Як зібрати сечу на аналіз у кобеля

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Собрать мочу у собаки на анализ впринципе просто
Відеоролик: Собрать мочу у собаки на анализ впринципе просто

Зміст

Аналіз сечі може повідомити ветеринара важливу інформацію про стан здоров'я вашого пса. Наприклад, з аналізу можна визначити наявність у тварини інфекцій сечовивідних шляхів, діабету або захворювань нирок. Якщо ветеринар попросить вас здати сечу пса на аналіз, постарайтеся зробити це якомога швидше. На щастя, збір сечі у кобеля не так складний, як може здатися. З певною часткою терпіння і деякою підготовкою ви зможете належним чином зібрати сечу і благополучно доставити її до ветеринарної клініки.

кроки

Частина 1 з 3: Збір сечі

  1. 1 Визначтеся з часом збору сечі. Цілком ймовірно, що пес аж ніяк не зрадіє вашому прагненню зібрати його сечу. Щоб спростити завдання вам обом, постарайтеся приготуватися до збору сечі тоді, коли сечовий міхур кобеля буде сповнений, наприклад, з самого ранку або після повернення з роботи.
    • Матеріал, зібраний з ранку, зазвичай дає найточніші результати аналізу.
    • Також можна спробувати зібрати сечу після того, як погодуєте пса або під час звичайної прогулянки, коли навколо повно цікавих запахів і псові хочеться мітити свою територію.
  2. 2 Знайдіть герметичний контейнер. Ветеринар сам може надати вам невеликий пластиковий контейнер для збору сечі. Якщо немає, можете взяти для цієї мети будь-який інший герметичний контейнер. Можливі наступні варіанти:
    • неглибока миска з герметичною кришкою;
    • одноразовий контейнер для продуктів харчування, наприклад Tupperware®;
    • порожній контейнер з-під маргарину;
    • порожній контейнер від вершкового сиру.
  3. 3 Вимийте контейнер. Щоб забруднення і харчові залишки в контейнері не вплинули на аналіз сечі, необхідно вимити контейнер в гарячій воді з милом. Після цього дайте контейнера повністю висохнути, перш ніж збирати в нього сечу.
  4. 4 Виведіть пса на прогулянку на повідку. На вулиці у пса можуть виникнути деякі побоювання, так як у вас в руках буде контейнер, і він може вирішити триматися від вас подалі. Щоб такого не сталося, відразу візьміть вихованця на поводок. При цьому бажано використовувати класичний поводок, а не поводок-рулетку.
    • Якщо ви вигулюєте пса у власному дворі, відведіть його в те місце, де він звик ходити в туалет. Його запах вже буде присутній там і простимулює пса помочитися там же.
  5. 5 Уважно спостерігайте за псом на прогулянці. Залежно від повноти сечового міхура ваш пес може захотіти помочитися відразу ж після виходу на вулицю. Уважно стежте за ним, щоб бути напоготові, як тільки пес підніме задню ногу.
    • Якщо вам здається, що пес підніме праву задню ногу, встаньте з правого боку. Якщо схоже, що він підніме ліву задню ногу, встаньте зліва.
    • При цьому тримайтеся трохи позаду пса.
  6. 6 Підставте контейнер під струмінь сечі. Коли пес підніме задню ногу, оперативно, але обережно підставте контейнер під струмінь сечі. Не робіть різких рухів, щоб не стривожити тварина. Як тільки пес закінчить сечовипускання, приберіть контейнер.
    • Рука з контейнером в процесі збору сечі може бути трохи забризканий сечею. Щоб цього уникнути, можна надіти гумові рукавички.
    • Також до контейнера можна приробити ручку з лінійки, примотавши її скотчем. Це теж дозволить захистити руки від попадання на них сечі.

Частина 2 з 3: Правила поводження з зібраним матеріалом

  1. 1 Закрийте контейнер кришкою. Як тільки зразок сечі для аналізу буде зібраний, контейнер необхідно закрити кришкою, щоб сеча нічим не забруднилася і не пролилася. Найкраще буде закрити контейнер його рідний кришкою.Якщо у вас немає кришки від контейнера, закрийте його декількома шарами поліетилену.
    • Якщо ви вирішили закрити контейнер поліетиленом, зафіксуйте поліетилен на контейнері гумкою.
    • Якщо сеча забруднила зовнішню стінку контейнера, витріть її сухим паперовим рушником.
    • Не забудьте помити руки в теплій воді з милом до і після процедури закриття контейнера.
  2. 2 Відвезіть сечу в ветеринарну клініку. Аналіз сечі буде найбільш точним, якщо для цього використаний свіжий зразок сечі (зібраний в межах декількох годин до аналізу). Коли контейнер з сечею буде надійно закритий, помістіть його в пакет, а на пакеті напишіть кличку свого пса. Потім відвезіть сечу в ветеринарну клініку.
  3. 3 Правильно зберігайте зібрану сечу (якщо необхідно). Якщо ви не можете відразу ж відвезти сечу на аналіз, до візиту в ветеринарну клініку вам буде потрібно тримати її в холоді. Контейнер з сечею можна поставити в холодильник або просто охолодити за допомогою льоду.
    • Якщо ви вирішили поставити контейнер в холодильник, спочатку упакуйте його в пакет, щоб в холодильну камеру не були частки сечі.
    • Зберігати сечу в холодильнику може бути незручно. В такому випадку можна поставити контейнер в сумку-холодильник або ящик для льоду.
    • Не зберігайте зразок сечі довше 12 годин. Через 12 годин сеча стає непридатною для об'єктивного аналізу.

Частина 3 з 3: Звернення за допомогою

  1. 1 Знайдіть помічника. Зібрати сечу кобеля для аналізу буде простіше, якщо вам хтось допоможе. Попросіть друга або родича вигуляти з вами пса, щоб потримати поводок або своєчасно підставити контейнер під струмінь сечі.
  2. 2 Зверніться за порадою до ветеринара. Якщо у вас не виходить зібрати сечу, не переживайте. Зв'яжіться з ветеринаром і поясніть ситуацію. Вам можуть надати додаткові рекомендації або запропонують зібрати сечу безпосередньо у ветеринарній клініці.
  3. 3 Дозвольте персоналу ветеринарної клініки зібрати сечу для аналізу. Якщо ви вирішили надати завдання збору сечі працівникам ветеринарної клініки, то хто-небудь з персоналу може спробувати вигуляти вашу собаку, коли ви під'їдете до клініки. Якщо це не вдасться, ветеринар може вдатися до іншого методу збору сечі - уроцістоцентезу.
    • Для процедури уроцістоцентеза кілька працівників ветклініки покладуть вашого пса на спину, а ветеринар введе спеціальну голку безпосередньо в сечовий міхур кобеля, щоб набрати сечу.

Поради

  • Збір сечі для аналізу у псів відрізняється від збору сечі у сук.
  • Сеча, зібрана методом простого збору не завжди підходить для аналізу. Деякі аналізи краще збирати уроцістоцентезом (безпосередньо з сечового міхура), щоб зразок сечі був чистим.
  • Зразок сечі, взятий під струменем, є зразком простого збору. Незважаючи на те, що зібрати сечу таким способом найлегше, при цьому вона може виявитися забрудненим.

попередження

  • Деякі пси можуть відмовитися ходити в туалет, як тільки зрозуміють, що хтось намагається зібрати їх сечу.

Що вам знадобиться

  • повідець
  • Неглибокий герметичний контейнер
  • Гумові рукавички (необов'язково)