Як зробити піратську карту скарбів для дітей

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Рисуем карту сокровищ. Рисуем с детьми.
Відеоролик: Рисуем карту сокровищ. Рисуем с детьми.

Зміст

1 Щоб виготовити карту, відріжте великий шматок коричневої пергаментного паперу. Карта може бути такий великий або маленькою, який тільки побажаєте. Головне, щоб на ній було достатньо місця для необхідних малюнків і підписів. Далі ви будете комкать і м'яти папір, тому не варто переживати про рівність відрізаного шматка.
  • Якщо у вас немає пергаментного паперу, замість неї можна взяти щільну пакувальний папір або ж відрізати шматок від коричневого паперового пакета для продуктів.
  • 2 Ображати і надірвися краю паперу, щоб вона стала здаватися потертій і старої. За допомогою ножиць надайте краях паперу хвилясті контури або ж вручну відірвіть деякі ділянки листа. Створіть імітацію того, що картою багато користувалися і вона була врятована з палаючого корабля.
    • Навіть якщо ви просто відріже від листа всього по одному або по два невеликих півкола з кожного боку, це допоможе надати папері потертий вигляд.
  • 3 Скомкають папір, щоб зробити її пошарпаної. Стисніть, скомкають і скрутіть папір в максимально тугий клубок. Можна навіть кинути грудку на землю і кілька разів наступити зверху. Потім знову розправте пом'яту папір на рівній робочої поверхні.
    • В результаті таких дій папір стане пошарпаної і тендітною, саме такою, якою можна уявити собі старовинну піратську карту скарбів.
  • 4 Приготуйте в чашці трохи коричневої акварельного фарби і з її допомогою пофарбуйте папір. Візьміть одноразовий стаканчик або пластикову чашку або миску і змішайте приблизно 1 чашку (240 мл) води з невеликою кількістю коричневого акварельного фарби, достатнім для того, щоб підфарбувати воду. Візьміть губку, занурте її в розчинену фарбу і відіжміть, щоб з неї не капало. Почніть прикладати губку до паперу. Офарблюйте поверхню паперу нерівномірно. Вам необхідно надати їй брудний, заплямований вид, але при цьому не можна допускати розмокання паперу, щоб не довелося довго чекати, коли вона висохне!
    • Якщо вдома не виявилося фарб, заваріть дуже міцний чай або скористайтеся холодною кавою, щоб забарвити папір.
  • 5 Підпалити краю карти запальничкою або сірниками. Будьте дуже обережні з вогнем, щоб не обпекти пальці і, бува, не спалити весь аркуш паперу.Обережно пронесіть запалений сірник уздовж країв паперу, щоб вони почали чорніти. Встигайте переходити до наступної області ще до того, як папір загориться.
    • Якщо ви переживаєте про безпеку подібних робіт, візьміть карту, помістіть її в мийку і підпалити краю там, щоб у вас завжди була можливість включити воду, якщо щось піде не так.
    • Для імітації горілого виду також можна забарвити краю паперу чорною фарбою за допомогою губки (якщо ви не хочете возитися з відкритим вогнем).
  • Частина 2 з 3: Вибір відповідних орієнтирів на місцевості та складання карти

    1. 1 Виберіть місце для пошуку скарбів. Можна влаштувати полювання за скарбами від підвалу вашого приватного будинку і до основного його поверху або використовувати в якості орієнтирів, зазначених на карті, кущі та дерева в вашому саду. Пошук скарбів можна вести як вдома, так і на вулиці, в залежності від необхідного вам простору і поточної пори року.
      • Скарб краще не ховати в громадських місцях, так як не можна бути в повній впевненості, що його не знайде хтось ще.
    2. 2 Доповніть чотири-п'ять домашніх орієнтирів відповідними чотирма-п'ятьма піратськими картинками. Якщо ви вирішили влаштувати пошуки скарбів будинку, можна використовувати в якості орієнтирів диван, лампу, мікрохвильову піч, холодильник і підібрати для них відповідні картинки. Для вуличної полювання за скарбами можна зробити орієнтирами велике дерево, батут, гойдалки, кущ троянд і великий камінь. Потім необхідно буде подумати про те, як творчо позначити ці предмети на карті. Наприклад, ванну можна зробити "Водоспадом долі", а великий вуличний камінь - "Островом черепа". Нижче наведені інші кумедні приклади:
      • "Гора монстрів" - купа брудної білизни для прання;
      • "Структурні джунглі" - кущі;
      • "Зміїна стежка" - коридор, що веде до іншої кімнати;
      • "Кривавий берег" - відкрита тераса вашого будинку.
    3. 3 Намалюйте на карті острів, залишивши трохи вільного місця по краях. Створіть хвилясту берегову лінію з декількома видатними виступами. Використовуйте синій маркер або олівець, щоб зафарбувати область навколо острова, тим самим позначивши океан.
      • Також завжди можна створити кілька додаткових міні-острівців, щоб позначити різні кімнати або зони будинку. Наприклад, можна зробити один острів для домашнього пошуку скарбів і один острів для вуличної полювання за скарбами.
    4. 4 Намалюйте в кутку карти компас. Можливо, ви не будете користуватися компасом, що вказує напрямок, але його зображення на карті додасть їй більш реалістичний вигляд. Зображення може бути зовсім простим, наприклад, хрестом з підписами сторін світу ( "С", "Ю", "З" і "В") або ж можна намалювати повноцінну розу вітрів з компасом.
      • Якщо є така можливість, правильно зорієнтуйте на карті зображення компаса по сторонах світу, щоб діти могли користуватися цим приладом під час пошуку захованих скарбів! У більшості смартфонів в даний час є вбудований компас, так що по ньому можна перевірити напрямки, що ведуть до певних орієнтирів.
    5. 5 Нанесіть орієнтири на карту і підпишіть їх. Візьміть маркери або олівці і дайте волю своїм творчим здібностям! На додаток до обраних раніше орієнтирам, на карту можна нанести зображення пальм, папуг, бухт і піску. Залежно від віку дітей, які будуть займатися пошуком скарбів, можна підписати орієнтири їх завуальованими піратськими назвами і вказати підказки, які допоможуть знайти відповідне місце у вашому будинку, наприклад, для "Водограю долі" підписати знизу дрібними буквами, що він знаходиться "там, де люди купаються ".
      • Також можна взяти цікаві ідеї з фільмів про піратів і включити в свою карту забавні деталі звідти.
    6. 6 Червоним маркером намалюйте пунктиром, яка повинна буде вести шукачів по сліду. Від початкової точки до кінцевої створіть на мапі червону пунктирну лінію, що вказує дітям шлях, який вони повинні будуть пройти, щоб дістатися до скарбів. Зробіть при цьому кілька звивин, щоб стежка на карті виглядала більш реалістично.
      • Якщо у вас немає червоного маркера, можна намалювати шлях фарбою або іншим темним маркером. Головне, щоб його було чітко видо.
    7. 7 Поставте великий хрест там, де будуть заховані скарби. Виявлення скарбів - найкращий момент всієї полювання! Поставте великий червоний хрест "X" на карті у фінальній точці шляху і намалюйте поруч скриня зі скарбами.
      • Якщо ви добре малюєте, поруч з хрестом можна навіть намалювати пірата, який тримає скриня зі скарбами.

    Частина 3 з 3: Підготовка скарби і початок його пошуків

    1. 1 Щоб підготуватися до полювання за скарбами, заховайте елементи піратської видобутку або підказки у кожного орієнтира. Наприклад, якщо на вашій карті вказано "Острів черепа", можна залишити біля великого каменя в саду маленький пакетик з цукерками або недорогий брелок в піратської тематики, щоб діти знали, що вони знаходяться на правильному шляху.
      • Якщо ви не хочете вказувати підказки на карті, можна використовувати окремі клаптики паперу, щоб записати на них підказки, які можна буде видавати дітям у міру просування їх полювання.
    2. 2 Сховайте піратські скарби в тому місці, яке зазначено хрестом на карті.Візьміть коробку з-під взуття або невеликий іграшковий скриню і наповніть його солодощами і дрібними іграшками в піратської тематики. Можна спробувати знайти в магазинах шоколадні монети, які зійдуть за піратські дублони, недорогі пов'язки на око, маленьких плюшевих папуг і мініатюрні кораблі.
      • Якщо ви працюєте нянею, переконайтеся в тому, що дітям дозволено їсти солодощі і певні продукти, перш ніж включати їх в скриня зі скарбами.
      • Якщо у вас є вільний час, можна навіть самостійно виготовити скриня для скарбів.
    3. 3 Скрутіть карту і сховайте. Перев'яжіть карту шпагатом або мотузкою, або вкладіть її в трубочку від туалетного паперу або паперових рушників. Потім сховайте карту десь вдома в якості початкового етапу полювання за скарбами. Тільки переконайтеся в тому, що ви зумієте дати дітям хорошу підказку, щоб направити їх на правильний шлях в пошуках карти!
      • Коли скрутіть карту, її можна додатково ще раз обпалити з країв, щоб зробити ще більш реалістичною.
    4. 4 Якщо діти маленькі, допомагайте їм у пошуках. Якщо ви влаштовуєте розвага для маленьких дітей, можливо, вам буде потрібно давати малюкам підказки або доповнити карту поясненнями, щоб їм було простіше зрозуміти, в якому напрямку рухатися. Наприклад, можна пояснити дітям, що папуга поруч з пунктирною лінією на карті вказує на те, що їм слід пошукати в тій кімнаті, де є картина з птахами.
      • Мета полягає в тому, щоб доставити дітям задоволення, тому не робіть для них пошуки скарбів занадто важкими, щоб нікого не засмутити! Давайте підказки, беріть участь в пошуках, можна навіть вбратися піратом і включити в мова піратські вираження!

    Поради

    • Якщо ви створюєте карту скарбів виключно заради процесу полювання за скарбами, можна навіть розірвати карту на шматочки і заховати їх у різних місцях по дому. Тоді дітям буде потрібно спочатку знайти і скласти всі частини карти, щоб дізнатися, де знаходяться скарби!
    • Якщо пошуки скарбів відбуватимуться на вулиці, уважно слідкуйте за дітьми.
    • Для створення особливої ​​піратської атмосфери можна всіх попросити вбратися піратами, поки ви готуєте карту.

    Що вам знадобиться

    Створення состаренной паперу

    • Пергаментний папір або інша щільна папір
    • Ножиці
    • миска
    • вода
    • Коричнева або чорна фарба
    • Губка
    • Запальничка або сірники

    Вибір відповідних орієнтирів на місцевості та складання карти

    • Маркери або кольорові олівці (звичайні або воскові)

    Підготовка скарби і початок його пошуків

    • Шпагат або мотузка
    • Цукерки або дрібні іграшки в якості скарби
    • Коробка з-під взуття або невеликий іграшковий скриню