Як зробити антисептичний гель для рук

Автор: Florence Bailey
Дата Створення: 23 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Гель антисептик для рук./// Как сделать антисептик для рук??
Відеоролик: Гель антисептик для рук./// Как сделать антисептик для рук??

Зміст

Миття рук водою і милом - це традиційний і найнадійніший спосіб, що дозволяє очистити руки від забруднень. Однак в деяких випадках у нас просто немає можливості підійти до раковини і відкрити кран. У таких ситуаціях на допомогу приходить компактне і дієвий засіб - антисептичний спиртової гель для рук. Ви без зусиль зможете виготовити такий гель в домашніх умовах. Виготовлення антисептичний гелю можна перетворити в більш захоплююче досвід, цікавий як для дітей, так і для дорослих. Зробіть гель своїми руками - у вас вийде чудовий продукт, який допоможе захистити вашу родину від небезпечних мікробів, до того ж в цьому випадку вам не доведеться витрачати гроші на покупку аналогічного засобу в магазині. Можна навіть розлити готовий засіб в невеликі флакони і використовувати в якості подарунків!

попередження: щоб САНІТАЙЗЕР для рук ефективно знищував бактерії, він повинен містити не менше 65% спирту.

кроки

Метод 1 з 3: Виготовте антисептичний гель без запаху на основі спирту

  1. 1 Підготуйте необхідні інгредієнти. Компоненти, які знадобляться вам для виготовлення антисептичний гелю, досить часто використовуються в домашньому господарстві. Так що спробуйте пошукати на полицях - можливо, все необхідне у вас вже є. Якщо ж чогось не вистачає, можна купити бракуючі інгредієнти в господарському магазині або в аптеці, або навіть замовити в інтернеті. Все, що вам знадобиться, - це натуральний гель алое вера і ізопропіловий спирт (як мінімум 91%).
    • Щоб ваш гель вийшов не менш ефективним, ніж готові антисептичні гелі (такі як Sanitelle або Dettol), готовий продукт повинен містити не менше 65% спирту. Таким чином, використання 91% ізопропілового спирту дозволить вам отримати кінцевий продукт з потрібною концентрацією активного інгредієнта.
    • Якщо ви купили 99% ізопропіловий спирт, використовуйте його. Більш високий вміст спирту в готовому гелі дозволить більш ефективно знищувати мікроби.
    • Гель алое вера можна купити в багатьох магазинах, проте звертайте увагу, наскільки натуральним є той чи інший продукт. Щоб купити натуральний гель без добавок, уважно читайте склад продукту на упаковці або в описі товару в інтернет-магазині. Ступінь натуральності гелю не впливає на ефективність кінцевого продукту, проте чим більше натуральний гель ви візьмете, тим менше агресивних і непотрібних хімічних компонентів буде містити ваше антисептичний засіб.
  2. 2 Підготуйте необхідні пристосування. Вам не буде потрібно купувати якісь особливі інструменти - швидше за все, все необхідне вже є у вас вдома, і ви без зусиль приготуєте потрібний засіб. Вам знадобиться чиста миска, невелика лопатка або ложка, воронка і порожній флакон від рідкого мила або антисептичний гелю. Якщо у вас немає під рукою відповідного пустого флакона, можна взяти будь-яку іншу ємність. Головне, щоб її можна було закрити кришкою.
  3. 3 Змішайте інгредієнти. Відміряйте 3/4 склянки (180 мл) ізопропілового спирту і 1/4 склянки (60 мл) натурального гелю алое вера. Помістіть інгредієнти в миску і ретельно розтирайте лопаткою або ложкою до тих пір, поки у вас не вийде однорідна субстанція.
    • Якщо вам не хочеться змішувати компоненти в мисці вручну, можна скористатися кухонним комбайном.
  4. 4 Перелийте готовий продукт у флакон. Скористайтеся лійкою, щоб акуратно перелити вміст миски у флакон, де буде зберігатися ваш гель. Закрийте ємність наявними дозатором або кришкою. Ви тільки що приготували антисептичний гель своїми руками і можете почати ним користуватися!
    • Приготоване вами засіб зберігає свої властивості протягом 6 місяців (або навіть довше). Зберігайте його в захищеному від сонячних променів місці - це допоможе засобу зберігати свої антисептичні властивості протягом довгого часу.
    • Перелийте частину кошти в невелику ємність, щоб носити його в сумці, рюкзаку або портфелі. Якщо ви купили в магазині антисептичний гель в невеликій упаковці, коли засіб закінчиться, не викидайте флакон. Такі флакони зазвичай дуже зручно використовувати, так що ви зможете налити в нього засіб, приготоване своїми руками.
    • Якщо ви хочете використовувати новий флакон для свого кошти, пошукайте ємності невеликого розміру в магазинах товарів для будинку і в великих супермаркетах. Набори невеликих флаконів зазвичай продаються у відділі товарів для мандрівників.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Jonathan Tavarez


    Спеціаліст з гігієни будівель Джонатан Таварес - засновник Pro Housekeepers, клінінгової компанії преміум-класу з центральним офісом в Тампі, Флорида, яка надає послуги з прибирання житлових і офісних приміщень по всій країні. З 2015 року Pro Housekeepers використовує інтенсивні методи навчання, щоб забезпечити високих стандартів якості дотримання при збиранні. Джонатан має понад п'ять років досвіду в професійному прибиранню і більше двох років досвіду в якості директора по комунікаціями в Асоціації ООН в затоці Тампа. Отримав ступінь бакалавра з менеджменту та маркетингу в Університеті Південної Флориди в 2012 році.

    Jonathan Tavarez
    Спеціаліст з гігієни будівель

    Рада фахівця: «Якщо у вас немає під рукою воронки, перелийте приготований гель в пластиковий пакетик для сніданків, а потім відріжте нижній кут пакета ножицями. Це допоможе вам акуратно перелити гель в потрібний флакон, що не забруднивши все навколо липкою субстанцією ».


  5. 5 Правильно використовуйте антисептичний гель. Щоб ефективно очистити руки від забруднення і мікроорганізмів, засіб потрібно правильно використовувати. Перш ніж ви завдасте гель на руки, огляньте їх. Якщо ви бачите бруд на шкірі неозброєним оком, використовувати гель марно - він не зможе змити забруднення з рук, як це зробили б вода і мило.
    • Налийте на долоню стільки гелю, скільки в ній поміститься. Протягом 20-30 секунд ретельно розтирайте гель по шкірі, так щоб він покрив не тільки долоні, але і тильні частини кистей, шкіру між пальцями і зап'ястя. Не забудьте про шкіру під нігтями!
    • Зачекайте, поки гель повністю висохне - не потрібно витирати руки або змивати гель водою.
    • Коли гель повністю висохне, можна вважати, що ви обробили кисті рук належним чином.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Jonathan Tavarez


    Спеціаліст з гігієни будівель Джонатан Таварес - засновник Pro Housekeepers, клінінгової компанії преміум-класу з центральним офісом в Тампі, Флорида, яка надає послуги з прибирання житлових і офісних приміщень по всій країні.З 2015 року Pro Housekeepers використовує інтенсивні методи навчання, щоб забезпечити високих стандартів якості дотримання при збиранні. Джонатан має понад п'ять років досвіду в професійному прибиранню і більше двох років досвіду в якості директора по комунікаціями в Асоціації ООН в затоці Тампа. Отримав ступінь бакалавра з менеджменту та маркетингу в Університеті Південної Флориди в 2012 році.

    Jonathan Tavarez
    Спеціаліст з гігієни будівель

    Наш фахівець дотримується такої ж думки: «Згідно з рекомендаціями Центру по контролю і профілактиці захворювань США, щоб ефективно очистити руки антисептичним засобом, потрібно використовувати стільки гелю, щоб його можна було розподілити по всій шкірі кистей. Після цього тріть руки одна об одну (як ніби ви миєте їх водою з милом) до тих пір, поки гель повністю не випарується. Не забувайте, що гелем потрібно користуватися тільки в тих випадках, коли у вас немає можливості вимити руки водою і милом. Якщо руки виглядають брудними або вам здається, що вони липкі, антисептичну гелем користуватися марно - він не зможе ефективно впоратися з такими забрудненнями ».

Метод 2 з 3: Додайте натуральні ефірні масла

  1. 1 Подумайте, для яких цілей ви хочете додати ефірні масла. Ефірні масла додають в першу чергу заради приємного аромату.
  2. 2 Виберіть ефірні масла для ароматерапії. Хоча підтверджених доказів немає, деякі вважають, що вдихання запаху певного ефірного масла має стимулюючий вплив на мозок і запускає певні психічні та емоційні реакції. Якщо ви додасте певне масло в свій антисептичний гель, при його використанні ви не тільки очистіть свої руки від небезпечних мікроорганізмів, але і, можливо, отримаєте додатковий позитивний ефект від аромату. Можна обмежитися одним маслом або додати відразу кілька, щоб створити свій власний аромат. Ось кілька найбільш популярних ефірних масел, які зазвичай додають в гелі-САНІТАЙЗЕР.
    • Ефірна олія кориці, як вважають, допомагає впоратися з сонливістю і сприяє кращій концентрації.
    • Ефірна олія лаванди може допомогти розслабитися і викликає відчуття спокою.
    • Ефірна олія розмарину вважається корисним для більш ефективної обробки інформації, уваги і пам'яті.
    • Ефірна олія лимона має бадьорить ароматом, який може підняти настрій і дати людині відчути себе більш енергійним.
    • Ефірна олія м'яти перцевої має підбадьорливий аромат, який дехто вважає позитивним для виснаженої нервової системи і поліпшує ясність сприйняття.
  3. 3 Будьте уважні. Натуральні ефірні масла зазвичай продаються в концентрованому вигляді, і їх неправильне застосування може призвести до негативних побічних ефектів. Якщо ви вагітні або у вас є які-небудь порушення в роботі імунної системи, ніколи не використовуйте ефірні масла без попередньої консультації з лікарем. Якщо ви раніше не використовували ефірні масла, обов'язково проведіть шкірний тест на чутливість до маслу, перш ніж додавати його в гель для рук або наносити на шкіру.
    • Ніколи не наносите на шкіру нерозбавлене ефірне масло! Концентрація активних компонентів в ефірному маслі дуже висока, тому таке масло може викликати роздратування шкіри.
    • Коли ви купуєте ефірне масло, постарайтеся знайти якомога більше натуральний продукт. Перевірте, чи є на етикетці такі слова, як «100% натуральне», «підходить для ароматерапії», «органічне» і «повністю натуральне».
  4. 4 Додайте вбрання масло (або кілька масел) в гель для рук. Відміряйте 2/3 склянки (160 мл) ізопропілового спирту і 1/3 склянки (80 мл) натурального гелю алое вера, потім помістіть інгредієнти в миску. Додайте десять крапель ефірного масла (або різних масел). Пам'ятайте: не більш десяти крапель! Ретельно розтирайте вміст миски лопаткою або ложкою до тих пір, поки у вас не вийде однорідна субстанція.

Метод 3 з 3: Виготовте антисептичний гель з етиловим спиртом

  1. 1 Підготуйте необхідні інгредієнти. Більшість компонентів, які знадобляться вам для виготовлення антисептичний гелю, досить часто використовуються в домашньому господарстві. Так що спробуйте пошукати на полицях - можливо, все необхідне у вас вже є. В першу чергу вам знадобиться 95% етиловий спирт. Для ефективного знезараження шкіри необхідно, щоб антисептичний гель містив не менше 65% спирту, так що етиловий спирт меншою концентрації не годиться для ваших цілей. Також вам знадобиться натуральний гель алое вера і ефірні масла за вашим вибором.
    • Завжди перевіряйте відсоток вмісту спирту: він повинен становити не менше 95%.
    • Пам'ятайте, що ви будете розбавляти спирт іншими інгредієнтами, так що кінцевий продукт буде містити менший відсоток спирту.
    • Вибір ефірних масел залежить виключно від ваших уподобань. Найчастіше для виготовлення гелю для рук використовують масло лаванди, лимона, м'яти перцевої, герані, кориці, чайного дерева і розмарину. Можна додати в гель для рук тільки один вид масла або комбінацію різних масел. Однак не забувайте - не більше ніж 10 крапель (одного масла або поєднання масел) на склянку (240 мл) гелю.
    • Коли ви вибираєте гель алое вера, зверніть увагу, наскільки натуральним є той чи інший продукт. Вам потрібен натуральний гель без добавок, тому уважно читайте інформацію на упаковці, щоб дізнатися про склад продукту.
  2. 2 Підготуйте необхідні пристосування. Вам знадобиться чиста миска, невелика лопатка або ложка, воронка і порожній флакон від рідкого мила або антисептичний гелю. Якщо у вас немає під рукою відповідного пустого флакона, можна взяти будь-яку іншу ємність. Головне, щоб її можна було закрити кришкою.
  3. 3 Змішайте інгредієнти. Відміряйте 2/3 склянки (160 мл) етилового спирту і 1/3 склянки (80 мл) натурального гелю алое вера і помістіть інгредієнти в миску. Додайте десять крапель ефірного масла (або декількох видів масла). Ретельно розтирайте вміст миски лопаткою або ложкою до тих пір, поки у вас не вийде однорідна субстанція.
    • Якщо хочете, можна змінити кількість використовуваних компонентів. Головне при цьому - дотримуватися певного співвідношення етилового спирту і гелю алое вера. Щоб кінцевий продукт мав необхідні антисептичні властивості, на дві частини спирту потрібно взяти одну часто гелю алое.
    • Якщо вам не хочеться змішувати компоненти в мисці вручну, можна скористатися кухонним комбайном
  4. 4 Перелийте готовий продукт у флакон. Скористайтеся лійкою, щоб акуратно перелити вміст миски у флакон, де буде зберігатися ваш гель. Закрийте ємність наявними дозатором або кришкою. Ви тільки що приготували антисептичний гель своїми руками і можете почати ним користуватися!
    • Постарайтеся використовувати всі приготоване засіб протягом місяця. Зберігати його потрібно в захищеному від сонячного світла місці.

попередження

  • Антисептичний спиртової гель - це компактне і зручне дезінфікуючий засіб для рук. Використовуйте його тільки в тих випадках, коли у вас немає можливості вимити руки водою і милом.
  • Постарайтеся використовувати антисептичний гель розумно - не потрібно використовувати його багато разів протягом дня. Спирт сушить шкіру, тому намагайтеся використовувати антисептичний гель тільки в тих випадках, коли неможливо вимити руки водою і милом (наприклад, під час поїздок і подорожей).
  • Не забувайте, що антисептичний гель для рук - куплений в магазині або виготовлений своїми руками - необхідно зберігати в недоступному для дітей місці.
  • Якщо ви неправильно відміряти інгредієнти, ви можете порушити пропорцію і вміст спирту виявиться занадто низьким - а це означає, що ваш гель буде неефективний. Виготовляйте і використовуйте саморобний САНІТАЙЗЕР на свій страх і ризик.