Як зробити кокедаму

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 21 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК СДЕЛАТЬ КОКЕДАМУ СВОИМИ РУКАМИ. #1. KOKEDAMA DIY
Відеоролик: КАК СДЕЛАТЬ КОКЕДАМУ СВОИМИ РУКАМИ. #1. KOKEDAMA DIY

Зміст

Кокедама - це висячий сад. Створення кокедами для будинку стане веселим проектом з розряду «зроби сам». Щоб зробити кокедаму, спочатку необхідно приготувати земляний шар з моху і землі. Потім помістіть в кулю рослина і розвісьте його в будинку. Регулярно поливайте і подрезайте рослини, щоб кокедами не пропали.

кроки

Частина 1 з 3: Створіть земляний шар

  1. 1 Виберіть рослина. Для кокедами підійде будь-який тип рослини. Головне, щоб його можна було зручно підвісити десь в будинку. Прикріпіть рослина до шнурка і підвісьте до гака. Кокедаму традиційно роблять з різних видів рослин, так що і вам варто купити парочку рослин для кокедами. Зайдіть в оранжерею і виберіть кілька рослин горщиків для своєї кокедами або викопайте рослини зі свого саду.
  2. 2 Дістаньте рослина з коренем. Яке б рослина ви не вибрали для своєї кокедами: горшечное або з відкритого грунту, насамперед витягніть рослина з коренем. Дістаньте рослину з горщика або землі. Пальцями обережно приберіть землю з коренів. Якщо у рослини дуже маленькі коріння, промийте їх від землі в раковині.
    • Якщо ви викопали рослина зі свого саду, не забудьте перевірити листя на наявність жуків і інших паразитів, перш ніж занести його до хати.
  3. 3 Змішайте мох з грунтом для бонсая. Візьміть поліетиленовий пакет і відро. Одягніть рукавички. Зробіть кокедаму з моху і торфу для бонсая. Змішайте мох з торфом (співвідношенням 7: 3), поки у вас не вийде однорідна суміш.
    • Моху і торфу має бути достатньо, щоб в земляний шар помістилися всі коріння рослини. Точна кількість залежить від розмірів майбутнього саду.
  4. 4 Зробіть земляний шар. Дістаньте з відра або пакета шматки торфу і моху. Руками скачайте щільний земляний шар. Куля повинна бути досить великою, щоб у нього помістилися всі коріння рослини. Коли закінчите, відкладіть куля в бік.
  5. 5 Закріпіть коріння рослини мохом. Для цих цілей можна взяти сфагновий мох з оранжереї або замовити його онлайн. Кілька разів обмотайте коріння рослини мохом, поки коріння повністю не зникнуть з поля зору. Потім оберніть трохи шпагату або щільною нитки навколо коренів, щоб закріпити їх.
    • Кількість моху залежить від розмірів земляного кулі.
  6. 6 Вставте коріння в земляний шар. Розділіть куля навпіл. Помістіть коріння рослини в кулю з торфу і моху. Потім з'єднайте половинки кулі і надійно закріпіть грунт навколо коренів.

Частина 2 з 3: Обмотайте і підвісьте рослина

  1. 1 Накрийте земляний шар мохом. Обмотайте куля шаром сфагнового моху. Сфагновий мох можна купити в оранжереї або замовити онлайн. Візьміть мох і обмотайте їм земляний шар в один шар.
    • Кількість моху залежить від розмірів кулі.
  2. 2 Мотузкою обмотайте куля. Візьміть мотузку або товсту нитку і обмотайте нею кулю, щоб закріпити мох. Туго обмотайте мотузку навколо земляного кулі, щоб гарненько все закріпити. З кулі не повинні висипатися ні земля, ні мох.
  3. 3 Вставте гачок. Візьміть ще один шматок мотузки. Довжина мотузки залежить від того, куди ви хочете підвісити свою кокедаму. Прив'яжіть обидва кінці мотузки до іншого шматку, який обмотаний навколо рослини. Тепер у вас є рослина на мотузці, яку можна підвісити.
  4. 4 Повісьте рослина. Виберіть місце в будинку, куди повісити кокедаму. По можливості підвісьте рослина навпаки північного вікна. Якщо у вас немає вікна, що виходить на північ, повісьте рослина в метрі від південного, західного або східного вікна.

Частина 3 з 3: Доглядайте за кокедамой

  1. 1 Щодня зрошуйте рослина. Налийте в побутової пульверизатор воду з-під крана і кожен день злегка зрошують їм рослина. Для додаткової вологи під рослина також можна поставити лоток з камінчиками і водою.
  2. 2 Регулярно поливайте рослину. На 10 хвилин занурте кокедаму в миску з водою кімнатної температури. Зцідіть воду в друшляку, поки вона не перестане капати з кулі, а потім поверніть рослина на місце.
    • Кокедаму слід поливати, коли вона стане занадто легкою, а листя рослини пожовтіє.
  3. 3 Регулярно подрезайте зів'яле листя. Уважно стежте за рослиною. Якщо у нього зів'януть або пожовтіє листя, зріжте їх звичайними або садовими ножицями.
    • Якщо у рослини часто жовтіють листя, значить, ви недостатньо часто його поливаєте.
  4. 4 Пересадите рослина. Згодом коріння рослини почнуть протикати крізь мох і земляний шар. У цьому випадку рослина необхідно пересадити в новий земляний шар. Більшість рослин необхідно пересаджувати один-два рази на рік.