Як зібрати ефективну колоду покемонів (TCG)

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як зібрати ефективну колоду покемонів (TCG) - Суспільство
Як зібрати ефективну колоду покемонів (TCG) - Суспільство

Зміст

Грати в покемонів весело і цікаво, а карти придумані так, щоб можна було грати різними колодами. Немає необхідності дотримуватися «заздалегідь створених» колод, складених виробником - можна підібрати власну колоду, вибравши своїх улюблених покемонів з різних колод. Ця стаття допоможе вам зібрати свою власну колоду, щоб ви могли почати приймати участь в турнірах і місцевих лігах!

кроки

  1. 1 Подумайте про те, що за колоду ви хочете зібрати. Вам подобається грати водяними або вогняними покемонами? Може, бойовими або психічними? У більшості в колодах є лише два типи покемонів. Деякі колоди можуть ефективно використовувати і більше число типів, а бувають і такі колоди, де використовується всього один тип.
    • Бажано вибрати покемонів, які взаємодоповнюють один одного. Наприклад, хорошою комбінацією є покемони водяного та електричного типу, а також вогняні та трав'яні покемони.
    • Не забувайте також враховувати слабкості своїх типів. Якщо ваші психічні покемони мають слабкість до темряви, грайте бойовими типами (так як більшість темних покемонів отримують більших збитків від бойового типу), щоб протистояти покемонам темного типу.
    • Не забувайте, що ви можете скористатися безбарвним типом покемонів в будь-якій колоді, щоб заповнити відсутні місця. Покемони цього типу часто мають корисні ефекти. Вони також можуть часто використовувати будь-який тип енергії, тому їх можна застосовувати в будь-якій колоді.
  2. 2 Виробіть стратегію перемоги. Стане в нагоді і чітке розуміння того, як зробити так, щоб ваш противник програв. У колекційної карткової гри про покемонів ви можете виграти трьома способами: зібрати шість призових карт супротивника, прибрати всіх покемонів противника з поля і зробити так, щоб на початку свого ходу у супротивника не було більше карт. Запитайте себе:
    • На чому буде зосереджена ваша колода для перемоги? Який спосіб буде оптимальним для досягнення перемоги?
    • Що саме ваш противник може зробити проти вашої стратегії? Якими картами ви можете мінімізувати свої слабкості і посилити свої сильні сторони?
  3. 3 При виборі карт не забувайте підтримувати хороший баланс. У більшості колод міститься в середньому 20 карт покемонів, 25 карт тренерів і близько 15 карт енергій, хоча найчастіше склад колоди залежить від її типу.
    • Наприклад, колода Бластоаз / Келдео з чемпіонату 2012 містила 14 карт покемонів, 32 карти тренера і 14 карт енергій. Все залежить від того, чого ви намагаєтеся досягти.
  4. 4 Уявіть, що покемони - це тристороння рольова гра. Перш за все, вам необхідно мати кілька копій вашого основного атакуючого покемона, а також більше покемонів першого покоління, ніж повністю розвинених покемонів другого покоління. Це необхідно для того, щоб у вас був активний покемон і багато запасних.
    • Покемони першого покоління вирубали дуже швидко, тому запасіть кілька еволюцій для покемонів останніх поколінь і покращуйте їх якомога швидше, щоб ваші шанси на перемогу збільшилися після відходу першої хвилі слабких покемонів.
    • Нарешті, постійно думайте про кінцівці гри і залиште одного-двох по-справжньому сильних покемонів, яких ви зможете дістати до кінця гри. У більшості колод є «початкові» карти, на кшталт Клефф і Пічу, ці карти допоможуть вам впевнено почати партію.
  5. 5 Врівноважувати свої карти. Дуже важливо мати карти, які допомагають один одному. Це вкрай необхідно в хорошій колоді! Стратегія дуже важлива!
    • Ваші карти повинні бути Синергічно. Наприклад, Гідрейгон і Даркай-Екс відмінно підходять для вільного переміщення покемонів і енергій. Знайдіть інші відмінні комбінації, які ви зможете використовувати в своїх інтересах.
  6. 6 Вибирайте тренерів, які б давали позитивні ефекти вашим покемонам. Вам необхідно мати 5-8 хороших карт. Якщо ви не зможете взяти необхідні карти, ви не зможете перемогти.
    • Не забувайте, що в свою колоду ви можете покласти до 4 одінакомих карт, і якщо ваша колода сильно залежить від якої-небудь події, ви повинні збільшити свої шанси на те, щоб ця подія відбулася, вклавши в колоду кілька копій найважливіших карт.
    • У вашій колоді має бути 5 і більше карт, які будуть підтримувати і посилювати ваших покемонів. Решту місць ви можете залишити для карт протидії ослаблення або для карт, оновлюють склад наявних на руках карт.
  7. 7 Протестуйте колоду - витягніть карти так, ніби граєте з противником. Пам'ятайте, щоб почати грати, ви повинні витягти як мінімум одного покемона першого покоління, тому тримайте їх в достатній кількості, щоб забезпечити собі наявність хороших стартових карт. Саме це вам і потрібно зробити!
  8. 8 Покладіть в свою колоду побільше карт тренерів і карт підтримки. З їх допомогою ви зможете дістати з колоди ту саму карту, яка вам знадобиться в той чи інший момент. Не забудьте про витяжні карти - одні дадуть вам перевагу і дозволять поповнювати запас карт. Нарешті, не забудьте про карти EX, так як вони сильніші більшості базових карт покемонів і володіють корисними здібностями.
  9. 9 Не беріть занадто багато карт з еволюціями. В даний час більшість колод використовує карти EX, щоб домогтися раннього домінування над противником. Є, втім, виключення - Пайроар і Ілектрік. Пам'ятайте, чим довше ви готуєте свого покемона до еволюції, тим більше часу у вашого противника для підготовки контр-атаки.

Поради

  • Вам знадобляться карти тренерів, що дозволяють повторно використовувати інші карти тренерів.
  • Знайдіть лігу, якщо ще не зробили це. Так ви зможете тестувати свої колоди, вигідно торгувати і навіть завести нових друзів.
  • Зберігайте ваші карти і колоду так, щоб і не розгубити їх, і не соромитися їх зовнішнього вигляду під час гри.
  • Коли будете підбирати колоду, не забувайте, що одним тільки покемоном з сильною атакою гру не виграти.
  • Зберігайте карти, які вам не потрібні. Вам може здаватися, що ті не приносять користі, проте для інших гравців вони можуть бути справжнім скарбом.
  • Не забувайте, що базові покемони - це цілком нормальні карти. При складанні колоди вам потрібно буде взяти достатню кількість таких карт.
  • Не забувайте про співвідношення нанесеного шкоди до витраченої енергії. Вибирайте покемонів, які боляче б'ють (або добре допомагають команді), але витрачають при цьому мало енергії.
  • Використовуйте карти покемонів і тренерів, взаємодоповнюючі один одного. Наприклад, якщо хочете використовувати танки покемона, восполняющего здоров'я щоразу, коли той витрачає енергію. Тоді вам потрібні тренери з лечащими вміннями і, власне, покемон.
  • Пам'ятайте, що в колоді може бути тільки 60 карт. Чи не більше і не менше - 60.
  • У вашій колоді повинна бути мінімум одна карта еволюції з хорошою атакою. Чому? Пайроар в метаігре 2015 року було найбільшою загрозою - для базових покемонів він був непробивною стіною.

Схожі статті

  • Як створити ідеального покемона
  • Як спіймати всіх покемонів в грі
  • Як колекціонувати картки Pokémon
  • Як грати в Покемон карти
  • Як відрізнити підроблені картки із зображеннями покемонів
  • Як заробити гроші, продаючи картки покемонів