Як складати простирадла на гумці

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 25 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
2 способа как складывать простынь на резинке [Натяжная простынь].
Відеоролик: 2 способа как складывать простынь на резинке [Натяжная простынь].

Зміст

Незважаючи на те, що еластичні куточки простирадлом на гумці дуже добре тримають їх на матраці, складати таке постільна білизна дуже і дуже непросто. Безуспішно спробували скласти простирадло на гумці і в розладі сунули її грудкою в шафу? Повірте, ви в цьому не самотні! На щастя, з деякою практикою такі простирадла все ж можна навчитися ідеально складати і красиво класти стопкою на полицю шафи без будь-яких грудок!

кроки

Частина 1 з 2: Зіставте куточки простирадла

  1. 1 Візьміться за вивернуті виворотом куточки простирадла по одній з поздовжніх її сторін. Введіть руки всередину двох суміжних кутів простирадла таким чином, щоб короткі її боку повисли вниз, а довгі поздовжні сторони виявилися розташовані горизонтально. Працюючи з простирадлом, розташуйте її так, щоб лицьова сторона була звернена до вас, а виворітна - назовні.

    Якщо подивитися на шви в куточках простирадла на гумці, то можна помітити, що на одній стороні вони утворюють охайну складку, а по іншу - явно видно припуски. Та сторона, де видно припуски, Є виворітного стороною простирадла, яка зазвичай повинна стикатися з матрацом. Саме ця сторона повинна бути звернена в напрямі від вас.


  2. 2 Одягніть куточок простирадла з правої руки на куточок на лівій руці. З'єднайте разом куточки простирадла перед собою таким чином, щоб шви на них теж поєдналися. Потім виверніть правий куточок на лицьову сторону, щоб при цьому він сподівався на куточок простирадла, розташований на лівій руці.
    • Уявіть, що надягаєте манжету одного носка поверх іншого - це може допомогти.
    • На даному етапі гумки, вшиті в обидва куточка, повинні охайно поєднатися.
    • Якщо ви лівша, надіньте куточок з лівої руки на куточок, розташований на правій руці.
  3. 3 Додайте ближній з нижніх куточків до двох верхніх. Притримаєте два суміщених куточка в лівій руці і дотягну до нижнього краю простирадла правою рукою, щоб вхопитися за найближчий до себе куточок. Підтягніть його вгору до двох раніше складеним куточках і вкладіть всередину них, щоб всі три куточка виявилися охайно суміщені.
    • Звертаючи нижні куточки по одному, ви досягнете більш охайних згинів тканини.
    • При бажанні також можна спочатку поєднати нижні два куточка і потім вкласти їх в два раніше суміщених верхніх куточка.
  4. 4 Вкладіть в суміщені куточки останній четвертий куточок і розправте краю простирадла. Перед виконанням даного кроку один останній куточок буде звисати вниз, а три інших - висіти на вашій лівій руці. Загорніть вгору останній куточок, щоб поєднати його з іншими куточками. Руками розправте звисають краю простирадла.
    • Простий спосіб розправити простирадло - ввести долоню в нижній згин тканини і обережно потрясти тканину, поки краю простирадла НЕ вирівняються.

Частина 2 з 2: Поверніть простирадло в охайний прямокутник

  1. 1 Покладіть простирадло на стіл так, щоб суміщені куточки були звернені вгору. Після сполучення всіх чотирьох куточків простирадла її необхідно укласти на рівну горизонтальну поверхню, наприклад на стіл. Чотири суміщених куточка повинні представляти собою як би один куточок, звернений вгору. Однак немає нічого страшного в тому, якщо на даному етапі простирадло буде виглядати не дуже охайно. Просто не дайте куточках розпастися, поки укладаєте простирадло на стіл.
    • Якщо куточки розпадуться, ймовірно, вам буде потрібно розгорнути простирадло і почати все з самого початку.

    Порада: якщо у вас немає достатньо великого столу, розправте простирадло на матраці або навіть на підлозі!


  2. 2 Підверніть краю, щоб отримати прямокутник. Поправте простирадло таким чином, щоб шви чотирьох суміщених куточків лягли діагонально і сформували собою «новий» куточок. Потім підверніть простирадло по двох суміжних сторонах цього кута, щоб вийшов охайний прямокутник.
    • Коли закінчите, у вас повинна вийти L-образна складка, що йде по двом сторонам простирадла (з гумкою по внутрішньому краю).
  3. 3 Розправте тканину руками. Робота на рівній горизонтальній поверхні дозволить вам виконати охайні згини на тканини при згортанні простирадла на гумці. Як тільки ви підвернеться дві суміжні сторони з гумкою для отримання прямокутника, проведіть по простирадлі руками (в тому числі по щойно зробленим згинах), щоб розправити нерівності і складки на тканині.
    • Якщо ви працюєте на матраці або на підлозі з килимом, швидше за все, вам не вдасться домогтися настільки ж охайних згинів, як при роботі на твердій поверхні.
  4. 4 Складіть отриманий прямокутник втричі по вертикалі. Загніть верхню третину прямокутника вниз, щоб вкладені одна в одну куточки сховалися всередині. Розправте тканину руками, а потім загніть вгору нижню третину прямокутника, щоб вийшов новий довгий і вузький прямокутник.
    • Тепер усі куточки і раніше зроблені вами згини будуть приховані.
  5. 5 Завершіть процедуру згортанням прямокутника втричі по горизонталі. Як тільки ви отримаєте охайний довгий прямокутник, вам залишиться лише сформувати з нього квадрат. Загніть одну його сторону на третину до середини. Потім аналогічним чином загніть третину з іншого боку, щоб завершити акуратне згортання простирадла на гумці!
    • Якщо у вас ліжко королівського розміру, можливо, вам буде потрібно згортати прямокутник в обох напрямках вчетверо, а не втричі. Для цього потрібно просто складати тканину двічі навпіл.

Порада

  • Вкладіть складену простирадло на гумці в наволочку від того ж комплекту, щоб вам було простіше зберігати їх разом в шафі!

Що вам знадобиться

  • Простирадло на резинці
  • плоска поверхня