Як поводитися з зарозумілими людьми

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 25 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как формируется зависимость от человека. Техника ближе дальше. Обучение НЛП Казахстан
Відеоролик: Как формируется зависимость от человека. Техника ближе дальше. Обучение НЛП Казахстан

Зміст

Зарозумілі люди, здається, думають, що знають все. Якщо дозволити людині, він може не тільки почати діяти на нерви, а й принизити вас. Замість того щоб дратуватися, засмучуватися чи, ще гірше, впадати в депресію, краще знайти підхід, який дозволить справлятися з його зарозумілістю і коментарями.

кроки

Частина 1 з 3: Створення почуття безпеки

  1. 1 Почніть зустріч з зарозумілим людиною, зайнявши впевнену позицію і показуючи, що ви сильний і впевнений в собі людина. Коли ви будете впевнені в собі, зарозумілий людина не зможе нічого сказати або зробити, щоб збентежити вас.Ваша впевненість в собі і самооцінка захистять вас, і ви будете невразливі для зарозумілого і зарозумілого людини. Зарозумілий людина може просто бути нездатним знайти з вами спільну мову і навіть говорити образливі і злі речі, але це може пройти мимо, якщо ви будете впевнені в собі.
  2. 2 Використовуйте зіткнення як можливість поліпшити свої власні навички слухання або терпимість. Можливо, ваша слабкість - нетерпіння, розчарування або роздратування. Бути може, нерідко трапляється так, що ви відчуваєте себе заляканими. Постарайтеся відмовитися від своїх звичайних негативних підходів - розглядайте це як можливість навчитися чомусь новому, коли ви прагнете слухати і не судити. Ставтеся до людини з терпимістю, прагнучи зрозуміти те, чим він мотивує свою поведінку, а також те, як ви могли б почувати себе в такому ж становищі. Звичайно, немає ніякого виправдання поганому поводженню, але, по крайней мере, так ви можете послухати без роздратування і просто здивувати зарозумілого людини.
  3. 3 Розгляньте способи, за допомогою яких ви спілкуєтеся з іншими людьми. Самостверджується ви або льстите? Впевнені в собі або боязкі як миша? Зарозумілі люди шукають тих, хто не буде самостверджуватися, тому що їм подобається третирувати людей і використовувати їх слабкості. Якщо ви є труднощі в цій галузі, то ви можете побажати підвищити свою впевненість в собі, а також вивчити, як ще відповідати зарозумілим людям.

Частина 2 з 3: Визначення та розуміння зарозумілості

  1. 1 Оцініть ситуацію. Чому ви відчуваєте, що людина зарозумілий? Він поблажливий до вас або не говорить з вами? Якщо не було інциденту, який показав би, що ця людина ставить себе вище вас, то не робіть поспішних висновків про те, що він зарозумілий. Ви можете помилятися з цього приводу.
    • Якщо ви відчуваєте, що ваші інтереси і побажання зовсім не враховуються, то це може бути ознакою контакту з зарозумілим людиною, особливо в тому випадку, якщо він наполягає, що його шлях - єдино правильний.
  2. 2 Слухайте, що людина говорить. Він завжди говорить тільки про себе? Він сердиться або дратується, якщо центр уваги зміщується в бік кого-небудь ще? Хвалиться, принижує інших і веде себе так, немов він знає все? Все це вірні ознаки зарозумілого типу. Якщо він постійно перебиває або різко перериває, це теж ознаки зарозумілості.
    • Шукайте людини, постійно говорить, що він краще вас і інших людей. Це може бути приховано або відверто, але якщо людина раз у раз говорить, що він краще вас і інших людей, можна сміливо зробити висновок - він зарозумілий.
    • Подумайте, наскільки зневажливо людина ставиться до вас і ваших ідей або думкам. Презирливе ставлення говорить про віру в те, що людина вважає себе краще, ніж інші.
    • Ця людина принижує речі, які вам важливі, особливо на людях?
    • Ця людина говорить / поводиться так, немов він ваш начальник? Прислухайтеся до тону голосу, який може вказувати на владність і презирливе ставлення.
    • Ця людина коли-небудь зауважує, що ви сумуєте за розмовою? Зарозумілі люди ніколи не помічають цього!
  3. 3 Визначте, чи приймає людина ваша думка під час прийняття рішень. Зарозумілі люди рідко дозволяють іншим приймати рішення, тому що вони впевнені в своїй правоті і завжди знають всі відповіді. І їх мало хвилює, чи стосується це рішення вас.
    • Ця людина раз у раз шукає компанії людей високого статусу, прагне познайомитися або поговорити з ними? Це пояснюється тим, що зарозумілий чоловік вважає, що він гідний тільки людей з високим статусом.
  4. 4 Знайте, що зарозумілі люди часто досить не впевнені в собі. За допомогою домінування і управління вони контролюють свій страх бути підлеглими. Зарозумілому людині важко визнати, що він неправий, і як би безглуздо це не виглядало, він буде чіплятися за свою правоту навіть тоді, коли його знання зжили себе або коли він не здатний мислити більш широко.На жаль, у багатьох зарозумілих людей насправді набагато менше життєвого досвіду, ніж вони розповідають; це всього лише прикриття, прикрашене уявою і заздрістю.
    • Снобізм - це класична ознака зарозумілості. Коли зарозумілий людина знає або прикидається, що знає щось особливе, це дає йому перевагу, і він не соромиться хвалитися з цього приводу.
    • Зарозумілому людині дуже важко приймати складності. Він набагато більше задоволений передбачуваними ситуаціями, в чорно-білих тонах; така людина схильна бачити все життя в подібному світлі. Такі люди, як правило, більше припускають, ніж насправді знають.
    • Знайте, хвилювання - не завжди ознака зарозумілості. Схвильований чоловік може бути просто збентежений тим, що він недоречно веде розмову і намагається бути занадто розумним. Це може звучати як перевагу і, в поєднанні з домінуванням в розмові, може здатися зарозумілістю. Намагайтеся подивитися глибше, перш ніж судити наміри людини. Схвильований чоловік буде цікавитися вашою думкою, в той час як зарозумілий не подбає про це і ніколи не буде вибачатися за те, що говорить занадто багато.

Частина 3 з 3: Як ефективно справлятися з погордою інших

  1. 1 Не дозволяйте йому дістатися до вас. Це може бути легше сказати, ніж зробити, але, ігноруючи дослідне перевагу, ви зіб'єте спільну мету такої поведінки. Будьте поблажливі, коли ця особа очевидно перебільшує речі, і спробуйте пробачити частину хвастощів (особливо в тому випадку, якщо це ваш родич або хтось, кого ви регулярно бачите). Подумайте, яку користь ви можете отримати від подібного зіткнення - серед усього пафосу, ймовірно, є щось, що варто дізнатися чи вивчити детальніше. Можливо, ця людина служить відмінним приводом для розповіді історій або просто чарівний, незважаючи на очевидний снобізм.
  2. 2 Зустрічаючи кого-то вперше, завжди краще дати людині шанс розкрити його істинний характер. Слухайте уважно і не перебивайте людину. Будьте ввічливі і приймайте те, що сказано, не намагаючись відмовитися в сенс слів. По ходу розмови можна буде зрозуміти його особистість і те, чи веде він себе дружелюбно, на рівних або дратівливо.
    • Якщо за результатами досвіду спілкування з'ясується, що людина відноситься до останньої категорії (неприємний і дратівливий), то постарайтеся отримати необхідну інформацію або укласти потрібну ділову угоду, а потім тихо і ввічливо підіть (інакше кажучи, ускользніте).
  3. 3 Будьте тактовні. Будучи тактовними, ви можете розповідати, що багато чого відбувається завдяки удачі, яка призводить вас до успіху швидше, ніж якісь здібності. Проаналізуйте, скільки ви повинні удачі в житті і доброті інших. Відзначайте також, що багатьом людям важко в житті, і як вас вражає те, як таким людям все одно вдається процвітати. Так ви будете натякати, що не збираєтеся лестити і слухати про дивовижні надприродні здібності зарозумілого людини.
  4. 4 Змініть тему розмови. Це може збити з пантелику зарозумілого людини, яка прагне домінувати в розмові на певну тему, обговорюючи яку він відчуває себе комфортно. Якщо він спробує повернутися до старої теми, чемно вкажіть, що ви вже повідомили свої погляди, і поверніться до нової теми. Так ви дасте людині зрозуміти, що не мають наміру весь день брати участь у виставі одного актора.
  5. 5 Уникайте занадто близького і довгого взаємодії. Є деякі хороші способи зупинити зарозумілого людини, який домінує в розмові і перебільшує або грає, як на сцені.
    • Багато посміхайтеся. Говоріть мало. Кивайте то тут, то там. Не дозволяйте втягнути вас в розмову. Використовуйте вигуки на кшталт «ммм», «ааа», «ах». Сплануйте, як піти.
    • Голосно смійтеся там, де сміх недоречний. Так зарозумілий співрозмовник впаде в ступор, і у вас з'явиться шанс перейти до нової теми.
    • Простий і часто використовуваний підлітками коментар «Правда?» зіграє вам на руку. Скажіть це з тоном недовіри, дивіться людині прямо в очі і нічого більше не кажіть. Практикуйте це перед дзеркалом, щоб удосконалитися.
  6. 6 Не погоджуйтеся ввічливо. Ви - не підвісна груша або дзеркало. Ви наділені правом ввічливо висловлювати свою думку. Так скористайтеся можливістю, щоб показати, що існують також інші погляди. наприклад:
    • «У вас цікава точка зору. Я не знаходив підтверджень цьому в своїй роботі. У моєму досвіді Х трапляється в 99% випадків, а на 1% не варто звертати уваги ».
    • «Звичайно, це одна з думок. Однак, як показує мій досвід, все відбувається по-іншому. Наприклад ... »
  7. 7 Знайдіть що-небудь смішне в його зарозумілості. Це велика справа. Зарозумілі люди часто дуже сильно зациклені на собі, щоб усвідомити, що інші над ними сміються. Зробіть вигляд, що ви не розумієте, про що говорить людина, і спостерігайте, як він буде пихкати і намагатися все вам пояснити.
  8. 8 Тримайтеся подалі, якщо вам складно зібратися з думками. Якщо ви ще не придумали надійний метод для контакту з цією людиною, докладете всіх зусиль, щоб не потрапляти йому на шляху. Так ви виграєте час, щоб вирішити, як краще відповісти, чи це просто допоможе вам триматися подалі від його дратівної присутності.
    • Якщо вам доводиться (в силу роботи або навчання) стикатися з ним в одному колективі, то спробуйте звертатися до групи в цілому замість того, щоб говорити з зарозумілим людиною особисто: наприклад замість фрази: «Привіт, Ваня», - говорите: «Привіт усім ». Крім того, не питайте: «Як справи?», Інакше можете нарватися на грубий відповідь.
  9. 9 Якщо ви працюєте з вічно грубим і зарозумілим людиною, то кожен раз, коли ви бачите, що він підходить, раптово стаєте неймовірно зайняті. Підніміть трубку і симулює розмову. Якщо людина виразно хоче вашої уваги, змусьте його чекати стільки, скільки зможете. Коли ви нарешті зверніть на нього увагу, зробіть це безособово, роблячи ще що-небудь. Наприклад, скажіть: «Чим можу бути корисний?» - і піднімайте телефонну руку (ніби мають намір комусь зателефонувати). Ця техніка часто працює дуже успішно, тому що насправді дозволяє поставити зарозумілого людини на місце. Це протилежно тому, чого вони хочуть.
  10. 10 Будьте чесні. Якщо все вищеперелічене не допомагає і зарозумілий чоловік все ще діє вам на нерви, скажіть йому, що ви думаєте про його зарозумілість і які у вас це викликає почуття. Не кричіть і не ображайте людини більше, ніж необхідно, інакше будете виглядати злим.
  11. 11 Залишайтеся ввічливим в будь-якому випадку. Гарні манери врятують вас від подібності з поганою людиною. Буде ясно, що ви терплячі. Але так само буде ясно, що ви не терпите дурнів.
    • Як тільки ви залишили їх грабують дух присутність, ви можете пишатися своїм професіоналізмом, своїм знанням того, як швидко справлятися з подібними ситуаціями, і своєю присутністю духу, яке допомогло вам швидко вислизнути і не витрачати даремно дорогоцінний час на таку людину. Він, з іншого боку, буде глибоко здивований тим, що зіткнувся з дійсно чемним і стриманим людиною, і буде почувати, що його грубе зарозумілість не зможе на вас вплинути, що він не зможе керувати вами, заподіяти вам біль, збурити або знищити вас своїм похмурим настроєм (яким він сам, здається, нездатний керувати).

Поради

  • Зазвичай зарозумілі люди не слухають, що хоче сказати співрозмовник. У цьому випадку просто посміхніться і кивніть - так буде краще і безпечніше.
  • Пам'ятайте, що причина зарозумілості багатьох полягає в тому, що, на їхню думку, їх ніхто не любить. Згадайте, скільки людей вас любить тільки за те, що ви - це ви. Ваше серце повно, а їх серця немає.
  • Не бійтеся «обережно» зайняти тверду позицію щодо дій, які ви не будете терпіти або схвалювати.Таким чином, людина буде знати, що є помилковим і що є правильним.
  • Іноді зарозумілі люди люблять позмагатися і вказувати на невеликі недоліки і помилки. Якщо така людина зробить вам зауваження, спокійно відповідайте: «Спасибі, тепер буду знати». Просто переконайтеся, щоб це не звучало надто саркастично.
  • Коли хтось просто зводить вас з розуму своєю зверхністю, дуже ввічливо запитайте людини: «Розкажіть, як ви стали таким експертом в цій галузі? Ви вчилися? Ви дізналися про це з невдалого досвіду? Чи є що-небудь, чого ви не знаєте, і про що я б міг вам розповісти? »
  • Ввічливо скажіть людині, на що схожі його дії (ключове слово «схожі»). Скажіть: «Це схоже на ...», - або: «Схоже, що ви захищаєтеся», - і, можливо, людина трохи відступить. Швидше за все, він продовжить захищатися, але вас це вже не повинно хвилювати - свою точку зору з його ж допомогою ви вже висловили. Чи не сперечайтеся, просто рухайтеся далі.
  • Скажіть людині, що ви відчуваєте, коли він весь час говорить тільки про себе!
  • Не дозволяйте зарозумілому людині взяти контроль над собою і своїми почуттями. Рано чи пізно він вас напевно кине.
  • Чи не визнайте його існування і ігноруйте його зарозумілість.
  • Киньте зарозумілому людині виклик. Варто дати людині зрозуміти, що він не має рації і що ви в курсі його поганих намірів, і він відразу перестає поводитися зарозуміло.

попередження

  • Деякі люди поводяться настільки зарозуміло, що здається, ніби в їх поведінці занадто багато негативу. Такі люди переоцінюють цінність свого існування. В цьому випадку краще уникати людини. Якщо це неможливо (ви разом працюєте, вчитеся або навіть живете), намагайтеся завжди зберігати спокій і не вступати з ним в конфронтації.
  • Ігнорувати зарозумілого людини може бути ефективно, якщо ви хочете, щоб вас залишили в спокої. Але такі люди нерідко займають собою весь простір. Тобто, наприклад, людина може дратувати вас, якщо ви з ним перебуваєте в одній кімнаті, при цьому нічого не кажучи.
  • Спробуйте не вступати з ним ні в які суперечки, тому що зарозумілий чоловік ніколи не буде слухати вашу точку зору, а якщо і зволить послухати, то все одно скаже, що ви неправі. Зарозумілі люди часто прагнуть змусити навколишніх відчувати себе невпевненими і помилятися. Вони роблять це в спробі продемонструвати контроль над ситуацією. Якщо це відбувається з вами, не гнівайтесь, так як це саме те, чого людина домагається. Замість цього постарайтеся прийняти його дії і подивитися на речі з його точки зору. Будьте мудрі, але не збільшуйте ситуацію, відповідаючи грубо або вороже.