Як здати математику

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 19 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Як здати ЗНО на 200 балів. Як здавав я. Секрет успіху:)
Відеоролик: Як здати ЗНО на 200 балів. Як здавав я. Секрет успіху:)

Зміст

Математика не так страшна, як здається. Вона складається з простих правил, розуміння і використання цих правил є запорукою вміння вирішувати і аналізувати. Ви також повинні бути уважні на уроках і позитивно ставитися до своїх відповідей і оцінками.

кроки

  1. 1 Зверніть увагу на вчителя. Якщо ви вчитеся в математичному класі, то, швидше за все, він не буде десять разів пояснювати одну і ту ж тему, тому ви можете втратити свій шанс розібратися і все зрозуміти.
  2. 2 Робіть домашню роботу. Так ви краще засвоїте правила. Учитель задає додому завдання аналогічні тим, що ви вже розбирали на уроці, тому ви закріпіть на практиці те, що дізналися в класі. Якщо ви не були присутні на минулому уроці, попросіть вчителя пояснити вам матеріал і дати домашнє завдання, щоб ви змогли швидко наздогнати клас.
  3. 3 Якщо ви щось не розумієте, не соромтеся попросити вчителя пояснити ще разок. На математиці мало перевертаючись мізками, потрібно знати правила і теореми, щоб вміло їх застосовувати.
  4. 4 Вивчіть термінологію. У математики свою власну мову, наприклад, слова «вирішити», «спростити» мають свій сенс в математиці. Звикнете до термінів. Виділіть в завданні ключові слова, щоб визначити, що вам потрібно знайти. Вирішуйте екзаменаційні роботи минулих років, щоб попрактикуватися. Тоді ви будете знати, чого слід очікувати. Багато з таких робіт можна скачати з веб-сайтів.
  5. 5 Купуйте хороший калькулятор. Якщо ви вивчаєте базовий курс алгебри, звичайного калькулятора має вистачити. Якщо ви вивчаєте вищу математику, швидше за все, вам стане в нагоді графічний калькулятор. Ваш учитель чи професор знає, що вам необхідно для уроків, тому поцікавтеся у нього з цього приводу.
  6. 6 Дізнайтеся, як користуватися калькулятором. У ньому не буде особливої ​​користі, якщо ви не будете знати, що за химерні функції він може виконувати.
  7. 7 Сідайте поруч з позитивними і доброзичливими людьми. Це повинні бути люди, до якому можна звернутися за допомогою, якщо у вас виникне питання. Якщо вони погодяться допомогти, попросіть їх пояснити вам задачу, а не тільки дати відповідь.
  8. 8 Знайдіть додаткові навчальні матеріали. Часто в різних джерелах пишуть по-різному, в одних підручниках деякі теореми пояснені краще, ніж в інших. Чим більше пояснень теореми ви дізнаєтеся, тим легше буде її запам'ятати. Заглядайте в відповіді, щоб перевірити, чи правильно ви вирішили задачу.
  9. 9 Покажіть вчителю свою роботу. В основному вчителів більше хвилює рішення, а не відповідь. Кілька балів зараховується за відповідь, але решта - за рішення.
  10. 10 Будьте організовані. Якщо ви не можете себе організувати, виконання домашнього завдання вам не допоможе. Якщо ви вважаєте, що досить наполегливі, продовжуйте працювати. Для достовірності запитаєте своїх друзів і родичів, що вони думають про ваші зусилля.

Поради

  • Практикуйтеся.
  • Якщо хтось із ваших знайомих здав математику перед вами, запитаєте його про питання та завдання, щоб краще підготуватися.
  • Робіть нотатки на уроках і уважно слухайте те, що говорить вчитель. Це допоможе краще запам'ятати матеріал і заощадити час.
  • Вирішуйте як можна більше завдань. У підсумку ви будете знати, які дії потрібно зробити, щоб знайти конкретну змінну. Робіть все можливе для того, щоб більше вирішувати. Так ви не тільки зрозумієте, які теореми в яких завданнях потрібно застосовувати, а й учитель вашу роботу точно оцінить.
  • Постарайтеся пам'ятати формули. Якщо ви часто користуєтеся формулами, їх буде набагато легше запам'ятати. Вирішуйте завдання частіше, щоб пам'ятати формули.
  • Зробіть картки з формулами. На одній стороні картки напишіть: «як знайти площу трикутника», на іншій всі можливі формули знаходження площі трикутника. Зробіть кілька таких карток по всіх вивчених формулами. Коли у вас з'явився вільний час (наприклад, в автобусі), розкладіть ці картки перед собою і намагайтеся спочатку відповісти, а потім вже перевертати картку.
  • Не соромтеся задавати вчителю питання.

попередження

  • Не сідайте поруч з тими хлопцями, які розмовляють і зривають уроки.
  • Списування може спричинити за собою неприємності.

Що вам знадобиться

  • Калькулятор (тип калькулятора залежить від курсу, який ви вивчаєте)
  • олівці
  • Ручки (переконайтеся, що вони пишуть чітко)
  • Степлер або скотч
  • папір
  • саморобні картки