Як знизити рівень АМК

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 10 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ОМОЛОЖЕНИЕ ЛИЦА 😧 ЧТО ВАС СТАРИТ??? ПРИЗНАКИ СТАРЕНИЯ НА ЛИЦЕ
Відеоролик: ОМОЛОЖЕНИЕ ЛИЦА 😧 ЧТО ВАС СТАРИТ??? ПРИЗНАКИ СТАРЕНИЯ НА ЛИЦЕ

Зміст

Азот сечовини крові (АМК) є медичним тестом, який вимірює кількість азоту сечовини, або продуктів життєдіяльності, в крові. Високий рівень АМК може свідчити про погану роботу нирок або наявності серйозного захворювання, травми, зневоднення або надмірного споживання білків. Проконсультуйтеся з лікарем, щоб виключити серйозні захворювання. Внесіть зміни в свій спосіб життя, щоб підтримувати стабільний рівень АМК. Для цього слідкуйте за споживанням білків і інтенсивністю тренувань, пийте більше води і постарайтеся уникати стресу. Рівень АМК можна знизити, усунувши проблеми зі здоров'ям, через які він виріс.

Увага:інформація в даній статті носить виключно ознайомчий характер. Перед застосуванням будь-яких методів проконсультуйтеся з лікарем.

кроки

Метод 1 з 2: Виключіть серйозні захворювання

  1. 1 Попросіть лікаря перевірити наявність у вас серйозних захворювань. Високий рівень АМК, як правило, вказує на погану роботу нирок внаслідок їх захворювання, ниркової недостатності або інших важких захворювань, на зразок застійної серцевої недостатності, недавнього серцевого нападу, сильних опіків, стресу, діабету або високого кров'яного тиску. Запишіться на прийом до лікаря, щоб пройти медогляд і здати інші лабораторні аналізи, які дозволять виключити наявність серйозних проблем зі здоров'ям.
    • Лікар порадить найбільш підходящий курс лікування від того чи іншого захворювання, що дозволить знизити рівень АМК.
    • Підвищення рівня АМК може бути викликано захворюваннями щитовидної залози і жаром.
  2. 2 Повідомте лікаря про будь-які ознаки шлунково-кишкової кровотечі. Шлунково-кишкова кровотеча може збільшити рівень АМК і є симптомом таких серйозних захворювань, як рак або ерозія шлунка. Ендоскопія дозволить лікарю підтвердити наявність кровотечі, після чого він призначить вам ліки або операцію для лікування конкретної проблеми. Повідомте лікаря, якщо ви помітили можливі ознаки шлунково-кишкової кровотечі, начебто крові в калі або блювоти.
  3. 3 Визначте, чи не підвищують рівень АМК прийняті вами ліки. Побічним симптомом деяких рецептурних препаратів є збільшення рівня АМК.До таких препаратів варто віднести хлорамфенікол і стрептоміцин, які призначають для лікування бактеріальних інфекцій. Не варто забувати і про сечогінних засобах, які призводять до зневоднення, а отже, і до збільшення рівня АМК. Дізнайтеся у свого лікаря, чи викликано збільшення рівня АМК поточними або недавніми ліками.
    • Лікар може призначити інші ліки або змінити дозування, щоб знизити рівень АМК.
  4. 4 Дізнайтеся, чи не вагітні ви. Вагітність іноді може викликати у жінок підвищення рівня АМК. Якщо ви підозрюєте, що чекаєте дитину, підтвердіть це у лікаря і виключіть інші можливі причини збільшення рівня АМК. Хоча високий рівень АМК у вагітних жінок, як правило, не є приводом для занепокоєння, вас можуть попросити внести зміни в раціон харчування, щоб привести рівень АМК в норму.

Метод 2 з 2: Змініть спосіб життя

  1. 1 Пийте більше води та інших рідин, щоб уникнути зневоднення. Зневоднення є найбільш імовірною причиною високого рівня АМК, а й найбільш розв'язуваної. Регулярно пийте воду і інші рідини протягом дня, щоб підтримувати здоровий водний баланс. Для цієї мети ідеально підходять спортивні напої і кокосова вода, оскільки та кількість цукру, що міститься в них, дозволяє організму поглинати і використовувати воду.
  2. 2 Знизьте споживання білків. Надмірне споживання білків може підвищити рівень АМК. Ця проблема може виникнути, якщо приймати білкові добавки для збільшення м'язової маси або для переходу на дієту з високим вмістом білків. Намагайтеся не є в день більше 0,8 г білків на 1 кг ваги.
    • Постарайтеся зробити так, щоб ваш раціон більше складався з клітковини, фруктів, овочів, злакових культур і корисних жирів.
  3. 3 Чи не перепрацьовувати на тренуваннях. До симптомів, що викликається надмірними навантаженнями, можна віднести проблеми зі сном, зниження лібідо, постійний біль в м'язах і зміни настрою. Виснажливі тренування також можуть збільшити рівень АМК, особливо якщо ви погано їсте, щоб компенсувати витрачений обсяг енергії. Знизьте інтенсивність тренувань, якщо час на відновлення після них триває більше дня або якщо у вас спостерігаються інші неприємні симптоми.
    • Кількість і тип вправ, які призводять до відмови м'язів, різняться від людини до людини.
  4. 4 Зменшіть рівень стресу. Стрес може чинити сильний вплив на рівень АМК. Це пов'язано з кількістю виділяється кортизолу. Постарайтеся уникати зайвого стресу за допомогою дихальних вправ, усвідомленої медитації і занять спортом. Якщо ви намагаєтеся впоратися з важкою психологічною проблемою, подумайте про те, щоб поговорити про це з психотерапевтом і подолати стрес.
  5. 5 Ведіть гармонійний і здоровий спосіб життя. Рівень АМК можна тримати під контролем, ведучи здоровий спосіб життя у всіх його сферах. Вживайте збалансовану їжу, кожен день помірно займайтеся спортом, а також не забувайте про медитації або йоги, щоб залишатися спокійною і позитивною. Також дуже важливо відвідувати лікаря для проходження регулярного обстеження, щоб переконатися у відсутності будь-яких проблем зі здоров'ям.