Як містити ноги в чистоті

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 15 Вересень 2024
Anonim
КАК БЫТЬ УХОЖЕННОЙ И КРАСИВОЙ ВСЕГДА? ТОП-5 ПРОСТЫХ И ПОЛЕЗНЫХ ПРИЕМОВ
Відеоролик: КАК БЫТЬ УХОЖЕННОЙ И КРАСИВОЙ ВСЕГДА? ТОП-5 ПРОСТЫХ И ПОЛЕЗНЫХ ПРИЕМОВ

Зміст

1 Зберігайте чистоту. Мийте ноги щодня водою і милом. Досить просто підставити ноги під струмінь води. Ретельно намильте ноги і потріть їх мочалкою. Переконайтеся, що ви помили ноги по всій довжині, а не тільки пальці. Очистіть також нігті.
  • 2 Обов'язково повністю висохнути свої ноги, коли закінчите. Не забудьте протерти ділянки між пальцями і прибрати жовту / чорну бруд з пальців ніг. Залишки вологи є живильним середовищем для бактерій, які викликають запах.
  • 3 Носіть правильні шкарпетки. Бавовна, бамбук, деякі вовняні матеріали і спеціальні плетіння, створені для спортсменів, будуть поглинати піт і дозволять вашим ногам дихати. Одягніть нову пару, якщо шкарпетки стали вологими.
  • 4 Переконайтеся, що ваша взуття вам не мала. Якщо це так, тоді ваші ноги будуть потіти більше звичайного. Знайдіть відповідний розмір і попросіть допомоги у продавщиці, якщо не впевнені.
  • 5 Міняйте взуття. Носіння однієї і тієї ж пари взуття кожен день може надати їй поганий запах. Дайте взуття просохнути протягом декількох днів, перш ніж ви надягнете її знову. Існує безліч спреїв та інших засобів для боротьби з запахом, що підходять вашого взуття, тому оберіть і спробуйте який-небудь з них, якщо хочете, щоб ваші черевики добре пахли.
  • 6 Убийте мікроби. Задумайтесь про використання дезінфікуючого спрею, щоб позбутися від бактерій в вашого взуття. Мийте свої ноги антибактеріальним милом. Просушка взуття на сонці також може допомогти. Перш ніж лягати спати, змочіть білу махрову серветку нерозбавленою перекисом водню і оберніть нею кожну ногу, захоплюючи ділянки між пальцями і нігтями. Чи не змивайте. Дайте компрес висохнути і спите з босими ногами.
  • 7 Вимийте взуття або устілки. Деякі устілки або взуття, особливо кросівки, можна випрати. Обов'язково просушіть їх, перш ніж його надягати.
  • 8 Ходіть будинку босоніж. Нехай ваші ноги провітрюються, дозвольте їм побути деякий час на відкритому повітрі, особливо в нічний час.
  • 9 Нігті повинні бути підстриженими і чистими. Використовуйте щіточку для нігтів. Нігті на пальцях ніг - секретне місце для бактерій.
  • Поради

    • У всьому винні бактерії. У певних умовах бактерії будуть розмножуватися на ваших ногах. Дані бактерії їдять мертві шкірні клітини і жир на поверхні вашої шкіри. Їх кількість буде зростати, і в результаті з'являться шкідливі органічні кислоти. Саме ці органічні кислоти так погано пахнуть. У 10-15% людей ноги пахнуть справді жахливо. Чому? Тому що їх ноги занадто спітнілі, вони стали домом для бактерій, які називаються Micrococcus sedentarius (Вимовляється як: мікрококи седентаріус). Дані бактерії виробляють не тільки погано пахнуть органічні кислоти, але також речовина під назвою «летюча з'єднання сірки». Сполуки сірки, як правило, володіють сильним і неприємним запахом. Якщо ви коли-небудь нюхали тухле яйце (сірководень), то знаєте, як пахнуть леткі сполуки сірки. Один з найбільш ефективних способів позбутися від бактерій на ногах - це їх миття в воді з великою кількістю оцту. Кислота вбиває бактерії і зменшує зростання їх кількості.
    • Вимийте ноги у воді з декількома краплями олії чайного дерева. Це антибактеріальний і протигрибковий 100% натуральний засіб.
    • Нанесіть вазелін на ваші ноги, щоб зробити їх гладкими.
    • У більшості людей запах ніг можна регулювати. Найгірше те, що смердючі ноги - це бентежить та обставина. Якщо це вас турбує, просто не знімайте своє взуття, коли перебуваєте в громадських місцях, наприклад, в школі або при їзді в автомобілі. Будинки тримайте ноги в чистоті і ходіть босоніж, щоб вони подихали повітрям. Якщо ваші ноги чисті і сухі, бактеріям доведеться знайти свій обід десь в іншому місці!
    • Мийте свої ноги кожен день, вони є найбруднішою частиною вашого тіла і найменше, що ви можете зробити, щоб зупинити запах, це мити їх водою з милом. Крім того, переконайтеся, що ви натираєте їх або губкою, або мочалкою, щоб позбутися від бруду, бактерій і мертвих клітин шкіри.
    • Перед тим, як надіти пару взуття, насипте в неї трохи соди. Харчова сода поглинає піт і допоможе не пахнуть занадто погано.
    • Якщо нічого не допомагає, зверніться до лікаря, т. К. Запах ваших ніг може бути пов'язаний з більш серйозною проблемою.

    попередження

    • Не носіть взуття і шкарпетки, зроблені на основі пластичних або синтетичних матеріалів (таких як лайкра).Пластичні та деякі штучні матеріали не дозволять вашим ногам дихати, що може привести до того, що здорові ноги погано пахнуть.