгору. Засипте в горщик шар грунту для кімнатних рослин. Розмістіть кореневище так, щоб стебла бамбука росли вгору. Якщо на кореневище є стебла, прослідкуйте, щоб їх кінці перебували над грунтом.
  3. 3 Присипте кореневище шаром грунту товщиною близько 8 сантиметрів. Зарийте корінь, щоб він міг розвиватися і рости. Ущільните грунт, щоб він облягав кореневище з усіх боків.
  4. 4 Полийте землю з лійки. Простежте, щоб грунт був вологим, але при цьому на її поверхні не повинна залишатися зайва вода. Занурте палець в землю до другого суглоба, щоб переконатися, що вона досить волога.
    • Раз в два дня перевіряйте пальцем, чи достатньо вологий грунт. Якщо земля здається сухий, полийте кореневище, щоб вона стала вологою, але не занадто мокрою.
    • Надмірна кількість води може призвести до того, що корінь почне гнити. Чи не поливайте бамбук занадто рясно.
  5. 5 Тримайте горщики в тіні протягом 4-6 тижнів. На них не повинен потрапляти пряме сонячне світло. Найкраще розмістити горщики біля відкидає тінь зовнішньої стіни або в тіні великого дерева. Пройде 4-6 тижнів, перш ніж бамбук пустить пагони і проросте з-під землі.
    • Вирощений з кореневища бамбук можна пересадити назад у відкритий грунт, коли нічна температура не опускатиметься нижче 13 ° C.

Поради

  • Якщо ви не збираєтеся відразу ж висаджувати держак, прикрийте його кінці вологим ґрунтом або оберніть мокрою тканиною, щоб вони залишалися вологими, інакше він швидко висохне.

попередження

  • Бамбук може швидко розростися і захопити сад. Якщо ви вирощуєте бамбук, варто обмежити його якою-небудь перешкодою (наприклад, стіною), щоб запобігти його безконтрольне поширення.

Що вам знадобиться

  • Побутове дезінфікуючий засіб
  • Гострий ніж або ножівка
  • Горщики для розсади
  • Грунт для кімнатних рослин
  • стимулятор коренеутворення
  • М'який віск (наприклад, бджолиний)
  • Пляшка з розпилювачем
  • садовий ніж
  • Лейка