Як редагувати текст після сканування

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 21 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Как распознать текст с фото. Как перевести фото в формат Word.
Відеоролик: Как распознать текст с фото. Как перевести фото в формат Word.

Зміст

Оптичне розпізнавання символів (OCR) - це процес, при якому програма розпізнає текстові символи на зображенні і витягує його для подальшого редагування. Кожен сканер, як правило, має власне програмне забезпечення для оптичного розпізнавання символів, але використовуються вони по-різному. З іншого боку, Microsoft OneNote тепер доступний як для Mac, так і для Windows. Він здатний розпізнавати і отримувати текст і може бути безкоштовно встановлений на сучасні ПК, планшети і смартфони, що робить процес вилучення тексту із зображень простішим і передбачуваним. Розпізнавати текст можуть всі настільні та мобільні версії OneNote, включаючи безкоштовні версії, але витягувати текст з зображення можна тільки за допомогою настільної версії OneNote.

кроки

Метод 1 з 2: Витяг сканований текст

  1. 1 Скачайте OneNote на свій настільний комп'ютер. На Mac або Windows процес буде трохи відрізнятися в залежності від версії і налаштувань операційної системи. Саму програму можна завантажити з Office.com, але в цілому OneNote для Mac дуже схожий на OneNote для Windows. Обидві версії програми практично нічим не відрізняються.
  2. 2 Натисніть на іконку «Малюнки» у вкладці «Вставка» ( «Малюнок» на Mac). У верхній частині вікна OneNote за замовчуванням розташована стрічка з вкладками, а іконка «Малюнки» (або «Малюнок» на Mac) знаходиться в лівій частині вкладки «Вставка». На Mac виберіть «Малюнок» з меню «Вставка» у верхній частині екрану. Коли ви клацнете по іконці, на екрані з'явиться вікно «Вставка малюнка» (або вікно «Виберіть малюнок» на Mac).
    • Якщо ви не бачите вкладки або іконки, натисніть на кнопку «Параметри відображення стрічки» зліва від кнопки «Згорнути» у правому верхньому кутку вікна програми і виберіть «Показати вкладки і команди». На Mac можна просто використовувати меню у верхній частині екрану, тому вкладки не потрібні.
    • Наведіть курсор миші на кнопки, щоб побачити їх назви.
  3. 3 Перейдіть до зображення і виберіть те, яке хочете відсканувати. Після цього натисніть «Відкрити» ( «Вставити» на Mac). Файл зображення з'явиться в OneNote там, де знаходиться курсор.
    • Щоб витягти текст з роздруківки документа, замість опції «Малюнок» виберіть «Роздруківка».
    • Як варіант, натисніть кнопку ⎙ PrtScr на клавіатурі, щоб зробити знімок екрана, а потім вставте його в документ, використовуючи поєднання клавіш Ctrl+V (або ⌘ Cmd+V на Mac).
    • Для успішного розпізнавання текст в сканованому зображенні повинен бути друкованим.
  4. 4 Клацніть правою кнопкою миші по зображенню і виберіть «Копіювати текст з малюнка». Текст на зображенні буде скопійований в буфер обміну комп'ютера.
    • У Windows, якщо замість малюнка в другому кроці ви виберете «Роздруківка», клацання правою кнопкою миші по сторінці роздруківки дасть вам дві альтернативні опції: «Копіювати текст з цієї сторінки роздруківки» і «Копіювати текст з усіх сторінок роздруківки». Виберіть ту, яка вам підходить.
  5. 5 Вставте текст назад в OneNote, використовуючи поєднання клавіш Ctrl+V (або ⌘ Cmd+V на Mac), і при бажанні внесіть необхідні зміни в додатку. Зображення також можна вставити в іншу програму.
    • Виділіть текст курсором миші і натисніть Ctrl+C (або ⌘ Cmd+C на Mac). Можна також клацнути правою кнопкою миші (або Ctrl+ Клацання на Mac) по тексту і виберіть «Копіювати».
    • Якщо ви зберегли витягнутий текст і вирішили відкрити його не в настільній версії OneNote, то інструкції по копіюванню та вставці будуть значно відрізнятися. В Android, наприклад, потрібно виділити потрібну частину тексту затисненням кнопки миші, використовувати що з'явилися маркери з обох сторін, щоб виділити весь текст, а потім натиснути кнопку «Копіювати» або «Вирізати» (дві накладені один на одного сторінки і ножиці, відповідно) .
  6. 6 Вставте скопійований текст в іншу програму. Одними з найпопулярніших є Microsoft Word і Google Документи. Просто відкрийте новий або існуючий документ в одному з них і натисніть Ctrl+V (або ⌘ Cmd+V на Mac). Вставлений текст, швидше за все, буде мати не самий охайний вигляд.
    • Можливо, вам варто зберегти документ безпосередньо перед редагуванням, щоб потім мати можливість повернутися до вихідного, невідредаговану тексту.
  7. 7 Відредагуйте і відформатуйте текст. З точки зору форматування ви обмежені тільки програмою, в яку був вставлений текст. Наприклад, остання версія Microsoft Word має набагато більше можливостей і дає набагато більший контроль, ніж, наприклад, Microsoft Notepad або навіть Google Документи.

Метод 2 з 2: Використання інших програм для розпізнавання тексту

  1. 1 Відкрийте програму для розпізнавання тексту. Яку б програму ви не вибрали, процес розпізнавання тексту включає в себе відкриття зображення, витяг тексту, а потім копіювання його в документ для редагування. Існують різні типи додатків і служб для розпізнавання тексту:
    • Програмне забезпечення, що постачається зі сканером. Якщо у вас є сканер і програмне забезпечення, яке до нього додавалося, то воно, швидше за все, містить функції з розпізнавання тексту. Якщо ви втратили інструкції, які йшли разом зі сканером, не переживайте - інструкції для сучасного сканера можна знайти в інтернеті.
    • Безкоштовні сайти. Ці фінансуються рекламою, але функціональні сайти зазвичай підтримують TIF, GIF, PDF, JPG, BMP, PNG і інші формати. Вони часто мають обмеження на розмір файлів (наприклад, до 5 МБ). Одні сайти безкоштовно відправляють документ Word або інший файл, який містить витягнутий текст, по електронній пошті, інші ж просто надають текст для копіювання. Ось деякі з них:
      • Free-ocr.com
      • Onlineocr.net
    • Дорогі програми для оптичного розпізнавання тексту. Ціна деяких з цих програм досягає 500 доларів. Розглядайте їх покупку тільки в тому випадку, якщо вам потрібні максимально точні результати розпізнавання. Деякі з найбільш популярних програм можна знайти на TopTenReviews.com або аналогічних сайтах. До провідних з них відносяться такі програми, як:
      • Omni Page Standard
      • Adobe Acrobat
      • ABBYY Fine Reader
    • Безкоштовні програми. Багато з них не тільки не підтримують великі зображення, але і не сканують далі першої сторінки PDF-файлу:
      • FreeOCR
      • Simple OCR
      • Free OCR To Word
  2. 2 Використовуйте службу для вилучення тексту. Видалений текст можна зберегти у вигляді звичайного тексту, в форматі Word .doc або в розширеному текстовому форматі (RTF). Формат RTF був попередником .doc і, подібно до нього, дозволяє зберігати форматування тексту, полів, зображень та іншого в одному переносному і переданій файлі.RTF-файли куди більше важать, ніж файли .doc, а оскільки .doc може відкрити практично будь-хто (в MS Word є безкоштовна програма для перегляду), краще все ж вибрати .doc.
  3. 3 Скопіюйте та вставте отриманий текст у вибраний інструмент редагування. Текст, ймовірно, буде мати безладне форматування, тому вам доведеться прибрати багато прогалин або розділити слова без інтервалу. Рівень складності форматування багато в чому залежить від того, наскільки чистим було зображення, з якого витягувався текст.
  4. 4 Відредагуйте і відформатуйте текст. З точки зору форматування ви обмежені тільки програмою, в яку був вставлений текст. Наприклад, остання версія Microsoft Word має набагато більше можливостей і дає набагато більший контроль, ніж, наприклад, Microsoft Notepad або навіть Google Документи.